Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2017 18:40 - Компютърен снимков пътепис (част I-ва)
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 18154 Коментари: 36 Гласове:
44

Последна промяна: 13.10.2017 17:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
image imageimage imageimageimageimageimage



image
image image

В поне 70% от случаите, самостоятелното асемблиране (най-общо казано "направата") на компютърната конфигурация е по-подходящо и евтино, отколкото закупуването на завършена такава по куп причини.
На първо място възможността да се подбере по-добро съотношение цена/качество.
Обикновено компютърните фирми асемблират машините, използвайки това, което е налично в предоставяната от тях номенклатура, но почти винаги това води до недобри СПРЯМО ОБСЪЖДАНИЯ ОТ МЕН НАЧИН резултати, защото не може да се постигне максимален резултат.
ВЕРВАЙТЕ МИ - КАТО ОХРАНИТЕЛ В БИЛА ОТ 25 ГОДИНИ - ЗНАЯ КАКВО ГОВОРЯ!
Затова сега ще Ви поговоря за дънната платка и нЕкои препоръки при избора й.

Изборът на дъно се обуславя от архитектурата, която ще асемблирате. Тоест, от вида процесор, който ще "движи" компютъра.
Две са компаниите, диктуващи модата при процесорите и това са Интел и АМД.
Така, че - на първо място Вие трябва да решите кой тип процесор ще използвате и от там ще дойде първото условие при избор на дънна платка.
За процесора ще Ви поговоря когато направя този снимков "пътепис" - сега говорим за дъното.
ИЗВОД: ТИПА НА ПРОЦЕСОРА (Intel или AMD) Е ПЪРВОТО, КОЕТО ОПРЕДЕЛЯ ВИДА НА ДЪННАТА ПЛАТКА ЗА БЪДЕЩИЯ ВИ КОМПЮТЪР.
ТОВА ПРЕДОПРЕДЕЛЯ И С КАКЪВ ЦОКЪЛ ЗА ПРОЦЕСОРА ДА Е ДЪННАТА ПЛАТКА!
А тя, дънната платка, е много важна за цялостното решение, тъй като е както вече казах компонента, в/у който се изгражда компютърната конфигурация.
Ако заложите на по-евтино дъно - попадате в положението например в бъдеще да не можете да донадградите с още RAM (РАМ-паметта е мястото, където компютърът "запомня нещо на ум" и е от съществено значение за бързодействието му, особено при работа с големи масиви данни и тежки изчисления).
В случая - дъното има 4 банки за памет, които могат да подсигурят обем 64GB - количество РАМ, напълно достатъчно да лети каквото и да е съвременно приложение или игра.
ВАЖНО ДА ЗНАЕТЕ: Става ли една компютърна конфигурация за игра с тежки игри ("Дум" например) на сериозна резолюция (високи параметри по отношение на картината), без лаг (накъсване) - то компютъра може да работи перфектно с което и да е сериозно приложение!
Тоест: СЪВРЕМЕННИТЕ ИГРИ СА ЕДНО ОТ НАЙ-СЕРИОЗНИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ЗА СЪВРЕМЕННИТЕ КОМПЮТРИ!
Да се разберем, че говоря за "битовия" сектор.
Така наречения "soho-пазар".
НЕ КУПУВАЙТЕ ДЪННА ПЛАТКА С ПО-МАЛКО ОТ 4 БАНКИ ЗА РАМ!
Съвременните памети (при все, че това ще засегна в пътеписа за RAM-паметта) работят по технология, използваща двата фронта на импулса и това драстично подобрява бързодействието им.
А това е много важно, защото РАМ-паметта е най-"тясното място" в компютърната конфигурация.
В 99% от случаите е по-добре да повишите количеството РАМ-памет, отколкото бързодействието на процесора - цялостната ефективност на машината ще се подобри по-чувствително, ДОРИ И ВИЕ ДА НЕ ГО ЗАБЕЛЯЗВАТЕ!
Пример като за нетехнологици: Да си представим процесора (CPU) като двигателя на автомобила. Тоест - той определя мощността. Но при компютъра това е комплексна величина и, ако процесора е двигателя - то да кажем (не точно технически погледнато, но за да разберете, представяйки си нещата), че РАМ-паметта е карбуратора на автомобила.
Както при автомобила в карбуратора се образува горивната смес - така при компютъра в РАМ-паметта се извършват 99% от операциите с данните.
Тоест: образно и не напълно точно казано, но казах, че говоря така, за да се вникне в нещата и човек си ги представи
(и затова фирмата ми за компютърни обучения е на доста сериозно ниво - защото не учи папагали да цитират термини, а учи хората да разберат нещата дори и с неточни примери, за да може да си обяснят процесите, а после натрупвайки и речник, и практика - сами могат да интерпретират в правилната посока - готино, нали? Самият Пол Скарбио го признава за Центъра ми за Професионална Квалификация - малеее, колко съм велик)...
Та: Данните от хард-диска (постоянната памет на компютъра - все едно резервоара на автомобила), се зареждат в РАМ-паметта (карбуратора), и "там" процесорът (двигателя) оперира с тях.
Един супер-мощен процесор ще е безсилен да развие капацитета си, ако "няма къде". Тоест, ако му е малко РАМ-а.
Ето, разбрахте ли защо обема на РАМ-а е за предпочитане при ъпгрейд (Ъпгрейд се нарича техническо модернизиране на кампютъра. Системното се нарича ъпдейт - правете разлика, защото са фонетично сходни термини) да бъде повишен пред бързодействието на процесора.
Е, и двете е най-добре естествено, но все пак бюджетните ограничения...

До тук разбрахме, че дъното трябва да има поне 4 банки за РАМ, за да може при първоначалното закупуване на компютъра, да запълните първите две с начално достатъчен РАМ, а когато той "отеснее" - да надградите с още две.
Припомням, че е по-добре да купите КИТ от две плочки памет (подбират се от самия производител по куп параметри, за да работят на МАХ), отколкото една, с глупавата идея, че така Ви остават 3 свободни за надстройка.
Схващате ли защо стандартната логика не винаги е меродавна и трябва да се доверявате на Професионалистите?
Те (ако наистина са такива) - няма да седнат да Ви лъжат, защото конкуренцията просто ще ги измести, след като крачещата им реклама (самите Клиенти), им правят недобра такава.
("Крачеща реклама" е мой "бизнес"-термин - ако го ползвате - цитирайте ме като негов баща - ха ха ха)
КОЛКО БАНКИ ЗА ПАМЕТ В/У ДЪНОТО ЛИ?
НЕ СЪМ КАЗАЛ, НО ПАК ПОВТАРЯМ: МИНИМУМ 4!

Прехвърляме се към чипсет-а.

ЧИПСЕТ:
(или така "известните" "на всички": северен и южен мост)
Чипсетът е набор от два ГИС-а (Голяма Интегрална Схема), като по-същественият е северният, който осъществява връзката и работата на процесора основно с РАМ-паметта и видео-картата.
В случая това е Х370 - най-новия (за "soho-пазара") и най-добър за AMD базирани компютри.
Южният не е съществен и свързва процесора с периферията. Тоест, управлява връзката на процесора основно с PCI-шините (чете се "ПиСиАй-шините") или вече други, чрез които компютъра се надгражда специфично с помощта на контролери.
Например: За да може един нормален компютър да управлява цифрова фреза да кажем... Ако не е осъществено като решение през RS232, USB (приемете ги като "тръби" за връзка с разни външни устройства) и т.н. - контролерът се явява специализираният микро-компютър, който да осъществи връзката и правилната комуникация на компютъра с даденото устройство.
И тук е момента, в който се замислям, че ще допълня снимки, на които да Ви покажа нагледно това, за което говоря.
Като охрана в Била - има от де да снимам - рафтовете са пълни - ха ха ха


ИЗВОД: ИЗБОРЪТ НА ДЪННА ПЛАТКА И СЪОТВЕТНО ЧИПСЕТ, ЗАВИСИ ОТ ТИПА НА ПРОЦЕСОРА, КОЙТО ЩЕ ИЗПОЛЗВАТЕ.
ИЗБЕРЕТЕ ПО-НОВ ЧИПСЕТ, ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ ВИ ГАРАНТИРА:
- по-добра, стабилна, бърза... работа на компютъра като цяло
- по-голям период от време, в което дъното Ви ще може да се ъпгрейдва (модернизира технически - като компоненти - основно процесор и РАМ)

НЕЩО МНОГО ВАЖНО: НЕ МОЖЕ ДЪНО, ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА INTEL-БАЗИРАНА КОНФИГУРАЦИЯ, ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА AMD-БАЗИРАНА!!!
Не прибързвайте. Консултирайте се.
Дет" се вика: 100 пъти режи - 1 път мери. Или обратно беше?

САУНД:
Не подреждам поясненията си по степен на важност, защото нЕкак си няма да Ви е разбираемо...
Не претендирам и сега да Ви е такова...
Но... какво да се прави - не може всички да сте охранители и то в Била, нали така?
Каквото и да си говорим - компютърът измести много битови устройства. Например телевизия, музикална уредба... и саундът е от съществено значение, за да направите изживяването си на ниво.
Гейм-маниаците дават по 1000-1100 лева за едни слушалки!
В случая, саундът е 7+1 канален и то на "Креатив" - фирма с традиции от самото начало в това отношение.
7+1 канално ще рече, че към дъното могат да се свържат 7 колони + 1 суб-буфер, и да направите саунд, от който съседите Ви да получат оргазъм! ха ха ха
(Юлия, търси си съсед с такъв саунд - приятелска закачка - не те подигравам)
"Непременно" оптичен изход!
Ама "непременно"! Защото как ще Ви докарам музика от сред звездите, ако не по оптика?

PCIe СЛОТОВЕ:
Нещо много, ама много важно!
Чрез тях дъното ще се свърже основно, но не само, с видео-картата, а тя ще Ви подсигури графичната мощ на компютъра.
За игри - видео-картата е в пъти по-важна от процесора! РАМ-а също!
Няма да разберете, не е необходимо и не ще Ви разяснявам какво представляват тези слотове и разните стандарти, но ще обогатя културата Ви като кажа, че съвременните геймърски или биткойн конфигурации, се оборудват с повече от една видео-карта.
Например при копането на биткойн - по-малко от 8-10 видео-карти е безсмислено - машината няма да е ресурсоемка и да подсигури необходимата мощ, за да си заслужава да Ви носи приходи от биткойн.
Сега схващаш ли, Фрии, че ти и бегла представа си нямаш от охранителен бизнес и математиката ти не е релеванта, защото аз няма да правя машина, която да ми носи печалба от биткойн (има супер по-елегантни начини един съвременен компютърен специалист да се "върже" ЕВЕНТУАНО към бизнес, който с един удар да му донесе дори милиони. Например: Crowdfunding, ICO, Cryptocurrency, Blockchain.. За сина ми Божидар например, съм сигурен, че на 35 ще е направил не първия си такъв.)...
Та: Идеята ми, Дърти човече, е да има две мощни видео-карти, колкото да може да "рови" със сламка биткойн. ЗА УЧЕБНА ЦЕЛ, А НЕ ИЗВЛИЧАНЕ НА МИЖАВИ ПЕЧАЛБИ ОТ 100-200 ЕВРО НЕ МЕСЕЦ!
Но да оставим дървените професори на блог.бг и да се върнем на PCIе слотовете.
Непременно купете дъно с PCIe 3.0х16
Ама непременно!
Да има естествено и PCIe 2.0х16, както и PCIe 2.0х1.
Какво значат термините? Какво Ви пука? - Просто ми се доверявате и толкоз.
Не, че ми пука дали ще ми се доверите де...

SATA:
СериалАТА шини (наследникът на IDE). Също няма да се впускам в подробности, но това са "шлюзовете" за връзка с дискове.
Било то хард-дискове, СД-та, ДВД-та и т.н.
Ако ще правите компютър за сериозни бази данни (счетоводна кантора например) - поддръжка на RAID.
Най-просто казано: Може да се направи РАЙД-масив от два или повече харда, на които автоматично да се архивира информацията.
При повреда на единия - другия е наличен като имидж (огледално копие на данните).
Абе с две думи: охранителски работи. ха ха ха
Избирайте дъна с поне 6 бр. SATA3. И поне 1 бр. Ултра М2.

LAN/WLAN:
Първото: Локал Арeа Нетуърк са портовете, които ще Ви дадат жичната и безжична връзка с Интернет или въобще локалната мрежа.
Да поддържа поне гигабит.
Тук се вижда, че дъното (Asrock Fatal1ty X370) кърти.
(то кърти в почти всичко де...)
Второто касае безжичната Ви връзка с... всичко: телевизор, интелигентна перална машина, климатик...

USB:
Универсална Серийна Шина. Наследникът на разните RS-и.
Избирайте дъна с поне 2 бр. USB3.0 (горното има и 3.1) и поне 2 бр. USB2.0

ОБЕЗАТЕЛНО ЯПОНСКИ ПОЛИМЕРНО-ЗЛАТНИ КОНДЕНЗАТОРИ НА ДЪНОТО!
АМА ОБЕЗАТЕЛНО!

Май стига толкова, че и без това идеята е не да Ви науча, а да добиете представа, че докато краставици може всеки да Ви предложи и Вие да прецените "на око" - компютъра (сведен в случая само до частта му "дънна платка") не е за всеки краставичар работа.
Иска си... охранител! ха ха ха



ПС за Фрии: При 1600 вата захранване (ще го видиш когато пусна пътеписа за захранването, кутията, охлаждането - тоест, като закупя охлаждането) - колко ще консумира бре, математико?
Дори да реализира пълна консумация (което НЯМА КАК да е факт) - би консумирало 1,6кW на час. 24/31 да "копа" = 24*31*1,6 = 1190,4 kW При цена (ти не живееш тук, че да я знаеш, но обсъждаш БЪЛГАРСКИ проблеми) 22 ст. = 261,88 лева на месец!
При нонстоп работа и пълна консумация, което повтарям Е НЕВЪЗМОЖНО!
Тоест, ако си изкарал 400 лева от биткойн, махайки разходите за ток, които НЕ СА както ти намекна цял атомен реактор... Махайки и амортизацията на техниката... Биха ми оставали няма и 100 лева печалба от такъв бизнес, АКО НЕ ГО ПРАВИШ ПРОФЕСИОНАЛНО!
Е, Фрии - убеди ли се, че аз, охранителя, зная за какво говоря, а ти си просто един парашутист?


image






Гласувай:
45



1. starforlife - 18:53 - cell или 18:54 - viva1122
12.10.2017 18:56
Бързо си признай коя от двете сложи първото плюсче, за да те обявят блоговите професОри за мой клонинг от самочетящите ме.
цитирай
2. starforlife - ПС: ха ха ха
12.10.2017 18:57
Явно и двете! Щото плюсчетата станаха две!
Благодаря Ви, мили момичета!
Лека нощ!
цитирай
3. cell - Чудесен постинг ...
12.10.2017 18:58
... компютърна лирика ! Браво,Поете !
цитирай
4. starforlife - Здравей, клонинг мой!
12.10.2017 19:07
cell написа:
Чудесен постинг ...
... компютърна лирика ! Браво,Поете !

Заглавието на коментара ми естествено е шега-гаргара с тези, които твърдят, че никой не ме чете и сам си гласувам и т.н.

А за постинга: Вчера го излъчих, защото именно вчера дойде въпросното дъно, но...
Но от предходния ми постинг, първи коментар по-скоро под него - може да разбереш какво се случи.

А сега наистина "Лека нощ!"

ПС: Както подсказва заглавието - ще има и други части, в които пак като снимков "пътепис", ще видите как се асемблира една супер-машина.
Имам предвид - компютър, който вече може да е реалност на бюрото Ви, докато преди няма и 5-6 години, същата чудовищна мощ можеше да се реализира само в малки изчислителни центрове.
цитирай
5. zabavnata - Респект!
12.10.2017 20:11
Жоро, тази адска машинария вие с Божи ли я сглобихте? Супер! Нищо не разбирам от техника и от компютри, но според Теди в България интернета е с много добро качество и имаме едни от най-добрите IT специалисти.
Това нещо ми прилича на машина от бъдещето.
Лека ти нощ!
цитирай
6. absolution - Здравей
12.10.2017 20:14
Вчера писах коментар под този пътепис. Не е проблем, че го изтри, след като промени, защото новото беше много българско.
Проблема е, че не помня какво писах, за да го направя отново. ;)
цитирай
7. starforlife - Ами то спането се отложи. Работа, какво да се прави...
12.10.2017 20:26
zabavnata написа:
Респект!
Жоро, тази адска машинария вие с Божи ли я сглобихте? Супер! Нищо не разбирам от техника и от компютри, но според Теди в България интернета е с много добро качество и имаме едни от най-добрите IT специалисти.
Това нещо ми прилича на машина от бъдещето.
Лека ти нощ!

Сис, ти май не четеш внимателно!
Това НЕ е цяла "машинария", а само дънната платка.
Пристигна ми по "Еконт" (защото нарочно я купих през НЕТ-а) вчера и просто снимах.
Дънната платка е една, но една от най-важните части на една компютърна конфигурация.
Практически в/у нея се насищат по-голямата част от останалите компоненти: процесор, РАМ-памет, графична/и карта/и, евентуални специализирани контролери...

В случая за "машинарията", която, да - с Божидар ще асемблираме за новия ни бизнес - съм купил засега захранващия блок, кутията и записвачката.
Предстои закупуването на процесора, РАМ-а, видеокартите. SSD-то го имаме от преди, както и периферията: монитор, клавиатура, мишка.
Закупувам "на парче" по две причини:
Първа - търся най-евтиния доставчик, без да пада в гаранцията (захранването например го намерих за 640 лева - с почти 100 по-малко от следващия доставчик, а достига до 880 - без да пада 9-годишната гаранция).
Втората - психологически нЕкак си ми идва в повече да броя накуп:
- близо 2500 лева за процесор
- 1800 за видеокарта
- близо 800 за РАМ
...
Това дъно например е 545 лева - за толкова се купува цял обикновен компютър.
Но асемблираното ще е чудовище за около 6-7 хил. и ще се равнява на около 300-350 обикновени компютъра като изчислителна мощ.
300 ли казах? Май обърках нулите. ха ха ха

Теди не те подвежда: В България имаме един от най-бързите Интернет-и в света.
Говоря за "бит-пазара". САЩ например, са почти три пъти по-назад от нас. Не се шегувам.
При компютърните ни специалисти е същото положение - не са предпочитана работна ръка само заради ниското сравнено с на другите по света заплащане, а и заради качеството.
Определено за Европа - България е Мека-та на IT-бизнеса и много световни корпорации стъпиха тенденциозно в страната.
И добре, че е така, че да вдигнат малко стандарта - заплащането в сектора е м/у 2000 и 11 хил. лева и то при осигуровки както е по Закон.
А това си е повече от перфектно за нашите стандарти.
цитирай
8. starforlife - Здраво и извинявай за вчера!
12.10.2017 20:28
absolution написа:
Здравей
Вчера писах коментар под този пътепис. Не е проблем, че го изтри, след като промени, защото новото беше много българско.
Проблема е, че не помня какво писах, за да го направя отново. ;)

Ми... Ако не си спомниш - мога да "бръкна" в регионалния център - там се пази по принцип 6 месеца. ха ха ха
цитирай
9. born - Френд, стига си се занимавал с глупости- компютри, дъна-мъна и пр. !
12.10.2017 21:02
Ела в моята фирма да варим ракия - под пари ще останеш, а не да охраняваш "Билла" . Ако много държиш на охранителството, колко му е да ти пусна едно назначение по специалността. Очаквам те !
цитирай
10. starforlife - Е т'ва е приказка, Вади!
12.10.2017 22:25
born написа:
Френд, стига си се занимавал с глупости- компютри, дъна-мъна и пр. !
Ела в моята фирма да варим ракия - под пари ще останеш, а не да охраняваш "Билла" . Ако много държиш на охранителството, колко му е да ти пусна едно назначение по специалността. Очаквам те !

Всички тук ме ласкаят колко съм велик...
И аз 'зех, че им повЕрвах!
И маани, че аз им повЕрвах, ми им поверваа и от Била!
И сега сЕка Била се бори за мен. Да я охранявам.

Ще зема а дода, да знаеш...
По кило пърцуца на ден даваш ли?
цитирай
11. kvg55 - Бравос!
12.10.2017 23:45
От безчувствените компютърни части правиш изкуство. И понеже изкуството иска жертви, ще караш на мляко и бира.
цитирай
12. getmans1 - Хм, голяма работа била тва техни...
12.10.2017 23:56
Хм, голяма работа била тва техниката!
Аз цял живот се блъскам да стигна дъното ако и хората да казват, че нямала дъно пък тоя си го купил за за неквиси пестин кинта.
Тва е то, неблагорна работа е това е.... , а бе секса исках да кажа!

Е, да ти е честито щом те кефи пък на мен ми е време дс направя още еди опит по моя си начин ... да се докопам до дъното:)))
цитирай
13. cortana - Гледайки тези картинки, на някои сигурно им секва цикъла.
13.10.2017 10:07
Нищо, че има и 'мъже'.
:))))))
Искам да видя CPUто и GPUто. :)
цитирай
14. saankii - никой не те пита..
13.10.2017 10:28
какво работиш, и колко пари..имаш..
идиотско еее, на ниво 8 клас...
КЪДЕ ми е акаунта !!!
ще звъня на час..
аз казах...
цитирай
15. cortana - Г-жо, Юлия, ако не си забелязала, това е снимков пътепис и не се обсъжда местоработата на Жоро, нито заплащането му. :)
13.10.2017 10:54
saankii написа:
никой не те пита..
какво работиш, и колко пари..имаш..
идиотско еее, на ниво 8 клас...
КЪДЕ ми е акаунта !!!
ще звъня на час..
аз казах...
Въпреки това обаче, специално за теб, ще предоставя малко информация във вид на 'викторина'

1. Къде основно работи Мастър Жоро?
а) DBD Informatique
б) Billa
в) Adastra
г) Нямам си на идея :)))))

2. Каква основна заплата получава Мастър Жоро?
а) 2250
б) 300
в) 2450
г) Нямам си на представа :))))

Жокерът е, че има верни отговори. :))) :)))))
цитирай
16. starforlife - 16. cortana - Тук съм, Корти! хе хи ха
13.10.2017 10:58
cortana написа:
... специално за теб, ще предоставя малко информация във вид на 'викторина'

Жокерът е, че има верни отговори. :))) :)))))

Така е, има. Нищо, че са на разбъркано!
ха ха ха
цитирай
17. starforlife - ~
13.10.2017 11:01
saankii написа:
никой не те пита..
какво работиш, и колко пари..имаш..
идиотско еее, на ниво 8 клас...
КЪДЕ ми е акаунта !!!
ще звъня на час..
аз казах...

Така е, не ме питат. Те директно измислят и цитират. Фрииолдмен например. Който трие коментарите ми, които показват колко празнодумен е.

Виж за 8-ми клас мечтая. Така и не го завърших. Защото трябваше да почвам охрана.
ха ха ха
цитирай
18. starforlife - 13. getmans1 - Здраво, Гетманс!
13.10.2017 11:03
Видя ли как те спасих за пореден път от нападките на икономисти и другопланетни пришълци като купих дъното?
Длъжник си ми, ей!
Едно шише гроздовицин ше черпиш ли?
цитирай
19. starforlife - Здрави, Градски!
13.10.2017 11:08
kvg55 написа:
Бравос!
От безчувствените компютърни части правиш изкуство. И понеже изкуството иска жертви, ще караш на мляко и бира.

Ма как бреее?! Че аз, ако не направя изкуВство - кой друг бре, Краси?
Лилипутите ли?
Друго е да си титан на мисълта. Тогава твориш изкуВство от всичко, до което се докоснеш.
Особено от виното, което не ги слушай разни - не само запазва вкусовите си качества при отлежаване, а става направо еликсир, гарантирано!
Защото имам и други вина в колекцията си, които за поводи отварям и къркаме.
"Принцът на Розата" например е превъзходно вино!
И при това не е скъпо - няма и 36$ бутилката.
Говорим при закупуването му през 2008-ма - отлежало към момента е сигурно около 100-100инещо, но аз не продавам - само къркам.
Щото охранителният бизнес е трудна работа и изисква гориво в кръвта!
За Любовта пък да не говорим - хе хи хо
цитирай
20. starforlife - Благодаря за (не)четенето на:
13.10.2017 11:13
germantiger, saankii, kvg55, elff, bolyarka, cortana, koshava, cell, ba4kata73, anngry, larryone, getmans1, rosiela...
Когато наминавате към Била - слагайте смело по една щафета салам под якетата - като охрана ще си затварям очите. Все пак ме четете, че и плюШчета ми турвате.
цитирай
21. planinitenabulgaria - Ако Путин се снабди с такава техника
13.10.2017 13:02
и я монтира на най-новите си хиперракети, свършено е с империализЪма...
цитирай
22. starforlife - Е па ще го снабдим бре!
13.10.2017 13:10
planinitenabulgaria написа:
Ако Путин се снабди с такава техника
и я монтира на най-новите си хиперракети, свършено е с империализЪма...

Що не?
Щом си плаща...

Ще плаща, нали?
Разчитам на теб, да знаеш! ха ха ха
цитирай
23. musicgirl81 - Жоро, с този първи коментар, ти превърна "охранителите" в...
13.10.2017 15:50
Не намирам дума дори. ;)));)
Охранител в "Била" да си щом това е нивото ви там. ;);)
цитирай
24. chronos74 - Star, ubi me!
13.10.2017 16:02
Towa 6te si go kopiram. :)
цитирай
25. freeoldmen - Омбре, въздухоплавателю, туй ли ме каниш да чета?
13.10.2017 18:07
Друг път не ме занимавай с глупости.

Купил си гордо човека дъно за 200-300 евро, скоро щял да надгражда
за нещо велико...

Копнал некъв урок за хардуер от Нета...

И вече имаме велик IT Гого.

Чудно е как свестни хора ти се връзват.

Ама нищо, горчивият опит е по-ценен.


"Особено от виното, което не ги слушай разни - не само запазва вкусовите си качества при отлежаване, а става направо еликсир, гарантирано!
Защото имам и други вина в колекцията си, които за поводи отварям и къркаме.
"Принцът на Розата" например е превъзходно вино!
И при това не е скъпо - няма и 36$ бутилката.
Говорим при закупуването му през 2008-ма - отлежало към момента е сигурно около 100-100инещо, но аз не продавам - само къркам."

Голем смех.
Не съм се смял така, откак бай Добронамерен откри Уикипедия...


цитирай
26. librarian - Защо им обръщаш внимание, Стар? ...
13.10.2017 18:35
Защо им обръщаш внимание, Стар? :-)
То си личи кой знае и може и кой само дърдори. :-):-)
Поздрави. Чакам другите части. :-)
цитирай
27. starforlife - Виж сега, дърт пиргиш... (и реално с това и на теб отговарям, Библиотекарко)
13.10.2017 18:59
Един "спор" протича така:
- Теза
- Доводи
- Доказателства
- Резултат
- Изводи

Спорът ми напоследък с теб, представян от твоя и моя позиция:
ТВОЯ ТЕЗА: "Георги Стоименов не разбира от компютри и е охрана в Била!"
ТВОИ ДОВОДИ: "Така просто ми е скимнало!"
ТВОИ ДОКАЗАТЕЛСТВА: "НИЩО!" Просто блогъри приемете думите ми щото съм фрии от мозък.
ТВОЙ РЕЗУЛТАТ: Смешен опит да се правиш пред блогърите на нещо, а си просто един мигрантин!
ТВОИ ИЗВОДИ: Явно не си дори малко умен, че да съзреш, че в очите на трезво мислещите ставаш за смях с голословието си.

А сега от моя гледна точка:
ТЕЗА: Аз съм компютърен инженер. Умея да програмирам на 6 езика за това и от 25 години с това си изкарвам хляба.
ДОВОДИ: Отговарям на един кретен, падайки до неговото ниво.
ДОКАЗАТЕЛСТВА: Ето тук показах част от моите дипломи. Хора от блога са ги виждали по стечение на обстоятелствата, а самият празнодумец не се съгласява да ги види с очите си, защото го е страх да не го ошамаря!
Споко бре, фрии!
Първо - имам все пак почитание към по-възрастните и слаби от мен.
Второ - никога не посягам пръв! Но посегнеш ли ти (както веднъж намекна, но именно поради по-горното и овладяното ми ЕГО - не те отразих тогава) - тогава ще видиш и други мои умения, които също са факт, а не празнословие.
Ето доказателствата за моите твърдения:
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/08/20/snimkov-pytepis-do-quot-raffy-quot-v-plovdiv-i-nazad-s-priia.1563037
19-ти коментар!
Показах ли дипломи? ПОКАЗАХ! А ти дърти човече? Само празнословиш ли? ПРАЗНОСЛОВИШ!
Ще направя и постинг (ако реша) с достатъчно убедителни поради зачеркване, на мои договори за работа и изплащателни на хонорари. Но само ако и когато реша, празнодумни дърти човече.
РЕЗУЛТАТ: Трябва да си пълен педал (какъвто се оказа ти, фрии), че да заобикаляш въпросните доказателства и да държиш да вмениш, че ти си нещото, а аз нищото.
ИЗВОДИ: Фрии се оказа пълен педал!
цитирай
28. starforlife - Сега по новото твое изкривяване на Истината:
13.10.2017 19:06
Не те поканих, дърти човече, да четеш всичко.
Коментирах при теб - на мястото на ИЗТРИТ ОТ ТЕБ МОЙ КОМЕНТАР, в който казвах, че за това какво съм подарил на сина си за 20-тия му РД - мога да докажа с нотариален акт.
Поканих те да прочетеш ПОСЛЕДНИЯ ПАСАЖ, който беше отговор на твое ехидно от безсилие и незнание твърдение, че видиш ли на подобна машина не ще мога да си плащам тока. Ти, който НЕ ПЛАЩАШ В БЪЛГАРИЯ, че да имаш представа!?!
МОИ ДОКАЗАТЕЛСТВА: Ми показах там сметки, дърти човече! А ти просто празнословиш, без дори да знаеш колко струва електроенергията в БГ.
Да не говорим, че може и да имам фотоволтаици на покрива (да снимам ли?) и тази сметка да е завишена.
Еее - кой тук е смешника?

Но да се върна и на по-горното, което споменах, а ти педалски писа под постинга ти с НАЙ-ПЕДАЛСКАТА МОДЕРАЦИЯ - ИЗТРИВАНЕТО НА НЕУДОБНОТО ТИ: опитът ти за подигравка, че за 20-тия РД ще (а той мина миналата година, празнодумецо) подаря вино и ще мисля, че е много нещо.
МОИ ДОКАЗАТЕЛСТВА: Има нотариален акт, свързан с подаръка ми!
Тоест - ти пак се изказваш като пълен педал, а аз говоря от позицията на неща, които мога да докажа неоспоримо.

Та?
ПРИ ТАКА ИЗЛОЖЕНИТЕ НЕ САМО НА ДУМИ КАТО ТЕБ ФАКТИ, КОЙ ТУК Е СМЕШНИКА, ФРИИ?
цитирай
29. zabavnata - Алооооу, спорещите, вие нормални ли сте?
13.10.2017 20:12
Какво значение има кой къде работи, колко пари получава и какво е дал на децата си.
Българинът забрави да се радва на успехите на съседа си. Той ликува, ако замеря хората с кал.
СПРЕТЕ! Досадно е, глупаво е, отвратително е.
И странно, но вместо да си подадат ръка хората започнаха да копаят пропасти помежду си. Ламаринените човечета, така ги наричам, бляскави от вън, но кухи от вътре.
цитирай
30. starforlife - 34. zabavnata - Ами именно бре, Сис!
13.10.2017 20:28
Въпросният (и не само) - вместо да се радва на знанията и/или успехите на свой сънародник (Нищо, че се е оказал слабак и е мигрирал навън, но не, за да постигне повече в живота, а за да избяга... И нищо, че самият той в качеството си на блогър не веднъж се е "възползвал" от тези знания...) - той злобее и говори неистини!

Но само Путин или нЕкой комунист да постигне нещо, че да видиш ти тогава радост в къщата му!

Не е ли жалко?
Някакъв си Путьон да го кефи, а спрямо сънародника си да е лайно?
Кажи ми де?
Ама честно!

ПС: За някой предстоящ празник... РД на Божидар в края на месеца... Или моя - в края на другия... Или Коледно-новогодишните - ще те почерпя с вино от колекцията ми, което ще отворим съвместно и ще му сдумаш тогава колко "кисело" е вино на 15 години.
Хей така - не, за да вземаш страна, а просто, за да говориш от лично впечатление, а не от прочетено в Интернет.

Става ли?
цитирай
31. starforlife - И, Ани...
13.10.2017 20:32
Аз вадя такъв език и поведение, защото разбери: лайното да го парфюмираш - не се получава!
То си сака да го ритнеш встрани от пътя. При все, че се размирисва повече и цапа самия теб.

Схващаш ли защо не ме кефи, но нямам спирачка да бъда груб с такива?
цитирай
32. zabavnata - Хахаха...
13.10.2017 21:00
За Путин... Много ме кефи историята, когато той се изправя сам срещу освирепялата тълпа. За това се изисква смелост, хладнокръвие, мъжество. Има си ги човека, няма спор.
За българите... Гледала съм мачовете на Григор Димитров посред нощите, наше време и се радвам на победите му. Дори съм съпричастна със загубите му и ми е тъжно, че някои медии в такъв момент го сравняват със земята. Понякога дори омаловажават победите му.
Съвсем наскоро попаднах на някакви материали за едни хлапета - Любо Янчев и Христо Тенев, твои колеги в IT сектора. Изобщо ХОРАТА са си хора, нормални, земни, открити и честни. Да, може и никога в този живот да не ги срещна, но се радвам на успехите им.
Жоро, все тая дали ще пиеш коняк от 3050 евро например, или бира от 79 стотинки от спорната ви "БИЛА" / ей, голяма реклама направихте на веригата /. Не е важно къде си, важното е с кого си. Повярвай ми, че съм преживяла кофти чувство да съм обградена с вещи, но да ми е самотно / не казвам, че не е имало хора около мен, съвсем различно е/ .
Ама какво разбирам аз.... Сбийте се, не се карайте!
цитирай
33. cortana - Ани, ти пък!!!
13.10.2017 23:28
Да се сбият! Зная, че знаеш :):):), че Жоро си не поплюва когато някой си го изпроси. :)))
цитирай
34. vedrina - !!!
14.10.2017 19:15
Много компетентно...!!!
цитирай
35. born - Френд, стига си се занимавал с гл...
14.10.2017 23:38
starforlife написа:
born написа:
Френд, стига си се занимавал с глупости- компютри, дъна-мъна и пр. !
Ела в моята фирма да варим ракия - под пари ще останеш, а не да охраняваш "Билла" . Ако много държиш на охранителството, колко му е да ти пусна едно назначение по специалността. Очаквам те !

Всички тук ме ласкаят колко съм велик...
И аз 'зех, че им повЕрвах!
И маани, че аз им повЕрвах, ми им поверваа и от Била!
И сега сЕка Била се бори за мен. Да я охранявам.

Ще зема а дода, да знаеш...
По кило пърцуца на ден даваш ли?

Нема глезотии по кило на ден !
На корем !
цитирай
36. seasons76 - Тук нивото също е на ниво. ;)));)
17.10.2017 13:01
Хем разбираемо обяснено, хем си личи високият технически стил. ;)
Чакам другите пътеписи. ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2588475
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031