Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2018 14:06 - Когато фактите говорят, блоговите празнолейки трябва да мълчат.
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 14535 Коментари: 132 Гласове:
49


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сега...
Някои ще кажат, че съм доказал вече, че съм русофоб и американофил, но това естествено ще е блогова посредственост на блогови пеиначатори.*
          * блогов преиначатор - типичен представител на блог.бг, за когото Истината се състои в това, да преиначава фактите така, както му е блогоугодно.
Това (че съм русофоб и американофил) естествено не е вярно и едно елементарно доказателство се явява например обстоятелството, че откакто станах "всеобщо-известен" (куку) тук едва в средата на 2013-та, защото поради определена причина трябваше да престана изрично да страня от "обществения" блогов живот,  оттогава (средата на 2013-та) до преди няма и месец - никога не съм се занимавал с "политиканстване".
Всъщност, аз никога въобще през живота си не съм се занимавал с това безсмислено дело и едно елементарно доказателство за това е, че когато напоследък показвам, че съм западофил (а не конкретно американо), показвам своето преклонение пред Науката и Свободата (на човешките стремежи), а не пред политически тъпни като... на кой му е най-шарена бомбата (например).
Последното е опит за семпла подигравка с постинга на Б(л)еки, с която искам да намекна, че той (постингът) е чиста проба нескопосана пропаганда. Сега няма да казвам къде географски се намира тази бомба - само ще кажа, че е в музей и е изрисувана от предполагам активисти. Ще го направя (казването) в коментар по-късно. Сега само ще ви провокирам да не бъдете посредствени (като русофилите - ха ха ха).
Как ще ви провокирам ли?
Ами много просто. 
Ще ви провокирам като ви приканя да погледнете скрепването на въпросната бомба във въпросния пропаганден постинг.
(Еее... Нямам ли основание да наричам въпросния тъп като обран бостан, след като или не забелязва такива релевантни (и ноторни, и ноторни) детайли, или мисли околните за по-тъпи от него?)

Но да оставя дърдоренето на блогови празнодърдорковци и да се върна на същността на постинга си.

Всъщност, ще включа в забавлението си и една женска русодърдорка, която от онзи ден не можа една качествена руска обувка да ми цитира (която релевантно (и ноторно, и ноторно) си е извоювала макар и малък пазарен дял не само на световния, а дори и на самия руски пазар).
(Обувката, мила, не е най важното нещо естествено. Но е един елементарен пример за качествена (или не) химическа индустрия. Да не говорим, че народ, който се обува от онези народи, който пропагандно плюе, не е бос в краката, но е бос в главата.)
Та:
Въпросната блоголейка помпозно (и фанфарно, и фанфарно) заявява (дори не се питам дали си вярва), че амерковците нямали Наука (а видиш ли рашите били връх), а добре, че купували (амерковците) такава (Наука, технологии, основно от Раша - смЕх).
И тук идва развръзката на този ми наукофилски (а не американо) постинг.

Днес е 26-ти март. 2018-то лето Господное.

На тази дата през 1916 г. в Монесън, Пенсилвания)(САЩ представете си, а не Раша) се е родил американският биохимик, лауреат на Нобелова награда по химия за 1972 година Кристиан Анфинсен - откривателят на първичната структура на рибонуклеазата.
Прави го през 1959 г.
Той, мерзкият амерковец.
И още интересното е, че не го отмъква под носа от някой раш, а по същото време независимо от него до същите открития стигат други амерковци: Станфорд Мур и Уилям Стей, които също получават Нобеловата награда за химия през 1972 г.

Но да оставя рибата да плува в нуклеазата (ха ха ха) и да отскоча в друга (научна) посока. На друг 26-ти март.

На 26-ти март 1753-та в Масачузетс се ражда Бенджамин Томпсън, отново нерашки 
физик и изобретател, допринасъл за създаването на теорията на термодинамиката.

Но да оставя термоса и динамото (ха ха ха) и да отскоча в друга (научна) посока. На друг 26-ти март. 

На 26-ти март 1938 година във Великобритания се ражда Антъни Легет, отново нерашки, а западен физик, 
откривател на квантовата декохерентност и изследовател на свръхфлуидността и свръхпроводимостта на изродени газове. Нобелов лауреат за физика през 2007-ма година.

Но да оставя крантовата декомпетентност (на блоговите дървенофили) (ха ха ха) и да отскоча в друга (научна) посока. На друг 26-ти март. 

26-ти март 1941-ва година е роден Ричард Докинс. Нищо работа, "прост" биолог. Раш? Неее - британеч. Мерзък западняк. Мамка му. 

Продължавам:
26-ти март 1951-ва година. Ражда се проклетият Карл Уиман. А "проклет" - защото се ражда в Корвалис, САЩ, а не Русия. После става дваж по-проклет, защото п
рез 2001 г. получава Нобелова награда за физика, заедно с Ерик Алин Корнел и Волфганг Кетерле (Тези дали са руснаци?) за работата си по Бозе-Айнщайнова кондензация. 
(Виж Айнщай вече е руснак. Тук спор нЕма.)

Но да оставя кондензацията на бозата (ха ха ха) и да отскоча в друга "научна" посока. На друг 26-ти март. Този път уважавайки (че да не плачат много) русофилите в блог.бг.

На 26-ти март 1945-та година умира Борис Шапошников - руски маршал, носител на орден "Ленин" и орден "Червено знаме".
Сега...
Мислите си, че Науката е по-важно нещо от Войната и Нобеловата награда е по-престижна от военните ордени?
Няма такова нещо: релевантен (и ноторен, и ноторен) факт е, че в блог.бг второто е много по-важно и Путин е много по-нещо от Мъск например.
А знаете, че с блог.беГЕЙски дървени философопразнодумци не се спори, защото те дори и да не са носители на Нобелова награда за блогови идиотизми - са почетни претенденти за блогови ордени
Било то за кухолейно творчество, било то за помповейно усърдие.

Аз казах!
Сега нека някой русофил ми цитира велики рашки умове, свързани по някакъв начин с днешната дата. 
Моля. 




Гласувай:
50



Следващ постинг
Предишен постинг

1. starforlife - Та, Градски,
26.03.2018 14:08
наскоро каза, че не всичко е технологии...
При все, че не мога да се съглася - оставих технологиите и засегнах просто Науката.
Ако погледнеш обаче тази дата и от други аспекти (изкуство например) - ще видиш, че и при тях Запада присъства осезаемо, а Изтока...

А, ако трябва да направя и едно симбиозно м/у технологии и социална политика подмятане - то би било:
Знаете ли, че когато служител на Гугъл почине - семейството му продължава 10 години да получава 50% от трудовото му възнаграждение?

Еее, мерзавци ли са проклетите амерковски капиталисти и само за финансовите си интереси ли гледат, или са Хора като всички нас (а в голяма степен и превъзхождащи ни многократно не само като икономика, а и като човечност)?
Назовете ми една рашка компания, която прави нещо подобно за своите служители когато са си отишли от този свят.
Само една, моля.
(и аз ще ви цитирам още 4 амерковски)
цитирай
2. getmans1 - Бързам да изпреварА ЧъПъто и цит...
26.03.2018 14:22
Бързам да изпреварА ЧъПъто и цитирам Путин, Шойгу,Рамзан Кадиров и Захарова /с малките ци.и/ и не ми казвай, че не са наука. Наука са и още как!
:)))
цитирай
3. troina - имаш..имаш...и това е оЧевадно!! факт..
26.03.2018 14:35
Последното е опит за семпла подигравка с постинга на Б(л)еки, с която искам да намекна, че той (постингът) е чиста проба нескопосана пропаганда. Сега няма да казвам къде географски се намира тази бомба - само ще кажа, че е в музей и е изрисувана от предполагам активисти.
Еее... Нямам ли основание да наричам въпросния тъп като обран бостан, след като или не забелязва такива релевантни (и ноторни, и ноторни) детайли, или мисли околните за по-тъпи от него?)
цитирай
4. omv - Хубаво си ги събрал на едно място, но ...
26.03.2018 15:09
Хубаво си ги събрал на едно място, но недоумявам как изобщо си правиш труда да спориш със зли хора, които открито признават, че всяка лъжа е допустима стига да им носи изгода.
цитирай
5. obses - Здравей!
26.03.2018 15:12
Мисля, че всеки тук знае, че винаги говориш във факти.
Вчера прочетох интересно разказче на краско за пенсионирането. И въпреки, че едва ли някой ще цитира руска компания с подобна политика, ще ми е интересно да споменеш ти. За пенсионирането например. Като сравнение да направя с шегата, че тук дори пола си сменяме.
цитирай
6. starforlife - ~
26.03.2018 15:31
~ 2. getmans1
Успя. Браво на теб.
Но, Гети, Путин например, е роден на 7-ми октомври 52-ра.
Сигурно тогава русофилите в блога ще са в мензис. Не за друго, а защото е червен и така ще изразят преклонението си пред Идеята.


~ бивш 3-ти коментар:
анонимен написа:
Стар, в твое лице противниците на русофилите в блога спечелиха могъщ съюзник. Никой никога не е поставял на място им с неоспорими факти, поднесени така безмилостно точно шайката на бляк и иконом.
Браво, човече.

Ооо, аз не се вземам и не съм съюзник с никого.
Просто поднасям факти.
А, че те са русофилонеугодни - това не е мой проблем.


~ 3. troina
Имам-нямам - това е положението - правя го. 'Щото нито съм мазник-лизач (като Миси например) - нито ме е шубе от греблолопатата му. Напротив - радвам се, че "носи" в раницата си, та да му я вкопая в дъ-то, ако се осмели да се изправи пред мен, а не да пелтечи безсилен като палячо тук.


~ 4. omv
О, аз усилия не съм полагал.
Все пак технологик съм и примерно Гугъл мога да използвам по доста различен от вас начин.
Малко хора знаят, че съвременните технологични играчки, при заснемане - генерират географски координати на местоположението и ги имплементират в хекса-кода на файла.
Още по-малко знаят как да извлекат тези координати.
Но можещият, си прави "труда", защото за него да ги извлече от файл на снимка с шарена бомба е гимнастика за ума. А после Гугъл лесно показва какво има на тези географски координати.
Схващаш ли?
Забавлявам се с ниския интелект на нЕкои тук.


~ 5. obses
Здравей.
Нека все пак им дадем шанс да отсрамят "Великая Рус", а после ще цитирам данни (факти).
Някой русофил ще ми цитира ли рашка компания, в която заплащането е толкова високо, че служителите й... НАПУСКАТ компанията?
Не се шегувам. Никак. Ще видиш.


~ бивш 6-ти коментар:
анонимен написа:
Да бе да. За час 7 пюса.

Ами питай тези люде, ппочелите постинга:
15:07 - obses
14:54 - omv
14:50 - vaquero
14:36 - leonleonovpom2
14:31 - raff
14:29 - troina
14:22 - vilss
14:17 - batogo
14:15 - getmans1
14:13 - nalia
цитирай
7. bbbb2 - Би ли направил паралел между руската и американската литература?
26.03.2018 15:47
цитирай
8. starforlife - ~ 7. bbbb2
26.03.2018 15:55
bbbb2 написа:
Би ли направил паралел между руската и американската литература?

Бих могъл да се опитам, но не го смятам за редно.
А не го смятам за редно не за друго, а защото аз не съм по празнолеенето в думи.
Тоест: Аз съм технологик, който до голяма степен ще не ще се сблъсква с Наука. Обиколил съм (и продължавам) доста свят (около 17 държави) и вследствие на това имам Поглед в/у социално-битовите и икономико-социалните обстоятелства.
Литература естествено съм чел и чета, но ВЕЧЕ предимно техническа.
Затова не мисля, ме е редно аз да правя такъв паралел.

Сега...
Ако намекваш, че Русия има отлични писатели (и поети, и художници) - спор няма.
Но тъмнината при Тургенев например (да ме прощават феновете му), няма как да харесам.
Предпочитам Дикенс.
Майн Рид предпочитам дори.
цитирай
9. starforlife - ЕДНО МАЛКО ПРОДЪЛЖЕНИЕ:
26.03.2018 16:32
(В което нарочно дразнителствувателствуващо цитирам само амерковци. А има британци, германци, италиянци...)

На 26-ти март 1874-та година, в Сан Франциско, е роден поетът Робърт Фрост - четирикратен лауреат на наградата Пулицър (1924, 1931, 1937, 1943).

На 26-ти март 1911-та година, в Кълъмбъс, е роден Томас Уилямс III - американски писател и драматург.

На 26-ти март 1948-ма година, в Ню Йорк, е роден Стивън Тайлър - вокалистът на "Аеросмит", които определено предпочитам пред... "Любе" например.

Да продължавам ли или да изчакам Б(л)еки, който се появи в 16:00, да измъдри нЕкоя микроцефална "мъдрост", която да съдържа всичко друго, но не и факти?
цитирай
10. vaquero - До 1. starforlife
26.03.2018 16:45
Аз градски се радвам, че си паметлив. Но не ме питай за САЩ и Русия, защото не искам да разговаряме по теми, които ни противопоставят. Освен това темата е безкрайна. Съгласих се с теб за технологичното превъзходство на САЩ, но ти не го забеляза. Аз също не съм us-американофоб, но буржоазното общество е в разпад и предстоящо отчитане в канализацията.
Искам да бъдеш Велик, не само в професията си, но и в блога. Затова не се поддавай на ласкателствата на децата на капитан Грант.
цитирай
11. troina - 10/ боорнее, слаб ти е ангела и мека главата, аз когато си играех с Грантовки,
26.03.2018 17:05
Искам да бъдеш Велик, не само в професията си, но и в блога. Затова не се поддавай на ласкателствата на децата на капитан Грант.


още нямаше..Интернет..просто съм се родила ..навреме..
затова имам Голяма уста, а не като мара шапшалата да обиждам..
Жени, които са доказани, майки, баби съпруги, не Тролеси Тъпеси като нея..
ее, тва как го наричаш,многоо ти е ниска мизата, селски..
г-жа Юлия

пп
малко ме е срам да се похваля, колко литература амер.англ, и немска съм изчела..
за разлика от русската, която е прекалено драматично тъмна за моя вкус..
благ.за Трибуната, ж, и аз не съм..никакъв Фил..
просто фактите...
драги ми смехурковци..са такива..
цитирай
12. blackpredator - на днешната дата
26.03.2018 17:10
"Сега нека някой русофил ми цитира велики рашки умове, свързани по някакъв начин с днешната дата.
Моля. "
възпитаните от велики рашки умове превземат непревземаемия Одрин
цитирай
13. cortana - Жоро каза, че си се появил в 16:00.
26.03.2018 17:17
blackpredator написа:
на днешната дата
"Сега нека някой русофил ми цитира велики рашки умове, свързани по някакъв начин с днешната дата.
Моля. "
възпитаните от велики рашки умове превземат непревземаемия Одрин
И понеже коментираш в 17:10, та ноторно :))) и аз да те попитам: Само това ли успя да 'измислиш' за час? :)
Само дотолкова ли умееш гугълването? :) :)))
цитирай
14. cortana - Извини ме, Жоро, че поставих Блеки 'преди' теб. :)
26.03.2018 17:19
А сега с кеф ще цитирам някои бисери, които кефят. :)

в постинга Жоро написа:
Мислите си, че Науката е по-важно нещо от Войната и Нобеловата награда е по-престижна от военните ордени?
Няма такова нещо: релевантен (и ноторен, и ноторен) факт е, че в блог.бг второто е много по-важно и Путин е много по-нещо от Мъск например.
А знаете, че с блог.беГЕЙски дървени философопразнодумци не се спори, защото те дори и да не са носители на Нобелова награда за блогови идиотизми - са почетни претенденти за блогови ордени
Било то за кухолейно творчество, било то за помповейно усърдие.

Аз казах!
Сега нека някой русофил ми цитира велики рашки умове, свързани по някакъв начин с днешната дата.
Моля.


в коментар Жоро написа:
А, ако трябва да направя и едно симбиозно м/у технологии и социална политика подмятане - то би било:
Знаете ли, че когато служител на Гугъл почине - семейството му продължава 10 години да получава 50% от трудовото му възнаграждение?

Назовете ми една рашка компания, която прави нещо подобно за своите служители когато са си отишли от този свят.
Само една, моля.
(и аз ще ви цитирам още 4 амерковски)


в коментар Жоро написа:
Малко хора знаят, че съвременните технологични играчки, при заснемане - генерират географски координати на местоположението и ги имплементират в хекса-кода на файла.
Още по-малко знаят как да извлекат тези координати.
Но можещият, си прави "труда", защото за него да ги извлече от фал на снимка с шарена бомба е гимнастика за ума. А после Гугъл лесно показва какво има на тези географски координати.
Схващаш ли?


в коментар Жоро написа:
Бих могъл да се опитам, но не го смятам за редно.
А не го смятам за редно не за друго, а защото аз не съм по празнолеенето в думи.
Тоест: Аз съм технологик, който до голяма степен ще не ще се сблъсква с Наука. Обиколил съм (и продължавам) доста свят (окоро 17 държави) и вследствие на това имам Поглед в/у социално-битовите и икономико-социалните обстоятелства.
Литература естествено съм чел и чета, но предимно техническа.
Затова не мисля, ме е редно аз да правя такъв паралел.
цитирай
15. saankii - 12. blackpredator - на днешната дата
26.03.2018 17:19
момкоо, изпадаш пак в подробности/добре че ти свалиха от П-ва лализмите
писах при мен, и пак ще ти пиша..
важен е ..Синтеза, бе глупи!!
Синтеза, който ти, или който и да е,може да извлече..
останалото е..алабалистика и блогорея, като гонорея, чувал си..
ако питаш, аз съм Юлия
цитирай
16. cortana - Напротив, г-жо Юлия. Напротив.
26.03.2018 17:30
Не изпада в подробности, а както винаги отклонява с 'а ти знаеш ли, че някой, някъде, нещо'.
Това е присъщо за безичностите. :)
Личностите се оповават на други личности!

По същата твоя логика, Блеки, българите сме най-великшя народ. Съгласен ли си?
цитирай
17. blackpredator - вашата синтеза
26.03.2018 17:33
е на етапа коацервация
бая еони еволюция ви требе, за да достигнете сапиенса Блеки
ако стои...
айде, плацикайте, аз съм на барче..
цитирай
18. kolevn38 - Буржоазното общество е в разпад? Много общо. Буржоазия има и у нас и в Русия, и то червена.
26.03.2018 17:33
vaquero написа:
Аз градски се радвам, че си паметлив. Но не ме питай за САЩ и Русия, защото не искам да разговаряме по теми, които ни противопоставят. Освен това темата е безкрайна. Съгласих се с теб за технологичното превъзходство на САЩ, но ти не го забеляза. Аз също не съм us-американофоб, но буржоазното общество е в разпад и предстоящо отчитане в канализацията.
Искам да бъдеш Велик, не само в професията си, но и в блога. Затова не се поддавай на ласкателствата на децата на капитан Грант.


Ако искаш да кажеш, че западната цивилизация е в разпад - то по-голяма глупост от това наистина не съм чувал.Общество, което произвежда над 53% о Световния Продукт няма как да е в разпад. Мощни икономики, мощни държави, работещи институции, работещи правораздавателни системи, превъзходни условия за живот, за развитие на наука, култура, на отделния индивид и тн и тн. А какво наблюдаваме в днешна Русия? Някаква висша духовност и развитие, за каквато тръбят проправителствените медии!? Нищо подобно - срината икономика, никакви пари за наука, какви пари за култура?, демотивирано население, което се надъхва от управниците си в омраза и ненавист към всички и всичко което не е руско, национално самочувствие без никакво покритие, социална катастрофа, икономическа катастрофа, демографска катастрофа, липса на дори средно добри пътища, липса на подходяща инфраструктура, , фалшива Православна Църква служеща на силните на деня, не на Господа Бога, челни места в самоубийствата, челни места в убийствата, челни места в наркоманиите, челни места по употреба на алкохол, челни места в детската престъпност, челни места в корупцията, челни места по детска смъртност, челни места по ранна смъртност... май няма да ни сстигне мястото и времето да изброим всички челни и последни места..
цитирай
19. starforlife - За протокола, ако някой отново потърси сметка за плюсовете:
26.03.2018 17:38
Последни 20 регистрирани посетителя
17:34 - cortana
17:31 - milady
17:16 - saankii
17:14 - cortana
17:14 - planinitenabulgaria
17:11 - blogbg
17:08 - rosiela
17:04 - blackpredator
17:04 - staler
17:03 - kolevn38
16:58 - troina
16:45 - vaquero
16:44 - malchaniaotnadejda7
16:11 - 4udovi6teto
16:00 - blackpredator
15:54 - zaw12929
15:51 - zaw12929
15:46 - bbbb2
15:44 - apostapostoloff
15:07 - obses


А коментарите ми реплики - след малко.
Аз не съм на барче. Готвя в момента.
Когато съм на барче - не се логвам тук, но за теб, Б(л)еки ОК - щом такива са ти барчетата...
цитирай
20. starforlife - ~ 18. kolevn38
26.03.2018 17:43
Поредният радващ ме коментар.

Ооо, неее, не защото е прозападен, не.
(Опазил ме Б(л)ог.)
А защото е интелигентен и правдив.

(А Б(л)еки нека се самонадува, че е по-сапиенс от нас/теб. Това (самозаявлението) не го прави релевантен (нито ноторен, нито ноторен) факт, а е просто като бузите на жабата, която си кряка в гьола. Въздух. За крякане.)
цитирай
21. kolevn38 - Би ли направил паралел между руската литература и тези отрепки, които управляват Русия днес и ватниците, които гласуват за тях?
26.03.2018 18:02
bbbb2 написа:
Би ли направил паралел между руската и американската литература?


Освен това, много показателен е и броя на Нобеловите лауреати за литература - трима са руснаците Нобелови лауреати - Иван Бунин, който след революцията напуска Русия и живее във Франция, книгите му са забранени в Русия. През 1970г. Александър Солженинцин, лежал в ГУЛаг, който е изключен от съюза на писателите през 1969 година, книгите му са забранени, а през 1974 година е депортиран от Русия в Германия, през 1987г. Нобелов лауреат става Йосиф Бродский, съден и пратен на заточение в Архангелск а през 1972 година е прокуден от Русия, но през 1977 година става професор по литература и преподавател в няколко университета не къде да е, а в омразните ви САЩ, включително в Кеймбридж, Великобритания, почетен доктор на изкуствата в Йелския университет. /писатели и поети за които неведнъж съм пускал постинги в моя блог и съм получавал минуси от червената дружинка/.
Освен тези тримата, провери колко писатели и поети от Запада са били Нобелови лауреати. И още нещо - цитирай ми един поне един добър и известен днешен руски писател или поет, който да не е против днешната престъпна руска власт.
Така че, хайде няма нужда да се плюнчим на световно литературно наследство.
цитирай
22. cortana - kolevn38, дано не издавам блогова :) :))) тайна, но именно затова скоро ще пиете с Жоро кафе. :)
26.03.2018 18:10
Защото той го прави само с хора, с които може да си говори интелигентно. :) :)))
И в този ред на мисли, аз също май ще присъствам. :)
Че как иначе, нали съм според 'сапиенсите' негов клонинг. :) :) :))))
цитирай
23. starforlife - ~ 17. blackpredator
26.03.2018 18:30
blackpredator написа:
вашата синтеза
е на етапа коацервация
бая еони еволюция ви требе, за да достигнете сапиенса Блеки
ако стои...
айде, плацикайте, аз съм на барче..

А ти да не си синтезатор, че да знаеш каква е нашата синтеза?
Всъщност - синтезанор си. Не да кажем пиано.
Защото при пианото съществена е ролята на партитурата. А при синтезатора - не чак толкова - там се набляга на вграждането на обособени като стандартни ритми.
Ето затова аз не започнах да дървенофилософя за литературата. Защото съм пиано. А Колев, като част от партитура, го направи превъзходно.
Тук говорим за ненаговорена колаборация. Нормална, ответна, чисточовешка.
А ти си дрънколееш нЕколкото вградени ти ритъма и дори колаборационните ти партньори (шапшала примерно, дето билА секси - смЕЕх) са на същото дередже.
Еони?
Нужни са ви неврони, а не еони.
цитирай
24. starforlife - ~ 21. kolevn38
26.03.2018 18:33
Казано точно, на място и най-вече с фактологическа конкретика.
А не: "Те имат..." "Някой направи..."
Ама КАКВО ИМАТ?
КОЙ, КАКВО, КОГА, КЪДЕ НАПРАВИ?

И най-вече: КАКВА Е ПОЛЗАТА ЗА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ОТ ТОВА?
цитирай
25. kolevn38 - Както винаги съм казвал - пред Фактите и Боговете мълчат, единствено комунистите - не:)
26.03.2018 18:35
starforlife написа:
Поредният радващ ме коментар.

Ооо, неее, не защото е прозападен, не.
(Опазил ме Б(л)ог.)
А защото е интелигентен и правдив.

(А Б(л)еки нека се самонадува, че е по-сапиенс от нас/теб. Това (самозаявлението) не го прави релевантен (нито ноторен, нито ноторен) факт, а е просто като бузите на жабата, която си кряка в гьола. Въздух. За крякане.)


Не съм очаквал и друго от блоговите празнолейки - Западът е технологично много развит, но затова пък духовно залязва /най-яката опорна точка на червените данеказвамкакви/. А също - да, Западът е много високо технологично развит, но как е с литературата е, как е с литературата, имат ли въобще някаква литература, писатели, поети, драскачи? Имат ли си Пушкин, имат ли си Лермонтов, Ломоносов /защото Ломоносов освен учен е бил и поет и мозаист/ Тургенев, Некрасов, Толстой, Достоевски, Грин, Братя Стругацки, Илф и Петров...Но едва ли биха попитали за Бунин, За Даниил Хармс /Падащите баби, ойее, едва ли са чували/, Пастернак, Набоков, Булгаков, Солженицин, Бродский, Буковски /не Чарлз а Владимир/, Суворов Валерия Новодворская, и хилядите други знайни и незнайни руски творци убивани, разстрелвани, клани, заточвани, въдворявани в психиатрии, изтезавани, забранявани, гонени, отричани, заклеймявани, неиздавани... И от кого!? От Великата Империя на Злото!
цитирай
26. krumbelosvet - Поздравления
26.03.2018 18:38
Доблестният автор-НЕполитикан, открива топлата вода, т.е., че САЩ и Западът произвеждат по-качествени и повече стоки за потребление. Индустриалната и научно-техническата революция, както и икономическото развитие на страните, са се развивали ИСТОРИЧЕСКИ, и тая ИСТОРИЯ Е ВАЖНА. Освен важна обаче, е и ДЪЛГА тая история за един скромен коментар. Затова ще рискувам свръх-кратко обобшение (което крие рискове от невежо "оборване"). Представете си първороден син, който осакатява или убива по-малките си братя и сестри. В тая роля се изявява Западът. ГЕОГРАФИЯТА И ИСТОРИЯТА му отредиха първородството в споменатите революции и в икономиката. И Западът поробваше, колонизираше, осакатяваше, ограбваше, подкупваше, организираше преврати (сега и "цветни революции". Авторът, разбира се, не вярва на това. Ами защо тогава, след като вече 30 години сме в един блок със Запада, НЕ СМЕ МРЪДНАЛИ НАПРЕД, а напротив? 30 години след 9-ти септември, България беше неузнаваема с МОДЕРНО ЗЕМЕДЕЛИЕ, С ХИЛЯДИ ЯЗОВИРИ, СТОТИЦИ НОВИ ЗАВОДИ... А сега - мол до мол, банка да банка - все ЧУЖДИ. и ЕСТЕСТВЕНИТЕ МОНОПОЛИ ЧУЖДИ...
цитирай
27. starforlife - ~ 25. kolevn38
26.03.2018 18:42
Колев, отново... катюшираш (ха ха ха) с куп имена.
Казах, че не бих се пънал да вземам отношение в ресор литиратура, защото за разлика от гугъл-капацитетите - аз говоря 99/100 само за неща, които разбирам, съм видял или чул и те са с доза логична, ако не друга правдивост.

Доколкото зная обаче - ти си наполовина руснак и имаш поглед. Затова приемам (нечистомонетно и безкапитално) твоето мнение като по-вероятно и достоверно.
Още повече, че за част от нещата съм се убедил с очите си.
цитирай
28. vmir - Фактите за актуалния брой нобелисти по държави:
26.03.2018 18:50
1. САЩ - 371
2. Великобритания - 129
3. Германия - 107
4. Франция - 68

Няма да изброявам останалите европейски държави, само да спомена, че Унгария и Полша заедно имат повече нобелисти околкото Русия и СССР взети заедно, нищо, че и те са били просветлявани с блясъка на съветската наука, под благотворното въздействие на който България като най-"братска" няма и един нобелист...

Колкото до безумните простотии на платените кремълски клакьори, ИСТИНАТА е следната:

Русия + СССР = 26 нобелови награди (значително по-малко от една ШВЕЦИЯ, няма да казвам колко по-малка е Швеция и т.н.) А в тези 26 са включени Мечников - украинец, Ландау - азер, Алферов - беларусин, получил наградата през 2000 - та година (!) и дори ВНИМАНИЕ!!! - омразния за Кремъл израелски премиер Менахем Бегин, оснаталите неруснаци в списъка дипломатично ще пропусна...

Тези съотношения от порядъка "бълха срещу слон" онагледяват не само нелепата басня за "великата руска наука", но и бездънното невежество на злостните прокремълските тролове, които за 3 десетилетия от падането на комунизма не придобиха и една мозъчна гънка върху полираните си от пропагандни клишета мозъци.

Четете, ако можете, тролове злостни:
https://en/wiki/List_of_Nobel_laureates_by_country

цитирай
29. starforlife - ~ 26. krumbelosvet
26.03.2018 18:58
И съм съгласен с теб - и не съм.
Но повече НЕ съм съгласен.
Също е дълго и моето за един коментар, но накратко:

...

Всъщност, размислих. Няма са ти пояснявам защо повече НЕ си прав.
Просто ще те попитам: Защо след като Русия е давала (уж) на България и другите бивши соц-страни - същите тези страни са БИЛИ ВИНАГИ еони години (ебавам Б(л)еки) по-назад от прогнилите капиталистически?

Смешно е бре, пич!
Всяка държава прави пътища...
Всяка строи язовири...
Фабрики...
...
Само където нашите язовири (примерно) са гьолове пред западните.
От едната страна е "Москвич" - от другата "Ферари".
Ти виждал ли си американски трактор в действие?
Знаеш ли, че браната (или плуга, редосеялката и т.н.) му е 9 пъти по-голяма от на рашкия първенец?
А знаеш ли, че се движи с над 2 пъти по-висока скорост по време на работа?

Чувал ли си за "Катерпилар", освен за "Белорус".
Виждал ли си (на терена на "Асарел-Медет") как "Беларуса" не може да откине рога, забил се в скалата и върти на място, а "Комацу"то я пори все едно е швейцарско сирене?
...


Патетизмът не е мръста дума.
Но е глупава, когато е напудрена.
А величието на соца е такова - напудрено.
Дай му да се сравнява (като превъзходство) с Миналото.

Е...
Изненада: Времето на динозаврите отмина.
Сега хората гледат към Звездите.
цитирай
30. starforlife - Делвам не защото не ми изнася, а за да не може да промени някой кретен. Това за протокола, ако не знаеш
26.03.2018 19:06
анонимен написа:
По принцип участието в пропагандно псевдоидеологически битки при това на махленско ниво ми се вижда доста тъпо занимание,но тъй като автора и по голямата от коментирали те,са особенно дразнещи с селската си заблуда,че отстояват некаква върло демократична,хуманна и неподправена картина на действителността,ще ги попитам несколько въпросчета,а именно ---1.защо бугарите дето реално живеят по света/бачкат,серат,отглеждат деца,плащат данъци и т.н./в мнозинството си не участват в блоговете ви битки,заемайки вашите крайни позиции.....
2.защо същите тия ,като опрат до сериозна нужда от медицинска помощ,негативно като опърлени къмто българско....3.защо Русия ,в която все некаква многопартийност,опозиция,изборност и т.н. има,ви е все в устата,още повече че макар и по див и недодялан,модела на капитализма е те баш олигархо либералистичен,като в флагмана на западния свят,пък за китай---ни вопъл ни стон..
4.защо дори една Германия ,с нейната превъзходна,експортно ориентирана икономика е задлъжняла..,5.защо средната класа без която няма ни пазарна икономика,ни демокрация,ни дай Боже се топи като канали сняг в целокупния запад/в Русия не е създавана никога/....и така до сто....


А иначе:
АвторЪТ (тоест моя милост) НЕ мисля, че е дразнещ сЪС селската си заблуда по две прости причини:
Първо: Той, АвторЪТ не е политичесси обременен, а се забавлява с такивата, които налитат ли налитат.
Второ: За разлика от политически обременените (рашко-б(л)е(й)ковци), АвторЪТ не помпи кретениите си та те да дразнят. Да не говорим, че всеки избира да чете ли или не и твърдение за дразнене е меко казано детинско.

А... Има и едно трето.
Трето: АвторЪТ показателно въвлича в някакъв по-нормален и обоснован спор.
Това пък е огромната разлика м/у него, АвторА, и... Б(л)еки например.
Постингите на втория са лализми без покритие, които се коментират (респективно посещават) от 2-3 обременени със същата безфактологична празнодумния. Докато постингите на първия (моя милост), при все, че поради безпомпие са по-"нечетени", се посещават и коментират от много повече блогъри.
А нали - в спора се ражда Истината.
цитирай
31. kolevn38 - Една осминка руснак и натурален българин, закърмен от чиста циганка :)
26.03.2018 19:10
starforlife написа:
Колев, отново... катюшираш (ха ха ха) с куп имена.
Казах, че не бих се пънол да вземам отношение в ресор литиратура, защото за разлика от гугъл-капацитетите - аз говоря 99/100 само за неща, които разбирам, съм видял или чул и те са с доза логична, ако не друга правдивост.

Доколкото зная обаче - ти си наполовина руснак и имаш поглед. Затова приемам (нечистомонетно и безкапитално) твоето мнение като по-вероятно и достоверно.
Още повече, че за част от нещата съм се убедил с очите си.


Благодаря ти за думите!
Между другото пра-прадядо ми е бил свещенник - протоиерей Боголюбский, Михаил Симонович, роден 1826г в семейство на свещеник и починал 1902г. - преподавател в Руската Духовна Академия, писател, преводач от старогръцки, събирал е и правил архив на цялата история на църквите в Московската Епархия, служил в църквата Зачатие Святой Анны в Китай Город в Москва - наричат я Церкв, что на Углу. Когато починал е погребан в гробище, което болшевиките разрушават и правят футболен стадион отгоре... Но това са подробности, за някои полковника от КГБ Гундяев, със златното кръстче върху каската, е по интересен... такива ми ти работи :)
цитирай
32. starforlife - Ето защо Корти е абсолютно права в 22-ри коментар.
26.03.2018 19:24
kolevn38 написа:
Благодаря ти за думите!
Между другото пра-прадядо ми е бил свещенник - протоиерей Боголюбский, Михаил Симонович, роден 1826г в семейство на свещеник и починал 1902г. - преподавател в Руската Духовна Академия, писател, преводач от старогръцки, събирал е и правил архив на цялата история на църквите в Московската Епархия, служил в църквата Зачатие Святой Анны в Китай Город в Москва - наричат я Церкв, что на Углу. Когато починал е погребан в гробище, което болшевиките разрушават и правят футболен стадион отгоре... Но това са подробности, за някои полковника от КГБ Гундяев, със златното кръстче върху каската, е по интересен... такива ми ти работи :)

Първо: Колев БЛАГОДАРИ!
(Така го направи и Гети онзи ден, когато му помогнах с клиповете. Тоест: И Гети е мноого по- от тези, които постоянно го подиграват.)
Второ: Колев СПОДЕЛИ!
С чувство на Гордост. Основателна. Защото е потомък и има родова памет.
А отсреща: Подиграващият го Б(л)еки. Чиито дядо може и чукча да е бил, а Б(л)еки сега да е чукче (търсещо си сърпчето).
цитирай
33. kolevn38 - Фактология е чужда на комунистите наука - за тях истината винаги извира от подземията на Лубянка.
26.03.2018 19:41
starforlife написа:
Казано точно, на място и най-вече с фактологическа конкретика.
А не: "Те имат..." "Някой направи..."
Ама КАКВО ИМАТ?
КОЙ, КАКВО, КОГА, КЪДЕ НАПРАВИ?

И най-вече: КАКВА Е ПОЛЗАТА ЗА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ОТ ТОВА?


На тези хора им дай само пушки, автомати и безплатни комати и им гледай сеира - ще изтрепят без да им мигне окото целия Свят за да докажат предимствата на престъпната си идеология.
цитирай
34. musicgirl81 - Как да не те харесва човек? ;)
26.03.2018 20:00
starforlife написа:
Първо: Колев БЛАГОДАРИ!
(Така го направи и Гети онзи ден, когато му помогнах с клиповете. Тоест: И Гети е мноого по- от тези, които постоянно го подиграват.)
Второ: Колев СПОДЕЛИ!
С чувство на Гордост. Основателна. Защото е потомък и има родова памет.
А отсреща: Подиграващият го Б(л)еки. Чиито дядо може и чукча да е бил, а Б(л)еки сега да е чукче (търсещо си сърпчето).

Наскоро някой писа, че си Робин Худ, Стар.
Съгласна съм. ;)
И това да заставаш на страната на нападаните ме кефи. ;)
цитирай
35. staler - Защо излизам като анонимен не ми е ...
26.03.2018 20:10
Защо излизам като анонимен не ми е ясно,но това не променя факта,че въпросите ти са обущарски,а пък отговори--въопште хич йок ги нема..
..трий,през уя ми е...
цитирай
36. kolevn38 - Сори, изпуснах Борис Пастернак из руските Нобелови Лауреати, 1958 година - Доктор Живаго, да припомним.
26.03.2018 20:13
Та, поет и писател, преследван, не издаван, забраняван в СССР, тормозен до края на живота си от властите. Доктор Живаго излиза за пръв път в Италия през 1957 година, в СССР - чак 1987. Заставен да върне наградата. Кратко, точно и ясно. Пастернак е евреин, но приема православното християнство.
цитирай
37. merlin68 - Прав е анонимният, тъпо е човек да се ...
26.03.2018 20:20
Прав е анонимният, тъпо е човек да се вкарва в махленски спорове с хора представящи предубежденията си за фактология, но от друга страна е забавно.
Я да видим, какво ти наричаш фактология - някаква рожденна статистика извадена от някое сайтче, в която си пропуснал родените на тази дата руски учени. В спора се раждала истината, в случая това сигурно означава, някой с подобна на твоята менталност и противоположни пристрастрия, да започне да копира руските учени родени на днешна дата. След това да започнете да ги броите, да сравнявате титлите и наградите... достойно упражнение за лалажия.
А не си отговорил на нито един въпрос зададен ти от анонимния, защо така? Просто е - защото не знаеш какво да кажеш, интелектуалния ти потенциал не покрива такива прости въпроси:)
Да не говорим, че си патологичен лъжец:
Първо, твърдението ти, че не си русофоб се опровергава от писанията ти.
Второ, твърдението ти, че не се помпиш се опровергава от факта, че всеки твой постинг висва на първа.
Ползването на толкова елементарни и очевидни лъжи, също е показателно за интелекта, съответно радостта на голямата част от аудиторията на подобна "фактология", е показателна за нейния интелект.
И понеже твърдиш, че америкаците са носители на прогрес и благини, при това не само за себе си, а въобще за света, то да те питам - Защо откакто американците ни станаха съюзници и приятели, вместо да се къпем в създадените от тях благини, ние напротив, загиваме като народ?
цитирай
38. kolevn38 - Излизаш анонимен защото си прост кундурджия - затова и въпросите ти се струват обущарски.
26.03.2018 20:24
staler написа:
Защо излизам като анонимен не ми е ясно,но това не променя факта,че въпросите ти са обущарски,а пък отговори--въопште хич йок ги нема..
..трий,през уя ми е...

И за какво да те трие, ти по принцип си затрит и явно си остатък от онези кундурджии, за които е говорил Никола Гешев навремето: „Ще обера кадърните ви хора и ще ви оставя кундурджиите – да видите как се управлява с кундурджии!“
цитирай
39. predatorkapredatorka - магареснико!!! откога си мисля,но ти го изплю,
26.03.2018 20:31
- магареснико!!! откога си мисля,но ти го изплю,
добре си ориентиран към ПсихоОтдела ..

/ В аурата на тази страна има нещо прекалено, почти монструозно/
!!!!!!!
а тук има такива проблясъци на ментално увреден Психиатър,който е огладнял вече..
та чак и в чашата си с кафе вижда...бели мишки и розАви слончета с хоботчета..
как да го определя и аз накратко..
менструзно..ще пасне ли..
мн. добре ми звучи..
ако питаш за„ весели хапченца“, имам резерви..
подарявам ги, от загнилия либерален Запад..
поздрав4е, Юлия

Коментарът чака одобрение
Постинг: Русофобия и психиатрия
Автор на постинга: merlin68
цитирай
40. getmans1 - . . . Само удрям самарЯ, пък дано се ...
26.03.2018 20:38
... Само удрям самарЯ, пък дано се сети магретУ:
„Четвърти етап – Образуване на коацервати

В първичния океан протичат сложни процеси които довели до възникване на праклетката.
Руският учен Александър Опарин обяснява появата на праклетката с коацервацията.
Според А.Опарин решаваща роля за възникването на праклетката са изиграли полипептидните вериги. Благодарение на способността да образуват колоидни комплекси, те привличали към себе си водни молекули. Едно от важните свойства на колоидните комплекси е, че те могат да се сливат един с друг и да образуват коацерват. [1]
Идеята за коацервацията принадлежи на холандския изследовател Хуго Бунгенберг де Йонг. Той въвежда този термин през 30-те години на ХХ век и се смята за основоположник на хипотезата за коацервацията. Де Йонг смесвал разтвори на желатин и гума арабика при определена температура и pH и получил мътни смеси, в които се наблюдавали капки, свободно плаващи във водата. Тези видими с микроскоп капки той нарекъл коацерватни капки.
Коацерватът е една от формите на колоидните системи, при която колоидни частици са загубили част от свързаните с тях водни молекули. Така сгъстеният колоид се обособява във вид на капка.“



blackpredator написа:
е на етапа коацервация
бая еони еволюция ви требе, за да достигнете сапиенса Блеки
ако стои...
айде, плацикайте, аз съм на барче..

цитирай
41. starforlife - ~ 37. merlin68
26.03.2018 20:38
Я, "великанът" на мисълта Мерлин! Каква "чест".

Виж сега, бай х~й... Исках да кажа празен х~й...
Няма значение откъде съм взел данните.
Въпросът е, че като родени на днешната дата цитирах 5-6 западни учени, които са допринесли много за Науката и от там за Човечеството, и още толкова хора на Изкуството (образно).
А ти НЕ цитира НИТО ЕДНО рашко име!
Нито едно!

Тоест: Освен, че спрямо днешната дата Западът води спрямо Изтока с около 10 на 0, се вижда и празното ти дърдорене.

Освен това: Вие, русофилите, се злобни празнодумни лентяи.
Казвам го защото например когато ти писа глупостите си за "руския" квантов компютинг, ВКАРВАЙКИ СИ САМ АВТОГОЛОВЕ - аз не дойдох да ти развалям рахатлъка, защото май си и с модерация, понеже вие, същите тези отрепки - се страхувате от чуждото мнение.
Партията не позволява такова.
А не дойдох, защото бих си загубил времето.
А защо те нарекох лентяй - всеки, който не е посредствен и е чел постинга ти ще ме разбере и ще се захили.

Така, че, "великане" - ако нямаш какво фактологическо да казваш - по-добре не ставай смешен повече, отколкото си.

ФАКТ ЛИ СА ИЗБРОЕНИТЕ ОТ МЕН ИМЕНА НА ЗАПАДНИ ВЕЛИКАНИ, РОДЕНИ НА ДНЕШНА ДАТА? ФАКТ СА!

КОЛКО РАШИ ЦИТИРАХТЕ НАСРЕЩА? ЕДНА ГОЛЯМА НУЛА!

Еее, кой е смешникът в случая?


После: Вмир (работещ БАН, мой Приятел, реален) цитира ли ви Нобеловите лауреати? Цитира ви ги!
Бройката е ли близо 1000 западни спрямо няма и 30 рашки? Е!

Еее, кой създава казваш Науката?
Путин?
цитирай
42. predatorkapredatorka - аз чета редовно Ж от 5г..Мерлине, и ти лъжеш най нагло, защото си безсилен и злобен..
26.03.2018 20:40
Постинга на Ж е интересен, мн.четен,достатъчно обоснован от него фактологически
и, аз не Го сматам за русофоб/все пак го познавам/ както и АЗ НЕ СЪМ..русофоб,нито Фил..
това, че защитаваме Истината, Свободата, Напредъка/ и не само Хай-технологичен..
ЗАЩО ви побърква толкова, бе ребята?!!
а,ти„ мерлине, си нагъл,гладен, платен, и..безпомощен, затова ме изтриваш..
освен, че имаш обикн.по 2 коментара, и никакъв дебат,а копирайтове..
тук има ХОРА, които мислят и дебатират, умело, редовно, и дори търпеливо
айде, по късно пак..
Юлия съм..
цитирай
43. predatorkapredatorka - Абсолютно!!! педали с педерация ,и баба Во, също..пУтетката Благородна Чудесница..
26.03.2018 20:43
/ аз не дойдох да ти развалям рахатлъка, защото май беше и с модерация, понеже вие, същите тези отрепки - се страхувате от чуждото мнение.
Партията не позволява такова./

жороо, и това само..стигаше, да му вземеш скалпа
Адмирации за Дебата!
цитирай
44. starforlife - ~ 42. predatorka
26.03.2018 20:48
predatorka написа:
Постинга на Ж е интересен, мн.четен,достатъчно обоснован от него фактологически
и, аз не Го сматам за русофоб/все пак го познавам/ както и АЗ НЕ СЪМ..русофоб,нито Фил..
това, че защитаваме Истината, Свободата, Напредъка/ и не само Хай-технологичен..
ЗАЩО ви побърква толкова, бе ребята?!!
а,ти„ мерлине, си нагъл,гладен, платен, и..безпомощен, затова ме изтриваш..
освен, че имаш обикн.по 2 коментара, и никакъв дебат,а копирайтове..
тук има ХОРА, които мислят и дебатират, умело, редовно, и дори търпеливо
айде, по късно пак..
Юлия съм..

Което ме навежда на мисълта да пусна новата моментна статистика:


Последни 20 регистрирани посетителя
20:35 - getmans1
20:21 - predatorka
19:56 - borika3
19:51 - staler
19:49 - merlin68
19:49 - sezoni
19:36 - musicgirl81
19:32 - vaquero
19:27 - cortana
19:05 - luky
18:55 - vmir
18:23 - vaquero
18:08 - krumbelosvet
18:08 - kolevn38
18:06 - vmir
18:06 - cortana
18:05 - shtaparov
18:00 - staler
17:34 - cortana
17:31 - milady
цитирай
45. merlin68 - Я, "великанът" на ми...
26.03.2018 20:56
starforlife написа:
Я, "великанът" на мисълта Мерлин! Каква "чест".

Виж сега, бай х~й... Исках да кажа празен х~й...
Няма значение откъде съм взел данните.
Въпросът е, че каго родени на днешната дата цитирах 5-6 западни учени, които са допринесли много за Науката и от там за Човечеството, и още толкова хора на Изкуството (образно).
А ти НЕ цитира НИТО ЕДНО рашко име!
Нито едно.

Тоест: Освен, че спрямо днешната дата Западът води спрямо Изтока с около 10 на 0, се вижда и празното ти дърдорене.

Освен това: Вие, русофилите, се злобни празнодумни лентяи.
Казвам го защото например когато ти писа глупостите си за "руския" квантов компютинг, ВКАРВАЙКИ СИ САМ АВТОГОЛОВЕ - аз не дойдох да ти развалям рахатлъка, защото май си и с модерация, понеже вие, същите тези отрепки - се страхувате от чуждото мнение.
Партията не позволява такова.
А не дойдох, защото бих си загубил времето.
А защо те нарекох лентяй - всеки, който не е посредствен и е чел постинга ти ще ме разбере и ще се захили.

Така, че, "великане" - ако нямаш какво фактологическо да казваш - по-добре не ставай смешен повече, отколкото си.

ФАКТ ЛИ СА ИЗБРОЕНИТЕ ОТ МЕН ИМЕНА НА ЗАПАДНИ ВЕЛИКАНИ, РОДЕНИ НА ДНЕШНА ДАТА? ФАКТ СА!

КОЛКО РАШИ ЦИТИРАХТЕ НАСРЕЩА? ЕДНА ГОЛЯМА НУЛА!

Еее, кой е смешникът в случая?


После: Вмир (работещ БАН, мой Приятел, реален) цитира ли ви Нобеловите лауреати? Цитира ви ги!
Бройката е ли близо 1000 западни спрямо няма и 30 рашки? Е!

Еее, кой създава казваш Науката?
Путин?


Не бих се определил като "великан на мисълта", въпреки, че в сравнение с теб, твърдението е вярно.
С този си отговор само потвърждаваш правотата на констатациите които направих преди малко.
цитирай
46. starforlife - ~
26.03.2018 21:02
staler написа:
Защо излизам като анонимен не ми е ясно,но това не променя факта,че въпросите ти са обущарски,а пък отговори--въопште хич йок ги нема..
..трий,през уя ми е...

Виж сега, пич...
Като оставим настрана, че ако беше следил "творчеството" ми - щеше да си научил много не само компютърни неща...
(Което кореспондира с това, че от мен тук има все пак някаква полза.)

Като оставим настрана и това, че дори само този постинг - пак е от някаква полза, защото научихме рожденната дата на вокалиста на "Аеросмит" (ха ха ха)...

Аз не видях никакви обособени въпроси от нечия страна, на които да отговоря.
Ако ти (или който и да е) имаш такива - формулирай ги издържано, ако щеш дори и като правопис, и аз ще отговоря доколкото мога.

Освен това:
Поне в постинга аз дадавам един единствен въпрос, а именно: Мислите си, че Науката е по-важно нещо от Войната и Нобеловата награда е по-престижна от военните ордени?
Не виждам твой отговор, че да си с претенции спрямо мен за мой.

Друг е въпросът, че, цитирам: <<Сега нека някой русофил ми цитира велики рашки умове, свързани по някакъв начин с днешната дата.
Моля.>> също е въпрос, на който отново отговорихте (русофилите) с типично НЕконкретно и НЕфактологично празнословно отклоняване от темата.


ПС: И, ако понеже както казах - не си следил творчеството ми, за да знаеш защо (и как може да) излизаш анонимен... За да знаеш, че анонимните коментари лесно могат да бъдат изтрити от куп хора тук, но което е по-"важно" - могат да бъдат променяни от същия куп хора тук... То поне щеше да знаеш, че поради по-горните обстоятелства при мен анонимните се цитират (за да ги има "заковани") и изтриват (именно, за да не може някой да ги промени).
Стана ли ясно? (че е политика на Свобода, а не на Ограничение както беше/е при соц-зеленчуците)
цитирай
47. troina - кой е тоз Анонимник/ staler ?? сина на бай dubble Леонофф, да му отговоря, ако не досаждам..
26.03.2018 21:06
Eto me..,
а, ти само си погледни злобните приказки, нещастнико..
за пример на непредубедените,свободни го подчертавам..
„а, вие що биете негрите“, това ли успя да измислиш,синковец?

1.защо бугарите дето реално живеят по света/бачкат,серат,отглеждат деца,плащат данъци и т.н./в мнозинството си не участват в блоговете ви битки,заемайки вашите крайни позиции.....
2.защо същите тия ,като опрат до сериозна нужда от медицинска помощ,негативно като опърлени къмто българско.
цитирай
48. starforlife - Ха ха ха
26.03.2018 21:09
merlin68 написа:
Не бих се определил като "великан на мисълта", въпреки, че в сравнение с теб, твърдението е вярно.
С този си отговор само потвърждаваш правотата на констатациите които направих преди малко.

И кой го определи това? (Че си по- от мен.) М?
И на базата на какви компетенции?

Защото за обратното може да приемеш не дипломите ми (които са поте 5 пъти повече от твоите и като брой, и като успех сигурно) и кариерата ми, а дори само харесваността тук от блогърите.
Юлия ти го каза.

Или ти, надменни празен бай х~й, се мислиш от всички РЕАЛНИ люде тук, които с мен са завързали РЕАЛНИ приятелства, а теб сигурно те имат за полюция на пясък, за по-глупани от теб?
Ето заради това нездраво стоене в Реалността соца си отиде!

Колко РЕАЛНИ блогъра те одобряват и си им виждал очите?
М?
цитирай
49. cortana - Жороо, лудкоооооо! Убийствен си! :) :))))
26.03.2018 21:18
starforlife написа:
Или ти, надменни празен бай х~й, се мислиш от всички РЕАЛНИ люде тук, които с мен са завързали РЕАЛНИ приятелства, а теб сигурно те имат за полюция на пясък, за по-глупави от теб?
Ето заради това нездраво стоене в Реалността соца си отиде!
Отстреля го! :)
Отстреля го, казвайки му в очите, че щраусовата позиция на партията да си мисли, че обикновения човек ще търпи до безкрай надменното отношение и тарикатщина, е най-смешното остатъчно поведение у отмиращите останки от онова социалистическо глупаво съзнание. :)
цитирай
50. cortana - :)
26.03.2018 21:21
аз не дойдох да ти развалям рахатлъка, защото май беше и с модерация, понеже вие, същите тези отрепки - се страхувате от чуждото мнение.
Партията не позволява такова.

predatorka написа:
жороо, и това само..стигаше, да му вземеш скалпа
Адмирации за Дебата!
Абсолютно! :)
цитирай
51. troina - около 2, 5млн..напуснаха поради иконом./най вече/ причини България..Съдба на смели хора..
26.03.2018 21:25

аз също се наложи, да търся Спасение зад Желязната завеса..
и го.намерих.Тук има Закони, правила, Ред, Чистота, и някакъв Култ, даа даа
към Свободата/признавам и мен ме изненада, нали съм си..българче, родено..
тук работя, живея,пътувам, имам колеги от цял Свят, децата ми също си намериха
работа, кръг приятели, хоби/тук е Норма да се спортува..докато си жив!!
имам години за пенсия, и получавам помощ като самотна вдовица..
решила съм още да поработя/ не е забранено, няма никаква дискриминация..
възнаграждението ми е съобразено според Законите на Германия,
където думата агресия, сегрегация,изолация..е мръсна,
тук живеят около 120 националности..в мир и толерантност
/атентатите са Театър на Тайните Служби, ноо дълга тема

а, когато се наложи, да ме оперират, лекарите бяха по-загрижени и от мен/ за сериозна диагноза, защото профилактиката е задължителна, въпрос на култура..
и така, след ред подробни изледвание, и ЯМР, разб се..БЕЗПЛАТЕН.ме оперира..
Професор Лидке, след кратко интервю' с мен, за да ме подготви психологически..
всичко мина като по Учебник, дори реших по мое желание, да остана още 2 дни в този 3 Звезден Хотел..където имаше сестри от Русия, санитарки от Тайланд, и лекари от цял свят, и Българи, разб се..
и затова удоволствие ..дължах около 10Е на ден..
няма торти, Уиски,пуйка на доктора и така нататък..
имам и няколко посешения при зъболекари..
обикновено.Здравната каса поема 50% от лечението, дори повече..
ее, какво още да кажа..
1 г бях на борсата, докато си харесам ново работно място..
Заплащаха ми около 65% или 800Е на месец..ЕДНА ГОДИНА..
за 10г имам натрупани около 250Е за пенсия..
още фактология искаш ли, Човече?
и даже , имам време и да чета, и да пиша, и да се смея, представи си..
аз/ г-жа Юлия
цитирай
52. kolevn38 - Привет cortana,
26.03.2018 21:40
Трима души в лодката без да броим кучето? Става, особено би ми било приятно :)
цитирай
53. cortana - Г-жо Юлия, ти си злато неземно! :) :)
26.03.2018 21:49
Звучи като подигравка, но не е!
Знаеш, че съм следвала в Германия и то издържайки се с работа там сама.
И мога да кажа, че всичко, което си написала е самата истина, с изключение на безплатното сериозно здравеопазване. Поне когато аз бях там.
Най-важното нещо, което е от съществено значение, за да се върви напред поне според мен е наличието и спазването на ЗАКОНА!
Не съм ходила колкото Жоро в чужбина, но пък съм ходила достатъчно. В 4,5 държави, включително Русия.
В последната ни спряха полицаи и шише водка оправи нещата. :) В Германия за опит за подкупване на пътен полицай, са ни вкарвали групичка студенти в ареста. За 24 часа. После бързо производство и... Мизерия два месеца, за да си платя глобата.

Ама какво ли им го говорим на социалистическите лентяи както ги нарече Жоро, които съм сигурна, че и днес с шише уиски, търсят болничен, за да не ходят на работа, защото има световно по футбол да кажем.
Соц-дисциплина и мислене, какво да се прави. Тарикатлък.
цитирай
54. getmans1 - През целия си съзнателен ми живот не ...
26.03.2018 21:58
През целия си съзнателен ми живот не съм чувал българин да казва, че мрази Русия и даже в повечето случаи проявява разбиране към народа и.
„Към народа и“, казах!

Разни болшевишки и Путлеристки мекерета нямат никакво право да определят кой е русофоб защото аз мога да кажа, че всички разнофили са българофоби.

Ба си наглостта бе!
цитирай
55. cortana - Жорооо, сега вече ще станем на кълбета! :) :) :) :)))) :) :)
26.03.2018 22:10
starforlife написа:
... Поне в постинга аз дадавам един единствен въпрос, а именно: Мислите си, че Науката е по-важно нещо от Войната и Нобеловата награда е по-престижна от военните ордени?
А ще ставаме на кълбета, защото питанките ти са доста повече и все стрели, например:
в коментар starforlife написа:
Знаете ли, че когато служител на Гугъл почине - семейството му продължава 10 години да получава 50% от трудовото му възнаграждение?

Или:
в коментар starforlife написа:
ФАКТ ЛИ СА ИЗБРОЕНИТЕ ОТ МЕН ИМЕНА НА ЗАПАДНИ ВЕЛИКАНИ, РОДЕНИ НА ДНЕШНА ДАТА?

КОЛКО РАШИ ЦИТИРАХТЕ НАСРЕЩА?
цитирай
56. kolevn38 - Абсолютно споделям, Гети! Това е много точно и на място казано, поздрави за което!
26.03.2018 22:15
getmans1 написа:
През целия си съзнателен ми живот не съм чувал българин да казва, че мрази Русия и даже в повечето случаи проявява разбиране към народа и.
„Към народа и“, казах!

Разни болшевишки и Путлеристки мекерета нямат никакво право да определят кой е русофоб защото аз мога да кажа, че всички разнофили са българофоби.

Ба си наглостта бе!

цитирай
57. librarian - Олеле! Какво става тук, Стар?
26.03.2018 22:20
Дори се страхувам да започна да чета. :-) При толкова коментари и мириз на барут във въздуха.... :-) :-) :-)
цитирай
58. bbbb2 - cortana, много интересно ти кога работиш та си постоянно тук?
26.03.2018 22:21
цитирай
59. cortana - bbbb2, че кой е казал, че работя? :) :) :))))))
26.03.2018 22:25
цитирай
60. cortana - А може да работя принцеса. :) :) :) :))))))) :) :) :) :))))))
26.03.2018 22:25
цитирай
61. cortana - А сериозно, bbbb2:
26.03.2018 22:28
Почти всеки ден без събота и неделя от 9 до 18 часа. А казвам 'почти', защото понякога вземам дежурства в други часове.
По-важното обаче е друго, bbbb2. Обикновено работя от 23 часа, до 2,3 след полунощ. Хайде познай защо? :)
цитирай
62. starforlife - Минавам за минутка само, за да пусна нова моментна статистика, защото тя се явява отговор на някои (мерлинчови например) въпроси:
26.03.2018 22:34
Последни 20 регистрирани посетителя
22:30 - kolevmsk
22:28 - alhimik1
22:28 - elvispresly
22:24 - cortana
22:20 - librarian
22:20 - bbbb2
22:18 - librarian
22:17 - getmans1
22:07 - cortana
21:55 - kolevn38
21:40 - schumpov
21:39 - predatorka
21:37 - cortana
21:35 - kolevn38
21:32 - getmans1
21:12 - cortana
21:03 - getmans1
20:59 - troina
20:47 - merlin68
20:46 - kvg55
цитирай
63. starforlife - Всъщност, тази е още по-показателна:
26.03.2018 22:34
Последни 20 гласували:
22:31 - elvispresly
22:20 - librarian
20:48 - kvg55
20:01 - musicgirl81
19:05 - vmir
18:09 - kolevn38
18:05 - shtaparov
17:34 - cortana
16:44 - malchaniaotnadejda7
16:11 - 4udovi6teto
15:51 - zaw12929
15:13 - obses
14:38 - leonleonovpom2
14:36 - batogo
14:15 - nalia
25.03 11:34 - borika3
25.03 10:37 - malchaniaotnadejda7
25.03 09:50 - luky
24.03 17:15 - germantiger
24.03 16:56 - totti
цитирай
64. bbbb2 - Какво да позная?
26.03.2018 22:42
Че работиш от 9 до 18? Че работиш от 23 до 2-3? Или на какво се дължи това противоречие?
цитирай
65. cortana - Много просто, bbbb2. :)
26.03.2018 22:52
От 9 до 18 работя по задължение. :)
А от 23 до 2, 3, по мое усмотрение или поради времево-разликова необходимост. :)
Обикновено при първия случай го правя, работенето, в офиса на компанията, за която работя, а втория в къщи, но нищо не пречи и понякога е обратно. :)

А сега ще изоставя 'бдението' си над постинга на приятеля ми Жоро, защото ще започвам активна работа :) :) :), но от време на време ще надзъртам. :)
Лека вечер, момчета! :)
цитирай
66. cortana - ПП: Забравих да кажа:
26.03.2018 22:54
Според блеки, аз съм профил на Ж, а той е в позицията въобще да не работи, така, че...
:):):))))))

А с да познаеш, bbbb2, исках да кажа, че явно работодателя ми не го интересува чак толкова местоположението ми през работния ми ден, стига да постигам необходимите резултати. :)
Което пък ще рече, че определено не е руски работодател. :) :) :))))
цитирай
67. vmir - 54. getmans1 - През целия си съзнателен ми живот не ...
26.03.2018 23:32
getmans1 написа:
През целия си съзнателен ми живот не съм чувал българин да казва, че мрази Русия и даже в повечето случаи проявява разбиране към народа и.
„Към народа и“, казах!

Разни болшевишки и Путлеристки мекерета нямат никакво право да определят кой е русофоб защото аз мога да кажа, че всички разнофили са българофоби.

Ба си наглостта бе!


Съвсем точно казано. Бих добавил само, че няма по-големи русофоби от онези, които навсякъде привиждат русофоби, за да се самоизтъкнат като русофили. Ако на тези реално им пукаше за руснаците, щяха да си дават сметка за значението на начина и средствата с които уж ги "защитават". Човек и престъпник да е, внимава да предпази любимите си от асоциации с престъпните му наклонности. Тези правят точно обратното, представяйки руснаците за по-големи мизерници от себе си... Мерилин 68 е един от най-големите подлеци в нета и не вярвам достоен човек да би допуснал да бъде представляван от такъв примитивен наглец като него.
цитирай
68. omv - vmir,
26.03.2018 23:49
Мерлин е един стабилно изкукал човек, който щом види снимка на красавица моментално забравя идеология и достойнство и може само да маха с опашка. Hа такъв не бих поверил сигурността на Родината, защото би я продал при първото щракване на лакирани в червено женски пръсти.
цитирай
69. getmans1 - . . . VMIR, тези хора не познават р...
27.03.2018 00:03
...VMIR, тези хора не познават реалния живот, преди няколко години работих на пристанището в Русе в охраната му, по времето на Майдана. Волгин и Мерлин да говорят на глупаците, не на мен.
Пристига самоходка от Украйна капитана украинец, заместника му младо руснаначе с булката си която води на „меден месец“, грузинец като механик и молдован, смеят се човеко на това което чуват тук!
Смеят ни се акъла, брат! Друго няма какво да кажа.


vmir написа:
getmans1 написа:
През целия си съзнателен ми живот не съм чувал българин да казва, че мрази Русия и даже в повечето случаи проявява разбиране към народа и.
„Към народа и“, казах!

Разни болшевишки и Путлеристки мекерета нямат никакво право да определят кой е русофоб защото аз мога да кажа, че всички разнофили са българофоби.

Ба си наглостта бе!


Съвсем точно казано. Бих добавил само, че няма по-големи русофоби от онези, които навсякъде привиждат русофоби, за да се самоизтъкнат като русофили. Ако на тези реално им пукаше за руснаците, щяха да си дават сметка за значението на начина и средствата с които уж ги "защитават". Човек и престъпник да е, внимава да предпази любимите си от асоциации с престъпните му наклонности. Тези правят точно обратното, представяйки руснаците за по-големи мизерници от себе си... Мерилин 68 е един от най-големите подлеци в нета и не вярвам достоен човек да би допуснал да бъде представляван от такъв примитивен наглец като него.

цитирай
70. starforlife - Ето ме отново.
27.03.2018 00:26
Сега...
Няма да преглеждам на кои коментари не съм отговарял и да го правя, за което се извинявам.
Цял ден обаче отбутвам един предполагаемо дооооооооооооооооста океанословен коментар към Краси Говедаров - Градския.
Е... Сега ще го започна, а дали ще го довърша малко се съмнявам.
Но ще го довърша.
Ако не утре (вече днес), то поне през следващите дни.
ЗАЩОТО КОМЕНТАРЪТ МИ, ГРАДСКИ, ЩЕ Е МНОГО ПО-ВАЖЕН ОТ ИЗПИСАНОТО ДОТУК.
цитирай
71. starforlife - Преди това обадче, искам да дорепликирам дървения философ Мерлин, понеже одеве не съм дочел докрай тъпнята му, а тя в края била най-тъпа
27.03.2018 00:27
merlin68 написа:
А не си отговорил на нито един въпрос зададен ти от анонимния, защо така? Просто е - защото не знаеш какво да кажеш, интелектуалния ти потенциал не покрива такива прости въпроси:)
Да не говорим, че си патологичен лъжец:
Първо, твърдението ти, че не си русофоб се опровергава от писанията ти.
Второ, твърдението ти, че не се помпиш се опровергава от факта, че всеки твой постинг висва на първа.
Ползването на толкова елементарни и очевидни лъжи, също е показателно за интелекта, съответно радостта на голямата част от аудиторията на подобна "фактология", е показателна за нейния интелект.
И понеже твърдиш, че америкаците са носители на прогрес и благини, при това не само за себе си, а въобще за света, то да те питам - Защо откакто американците ни станаха съюзници и приятели, вместо да се къпем в създадените от тях благини, ние напротив, загиваме като народ?

Ще започна от твърдението му, че съм патологичен лъжец.
И ще започна с въпрос, ебавайки го на тема Интелект.
Мерлин, аз например зная елементарен метод, чрез който можеш с голяма вероятност да излъжеш полиграфа.
Ти, "интелигентни" човече, знаеш ли такъв метод?
Хайде, Гугълвай. Защото и с това ви правих за смях преди време, цитирайки ви десетки добри западни търсачки и само една скапана рашка.
Но да си дойда на думата защо АЗ НЕ СЪМ ЛЪЖЕЦ, А ТИ СИ СМЕШНИК БЕЗ КАПЧИЦА ДЕДУКТИВНА И ЛОГИЧНА МИСЪЛ.
~ Първото ми твърдение, че не съм русофоб се оправдава от да кажем факта, който изтъкнах онзи ден по отношение лъжата на Уон(дъра дъра), че съм бил злословил по неин адрес от 5 години.
Там казах, че аз тук съм пръв, Мерлинчо.
Искам да кажа, че мой беше първият "материал" тук.
Защото аз съм кодил по тази платформа, за да може кухарници като дружинката ви сега да комплексеят.
Тоест, Мерлинчо, можеш ли да ми цитираш мои русофобски постинги и коментари ПРЕЗ ГОДИНИТЕ, изключвайки няколкото от преди месец, чрез които се забавлявам с вас, русофилите?
Хайде, празнодумецо, да ти видя фактите.
Освен това: Аз тук мога да помпя (както го наричате) с мощ, на която и 1000 Б(л)екита не могат да стъпят на малкото пръстче. Факт. Демонстриран и мисля всеизвестен. (Кой друг може да вдигне постинг до 100 хиляди "прочита" за час, м? И то докато държи на тъпата ви "първа", от която все едно ви зависят кариерите 7 други постинги, така, че Б(л)еки да не може да изкара Икото? М?)
За какво го казвам като доказателство, че не съм русофоб ли?
ЗАЩОТО, АКО БЯХ - ПОСТИНГИТЕ НА КОЛЕВ ПРИМЕРНО, ЩЯХА ДА БЪДАТ ПОМПЕНИ ОТ МЕН И ДА ВИСЯТ ПОСТОЯННО НА "ПЪРВА" ТАКА, КАКТО ТЪПАНАРА Б(Л)ЕКИ ПОМПИ ВСЕКИ ЕДИН РУСОФИЛСКИ!
ВСЕКИ ЕДИН. ВИНАГИ. ОТ ГОДИНИ.
Освен това, Мерлинчо, да те попитам, при все, че ти си пу~ьо без Достойнство и не би отговорил честно.
Ти си русофил. Факт. (Болен русофил при това. Също факт.)
КОГА СЕ "СБЛЪСКА" С МЕН СЛЕД КАТО АЗ СЪМ РУСОФОБ, М?
ЗАЩОТО АЗ СМЕЯ ДА ТВЪРДЯ, ЧЕ ДОПРЕДИ 2 МЕСЕЦА НЕ БЯХ ТИ СЕ НАБИВАЛ ВЪВ ВЗОРА, А ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО, АКО АЗ ЛЪЖА, А ТИ СИ ПРАВ - ЩЯХМЕ ДА СМЕ "ПРОТИВНИЦИ" ОТ ГОДИНИ.
ЛОГИЧНО, НЕ МИСЛИШ ЛИ?
А ТИ ПИТАШ ЕДИ КОЙ СИ (РУСОФИЛ, КОГОТО УВАЖАВАМ) КОЙ Е ТОЯ СТАРФОРЛАЙФ, ТАКА ЛИ БЕШЕ?
Ами тоя е оня, който е правдив и тепърва явно ще чеше с мотика задници като твоя.

НЕЩО ДА КАЖЕШ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЛОГИКАТА, КОЯТО ОБОРВА ТВЪРДЕНИЕТО ТИ, ЧЕ ЛЪЖА, ЧЕ НЕ СЪМ РУДОФОБ?
ИЛИ РУСОФОБ СЕ СТАВА ХЕЙ ТАКА, ИЗВЕДНЪЖ, ЗА 2 МЕСЕЦА, ПОНЕЖЕ НЯКОЙ РУСНАК МИ Е ИЗЯЛ ДЕСЕРТА?

Толкова по твоето "първо" и "второ" за русофобията ми и помпането.
Ако аз се занимавах с помпане, пишльо, Приятелката ми Искрица (мълчанияотнадежда) нямаше да остане от вчера с този си брой прочити и да не види "първа", а щеше да се курдиса там.
Лити (литатру) също.
Куп други РЕАЛНИ И СТОЙНОСТНИ ХОРА, КОИТО ЦЕНЯ И КОИТО ЦЕНЯТ И МЕН СЪЩО.
Схващаш ли, пишльо?
Че лъжите сееш ти. С тъпата си логика.

ТЪПИЧЪК СИ ТИ, МЕРЛИНЧО, ТЪПИЧЪК.

Но да продължа океанолеенето.

Защо сме били на тоя хал?
Много просто, бай х~й.
ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ Е СТРАНАТА НА (БЛОГОВИТЕ) ПРАЗНОДУМЦИ КАТО ТЕБ!
Преди време, когато се опита за първи път да си го мериш с мен - аз те попитах ЛИЧНО ТИ НА КОЛКО НАШИ СЪНАРОДНИЦИ ОСИГУРЯВАШ ПРЕХРАНАТА?
В ТВОЙ БИЗНЕС ЗАЕТИ, А НЕ КОЙТО ЕВЕНТУАЛНО РЪКОВОДИШ?
Ще мълчиш като пу~ка сега, нали?
Но видиш ли аз трябвало да отговарям и съм отбягвал въпроси.
Синът ми, големият, е на 21. А вече дава работа в собствени фирми на други младежи. Не говоря за десетките, на които е ментор, а за такива, на които е плащащ заплати и осигуровки.
Ето, отговарям ти, прямо и отвесно:
КОГАТО КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МЕКЕРЕТА КОИТО ВСЕ ОЩЕ ВЛАДЕЯТ 99% ОТ ВЛАСТТА СЕ СПОМИНАТ И МЕСТАТА ИМ СЕ ЗАЕМАТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ НЕОБРЕМЕНЕНИ С ОТМИНАЛИЯ НИ РЕЖИМ И НАЙ-ВЕЧЕ МАНТАЛИТЕТ НА ПОЛУЧАВАНЕ БЕЗ МОЖЕНЕ - ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ!
ТОЕСТ - СЛЕД КРАЯ НА НАШЕТО С ТЕБ ПОКОРЕНИЕ.

ДАНО САМО ТВОИТЕ ДЕЦА НЕ СА ПРАЗНОЛЕЙКИ КАТО ТЕБ!
цитирай
72. getmans1 - . . . Стар, полиграфа като види Ме...
27.03.2018 00:50
... Стар, полиграфа като види Мерлин и компания направо му призлява:!))))



starforlife написа:
[quote=merlin68]А не си отговорил на нито един въпрос зададен ти от анонимния, защо така? Просто е - защото не знаеш какво да кажеш, интелектуалния ти потенциал не покрива такива прости въпроси:)
Да не говорим, че си патологичен лъжец:
Първо, твърдението ти, че не си русофоб се опровергава от писанията ти.
Второ, твърдението ти, че не се помпиш се опровергава от факта, че всеки твой постинг висва на първа.
Ползването на толкова елементарни и очевидни лъжи, също е показателно за интелекта, съответно радостта на голямата част от аудиторията на подобна "фактология", е показателна за нейния интелект.
И понеже твърдиш, че америкаците са носители на прогрес и благини, при това не само за себе си, а въобще за света, то да те питам - Защо откакто американците ни станаха съюзници и приятели, вместо да се къпем в създадените от тях благини, ние напротив, загиваме като народ?

Ще започна от твърдението му, че съм патологичен лъжец.
И ще започна с въпрос, ебавайки го на тема Интелект.
Мерлин, аз например зная елементарен менод, чрез който можеш с голяма вероятност да излъжеш полиграфа.
Ти, "интелигентни" човече, знаеш ли такъв метод?
Хайде, Гугълвай. Защото и с това ви правих за смях преди време, цитирайки ви десетки добри западни търсачки и само една скапана рашка.
Но да си дойда на думата за
цитирай
73. blackpredator - Мерлинчо,
27.03.2018 01:10
"Аз тук мога да помпя (както го наричате) с мощ, на която и 1000 Б(л)екита не могат да стъпят на малкото пръстче. Факт. Демонстриран и мисля всеизвестен. (Кой друг може да вдигне постинг до 100 хиляди "прочита" за час, м? И то докато държи но "първа" 7 други, така, че Б(л)еки да не може да изкара Икото?"

генералът от инфантилерията мое да издумка само 100 хиляди кьорфишека за час
и толкоз..
цитирай
74. starforlife - ~ 73. blackpredator
27.03.2018 01:26
Пърдешко, пак изкривяваш.
Отлично знаеш, че 100 хиляди бяха само на стария постинг на Бло "За сексуалната и духовна немощ", подигравайки ви със заглавието:
http://blondinkas4uk09.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/08/17/za-seksualnata-i-duhovna-nemosht.592534

Отрично знаеш, че ги вдигнах "зад кадър", докато държех достигнали по 20-тина хиляди други 7 постинга на" първа", които в рамките на въпросния час подмених 2 пъти, присмивайки се на жалките ти опити да изкараш Икото.

Тоест, интИлигентът мИрлинчо, може да пресметне, че 14 х 20-тина хил. + 1 х 97 хил. - прави някъде към 370 000 "прочита" (помпи) за час.
Така, че къде си тръгнал и ти с твоята пипетка, Б(л)еки?
Мощна й е колкото на Путин на ракетите бе пич.

Скоро може пак да ти го покажа за ден-два.
А, ако бях комплексар като вас...
цитирай
75. cortana - :) :) :)))))
27.03.2018 01:42
Жоро, печелиш поредния облог:
http://cortana.blog.bg/zabavlenie/2018/03/27/00-54.1601033
Каза, че подобен на мерлин68 перфиден празнодумец, изкривяващ истината, няма да издържи и ще изпълзи, и ей го на, направил го е. Дори дебелогъз те нарича. :) :) :)))
цитирай
76. starforlife - ~ 75. cortana
27.03.2018 01:52
Ха ха ха

От това
http://merlin68.blog.bg/zabavlenie/2018/03/27/00-54.1601033
на мен лично ми дреме на пу~ката.
(Дължиш ми една "Стела".)

А "дебелогъз" можеше на два пъти да ме нарече във Варна, но понеже е и страхливец - го може само тук и така. Скрит във Виртуала.




ПС: Вече е 27-ми март, нали така?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

НА 27-МИ МАРТ 1845-ТА ГОДИНА, В ЛЕНЕП, ГЕРМАНИЯ, Е РОДЕН ВИЛХЕМ РЬОНТГЕН. ТЪП ЗАПАДЕН ФИЗИК, НОСИТЕЛ НА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ФИЗИКА ПРЕЗ 1901-ВА.

НА 27-МИ МАРТ 1947-МА ГОДИНА, В КЬОНИНГСБЕРГ, ПРУСИЯ, Е РОДЕН ОТО ВАЛАХ - ДРУГ ЗАПАДЕН ТЪПАК, НОСИТЕЛ НА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ХИМИЯ ПРЕЗ 1910-ТА.

НА 27-МИ МАРТ 1942-РА Е РОДЕН ДЖОН СЪЛЪСТЪН - АНГЛИЙСКИ БОИЛОГ, НОСИТЕЛ НА НОБЕЛОВА НАГРАДА ПРЕЗ 2002-РА.

На 27-ми март има родени куп западни архитекти, поети, педагози, ботаници...
Въобще - поредната дата, на която в прогнилия Запад са се родили куп люде, дали доста на човечеството.
А също така са и умирали.
На тази дата например през 1998-ма умира Фердинанд Порше, ама то както биха казали "правдивите" русофили: "Порше" си е гола вода. Друго си е "Лада"та...


А в аванс за 28-ми:
1892 г. – Корней Хейманс, белгийски физиолог, Нобелов лауреат през 1938-ма
1930 г. – Джеръм Фридман, американски физик, Нобелов лауреат
1936 г. – Марио Варгас Льоса, перуански писател, Нобелов лауреат

Мога да цитирам като родена и певицата Лейди Гага, но предпочитам да спомена Димчо Дебелянов.



29-ти март:
1927 г. – Джон Вейн, британски фармаколог, Нобелов лауреат през 1982-ра
1941 г. – Джоузеф Тейлър, американски физик, Нобелов лауреат през 1993-та

Да продължавам ли с 30-ти март, когато са родени Франсиско Гоя и Винсент ван Гог например - упадъчни западняци, вече не в сферата на Науката, или направо да премина към април?
цитирай
77. staler - на двете ти въпросчета обединени в ...
27.03.2018 05:35
на двете ти въпросчета обединени в едно изречение,отговорите са лесни и предполагам че ще те разочароват,доколкото суровата шаячна правда ги поставя, твърде често за да е случаино, в обратна на твоята корелация.....еи го на---нАуката по убава ли е от воината?---мда ,естествено,но воините ги печелят общо взето/статистически доказано/тия коит са напред с науката.....второто въпросче---ми то туи нобеловата по ли тежи от военните отличия?/по принцип- дебилен въпрос/ ми тежи тя ,нобеловата даже повече от военно отличие,щот по задание е създадена да изпере угризенията на създателя на динамита.....тук опенхаимер и бор биха добавили и още......по принцип към нобелите,пулицъра и оскарите требва да се отнасяме мноого осторожно---вчера,оня ден един росен некои си,доказа научно/публикувано в списание трът,тренд,френд или нещо подобно и препредадено в 24 часа/,че аслъ 30% от нобелите,50% от пулицърите и 40% от оскарите са в правилните ръце---на ивреити,които както знаем са наи много умните...тъи че списъка на колеф да бъде кашерно коригиран немедленно....към него да се добавят поне още две графи---първата --с участие в воини от 1901 насам,втората-- с участие на победителите в мирното строителство за благото на победените и разгромени,но освободени в краина сметка,народи...а сега още сериозни въпросчета на кундурджията към маестрото----ти сериозно ли смяташ че евентуална капитулация на путинова русия с всичките и ресурси пред свръхмегагигадахуя потребителския либерастичен псевдокапитализъм ще отложи големия взрив за повече от 20-30 години имаики в предвид неизменния от десетилетия тренд на концентрация на капитала,както и съпътстващите го екологични,джендърсексологични,миграционни и пр проблеми? заслужено ли китаи и подобните му индии,малаизии,турции,виетнами и т.н.заливат света с боклуците които произвеждат/а те вървят в комплект с 5-10$ровата им надница/само защото имат наглостта да се развъждат като въшки и разбира се главно заради келепира на един вагон извънземно богати?
цитирай
78. kolevn38 - В отговор на смехотворния пост на кундурджията от Долно Уйно:
27.03.2018 08:16
Руският академик Дмитрий Лихачов преди повече от 20 години предупреди руския народ, но никой не го чу и разбра:
" Русия няма и не е имала никаква особена мисия! Не трябва да се търси никаква национална идея за Русия - това е мираж. Животът с национална идея отначало ще доведе до ограничения, после ще възникне нетърпимост към друга раса, към друг народ или към друга религия. Нетърпимостта задължително ще доведе до терор. Не трябва Русия да се връща към каквато и да е единна идеология, защото единната идеология рано или късно ще докара Русия до фашизма."

За тези, които не знаят кой и какъв е академик Дмитрий Лихачов: https://bg.wikipedia/wiki/%D0%94%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B9_%D0%9B%D0%B8%D1%85%D0%B0%D1%87%D0%BE%D0%B2
цитирай
79. apostapostoloff - Много, ама много яко затрака
27.03.2018 08:39
празната воденица. И се лее пустословие, кукувича прежда и словоблудство. Блогорея, идиотская забота...

Препират се тук разни кухи лейки и селски пръчки, защото са простовати, а и не са чели достатъчно. Ако бяха чели, щяха да знаят какво е написал Оскар Уайлд по въпроса:

“Спорят само безнадеждните кретени.“

Сбогом, кретени!
цитирай
80. staler - колеф, горе-доле наборе, редко тъп ...
27.03.2018 09:26
колеф,горе-доле наборе,редко тъп си ,човече...на дваисетината реда по горе описах медицинския факт ,че русия на путин не предлага цивилизационна алтернатива доколкото полит-иконом и модел е грубо копие на същата пагубна доктрина на клептокрацията от тъи прокламирания от дебили като теб наи западен запад..... докато това е така,тя може да печели някоя и друга битка,но ще губи воината......тука мерите нобели,коли,обувки.....ми то сичкото китаиско бе колеф,комунистическо...аи много здраве,че неам нерви.
цитирай
81. starforlife - Добро утро.
27.03.2018 10:02
~ 77. staler - Ти си върл комунист, който се опитва да минава за нетакъв, нали?
Казвам го, защото например да твърдиш, примерно, че войната се печели от по-високотехнологично развитите, е просто идиотизъм при положение, че се знае, че Германия е била в пъти по-развита от Русия, но пушечното месо...
Казвал съм го наскоро, но да го повторя: Високотехнологичният според теб победител, след края на войната пренася целите германски автомобилни заводи в Русия... Открадва технологии от други (основно "Фиат") и създава руските "високотехнологични" таралясници, които не мръднаха като развитие и йота десетки години.
Кое казваш в двата примера дотук: войната (до момента, защото при нова световна всеки знае кой ще е победителят - неподвижният перитрих - ха ха ха) и автомобилостроенето за което заговорих по нишката на (следствие от) войната, определя Русия като по-технологична от Германия (в случая)?
Защо се получава така ми кажи, че при честите си ходения в победителката Русия (СССР) през 80-те, нищо не ме грабваше да си купя непременно, а при ходенията в ГДР (после видях какво е пък във ФРГ) - се чудех кое по-напред?

ОСВЕН ТОВА, ПИЧ, ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ТЕХНОЛОГИИ, КЪДЕТО ХАЙДЕ ТИ ДА НЕ СПОРИШ С МЕН, М?

Става въпрос за съвсем други работи и по повод на глупавата ти изцепка за високотехнологичните победители при войните - ще се самоцитирам в един отговор от тук:
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2018/03/13/niakolko-repliki-po-bezsmislen-posting-i-niakoi-nepravdivi-k.1598589

А именно:

В победителката Русия, средната пенсия е 269 евро, а в "победена" Германия - 1266 и то при положение, че все още се наливат милиарди в бивша Източна Германия (била с "победителите"), за да има приблизителна еднаквост.
Освен това:
- На победена Германия пенсионната система е идеално балансирана и дори на плюс, а на "победителката" Русия е на минус 46, 7 млрд. евро дефицит!
- В класацията на Световната здрвавна организация за качество на живот на пенсионерите, победена Германия е на 3-то място, а "победителката" Русия - на 78-мо от 91 държави!

ОБЯСНИ МИ ДОРИ И САМО ТЕЗИ ТРИ ФАКТА, ЗАЩОТО ИЗЛИЗА, ЧЕ АЗ СЪМ ТЪП, А ТИ УМЕН.

Май не си прочел заглавието на този постинг...
цитирай
82. germantiger - ...
27.03.2018 10:05
здравей глупако сталер

китай НЕ е комунистическа икономика

китай прави повече боклук и малко качество

само глупак може да нарича китай кому онанизъм

КОМУНИЗЪМ ВЪОБЩЕ НЯМАШЕ НИКЪДЕ - това е нещо за което всички са чували, но никой не го е виждал - КОМУНИЗМА БЕШЕ ИМПОТЕНТЕН

автомобили се правят в индия вкл. но двигателите на база газолин, дизел или турбина са създадени запад - сега разбра ли ме сталер за китай или?!

комунизъм?! ДЕСЕТКИ ВЕКОВЕ НЯМА КОМУНИЗЪМ, капитализъм и КАПИТАЛИ има векове преди комунизма и ще има векове след него убеден съм

един глупак горе се гордее, че за 30 години след 9 септември било направено много

да де, но за 30 години ако беше тук капитализъм щеше да бъде направено ПЪТИ ПОВЕЧЕ И ПО-КАЧЕСТВЕНО

ДА ВА ЕБА В ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ - вие наистина ли си мислите че 6 века самостоятелна България е направена от вас

ДА ВА ЕБА В ЧЕРВЕНИТЕ ЧЕРВА - вие наистина ли мислите, че държава с 13 века история лежи на вашите дела и кирки, сериозно ли ве - преди 9 септеври нямаше ли България

едно име - Шекспир... чехов е велик, "ама" няма чехов пред шекспир

едно име - Бах-баща... рахманинов е много сложен, но той не съществува пред Бах

след тези са всичко друго в ново време и до днес

АНТИЧНА ЕЛАДА И КЛАСИЧЕСКИЯ РИМ СА ЗАПАД, НЕ СА РУСКИ бе капути
цитирай
83. germantiger - +
27.03.2018 10:12
Не харесвам Русия, която погреба подводничарите си в „Курск”!
Не харесвам Русия, която изнудва България и Европа с газ...
Не харесвам Русия, която натиска Прибалтика...
Мразя позора на Павлик Морозов...
Мразя калмико-еврейна Бланк-Ленин...
Мразя комунистите, които тъпкаха Русия...
Мразя комунистите, които умориха с голодомор Украйна...
Мразя комунистите, които избиха 40 000 руски свещенници...
Мразя еврейна Яков, който изби царското семейство Романови...
Мразя руския държавен великошовинизъм и панславизъм!!!
МРАЗЯ РУСКАТА МАФИЯ, КЪДЕТО ДА Е ПО СВЕТА!!!!!!
Мразя фалшивата руска историография до 1990 г., пишеща ВСВ!!!
Съмнявам се, в днешните руски нс-организации – не в момчетата, даващи сърце и енергия за тях, а в тия зад паравана – отново руската държава, бивше ГРУ или кой друг???!!!
Не харесвам Русия, която погреба цивилките в „Норд-Ост” без антидот; ненавиждам тази Русия и тези самодържци, които не уважават живота на собствения си народ векове наред!
цитирай
84. germantiger - НЕРУСКИНИ
27.03.2018 10:18
Жените в изкуствата: Сафо, но и Ерина – нейна ученичка и приятелка, написала надгробно слово; Праксила и Корина, участвали в лирическото състезание в Пиндар; Аристарета, нарисувала Ескулап; Тимарета, сътворила статуя на богинята Диана и Лала, рисувала на пергамент и слонова кост. Аспасия – атинянката, говорила наравно със Сократ, впоследствие жена на Перикл, който ценял нейните съвети в управлението на полиса. Творилите-рисували през 15-и век Ана Смитерс, Маргаретте Австрийска и Плотилия Нели; скулптурите на Пелегрина Дискалци и гравюрите на Джованна Батиста; Маргарита Наваро – кралица Наварска написала „Хептамерон”, подобен на Бокаччо и „Декамерон”; Виктория Колона – любима на Микеланджело, написала „Духовни сонети”; Елизабет Броунинг – „Любовни сонети”; Мери-Ан Евънс с псевдоним Джордж Елиът, написала „Воденицата на река Флос”, „Адам Бид”, „Феликс Холт”, „Сайлъс Марнър” и още великолепната Елизабет Гаскел, американката Карсън Макълъс – финес в английския език; Пишещата за самота и за своята болка Мари Ноел или в края на 19-и век шведката Зелма Лагерльоф и нейните творби Гйоста Берлинг”, „Гноми и хора” и „Джерусалем”, повече от тях базирани на скандинавски саги; Елеонора Дузе – грациозна дребничка италианка, изиграла Клеопатра, Нора на Ибсен, Тереза на Зола, Магда на Зудерманн; Английския астроном Хершел винаги на работа със сестра си – вярната Каролина, и друга жена астроном - Мери Съмъруил, уважавана от много астрономи на своето време; Графиня Карлайл – малка и нежна фигурка, пред която железният Кромуел е падал на колене, а някои разказвали, че дори лазел; Теруан дьо Мерикур – куртизанка, но пък сама с оръжие в ръка застанала да произнася реч пред събралия се народ. Разказва се, че тя „яхнала” един „топ” и „въртяла” сабя над главата си в онази кървава и НЕВЕЛИКА френска революция; Роза Лакомб – жената, която повежда хората към Версай; Олимпия дьо Гуж, написала „Декларация за правата на жената и гражданина”, и другите като нея: Луиза Робер, мадам Ролан и дьо Стал, маркиза Кондорсе... Мери Уолстънкрафт – учителка англичанка, поискала равенство за учениците – момчета и ученичките-момичета, написала „Защита на женските права”;
цитирай
85. germantiger - ++
27.03.2018 10:24
-ОБЕДИНЕНИЕ ПО "ЛИНИЯ СЛАВЯНСТВО" НЕ Е ИМАЛО ЗАЩОТО РУСНАЦИ СА ВЛАДЯЛИ ПОЛЯЦИ И СА КЛАЛИ В НЯКОЛКО ТЕХНИ ВЪЗСТАНИЯ!

-ОБЕДИНЕНИЕ ПО ЛИНИЯ СЛАВЯНСКТВО НЯМА, ЗАЩОТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ИМАМЕ ММНОГО ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКИ ЕЛЕМЕНТ И НЕ СМЕ ПРЕОБЛАДАВАЩИ СЛАВЯНИ!

-ОБЕДИНЕНИЕ ПО ЛИНИЯ СЛАВЯНСТВО НЯМА, ЗАЩОТО СЛАВЯНИТЕ СЪРБИ СА НИ УДРЯЛИ В ТИЛА, А НИЕ ВЕКОВЕ ПРЕДИ ТОВА СМЕ ГИ ВЛАДЯЛИ!

-ОБЕДИНЕНИЕ ПО "ЛИНИЯ ПРАВОСЛАВИЕ" НЯМА, ЗАЩОТО НИЕ И ГЪРЦИТЕ СМЕ СЕ БИЛИ В ИСТОРИЯТА ВЕКОВЕ НАРЕД, "АЙРЕТЕН" ТЕХНИТЕ ПОЧТИ 200 ГОДИНИ ТУК ВЛАДИЧЕСТВО!

-ОБЕДИНЕНИЕ ПО ЛИНИЯ ПРАВОСЛАВИЕ НЯМА, СПОМЕНАХ ПО-ГОРЕ ЗА "БРАТЯТА" СЪРБИ!

Обединение между католици и протестанти е нямало в миналото да не пиша всяка война на религиозна основа или досега противоборството в Ирландия и Шотландия, там обаче и продукт на английска политика и преселвания.

ОБЕДИНЕНИЕТО НА ИДЕЙНА ОСНОВА НЕ Е ПОЛИТИКА!!!
В ПОЛИТИКАТА ОБЕДИНЕНИЕТО Е ПРОДУКТ НА ИНТЕРЕС!!!
ОБЕДИНЕНИЕТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШИ В "СВЕТА НА ИДЕЙТЕ" И В СЪЗНАНИЕТО НА ХОРАТА, НЕ В ПОЛИТИКАТА НА ДЪРЖАВИТЕ!

ОБЕДИНЕНИЕ НА ОСНОВА СЛАВЯНСТВО И пРАВОСЛАВИЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЪРШИ САМО В СЪЗНАНИЕ НА ХОРА С ТАКОВА САМОСЪЗНАНИЕ-НЕ В ДЪРЖАВНИ ПОЛИТИКИ И НЕ СТЪПВАЙКИ НА СЛАВЯНСТВО И ПРАВОСЛАВИЕ ДА СЪДИМ ЗА ПОЛИТИКИ В ИСТОРИЯТА!
цитирай
86. germantiger - И ЗА ДА СЪМ ОБЕКТИВЕН ЩЕ КАЖА КАКВО Е ВЕЛИКОТО В ШИБАНАТА ИМ РУСИЯ
27.03.2018 10:28
Русия е Петър Велики – този, който я реформира и я прави велика сила; Петър, който води и германци и западноевропейски строители; този, който победи при Полтава! Русия е Александър Суворов (не днешният Виктор-клоуна), тази Русия на този Суворов, който и без военно образование побеждава с енергия и дух! Русия може да е различна – от варягите-викинги, положили началото на княжества в огромното славянско море, до Русия като Руската империя, владяла 136 народности векове наред! Руското себеотрицание е това на граф Остерман-Толстой, който възкликва – „Ето отплатата за честта да командваш руската гвардия!”, когато френски снаряд откъсва ръката му... А в този ден руснаците се бият за Прусия и цялата им гвардия получава пруския Кулмски щит – уникален случай в германската история – чужда бойна част да бъде колективно наградена... Руската саможертва е тази при Таненберг през ПСВ и особено смъртта в августовските блата и гори на източна Прусия в преспи сняг...
КАК САМО РУСНАК МОЖЕ ДА УМИРА... САМО ТОЙ – И ТЕ...
Да устоиш, да падаш с милиони и отново да се изправиш и дори да победиш, да жертваш себе си – Матросов, Ленинград, Сталинград и от Москва до Берлин да кървиш...
Русия и Дмитрий Донской, които на Куликовското поле биха Мамай и ордата му... Русия, която при Бородино отстъпи, но не се пречупи, не се прекърши, дори изгаряйки в огън Москва...
цитирай
87. germantiger - +++
27.03.2018 10:30
Русия е Пушкин (макар и креол и част швед), тя е Лермонтов (от шотланмдски род започнали лермонтови), Достоевски, двамата Толстой (макар „Анна Каренина” да не ме покруси, а Алексей да е омразен комунист). Русия обаче е Александър Сергеевич Куприн и неговата „Олеся”!
Олеся ме изцеди, накара ме да плача като голям, не по детски и след това да намеря няколко томчета на Куприн-„емигранта”...
Старата царска Русия на Некрасов, на Сергей Есенин 27г. в любов с Айсидора Дънкън на 44г., на Тургенев, който пише „В навечерието” независимо, че живее години наред вила до вила, под покрива на Луи Виардо дори влюбен в жена му Полина, обикаляйки цяла Европа заедно и „семейно”...
Русия е грандиозния Чайковски (дори педофил), музиката на Мусоргски, на Римски-Корсаков, на Бородин и Глинка, Русия може да е еврейна Владимир Висоцки и неговата „вълча песен”, която е като мъжка изповед – ВЕЛИКА И СИЛНА, И РУСКА...
Обичам Русия на Шишкин и неговите пейзажи, а неговите „мечета” на дървета са онази руска гора или душа?!

Харесвам Наталия Исинбаева, харесвам и Елена Дементиева!
Харесвам как пишат историците Исаев, Лопуховский и Замулин!
Харесвам вечната Мая Плисецкая, танцуваща и на 70 г...
Харесвам балета на Галина Уланова и Мария Ермолова – играеща Сафо, Жана Д’Арк и лейди Макбет...
Харесвам красотата – не балета на Анастасия Волочкова, и руското фигурно пързаляне – няма равно...
Възхищавам се, пред София Ковалевска, която през 1884 г. става първата жена-професор в света и то в Стокхолмския университет!
Прекланям се, пред Вера Засулич, застреляла в кабинета му кмета на Петербург – Тряпов и после спасена от смърт благодарение на адвокат Александров и председателя на съда 1878 г. – Кони, а Вера се решава на отчаян акт и мъст за революционера Боголюбов!
цитирай
88. germantiger - за изтока още
27.03.2018 10:31
Разбира се, европейският Изток не е само Русия, а е за мен са всички славянски народи, които често се стремят и без да признават, да приличат в държавността, градежа и реда на германско-австрийското и все пак аз ще ги причисля към Изтока.
Европейският Изток е МАРИА СКЛОДОВСКА – полякиня, после жена на Пиер Кюри, първата жена – ШЕФ НА КАТЕДРА ВЪВ ФРЕНСКАТА СОРБОНА, а до 1914 г. чете лекционен курс за радиоктивността – курс единствен не само във Франция, но и в целия свят!!! Европейският Изток е също Ян Собиески, който при втората обсада на Виена, заедно с повечето все пак германски войски разбива турците в битката при Каленберг начело на своите „крилати хусари”... Кога за последно германци и поляци бяха заедно?... Изтокът има своите победи при Грюнвалд и своите герои като Ян Хус и неговата – „О, свещена простота!” и не всеки източен герой е умирал на кладата с поднесени дърва под него – други са познали признанието и почестите приживе! Евроизтокът е роматично-нежния ФРЕДЕРИК ШОПЕН и Делфина Потоцка – усетил любов към нея, чувайки прекрасния й глас... Той акомпанира на пиано, а тя пее и Шопен е покор&#232;н! Подобно и Моцарт първо харесва гласа на Алоиза Вебер и после нея-жената! Голямата любов на Шопен с Жорж Санд – в края на своя живот той е болен от туберкулоза, а тя му пази силите –отказва му голота и любов, за да не губи енергия! Шопен изневерява със селско момиче, а Жорж Санд с мосю Льору, но в края на живота му пак тя е до него – не друга!!! Изтокът е музиката на Антонин Дворджак и дърворезбата на Петр Бушек, мисълта на Николай Коперник, макар с вуйчо-чух с германска фамилия от Торун. Гигант от Изток е Мариус Пудзяновски, но не и Анджей Голота със страх пред Майк Тайсън... ИЗТОКЪТ ИМА ДВЕ ЛИЦА – КРАСОТАТА НА ХУДОЖНИКА САРАТОВ И СИЛАТА НА ФЕДОР ЕМЕЛИАНЕНКО!!! ИЗБЕРЕТЕ САМИ...... И ДВЕТЕ!
цитирай
89. germantiger - и няколко детайла за финал
27.03.2018 10:33
разбойници на шиллер дава на достоевски идея за братя карамазови

гретхен на гьоте дава идея на булгаков за майстора и маргарита

шарлътт де йонг дава идея на лев толстой за война и мир
цитирай
90. germantiger - РУСОФИЛСТВОТО БОКЛУК
27.03.2018 10:39
РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното филство защото то започва с любов към големия-руския от малкия-българския
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг-голям, чужд и руски
- русофилството е любов, обикновено другото филство в България се основава на нечии други постижения било германски в армия, наука, философска мисъл, било франкофонство в музика, литература, било "имагинерно" и отвлечено американско или англофилство покрай адам смит, банките и икономиката
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ!
РУСОФИЛА ОБИЧА, А "ЗАПАДНОФИЛА" УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!

РУСИЯ НЕ Е НЕПОБЕДИМА - за любимия непобедим "рефрен" на москалите
- почти два века под монголотатарско
- загубена война от шведите преди Полтава
- загубена война от Наполеон и с Кутузов начело при Аустерлитц, години преди 1812
- загубена Кримската
- загубена Руско-Японската
- загубена ПСВ пред победител... Германския (втори) Райх с подпис в Брест-Литовск
- загубена Първата Чеченска
(Афган войната не е загуба на Русия при съотношение в загуби 1 казак за над 6 брадати, както и Виетнам не е загуба на САщ при съотношение 1 мериканос за 10-12 виетконга)
РУСИЯ НЕ БЕШЕ НАЙ-МАЩАБНАТА В ТЕРИТОРИИ ИМПЕРИЯ - ТАКАВА БЕШЕ БРИТАНСКАТА
И ДНЕС СЛАВЯНСКАТА ЕЗИКОВА ГРУПА НАРОДИ СА ПОСЛЕДНО ТРЕТО ПО МЯСТО В БРОЙ НАСЕЛЕНИЕ СЛЕД РОМАНСКИТЕ И НАРОДИТЕ ОТ ГЕРМАНСКАТА ЕЗИКОВА ГРУПА (поне преди емиграцията да ги претопи след десетилетия)
цитирай
91. ba4kata73 - "Когато фактите говорят, блоговите празнолейки трябва да мълчат."
27.03.2018 10:40
Май повечето не са го прочели, бачка.
Иначе нямаше да трябва да се повтаряш в новия си коментар от преди малко.
цитирай
92. germantiger - финално от мен
27.03.2018 10:42
КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ освен великото дело на Освобождението

- избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
- потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
- изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
- Русия беше против акта на българското Съединение
- Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
- обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
- на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
- след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
- с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
- пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти
цитирай
93. germantiger - и последен детайл
27.03.2018 10:45
автора на постинга и блога - Георги Стоименов НЕ Е, повтарям НЕ Е РУСОФОБ

убедил съм се в това в личен разговор с него по телефон преди 1-2 години ако добре помня

бих казал, дори че тогава се иакза ласкаво за немалко руски постижения

в случая с науката Е НАПЪЛНО ОБЕКТИВЕН

П.С.
Пространната конкреевтика в коментари, която постнах е от МОИ КОМЕНТАРИ И ПИСАНА ОТ МЕН ПРЕВЗ ГОДИНИТЕ - именно през годините съм си я артхивирал да ми е на удобно на файл - част от нещата съм ги писал в спор към мерлин това за Православието и славянството например итн

за жалост не си откривам файла за запада и неговите постижения, които бях написал с бол конкретика как смазват руското

но в този случай автора на блога се е справил добре с науката и е излишно да добавям
цитирай
94. starforlife - ~ 93. germantiger
27.03.2018 11:08
Естествено, че не съм русофоб!!!
Та най-малкото аз имам десетки Колеги-Приятели руснаци.
Както и десетки Приятели-русофили.

Просто изнасям факти!
Непредубедено!

А същественото в отсрещните реплики е, че дори някои да звучат правдиво или умно - са просто наслагване на думи.
При мен се борави с цифри, имена, дати...
При тях - думи, Думи, ДУМИ...

И, Тигре, не съм се справил добре, защото не съм го имал за цел.
ДРАСках само.

ПС: А войнствената ти натура ме присеща следното:
(Накъдето и да се обърнеш - Раша издиша пред Запада, баси)
Имам (законно) два пистолета. Единият е "Берета" - италиански, другият "Глог" - австрийски.
Какво да говорим и за оружие?
цитирай
95. starforlife - И преди да изхвърча по задачки, искам да попитам staler нещо релевантно (и ноторно, и ноторно)
27.03.2018 11:11
по отношение на смехотворното за Нобеловите награди и ордените:

КАК СТАВА ТАКА, ЧЕ НЕ СЪМ ЧУЛ ЗАПАДЕН НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ ДА ЖИВЕЕ ЗЛЕ (ДА Е НЕУВАЖАВАН, ДА МИЗЕРСТВА), ДОРИ СЛЕД КАТО Е СПРЯЛ ДА СЕ ЗАНИМАВА С НАУКА И НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО ДА ЗАЛОЖИ НАГРАДАТА (ЗА ДРУГИТЕ НАГРАДИ, КОИТО СЕ ОПИТВАШ ДА ПРИНИЗИШ С ТИПИЧНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА КОМПЛЕКСАРЩИНА СЪЩО), А СТОТИЦИ РУСКИ ОРДЕНОНОСЦИ ОТ ВСВ МИЗЕРСТВАТ В ПО-НОВАТА РУСКА ИСТОРИЯ И ПРОДАВАТ ОРДЕНИТЕ СИ, ЗНАЧЕЩИ ТОЛКОВА МНОГО?

Просто ти, умни staler, ни обясни на нас, глупавите, моля?
цитирай
96. predatorkapredatorka - в стила на руския върл империализъм и шизофренен патриотизъм/прикрит шовинизъм
27.03.2018 11:11
да поздравя колегата..
Тигре,прав си, посочил си предостат.от най важните точки..в руско-бълг.сл.отношения
а,освен ДПС, кой създаде АТАКА..
я да чуя един як русофил..тук..
цитирай
97. cortana - Жоро, безпардонен си! Имай поне малко милост към празнодумците деее. :) :) :)))
27.03.2018 11:38
starforlife написа:
Естествено, че не съм русофоб!!!
...
Просто изнасям факти!
Непредубедено!

А същественото в отсрещните реплики е, че дори някои да звучат правдиво или умно - са просто наслагване на думи.
При мен се борави с цифри, имена, дати...
При тях - думи, Думи, ДУМИ...


starforlife написа:
КАК СТАВА ТАКА, ЧЕ НЕ СЪМ ЧУЛ НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ ДА ЖИВЕЕ ЗЛЕ (ДА Е НЕУВАЖАВАН, ДА МИЗЕРСТВА) ДОРИ СЛЕД КАТО С СПРЯЛ ДА СЕ ЗАНИМАВА С НАУКА И НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО ДА ЗАЛОЖИ НАГРАДАТА (ЗА ДРУГИТЕ НАГРАДИ, КОИТО СЕ ОПИТВАШ ДА ПРИНИЗИШ С ТИПИЧНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА КОМПЛЕКСАРЩИНА СЪЩО), А СТОТИЦИ ОРДЕНОНОСЦИ ОТ ВСВ МИЗЕРСТВАТ В ПО-НОВАТА РУСКА ИСТОРИЯ И ПРОДАВАТ ОРДЕНИТЕ СИ, ЗНАЧЕЩИ ТОЛКОВА МНОГО
цитирай
98. cortana - А стила на staler ми напомня повече от много на стила на блеки.
27.03.2018 11:43
Но не казвам, че е негов фейк, защото и моят си прилича с на Жоро. Все пак от години контактуваме и тук и искаме или не, 'преливаме' един в друг: копираме от другия харесани фрази, подражаваме на харесвани личности, неволно някои неща съвпадат и т.н. :) :) :)
цитирай
99. анонимен - Яяяя,
27.03.2018 11:50
голям купон станал тук:)
Сега сериозно - за ползването на здравеопазването в развитите страни. Защото някои тук лъжат, та се късат.
Как е тук, в Брюксел? Системата е горе-долу като у нас - отиваш при общопрактикуващия лекар, който те насочва към специалист. За целта ти взема 25 евро, а специалиста - 50. Срещу тези суми ти се издава документ, който трябва да пуснеш в пощенска кутия на компанията, в която си застрахован. И тази компания в изключително кратък срок ти възстановява 80 на сто от парите ти /само една малка част остава за твоя сметка - както е и в България, когато ползваш услуги по касата/. Нещо повече - ако купуваш лекарства, които ти е изписал лекар, срещу рецептата ги получаваш буквално за стотинки, разбира се, ако се осигуряваш. И за кого, питам, дошъл тук, който коректно си плаща вноските, тази система е недостъпна?
Колкото до анонимните тролчета, разбери ги - и те трябва да изкарат някой лев:) А парите им явно намаляват - санкциите срещу Русия действат, колкото и да се твърди обратното:)
цитирай
100. mersedes - Здравей, Стар! :-)
27.03.2018 11:58
Постингът прочетох, но за коментарите мисля да си взема отпуск. :-)
Провокирал си дискусия и това е радващо. Поздрави. :-)
цитирай
101. анонимен - Поздравления за това,
27.03.2018 12:26
че разбиваш с факти - именно пред тях си личи и безсилието на опонентите ти.
Впрочем, трагедията в Кемерово с тези хора и особено дечица е пряк резултат от това почти 20-годишно управление в Русия - лошо строителство, корупция, липса на елементарни мерки за сигурност.
цитирай
102. musicgirl81 - Корти, Стар, привет! Кефите бе хора! ;) Кефите как държите един на друг.
27.03.2018 12:30
cortana написа:

Жоро, безпардонен си! Имай поне малко милост към празнодумците деее. :) :) :)))
starforlife написа:
Естествено, че не съм русофоб!!!
...
Просто изнасям факти!
Непредубедено!

А същественото в отсрещните реплики е, че дори някои да звучат правдиво или умно - са просто наслагване на думи.
При мен се борави с цифри, имена, дати...
При тях - думи, Думи, ДУМИ...


starforlife написа:
КАК СТАВА ТАКА, ЧЕ НЕ СЪМ ЧУЛ НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ ДА ЖИВЕЕ ЗЛЕ (ДА Е НЕУВАЖАВАН, ДА МИЗЕРСТВА) ДОРИ СЛЕД КАТО С СПРЯЛ ДА СЕ ЗАНИМАВА С НАУКА И НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО ДА ЗАЛОЖИ НАГРАДАТА (ЗА ДРУГИТЕ НАГРАДИ, КОИТО СЕ ОПИТВАШ ДА ПРИНИЗИШ С ТИПИЧНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА КОМПЛЕКСАРЩИНА СЪЩО), А СТОТИЦИ ОРДЕНОНОСЦИ ОТ ВСВ МИЗЕРСТВАТ В ПО-НОВАТА РУСКА ИСТОРИЯ И ПРОДАВАТ ОРДЕНИТЕ СИ, ЗНАЧЕЩИ ТОЛКОВА МНОГО

И се радвам, че ви познавам.
Реално! ;))))
цитирай
103. musicgirl81 - А аз ще цитирам други факти, които Жоро-Стар изнася, но потъват сред празните коментари:
27.03.2018 12:31
starforlife написа:

ПС: Вече е 27-ми март, нали така?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

НА 27-МИ МАРТ 1845-ТА ГОДИНА, В ЛЕНЕП, ГЕРМАНИЯ, Е РОДЕН ВИЛХЕМ РЬОНТГЕН. ТЪП ЗАПАДЕН ФИЗИК, НОСИТЕЛ НА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ФИЗИКА ПРЕЗ 1901-ВА.

НА 27-МИ МАРТ 1947-МА ГОДИНА, В КЬОНИНГСБЕРГ, ПРУСИЯ, Е РОДЕН ОТО ВАЛАХ - ДРУГ ЗАПАДЕН ТЪПАК, НОСИТЕЛ НА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ХИМИЯ ПРЕЗ 1910-ТА.

НА 27-МИ МАРТ 1942-РА Е РОДЕН ДЖОН СЪЛЪСТЪН - АНГЛИЙСКИ БОИЛОГ, НОСИТЕЛ НА НОБЕЛОВА НАГРАДА ПРЕЗ 2002-РА.

На 27-ми март има родени куп западни архитекти, поети, педагози, ботаници...
Въобще - поредната дата, на която в прогнилия Запад са се родили куп люде, дали доста на човечеството.
А също така са и умирали.
На тази дата например през 1998-ма умира Фердинанд Порше, ама то както биха казали "правдивите" русофили: "Порше" си е гола вода. Друго си е "Лада"та...


А в аванс за 28-ми:
1892 г. – Корней Хейманс, белгийски физиолог, Нобелов лауреат през 1938-ма
1930 г. – Джеръм Фридман, американски физик, Нобелов лауреат
1936 г. – Марио Варгас Льоса, перуански писател, Нобелов лауреат

Мога да цитирам като родена и певицата Лейди Гага, но предпочитам да спомена Димчо Дебелянов.



29-ти март:
1927 г. – Джон Вейн, британски фармаколог, Нобелов лауреат през 1982-ра
1941 г. – Джоузеф Тейлър, американски физик, Нобелов лауреат през 1993-та

Да продължавам ли с 30-ти март, когато са родени Франсиско Гоя и Винсент ван Гог например - упадъчни западняци, вече не в сферата на Науката, или направо да премина към април?

цитирай
104. musicgirl81 - И бам 43 плюсче.
27.03.2018 12:36
;)
цитирай
105. inf0rmant - Браточка, знаеш, че жена ми е рускиня и не трябва да си отварям много устата. :)) :))
27.03.2018 13:29
Затова по темата няма да коментирам, а да попитам кой сложи минуса? Все пак от постинга се научава нещо и един минус трябва да се обоснове, защото оценява това съдържание, а то е издържано с факти и не мисля, че е лошо. :)
цитирай
106. inf0rmant - Гласевам 45ти.
27.03.2018 13:32
И от 45 човека, 44 са намерили какво да одобрят и то е ясно какво, а 1 обратното.
Кой си ти с минуса и какво не хареса?
цитирай
107. kolevn38 - Добре де, за нас, нормалните хора, изнесените факти и истини са безспорни и категорични.
27.03.2018 14:01
musicgirl81 написа:
;) И бам 43 плюсче.

А гледам някой е праснал един минус, и не мога да разбера какво го е накарало да го направи - злоба и безсилие или несъгласие с фактите?
цитирай
108. анонимен - Затова по темата няма да коменти...
27.03.2018 14:01
inf0rmant написа:
Затова по темата няма да коментирам, а да попитам кой сложи минуса? Все пак от постинга се научава нещо и един минус трябва да се обоснове, защото оценява това съдържание, а то е издържано с факти и не мисля, че е лошо. :)

Тези минуси ги праскат /както те се изразяват/ точно засегнатите в постинга - обикновено анонимни, които не могат да противопоставят аргументи на аргументите. Просто израз на злоба и безсилие. Наивно е да се очаква, че точно те ще се обосноват за минуса си.
Стар, поздрави още веднъж и ви оставям, че имам доста работа около експулсирането на руски дипломати от толкова много страни. Впрочем, само за протокола - сред страните, които ги гонят, са и такива като Испандия и Норвегия, които не са обвързани с обща позиция от Европейския съвет по простата причина, че не са в ЕС.
цитирай
109. starforlife - По темата за минуса:
27.03.2018 14:24
Джамби (musicgirl81- млада Дама, спрямо която се радвам, че се запознах с нея и Приятеля й преди година-две) казва, че слага 43-тия плюс в 12:36 ч.
Браточката (мой Приятел, с когото се познаваме от преди да започне да посещава блог.бг) казва, че има минус в 13:32 ч.
Дотук следите ли ми мисълта?

А сега една нова статистика:
_______________________________
Последни 20 регистрирани посетителя
14:09 - germantiger
14:03 - samarinof
13:56 - angpiskova
13:26 - inf0rmant
13:07 - shambala
12:46 - blogbg
12:37 - triple
12:35 - musicgirl81
12:29 - vaquero
12:27 - musicgirl81
12:25 - chronos74
12:20 - germantiger
12:20 - angpiskova
11:56 - mersedes
11:42 - angpiskova
11:37 - xubavka
11:36 - cortana
11:29 - anngry
11:22 - silverfox52
11:05 - predatorka

Сега...
В интервала от време м/у посещенията на Джамби и Браточката - са ме посетили блог.бг и шапшала.
Шапшала не може да е, защото (неГО) го дели само една вода от Русия и би било съмнително.
Остава да са от блог.бг, баси!

(Разбирате от намеци, нали?)
цитирай
110. samarinof - Откакто се помня комунистите все погребват Запада и най-вече САЩ.
27.03.2018 14:27
Винаги, за всички свои некадърни провали са обвинявали САЩ и Западна Европа. Тези тук, които се мъчат да опонират и да отричат очеизвадни факти и да пророкуват предстоящ Апокалипсис на Запад от Рая са същите тези комунисти, родени американомразци, които навремето ни учеха силно да любим тях и още по-силно да мразим и ненавиждаме "прогнилия" Запад. А какво се случи преди 28 години? СоциализЪма зря, узря, презря, загни и окапа като попска круша. Получи се така, щото загина не само политически а и икономически, социално, морално, но и чисто физически - останаха единствено зомбираните американомразци, които вечно ще отричат изпреварилия ги със столетия Запад. Няма показател, по който могат да се сравнява престъпният им строй с несъвършения строй на Западните страни. Пиковете на отделните успехи в бившите комунистически страни и СССР се дължат най-вече на способните и можещите хора, работещи там, които са успели в начинанията си не заради комунистическата система а въпреки нея - с неистови усилия, с лишения, с мъки и пречки, създадени от некадърните и прости комунистически ръководители-чукундури. Това е друг неоспорим факт, който зомбираните хомо-совиетикус никога няма да признаят.
цитирай
111. starforlife - Абсолютно вярно, Пискова!
27.03.2018 14:32
angpiskova написа:
Тези минуси ги праскат /както те се изразяват/ точно засегнатите в постинга - обикновено анонимни, които не могат да противопоставят аргументи на аргументите. Просто израз на злоба и безсилие. Наивно е да се очаква, че точно те ще се обосноват за минуса си.
Стар, поздрави още веднъж и ви оставям, че имам доста работа около експулсирането на руски дипломати от толкова много страни. Впрочем, само за протокола - сред страните, които ги гонят, са и такива като Испандия и Норвегия, които не са обвързани с обща позиция от Европейския съвет по простата причина, че не са в ЕС.

С уточнението, че изобщо няма проблеми с минусите - дори те също повдигат рейтинга на постинга.

И ЕТО Я НОВАТА ФАКТОЛОГИЯ:

ОДОБРЯВАТ ПОСТИНГА И НЯКОИ ОТ ТЯХ СЕ ИЗКАЗВАТ ОТКРИТО ПОД НЕГО (ДРУГИ НА ЛС) 12 ЧОВЕКА, КОИТО ЛИЧНО ПОЗНАВАМ ИЛИ Е ВСЕИЗВЕСТЕН ФАКТ, ЧЕ СА РЕАЛНИ ЛИЧНОСТИ!
12!
Отсреща са разни анонимни тролове като Блеки, Мерлин, Сталер и т.н., които никой не познава и не е виждал очите.

Какво излиза?
РУСОФИЛИ НЯМА! ИМА АНОНИМНИ ТРОЛОВЕ!
РУСОФОБИ СЪЩО НЯМА! ИМА ПРАВДИВО ГОВОРЕЩИ С ФАКТИ РЕАЛНИ ЛИЧНОСТИ!

Защото дори някой (от същите) троловете да каже, че плюсовете са надути - 12 от 43 си е цифра.
Кога 12 гласа на РЕАЛНИ ЛИЧНОСТИ е събирал проруски постинг?

Да вземем за пример този
http://merlin68.blog.bg/politika/2018/03/26/rusofobiia-i-psihiatriia.1600974
който в момента е под моя.
(Твоят, Мерлин, да не би да не е напомпан, м? И повече от ясно, че от Блеки. А спрямо моят се е хванал Гети снощи, помислил си, че Блеки ще го изтласка от първа. Така ли е било, Гети? Защото, Мерлин, да - Гети може да помпа еднакво добре с Блеки, но не го прави. Защото може да го мислите за глупав, но той е скрита лимонка и се ебава с вас, "умниците".)
Та:
Въпросният проруски постинг (на Мерлин)...
Колко го коментират и какви?
Колко са реални?
Колко правдиви?

Например: Славяни сме били...
Пропагандно промиване но мозъците от времето на соца - това ни е "славянското".
Четете:
Нешева – Институт по медицинска генетика, МА
Янкова – Институт по медицинска генетика, МА
Йорданов – Институт по експериментална морфология, патология и антропология, БАН
Гълъбов – Институт по микробиология "Стефан Ангелоф", БАН
Тончева – Институт по медицинска генетика, МА
Карамели – Институт по еволюционна биология, Италия
Лари – Институт по еволюционна биология, Италия
Четете и после вярвайте на празнословните соц-пропагандни тъпни, промивали мозъците ни десетилетия за родовото братство м/у нас и раши.
И четете не, за да вярвате, а за да сте чели и отсрещни мнения и съпоставите факти.

Защото само дебили сляпо вярват на всяко едно нещо, само защото го е казала Партията!
цитирай
112. cortana - :) :) :)))))
27.03.2018 15:04
starforlife написа:








Защото само дебили сляпо вярват на всяко едно нещо, само защото го е казала Партията!










цитирай
113. cortana - Постингът ти падна от първа, Жоро. И следвам молбата ти. Цитирам:
27.03.2018 15:05



26.03 14:06 - Когато фактите говорят, блоговите празнолейки трябва да мълчат.

Автор: starforlife Категория: Лични дневници
Прочетен: 1717 Коментари: 112 Гласове: 44






26.03 17:59 - Русофобия и психиатрия

автор: merlin68 категория: Политика
прочетен: 1908 коментари: 18 гласове: 14
последна промяна: 26.03 18:04


цитирай
114. анонимен - И ЕТО Я НОВАТА ФАКТОЛОГИЯ: О...
27.03.2018 15:45
И ЕТО Я НОВАТА ФАКТОЛОГИЯ:

ОДОБРЯВАТ ПОСТИНГА И НЯКОИ ОТ ТЯХ СЕ ИЗКАЗВАТ ОТКРИТО ПОД НЕГО (ДРУГИ НА ЛС) 12 ЧОВЕКА, КОИТО ЛИЧНО ПОЗНАВАМ ИЛИ Е ВСЕИЗВЕСТЕН ФАКТ, ЧЕ СА РЕАЛНИ ЛИЧНОСТИ!
12!
Отсреща са разни анонимни тролове като Блеки, Мерлин, Сталер и т.н., на които никой не познава и ни е виждал очите.

Какво излиза?
РУСОФИЛИ НЯМА! ИМА АНОНИМНИ ТРОЛОВЕ!
РУСОФОБИ СЪЩО НЯМА! ИМА ПРАВДИВО ГОВОРЕЩИ С ФАКТИ РЕАЛНИ ЛИЧНОСТИ!


Именно. Помня онези времена, когато всеки, несъгласен с основните тогава тези, беше охулван, оплюван, зариван с доноси и никакви факти, изтъквани от негова страна в подкрепа на тезата му, не можеха да го спасят - освиркването беше по-силно от гласа на разума. Сега методите са същите, просто са пригодени към времето на интернета.
цитирай
115. cortana - Г-жо Пискова, здравейте!
27.03.2018 16:24
Преди дни прочетох да пишете на Жоро, че му ставате фен заради абсолютната фактология.
Искам да Ви обърна внимание на две неща, които също не могат да се отрекат, а едното може да не отчитате, за другото със сигурност не знаете. :)
Първото е фактът, че когато се касае за сериозни постинги с бурен спорен момент под тях, Жоро постоянно дава извадки на статистиката си. Тоест, за разлика от насрещните, твърдящи небивалици от сорта, че се помпи да кажем, Жоро показва открито хората, които го посещават и гласуват. На това му се казва прозрачност. На насрещните - задкулисие. :)
Второто е нещо, което Вие не знаете, защото отскоро посещавате блога му. А то е фактът, че Жоро без никакви опасения преди време даде паролата си на 4,5 блогъра, за които е сигурно, че са реални личности. Тоест: когато той нещо твърди, като за одобрението и от други некоментирали тук да кажем, има куп хора, които могат да го проверят. На това му се казва откритост. Липса на страх по простата причина, че не лъже, че няма от какво да се срамува. За насрещните, за тях важи вече казаното. :)

Изводите може да си ги направи всеки, а какви ще са те, просто ще определят не количеството, а качеството на сивото вещество в главата му. :)
цитирай
116. анонимен - Кортана, здравейте и вие!
27.03.2018 16:34
Това с помпите и голословните обвинения съм го изпитала на гърба си. Познавам тези злословия, които също се опитвах да опровергавам с факти, например, посочвайки колко сайтове споделят мои материали, които качвам тук. Но да убеждаваш преднамерени и зли хора, е мисия невъзможна.
Колкото до Жоро - виждам, че е коректен, борави с факти, излиза с лицето си и се държи като мъжко момче. Нещо, което в никакъв случай не може да се каже за тези, които се нахвърлят върху него.
цитирай
117. staler - Мое и комунист да съм, знам ли. . . . . ...
27.03.2018 17:32
Мое и комунист да съм ,знам ли.....задавам ти фундаментално прости въпросчета--вместо поне един отговор по некои от тех,ме вкарваш в измислените филми на евтината пропаганда,на която ти и почти целио списък по горе сте въодушевени зрители....воини,особено по ширини с подчертано сурови зимни условия не се печелят с коли,перални,айфончета,драги стар-чета,тигрета и прочие менажерия.....оружията на дядя вода са или пълен фейк,или пък списъка на нобелите е само малка извадка от непубликувана енциклопедия....аз като по прос и при това неосъзнат комунис залагам десетките си левове,на фторото.......понеже очевидно ви терзае главното въпросче---кой е правилния път,работещия устойчиво възпроизвеждащ се модел----ми ей го,пред очите ви е----работещия,творящия социалистически капитализъм на платените данъци,социалните придобивки и т.н.на германските другари и сие минус диктата на паразитните частни банкрутери,джендърмендър,цигански нашествия,чуждите военни бази,китайския гарбич и плюс тръубите на Газпром,никела на норникел и прочие.....да живее евразийската Дружба накратко.
цитирай
118. germantiger - ...
27.03.2018 17:49
работещия,творящия социалистически капитализъм на платените
staler:
данъци,социалните придобивки и т.н.на германските другари и сие минус диктата на паразитните частни банкрутери,джендърмендър,цигански нашествия,чуждите военни бази,китайския гарбич и плюс тръубите на Газпром,никела на норникел и прочие.....да живее евразийската Дружба накратко.

......

С ТОВА ЛИЧНО АЗ СЪМ НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН и всеки нормален ще се съгласи предполагам

Работата е, че не иде реч за капитализъм като говорим за руско влияние и русофили в бг

МАСАТА РУСОФИЛИ СЪНУВАТ ВТОРИ НАРОДЕН СЪД, ВТОРИ 9 СЕПТЕМВРИ И ИСКАТ ПАК ДА СЕ ЛЪЖЕ ПО РУСКИ В ИСТОРИЯТА

а ето това аз колкото ми позволяват скромните сили втори път няма да допусна в бг - месата "ви" ще влача и с мен бих завлякъл маса от "вас"

свещ трябва да палите, че подобни на мен нямат власт - вашето след 9-и щеше да ви се стори сън в лятна нощ не по Уилиям Шейкспиър

...

когато тук е ужзапад - никой не ви коли

ако тук утре стане руско както вие го искате - ще избивате

ТОВА Е РАЗЛИКАТА, А ОНОВА ЗА КАПИТАЛА СИ ГО ХОРТУВАЙ на някой който ще му се върже

аз чудесно знам за какво уде реч с вас - за кръв, само за това
цитирай
119. cortana - Даааа, определено, ако не е Блеки, то е някой видиотен негов близнак. :)
27.03.2018 19:21
staler написа:
Мое и комунист да съм ,знам ли.....задавам ти фундаментално прости въпросчета--вместо поне един отговор по некои от тех,ме вкарваш в измислените филми на евтината пропаганда,на която ти и почти целио списък по горе сте въодушевени зрители....воини,особено по ширини с подчертано сурови зимни условия не се печелят с коли,перални,айфончета,драги стар-чета,тигрета и прочие менажерия.....оружията на дядя вода са или пълен фейк,или пък списъка на нобелите е само малка извадка от непубликувана енциклопедия....аз като по прос и при това неосъзнат комунис залагам десетките си левове,на фторото.......понеже очевидно ви терзае главното въпросче---кой е правилния път,работещия устойчиво възпроизвеждащ се модел----ми ей го,пред очите ви е----работещия,творящия социалистически капитализъм на платените данъци,социалните придобивки и т.н.на германските другари и сие минус диктата на паразитните частни банкрутери,джендърмендър,цигански нашествия,чуждите военни бази,китайския гарбич и плюс тръубите на Газпром,никела на норникел и прочие.....да живее евразийската Дружба накратко.

цитирай
120. анонимен - Мое и комунист да съм, знам ли. . . . . ...
27.03.2018 19:26
staler написа:
Мое и комунист да съм ,знам ли.....задавам ти фундаментално прости въпросчета--вместо поне един отговор по некои от тех,ме вкарваш в измислените филми на евтината пропаганда,на която ти и почти целио списък по горе сте въодушевени зрители....воини,особено по ширини с подчертано сурови зимни условия не се печелят с коли,перални,айфончета,драги стар-чета,тигрета и прочие менажерия.....оружията на дядя вода са или пълен фейк,или пък списъка на нобелите е само малка извадка от непубликувана енциклопедия....аз като по прос и при това неосъзнат комунис залагам десетките си левове,на фторото.......понеже очевидно ви терзае главното въпросче---кой е правилния път,работещия устойчиво възпроизвеждащ се модел----ми ей го,пред очите ви е----работещия,творящия социалистически капитализъм на платените данъци,социалните придобивки и т.н.на германските другари и сие минус диктата на паразитните частни банкрутери,джендърмендър,цигански нашествия,чуждите военни бази,китайския гарбич и плюс тръубите на Газпром,никела на норникел и прочие.....да живее евразийската Дружба накратко.

Олелееееее! Грамотност, изказ...направо съм без думи!
цитирай
121. cortana - Г-жо Пискова, оставете, че прикрива явно недобрата си грамотност с уж фриволно писане
27.03.2018 20:55
Друго е показателно, а именно: че това е човек от генерацията, която слава богу си отива. Тази над 50.
Ето това е успокоителното в случая: че няма млад човек, под 35, който да милее по отминалия строй или харесва руския модел.
А, че въпросният е над 50, говори дори само изцепката му за непубликуваната енциклопедия, показваща пределно ниско владеене на компютърен инструментариум. :)
цитирай
122. анонимен - Кортана,
27.03.2018 21:26
тук няма да се съглася в вас. Има доста младежи, на които пълнят главите с пълни небивалици за хубавото време тогава. И те вярват.
Обяснявам си го с факта, че се възползват от трудностите и разочарованията, с които всеки се сблъсква в даден момент. А за млад човек, който все още е наивен, е много лесно да повярва на такива легенди.
цитирай
123. starforlife - Време е за нова снатистика, а защо продължавам с нея - може би ще кажа след 4-5 дни.
27.03.2018 21:37
Последни 20 регистрирани посетителя
21:24 - angpiskova
20:57 - vaquero
20:48 - cortana
20:38 - kolevn38
20:34 - germantiger
20:30 - staler
19:26 - angpiskova
19:23 - schumpov
19:21 - djani
19:19 - cortana
19:07 - cortana
18:26 - germantiger
17:49 - germantiger
17:36 - germantiger
16:49 - ivanbunin
16:27 - angpiskova
16:22 - staler
16:09 - cortana
16:03 - vladtepes
15:40 - angpiskova
цитирай
124. starforlife - ~ 122. angpiskova
27.03.2018 21:42
Корти контактува с много млади хора служебно. И като казвам много - имам в предвид много стотици, защото в компанията, в която работи са близо 3 хиляди персонал.
Но това са предимно програмисти и хардуеристи и затова при тях номерът за соца няма как да мине.
Не ти заради образованието...
Не ти заради близостта със западния модел.
цитирай
125. starforlife - А по повод това:
27.03.2018 21:43
cortana написа:
А, че въпросният е над 50, говори дори само изцепката му за непубликуваната енциклопедия, показваща пределно ниско владеене на компютърен инструментариум. :)

Ще се обърна през смях към staler:
Пич, научи се поне да гугълваш ефективно.
Не е нужно да има изрична енциклопедия при положение, че Гугъл има такива чудовищни бази данни и ресурси.
За по-малко от минута се откриват всички известни хора, родени (или починали респективно) на желана дата.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ПРИ ВСЯКО ЕЛЕМЕНТАРНО ТЪРСЕНЕ В ГУГЪЛ, ИЗПОЛЗВАТЕ КОМПЮТЪРНА МОЩ, РАВНЯВАЩА СЕ НА ТАЗИ, КОЯТО Е ИЗПОЛЗВАЛА НАСА ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕТО НА ПЪРВАТА СОВАЛКА?

Е... Не е важно, но е любопитно и вече знаете.
Остава някои да осмислят, че тази мощ безплатно им я предоставя не Раша, а Саша.
цитирай
126. анонимен - Корти контактува с много млади хора ...
27.03.2018 21:48
starforlife написа:
Корти контактува с много млади хора служебно. И като казвам много - имам в предвид много стотици, защото в компанията, в която работи са близо 3 хиляди персонал.
Но това са предимно програмисти и хардуеристи и затова при тях номерът за соца няма как да мине.
Не ти заради образованието...
Не ти заради близостта със западния модел.

Да, разбирам. И, освен това, харесвам Корти:)
цитирай
127. cortana - :)
27.03.2018 23:00
Г-жо Пискова, беше ми тъжно, но малко ми мина от тези мили думи.
БЛАГОДАРЯ! :)
цитирай
128. staler - Смех, смех. . . . колко да е смех-с...
28.03.2018 04:41
Смех,смех....колко да е смех-събрали сте се тука---старкате,юлкате,пискате,.....гугленето може и да ти силата,ама си дотам......непубликувана енциклопедия е възможно най кратък изказ на highly likely предположението,че нобелите ,както и всичко друго на тоя свят са силно политизирани,комерсиализирани,идеологизирани ,а отделно няма как да отразят тихата работа на безименните научни работници трудещи се в някои по специфични области /независимо от коя страна на барикадата/......дядя вова няма как да се изтъпани и да представи гордо некои водещи разработки,за които конкурентите му потратиха несколько стотин милиарди без видим резултат,ако зад тях не стои един скромен списък от нереализирани нобелови лауреати...
Бълбукайте си тука,нема лошо,аз се оттеглям по оперативни причини,щот и без тва ви дигнах нивото,без да сте го заслужили...,
цитирай
129. starforlife - "Дядя вова" обикновенно се изтъпанчва и представя измислени разработки, оставащи само на думи до следващото изтъпанчване на друг "дяда вова"
28.03.2018 07:07
И това е исторически доказал се факт, с изключение на сегмент "въоръжаване", но той е... ноторна (ха ха ха) необходимост при "ширини с подчертано сурови зимни условия", където "воИни" "не се печелят с коли,перални,айфончета".

А истината е, че "драги(те) стар-чета,тигрета и прочие менажерия" не се впечатляват от и не им дреме за "дядя вова".
Просто не се впечатляват от смешници.
цитирай
130. krumbelosvet - Леле, много коментари
28.03.2018 12:04
Но най-верният комент е МОЯТ - 26-ти. Щото единственият който се е осмелил да отговори, привежда броя на нобелистите и некои марки машини. Ма аз освен инженер съм и скромен изобретател, и патентен специалист, и чудесно знам ЗАЩО Америка е недостижима начело по нобелисти. Което не попречи първият спътник и космонавт да НЕ СА АМЕРИКАНСКИ... Златен може да е западът, но той нас ни РАЗОРЪЖИ, РАЗЕНЕРГИ, РАЗЗЕМЕДЕЛИ... и завчера си купих НЕМСКИ СПАНАК, 4лв за половин кило...
цитирай
131. germantiger - ...
28.03.2018 13:18
дедо круме

Изтока след 1944 г НЕ ВИ ЛИ

НАПРАВИ АТЕИСТИ МАСАТА ОТ ВАС

НАПРАВИ ОГРОМ НА ЧАСТ МЪРЗЕЛИВЦИ ТАРИКАТИ НА РАБОТА

УНИЩОЖИ ФАБРИКАНТИТЕ И СТОПАНСТВАТА И ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА, че и бол народни хора

?! ?! ?!
цитирай
132. krumbelosvet - Посмали, герго
28.03.2018 23:04
Преди 9-ти интелигенцията е предимно лява не само у нас, но и в Америка. Затова сенаторът хомосексуалист Макарти измисли НЕЗАКОННИ съдилища, съдещи ПО ДОНОС.
Дедо е баба ти. А ти си ке.еш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2590500
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031