Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2018 08:08 - Боговите глупостите са полезни за здравето
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2352 Коментари: 17 Гласове:
40

Последна промяна: 07.01.2018 12:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Но само и единствено, ако се ограничим до максимално отдаване на смеха който ни причиняват и факта, че смехът е здраве.
Този текст написах в периода от 2:00 до 2:10 като чернова и доста се зачудих дали да публикувам.
При заспиването си преди малко обаче... В алфа-състояние... Получих прозрение всевисше... И ей го на - в просъница го пускам да образова целокупното човечество. (ха ха ха) 
~~~
С този своего рода гимнастика на ума постинг, нямам идеята да напълвам да ми вярвате и/или да ме имате за човек, дори на йота по-близо до същността на "провидциите" (не зная за вас, но на мен самата дума ми е смешна) от вас, а още по-малко да се опитвам да влияя спрямо възгледите ви за заобикалящия ни свят. Това е "привилегия" на псевдо духовните "водачи", които имам натрапчивото (да се чете обосновано на база глупостите, които пишат) усещане, че прочели нещо тук-там... Неосмислили го кога поради трескавото бързане да напишат според тях така значим текст за живота във Вселената, кога поради липса на полезно за случая образование, което да доведе до правдиво разбиране... Бързат да сътворят (във вид на постинг например) поредната лишена не само от истинност, но и от логика, словесна боза, която по още по-смешен начин, да спуснат от високата си (според самите тях, а не, че е факт) интелектуална камбанария до нас, простите. Упс, исках да кажа простосмъртните.
Е да де. Но невежеството и лъжливата информация (обикновено поднесена не с лоша умисъл, а просто поради първото), са меко казано вредни. 
Може би няма да се съгласите с моето мнение, но всеки материал, който е оповаващ се в една или друга степен или цитиращ научни данни, би следвало да се "оценява" (дори бих казал "рецензира") от хора на науката (не говоря за учени на високо ниво, а поне средностатистически математици, физици, инженери...), а не да бъде пльосван като полюция в/у... диелектрика на планетарния кондензатор. (ха ха ха)
За какво говоря ли?
Ето за какво:

Преди малко стигнах до момента да дам на мозъка си малко почивка, защото понякога материята с която работя не се удовлетворява от рекомбинирането на наличните на 90% готови частично решения, и напрягането на сивите клетки е не просто нормално, а в нашите среди задължително ("със закон") да се съпътства от интервали за почивка. И като казах "задължително" - го казах "буквално". Мисля, че веднъж споделях тук, в блога, че няма уважаваща себе си софтуерна компания по света, която да няма в офисите се "леглови инвентар", на който да може да заемеш полу легнало положение и да релаксираш, както и поне малко футболно игрище с кош за баскетбол и маса за тенис. Хитро и поезно: изиграеш (за сметка на работното време естествено) един мач на малки вратички с Колегите си, кръвта се раздвижи, в мозъка се повиши притока на кислород, и освежил се с взетия след това душ, да продължиш много по-продуктивно работа, дозареждайки се с енергия от портокаловия фреш, който също е неизменно задължителен. (Като виден била-охранител,  съм договорил всяка сутрин да доставят в офиса да не казвам по колко ~защото няма да ми повярвате~ половинки портокалов фреш. Току що изстискан.)
Та така и преди малко: следвайки тази доказала се като ефективна стратегия, излезнах и се разходих в махалата (понеже творя нощем вкъщи естествен, където ~засега~ нямам футболно игрище), а сега полуизлегнал се, се зачетох в постинг на "първа" във високо интелектуалното блог.бг. Пия детско пюре от кайсии и моркови... Чета... И се смея. Ама се смея на глас и си мисля, че е добре където живея в къща, за да не притеснявам съседите.
А се смея защото:
- Първо: Основната (защото общо са 8, от които 5 са съществени за физиологията ни) честотата на Шуман си е неизменна и това го отчитат абсолютно всички изследователски обсерватории по света, като с най-висок авторитет се ползват руските.
- Второ: Никога не е била 9.3Hz, а си е 7.83Hz! И така и ще си остане. Форевър! Докато планетата падне в/у Слънцето.
Може би тук е момента да вмъкна, че още като ученик в техникума се занимавах с радио-телеграфия и вълните са ми втора природа. (ха ха ха) Занимавах се в ОСО, подготвяйки ни някои подбрани отличници за по-отговорни позиции при отбиване на военната служба. Така че боговите професори, които дори представа си нямат какво е LZ (Да допълвам ли за П-ще 1KPQ?) , камо ли да са настройвали в казармата станция ("Слон", "Пеперуда", "Мимоза"...), използвайки именно честотата на Шуман като константа, по добре да не пишат пълни глупости, които не само не разбират като материя, а и дори възприемат абсолютно погрешно. Например:
- Трето: Говори се за йоносферата като огледало точно обратното на правилното. Огледалният ефект ще рече, че отразява електромагнитните вълни и ги връща към Земята, създавайки на повърхността бягаща и/или стояща (зависи от неща като интерференция например) вълна, а не, че преминават и дори се юрват в дълбините на космоса (както невярно си го е интерпретирана "колежката" тук, в блога). Като се изправим пред огледало, то отразява образа ни, а не ни телепортира извън пределите на Слънчевата система, нали така?

Освен това (сега ще вплета първото си инженерно образование с наличното медицинско такова в област медицинска електроника):
- Четвърто: Честоти над 16Hz (а съблогърката ни невярно твърди, че честотата на Шуман била достигнала вече 30Hz) попадат в областта на чуваемост от човешкото ухо. Разбира се при определен интензитет, така, че да се достигне долния праг на чуване. Тоест: Ако основната честота (на Шуман), на която резонираме с планетата ни беше се изместила в такива порядъци (да не говоря за другите глупостите, описани в тази таблица)
image
колкото и интензитетът на отделния индивид да е изключително малък, на Земята има милиарди човешки същества (Животните ги изключвам, защото те нямат алфа-състояния на мозъка - м/у основната Шуманова честота и първия й хармоник 14.1Hz) и интерференцията би довела до неминуемо достигане прага на болката и животът ни би бил ад. Особено при струпване на маси от хора (представете си ги като струните на китарата) в ограничен обем пространство (представете си го като резонаторната кухина на китарата). Яко, м?
- Пето: ...
- Шесто: ...
...

Бих могъл да продължа гимнастиката си и да говоря конкретно (с цитиране на времена, честоти, интензитети, амплитуди...) от медицинска гледна точка как основната честота на Шуман и нейните четири съществени за нас хората хармоници, кореспондира с различни състояния на нашия мозък... Гимнастика, която да не почива на прочетеното в псевдо-научни сайтове или все пак сериозни източници, но е погрешно асимилирани информмация поради каквито и да са причини (основно: невежество), а да се базира на познания по физика, електроника, медицина... Но защо да го правя?
Както вече казахме: Всеки има правото да бъде глупав.
Умният човек разсъждава, базирайки се на образование и логика, а не вярва на всяка вряла-некипяла глупост, която (писарушкото в) Интернет му поднася. 



Гласувай:
41



1. starforlife - И преди да премина отново през алфа състояние и да достигна до блажено делта такова,
06.01.2018 08:17
да отбележа и нещо по отношение на ето тази глупост:
Някой, някъде, смехотворно написа:
Когато за пръв път четох за онзи патент на Никола Тесла за йоносферата, ме порази факта, че солените морета и океани излъчват отрицателна енергия, която се балансира от йоносферата и че главната честота на земните вибрации тогава съответства на алфа-вълните на човешкия мозък. Днес при тези високи честоти, не е възможно мозъкът да вибрира нискочестотно. Сигурно затова има толкова луди, вкл. и в този блог. ;)

Не, че ще ме прочетеш, но, "колега":
Моретата и океаните НЕ излъчват отрицателна енергия!
(И дори логически погледнато: животът се е зародил там и е нелогично да е факт - нищо отрицателно не води до нещо добро в смисъла, който влагаш)
Има разлика м/у "отрицателен заряд" (на едната плоча на кондензатора земя-йоносфера) като чисто физична величина, и "отрицателна енергия" в смисъла, който си вложил. Огромна разлика.

Поне позадълбайте малко в/у корпускулярно-вълновия дуализъм, баси...

Лека "нощ" от мен.
цитирай
2. nalia - Имай милост, Стар, не разпертушинвай поредния моноспектакъл на Ямболската театрална школа:)
06.01.2018 08:38
Конаракът, мъркащ в скута ми, докато си пия кафето, направо оглавява табличката с високочестотните си вълни, обзет от "безусловна любов":))
цитирай
3. анонимен - Да ти кажа,
06.01.2018 09:05
не ми е смешно. По простата причина, че много от изписаните неистини хващат дикиш - те са лековато и атрактивно поднесени, а нашего брата предпочита да консумира тях, вместо да се напрегне, прочете и помисли повечко.
цитирай
4. troina - голееем си ЖОРЕЕ, като АЛФА-ОМЕГА РЕТРАНСЛАТОР....айде до по късно..ще палувам из МОЛ-а
06.01.2018 09:22
Както вече казахме: Всеки има правото да бъде глупав.

Умният човек разсъждава, базирайки се на образование и логика, а не вярва на всяка вряла-некипяла глупост, която (писарушкото в) Интернет му поднася.
цитирай
5. starforlife - Сега...
06.01.2018 09:41
Както бях в делта състояние (За прастосмъртните: състоянието на мозъка, което отговаря на нормалния сън) и някакво провидско същество (наречено Cortana) ми изчурулика, че РоситУ ми е пернала минус.
В миг амплитудата на вълните ми (не критическите) резонира с тази негативна (поетична) енергия, и ме хвърли в тета състояние.
Налия, добре, че котаната ми Секси мъркаше в краката ми с честота точно 30Hz (което да отбележа, че е ниска честота), та наслагвайки се с 3-те тета-Hz, сумарно се получи 23Hz (стандартната математика тук не важи) и попаднах в зоната на бета състояние.
С две думи: котаната ме извади от състояние на кома, причинено ми от отрицателната (морско-роско-океанска сополива... товааа, солена енергия) и ми спаси живота.

Пискова, ще отскоча до банята да се огледам дали ми горят ушите, защото от плюсчетата ви с Налия и Раф нещо ми парят, и ако то (огледалото) не ме запокрити в дълбините на космоса - ще отразя коментара ти, с който естествено съм напълно съгласен.
цитирай
6. ba4kata73 - Бачка, опасен си! :)
06.01.2018 15:55
Не си поплюваш да ги затапваш в бръщолевенията им. :)
цитирай
7. seasons76 - Привет, Стар! :)
06.01.2018 17:29
Признавам си, че нищо не разбрах! :)
Схванах само, че подиграваш някого, но не и кого, а и не ме интересува защото не ме кефи такива неща да се случват. Имаш стил, не го пропилявай с дребнаво заяждане, Стар.
Поздрав.
цитирай
8. cortana - Я, някой е намерил време да покаже техническата дилетанщина на... друг. :))))
06.01.2018 18:23
Не мога да ги разбера поетите. Не им стига римосказателното поле за изява и 'първа' тук, ами се излагат и с подобни на осмиваната изцепка с технически привкус, който само разкрива неграмотността им в този аспект. :)
цитирай
9. cortana - Спазвайки поетия към Жоро ангажимент, цитирам и делвам. :)
06.01.2018 18:32
анонимен написа:
Да но блеки каза че ще помпи провидката-чудо а теб не и че без помпа се вижда че си нищо и никой не те чете. Дори икономисто е по-напомпен тоест четен исках да кажа от теб.
А иначе: 'Много си тъп, Саше!' :)))
Помпата на Блеки не струва пред тази, която може да демонстрира Смарти и същият отлично го знае. :)
А 150 прочита, при няма и 300 реални блогъра, за 10 часа, си е нормалното положение на нещата за съботен ден. Всичко над 300 'прочита' днес е един обикновен фалш. Но след като на някои им харесва фалшът, да си се самозаблуждават с него, на нормалните не ни пречи. :)))
цитирай
10. librarian - :-)
06.01.2018 21:29
"Както вече казахме: Всеки има правото да бъде глупав.
Умният човек разсъждава, базирайки се на образование и логика, а не вярва на всяка вряла-некипяла глупост, която (писарушкото в) Интернет му поднася."
Съгласна на 100%
цитирай
11. librarian - С това също:
06.01.2018 21:31
"Но след като на някои им харесва фалшът, да си се самозаблуждават с него, на нормалните не ни пречи."
Значи % станаха 200. :-) :-) :-)
цитирай
12. cortana - Казвал ли ти е някой, че си навлек? :)))
06.01.2018 22:33
анонимен написа:
Да но блеки напомпи няколко десетки поста и изтласка ловара да не се добере до корицата така че помпата му я бива и любимата му делка е спасена от позор.
Да ти кажа Жоро е много загрижен да е на 'корицата'. Особено пък от Нова година насам. :)
За да спасиш някого от излагация е нужно да го предпазиш да го направи, а не да напомпиш излагацията му или изтласкаш както казваш друг, който я осмива.
В случая обаче... :)
цитирай
13. starforlife - ~
07.01.2018 12:09
~ 3. angpiskova - Именно!
Казахме, че всеки има право да е глупав, но защо трябва да прокламира глупостта?
Не я разбирам тая блогбегейска мания да се писарушка в сфери или по въпроси, които не са ти в областта на разбиране или професионализъм.

~ 4. troina - Ма как беее...
https://youtube.com/watch?v=kdF4P7K5Okg

~ 6. ba4kata73 - Ами да. "Дразнещо" е поет да ти говори малоумно за физика (радио-електроника), където знанията му са не повече от 0,01% от твоите и да прокламира глупостта си като спасител едва ли не.

~ 7. seasons76 - Осмивах една "провидка" с факта, че говори глупости. Няма значение коя. В такива случаи осмивам глупостта, а не конкретен човек (блогър тук).

~ 8. и 9. cortana - Какво щях да правя без теб значи...

~ 10. и 11. librarian - Тенкс, Библиотекарке. хах

~ 12. cortana - Дай бате цуна малката кратуна. ха ха ха
цитирай
14. cortana - :)
07.01.2018 23:01
starforlife написа:
- Какво щях да правя без теб значи...
- Дай бате цуна малката кратуна. ха ха ха
- Щеше да ти е трудно в живота. :)))) :) :)
- Моята 'кратуна'??! С тая мАцуна??! :)))) :) :)
цитирай
15. vaquero - starforlife,
07.01.2018 23:24
Като рожба на природата, човекът е свързан със земята и космоса.
цитирай
16. cortana - Жоро, не оспорва това. :)
09.01.2018 23:38
vaquero написа:
Като рожба на природата, човекът е свързан със земята и космоса.
Той говори за факта, че нещата, които са обект на физика, са грешни. Осмива факта, че са неясни на авторката, а тя пише. Например 200-300-500 херца били високи честоти. Глупости! Високи са над 20 000, че и повече херца!
Но понеже осмиваната сравнява 8 с 30 и явно си мисли, че щом е 4 пъти повече...
Също като осмивания коментар: Прочел-неразбрал отрицателното при моретата, но пише глупости. :) Защото се има в предвид, че са източник на отрицателни йони, а не на отрицателна енергия. Не положителните йони са полезни за здравето, а точно отрицателните. И моретата обогатяват въздуха с тях, с отрицателни йони, а не енергия. Затова има израза 'да дишам изпарения'. Водопадите са още по-голям източник на отрицателни йони.

И е смешно наистина да се представят отрицателните йони, които повтарям, че са полезни, за отрицателна енергия. Много е смешно. :)
цитирай
17. starforlife - Точно така, Краси!
13.01.2018 22:00
Естествено, че живеем в симбиоза с Природата и планетата. Но Корти почти точно ти е обяснила. Осмиването беше на неточността, неверността и дори пълните глупости, а не на замисъла.
Днес и утре почивам (бааси кефа) и реших да намина тук при все, че на друго и то сериозно място се 'подвизавам' понякога, и от Нова година са ме прочели близо 80 хиляди пъти. Реални, а не като тук.
Но наминах и реших да погледна осмиваната дали не е репликирала поетесообидена. Е, не е. Но пък прочетох една нова нейна глупост за биткойн и блокчеин в коментар и за пореден път се убедих, че някои хора се пънат да изглеждат интелигентни, но често сами се правят за смях, опъвайки глупости, които мислят, че като са написани изглеждащо на тях умно и правилно, е така. Уви, често не е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2589619
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031