Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2019 19:19 - About librarian (Цикъл "Приятелите ми в блог.бг")
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9654 Коментари: 23 Гласове:
34

Последна промяна: 08.01.2019 09:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2018/12/22/about-getmans-cikyl-quot-priiatelite-mi-v-blog-bg-quot.1639615
image

image

imageimage
image image

image
image
image image

image
image
image image

image
image
image image
image

image
image
image
image





image
image
image
image
image
image
image
image
image
imageimage


image




image


imageimage
image
image
image
image
image
image
image
image





image

imageimage
image
image
image
image
image
image
image
image





image

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image





Гласувай:
34



1. starforlife - Сега... Да направя две уточнения:
07.01.2019 19:21
Първо: Биб, можех да заиграя и Джек Лондон и Джеймс Фенимор Купър, от които сумарно имам сигурно НАД 50 книжки... И така постингът да стане по-"говорещ" чрез допълнение заглавията на книгите към фразите преди снимката на конкретната или след нея... Но не го направих.
Май основно, защото като се прибрах и наснимах извадените от Колдуел няколко книжки (които със сигурност не са единствените ми) не ми се занимаваше да вадя и снимам на другите автори. Понечих... Но като извадих 10-тина и си дадох сметка колко са и колко време ще ми косва да снимам, смалявам снимките и пиша свързващи реплики... Се отказах.
ИЗВИНИ МЕ ЗА КОЕТО!


Второ: Хайде пишман-русофилистиците да не се пънат заради фразата в края където споменавам Маркс и Енгелс, м?
1-во, защото със сигурност от Библиотеката си мога да извадя повече томове на въпросните отколкото те.
и
2-ро, защото "драсканиците" им (на Маркс и Енгелс) са тягостно-досадни като на... Тургенев примерно.

А заговорените под онзи постинг Ърскин Колдуел, Джек Лондон и Джеймс Фенимор Купър, са ярки звезди пред въпросните... "мъглявини", с чието творчество човек прекарва приятно и отпускащо, замечтано и готино, а не...

Та те така.
цитирай
2. cortana - Мога вече да коментирам, нали? :)
07.01.2019 19:41
Някои хорица в блог.бг се явяват 'Муха в ковчега', за които същият блог се явява 'Земя на страдание' и вместо да си гледат кефа с изяви като (тук се предполага, че трябва да се допълни само последното от трите заглавия) 'Момчето от Джорджия'.
Или да стоят 'На колене пред изгряващото слънце' (тук не мога да не се нахиля:):):))))))) тоест, моя милост.


И нататък. :)

Браво на 'Пъруващия проповедник' за 'проповедта'. :):):)))
цитирай
3. starforlife - ~ 2. cortana
07.01.2019 20:06
Можеш разбира се. То ти, ако не можеш (като мой основен клонинг - хаааа ха ха ха), кой друг?
Да, Миличка:

МОГА ДА ГО НАПРАВЯ В СТИЛ ОТ ВИДА НАПРИМЕР НА ТОВА, ЧЕ НЯКОИ ХОРИЦА В БЛОГ.БГ СЕ ЯВЯВАТ 'МУХА В КОВЧЕГА', ЗА КОИТО СЪЩИЯТ БЛОГ СЕ ЯВЯВА 'ЗЕМЯ НА СТРАДАНИЕ' И ВМЕСТО ДА СИ ГЛЕДАТ КЕФА С ИЗЯВИ КАТО 'МОМЧЕТО ОТ ДЖОРДЖИЯ' ИЛИ ДА СТОЯТ 'НА КОЛЕНЕ ПРЕД ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ' ТОЕСТ, МОЯ МИЛОСТ (ха ха ха) НО НЯМА ДА ГО НАПРАВЯ (упс, май вече го направих) ПО ДВЕ ПРИЧИНИ:
ПЪРВО, ДА ГОВОРИШ ЧРЕЗ ЗАГЛАВИЯТА НА КНИГИТЕ НА ЕДИН АВТОР НЕ Е ТОЛКОВА ЛЕСНО
И ВТОРО, ЗАЩОТО ПО-ДОБРЕ ДА СЕ ИЗЯВЯ В РОЛЯТА НА "ПЪТУВАЩИЯТ ПРОПОВЕДНИК" И ВИ ПРЕПОРЪЧАМ ГОРЕЩО АВТОРА И КНИГИТЕ МУ, С АБСОЛЮТНОТО ТВЪРДЕНИЕ, ЧЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ЩЕ ВИ ХАРЕСА ОТ ГЛУПОСТИТЕ НА… МАРКС И ЕНГЕЛС ПРИМЕРНО.



И всъщност да допълня нещо като уточнение тук, за да не го добавям в първи коментар:
Коментарите ви под този постинг ще репликирам в духа на този вид постинги. Тоест, заигравайки в репликите си заглавия на книги от Библиотеката ми.
Нещо повече: Ще се опитам книгите да бъдат на такива Автори, че пънещите се тук да не се опитват да си изсмукват разни глупости за това, че книгите ми били от левче на едро от букинистите (Интересно защо при велика Русия - използват амерковска дума?).
Автори като: Стайнбек, Маркес, Балзак, Гогол, Шекспир, Мориак, Харди, Мичъл, Фалк, Хофман, Моъм и десетки други (задайте си въпроса колко от авторите, които бихте препрочели са руски и особено Маркс и Енгелс и колко Запад), присъстващи със стотици книжки в скромната ми била-охранителна библиотечка.
цитирай
4. vaquero - starforlife,
07.01.2019 20:21
Литературата на Карл Маркс и Фридрих Енгелс е научна - икономическа, философска, историческа, социологическа. Литературата на Ърскин Колдуел е художествена. Четенето на научна литература е по-висше интелектуално занимание от четенето на художествена литература.
И забележи, че всички показани от теб книги са издадени при ретроградния социализъм.
цитирай
5. starforlife - ~ 4. vaquero
07.01.2019 20:31
Виж сега...
Ако се следва логиката на "умните" според теб тук - гледай сега колко бързо мога да те направя мой клонинг, заигравайки рекоментар на този твой с книжки както казах.
Книжки от Автори "за по левче", които изброих
Засичай време.
И отчети, че все пак трябва да поизвадя от Библиотечката си, да снимам, смаля и включа в постинга, в едно с някой и друг ефектен текст.



Допълнение от 21:10 часа:
(А и на пук на мен - звъня два пъти ГСМ-а ми - ха ха ха. Но половин час си е идеално мисля, защото обещах Автори "от левче", а това затруднява все пак.)
И, vaquero, понеже излизам - сериозният ми рекоментар (понеже не е баш както го казваш) утре.
цитирай
6. getmans1 - Здравей Стар, гледам, че пак си ги ...
07.01.2019 23:40
Здравей Стар, гледам, че пак си ги нащръклил ... Лошото е, че на мен взе да ми омръзва но някои са все още на мах. обороти. Друг е въпроса, че ми е необяснима тая снобарщина на нтелигентнЕте от книгите „за левче„ ...
.........................................................
Наложи ми се да прекъсна коментара си ... а от там си прекъснах мисълта ... общо взето този блог е едно разочарование ... оказа се място подобно на детска градина където няма детски учителки които да обяснят на дечурлигата кое е добро и кое е лошо ... такива са забавленията тук ... примитивни ... на дърти индивиди с големи уста и малко разум. Изродско е да си измисляш недъзи на опонента си с които да му се подиграваш.

Извратена работа и се чудя с какво ли ще ни обогати тази игра на НИК-ове ... нужно ли е да давам примери... ти май ще се окаже, че си твърде щедър като наричаш това ...комплексарщина а всъщност нещата вървят към патология, май.

Отврат.
цитирай
7. barin - Имаш си много приятели, но и враг...
08.01.2019 06:55
Имаш си много приятели, но и врагове, starfolife в блога. Забелязвам, че много хора се заяждат помежду си под формата на коментари при теб. Иначе има много смислени теми, които пускаш и с удоволствие чета.
Успешна нова година!
цитирай
8. vmir - Привет, Жоро,
08.01.2019 07:32
съгласен съм напълно с оценките на Геманс1 от 6-ти коментар. Ти си роден за проповедник, преизпълнен си с търпение и любов към отрепки, за които понятия като достойнство, чест, истина, праведност не означават нищо повече от възможности за претенции. Подлеци, които поръчение на простаци като Решетников да не допуснат възможност за морал са превърнали в свое просташко удоволствие. Защото идеята за просперитет чрез квалификации, знания и умения за тези типове е равносилна на края на света и по-страшното за тях - край на упованието им, че проспериращите в България ще бъдат отново избирани според угодничеството им към простотиите на диви и неграмотни азиатски мегаломани, което изчерпва тяхната представа за цивилизация, култура, интелигентност и авторитет. А Кофичко няма да си покаже суратя никога, и за разлика от ВВ1951 знае добре какво прави, защото винаги го е правил и да си изкарва прехраната като превъзносител на едни, а топач и клеветник на други е негова самоизградена природа, без която не става и за чеп за зеле. Завиждам ти на вярата, че някога тази отрепка може се заинтересува от дипломите ти, за да коригира оценките си за квалификациите ти. "Незнанието" e модус - вивенди за угодника, защото той се прехранва от него.

Хубав ден!
цитирай
9. starforlife - Добро утро.
08.01.2019 08:12
Хей сега ще извадя някоя и друга книжка от библиотечката си и набързо ще ви репликирам по същия начин в сомия постинг.
По-късно през деня ще дам нормални рекоментари, които ще са по-"нормали" като "изчерпателност" и свързаност с вашите.
цитирай
10. librarian - Нееее! Това не може да бъде, Стар! :-):-):-) :-):-):-) :-):-):-) :-):-):-)
08.01.2019 14:53
Толкова съм изненадана, че не мога да се спра да се смея и да коментирам адекватно. А да кажа едно "как го правиш бе, човече божи?" ще е плоско. :-)
Как го правиш бе, човече божи? Как успя само с Колдуел да създадеш това и отгоре на всичкото да го допълниш с коментарите си също толкова оригинално и добре направено? :-)
ФЕНОМЕНАЛЕН! Спор не може да има. :-)
цитирай
11. анонимен - звездата направи глупака черен за ...
08.01.2019 15:26
звездата направи глупака черен за смях.отново."ходел с фередже".сигурно черно.
цитирай
12. анонимен - "белю пушилката". т...
08.01.2019 15:28
"белю пушилката".тоест черният "предатор"."а работата му била просто пушилка"."налице все едно голямо нищо".
цитирай
13. raff - :D:D:D Наистина феноменално им режеш главите, Стар! :D
08.01.2019 16:11
С креативност, която бъди сигурен, че и тези които осмиваш следят с интерес, но не си признават. :D
Браво! Поредния пост шедьовър, който в едно с приятното и забавното, казва по нялоя отричана от доста хора истина. Например: "Общо взето този блог освен едно разочарование е също така и ДОМ БЕЗ СТОПАНИ" :D Пространствено! :D Осмиване дори на едни други хора. :D
цитирай
14. raff - 18 + и ще очаквам репликите ти с интерес. :D
08.01.2019 16:12
Поздрави!
цитирай
15. starforlife - Здравейте всички мои Читатели. И коментирали, и писали ми на ЛС (ще прочето по-късно), и само усмихнали се и одобрили (или не естествено).
08.01.2019 17:14
За съжаление тази година и особено след юни месец ще съм в по-голям преразход, защото...
...



с повишаването на заплатите (което да се напудря, че за втория най-добър офис на основния ми работодател след този във Сан Франциско е българският, има основна заслуга моя милост), идват и повечето ангажименти все пак, а за някои и отговорности.
Затова рекоментарите ми ще се забавят, защото вместо да побачкам в офиса от 10 до 16, явно ще се бачка до по-късно.
Но рекоментари в самия постинг и с книги ще има, спокойно друзя-а-ха-ха-ха

https://www.youtube.com/watch?v=UMTuJE2mIRs
цитирай
16. anngry - Привет, Ж-Стар! :D
08.01.2019 17:50
Наистина умееш да докарваш нещата до съвършенство. Забавно, а и полезно със заглавия които не съм знаела, а явно си заслужават. БЛАГОДАРЯ! :D
цитирай
17. анонимен - "белю пушилката". т...
08.01.2019 18:10
"белю пушилката".тоест черният "предатор".не избутвай зваздата от първа,белю."а работата му била просто пушилка"."налице все едно голямо нищо".
цитирай
18. vmir - Жоро, оценявам отговора ти, благодаря за който.
08.01.2019 20:06
Разбирам, че с това за фереджето само провокираш Кофичко, но мога да се хвана на бас, че той няма да се покаже. Причината е проста и се корени в "ценностната" му система. А тя не допуска той да бъде разпознат когато "забрави" досегашните си изяви и започне да се бара за пръв радетел на капитализЪма, изконен противник на комунизЪма, непримирим към БСП, пръв апологет на свободното придвижване на хора и капитали, ценител на творческите изяви и професионализма, ненавиждащ плешиви джуджета, милитаризма и агресията и се превъплъти в ангел Господен и пръв посланик на Божията благодат. А това няма как да стане, ако сега или преди това превъплъщение се покаже наяве.
цитирай
19. librarian - Стар, привет! :-)
08.01.2019 20:17
Наминавам само да проверя дали има нови книгокоментари. :-):-) А и днес забравих да те поздравя, че казах един не толкова известен, а качествен западен автор и ти извади цели 5 негови книги, като всъщност още когато коментирах, ми отговори използвайки "Пътуващият проповедник", което беше смешно, защото виждам, че доста пътуваш и някак си се лепеше като уместно. :-)
Ще очаквам реплики по новите коментари, да знаеш, Стар. :-)
Приятна вечер и усмивки. :-)
цитирай
20. starforlife - Ето ме бе, прибрах се, но...
08.01.2019 20:29
Но нали ще ме извините (особено ти, Биб), че съм изморен и ще оставим рекоментарите за утре сутрин, по време на сутрешното ми кафе?
Благодаря за което, приятна вечер и лека нощ.

ПС: Биб, може би новите рекоментари ще ги заиграя само или поне основно с книги от Джек Лондон и Джеймс Фенимор Купър, при все, че и двамата пишат в доста специфичен сегмент и заглавията им много-много не стават за такива цели.
цитирай
21. get - До 4. vaquero - Говедаров, ако бе си дал труд да прочетеш нещо извън писаното в "научния-комунизъм" - щеше да установиш ... ?
08.01.2019 22:10
vaquero написа:
Литературата на Карл Маркс и Фридрих Енгелс е научна - икономическа, философска, историческа, социологическа. Литературата на Ърскин Колдуел е художествена. Четенето на научна литература е по-висше интелектуално занимание от четенето на художествена литература.
И забележи, че всички показани от теб книги са издадени при ретроградния социализъм.


... че писаното - на практика е преписване и компиация от Маркс и Енгелс, на други произведения и автори - КЪДЕТО "научните-комунисти" натрапват ИЗВОДИ ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ ПРОСТОДУШНИ и С ОГРАНИЧЕН ИНТЕЛЕКТУАЛЕН КРЪГОЗОР ЧИТАТЕЛИ?

Ако не вяравш - отвори Полит-икономията от Д. Рикардо и ще видиш сам с очите си това което обяснявам!?

Така, че ако бях на мястото с фото-репортажа с романи на СЕЛСКИЯ ТИ - наместо "Муха в ковчега" - вероятно за такива наивно-вярващи в Марксовите "открития" - Бих сложил за илюстрация книгата "Повелителя на мухите" от У. Голдин - и той, както и социолог коментира в романа си, открития в социалната психология - с някои подобни странности, наблюдавани при "марксистите", които превръщат ТЕОРИЯТА в РЕЛИГИЯ :))) - създавайки общество подобно на това в романа?!
- А доколко е прав Маркс, като пророк-теоритик - ЖИВОТА ни ГО ПОКАЗА чрез ПРОВАЛА НА СОЦИАЛИЗМА ... построен по неговите планове в една отделна и после група страни :))) ?

- Нали знаеш, че истината за всяка теория е експеримента/проверимостта й? ... от което Какво излиза тогава с комунистическото твърдение за - социализма, като по-висш и рационален строй - от ретроградния и разкапващ се капитализъм ... който въпреки кризите, както виждаме, продължава да си съществува - Ъм?

Привет и успех, господин Стоименов!
цитирай
22. getmans1 - . . . Аху, иху. . . голяма работа из...
08.01.2019 23:31
... Аху, иху ... голяма работа извадил Стар туканка едни книги дето някои изхвърлили в контейнерите и вие ... иху-аху. Тъй де, .... друго си е библиотека с книги в кожени подвързии и без прашинка прах ... картинка, красота.
Голяма работа ... автори-мавтори и дрън-дрън, ще ми се фука тоя с разни книжлета дето бивши соцграждани съвестно са определили да се превърната в ЕМЕКА.

Жива гнус е това и Стар а и Вие трябва да го разберете ... така както едно време другарите го разбраха ... и започнаха да произвеждат тоалетна хартия след като усетиха, че Работническо дело и сие отива предимно в ... кенефите .

ЗАБЕЛЕЖКА;
Не мога да не призная, че по него време доста световни автори влязоха в България ... но това не бе политика на партията ... а на определени личности по издателствата ... просто в предговора представяха автора като „ляв и прогресивен автор„ ... ако не ми вярвате питайте ШОПИНум1951.



librarian написа:
Наминавам само да проверя дали има нови книгокоментари. :-):-) А и днес забравих да те поздравя, че казах един не толкова известен, а качествен западен автор и ти извади цели 5 негови книги, като всъщност още когато коментирах, ми отговори използвайки "Пътуващият проповедник", което беше смешно, защото виждам, че доста пътуваш и някак си се лепеше като уместно. :-)
Ще очаквам реплики по новите коментари, да знаеш, Стар. :-)
Приятна вечер и усмивки. :-)

цитирай
23. starforlife - Здравейте! Така ще се случва все по-често.
09.01.2019 13:59
Имам предвид, че все по-често няма да успявам адекватно (тоест своевременно, а не точно и с истинност) да отговарям на коментари и/или зададени към мен въпроси.
Писах вчера защо: поради нарастналите ми от нова година служебни ангажименти.
Затова ще ме извините, но няма да продължа поне спрямо този постинг "книжните" коментари, защото сутринта се успах, а да се прибера довечера и го правя - времето вече отмина и няма да е интересно.
Затова сега набързо ще излъча един постинг с приятно филмче, което изгледах на пресекулки от вчера до днес.
И след това тук ще допълня (също на пресекулки) сериозните ми и нормални коментари по настоящия постинг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2590776
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031