Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2019 20:15 - Русия ни освободи? Нека бъдем свободни тогава!
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7318 Коментари: 28 Гласове:
54


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image





Гласувай:
58


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. starforlife - Преди време обещах снимки на едни от най-скъпите български книги... Е, ето на една от тях.
03.03.2019 20:16
Първата и последната снимка ги монтирах, за да може при новите идиотски "възможности" на блога да се запази форматирането на размерността и да можете адекватно да четете кликвайки в/у снимките и след това използвайки "лупа +".
Тоест, кориците на книгата са монтирани до първата и последната страница, а останалите снимки са необработени.



Та:
"Русия ни освободи? Недостойно е да се отрича ролята на Русия в нашето освобождение. Още по-недостойно е обаче да се принизяват заслугите на нашите прадеди за свободата на България. Защото руско-турска война през 1877-1878 г. изобщо нямаше да има, ако не беше вътрешната революционна организация, създадена от Васил Левски и Априлското въстание, чиито апостоли, по собствените им признания, са вървели из пътеките на Дякона, докато го подготвят. А и не е много ясно как точно щеше да завърши тази война ако не беше не само епопеята на Шипка, с решаващото участие на българските опълченци в нея, но и разузнавателната, логистичната и всякаква друга помощ, оказана на руските войски от българското население в хода на бойните действия.

Всички дължим признателност на обикновените руски войници, които са воювали със съзнанието, че помагат на братя славяни и православни. Неблагодарност ли е обаче да се обръща внимание на факта, че руската държава е имала малко по-различна мотивация за започването на войната? Неблагодарност ли е да се чете внимателно историята, да се проследяват процесите в нея и да се отбелязва, че Русия си е имала свои интереси, които през 1877-1878 г. са съвпаднали с българските, но това не винаги е било така? Неблагодарност ли е да се знае, че Русия, подобно на всички останали големи държави и велики сили, отстоява своите интереси последователно, във всички исторически епохи? Включително днес?

Ето един от възможните отговори на тези въпроси. И преди, и след 1878 г. Русия винаги е считала и ще счита България за своя сфера на влияние. Възможно е някой ден това схващане, този подход на Русия към България, който вреди на отношенията ни, да се промени. Но поне засега такива изгледи няма. Свободната българска държава устоя на щенията на Русия да се превърне в Задунайская губерния, но не можа да избегне трагичната съдба на съветска република. Този разговор не е подходящ за празник, но ще бъде актуален у нас винаги.

Ако наистина ценим свободата си, която е извоювана с помощта на руските воини, ние трябва да я отстояваме по възможно най-добрия за нас начин. Да я браним от всички посегателства, независимо от къде идват.

Честит празник! И нека бъдем наистина свободни!"
цитирай
2. starforlife - А ето и началото на книгата в предговора, както и един произволен пасаж от нея:
03.03.2019 20:21
"Ако преди Освобождението се явеше някой да доказва с каквито и да било средства, че приготовляваната от Русия война с Турция е война не за освобождението на "бедных славян", а за разширението на Руската империя и за завладяването на Балканите от Русия, - нямаше да се намери нито един българин, който да го повярва и когото да не наречаха, враг на българския народ. Никой българин не можеше да допусне тогава, че "православна Русия", която с векове ни е изпращала икони и камбани като подарък, която е водила няколко войни с Турция, не се стреми към нашето освобождение, а всъщност иска разширение на своето царство, за обладанието на Балканите. Истина е, че на мнозина от нас беше известно завещанието на Петър Великий, както и желанието на всички подир него руски царе, да завземат Цариград, но нашите понятия за тия руски стремления не са отивали никога по- нататък от превземанието на Цариград. Рядко и твърде рядко може да е имало някой умен и далновиден човек, който да е разбирал, да е съглеждал, че в стремлението си, да завземе Цариград, Русия ще иска да завладее окончателно и България. Гневът ни против варварска Турция, на която дотогава бяхме роби: желанието ни да видим своята угнетителка разбита и съсипана, - бяха толкова силни, щото малцина са искали да знаят за последствията, които можеха да ни сполетят от нахлуването на Русия в Балканите..."


"Както преди Освобождението и през неговото време не можеше да се намери българин със спокойна съвест да мисли, че Русия воюва с цел да ни присвоява отпосле и да създава своя "Задунайская область", - тъй и сега, след тия документи, не вярваме, че би се намерил такъв развален българин, който да не признава, че Русия е държавата, която се стреми да ни завладее, че тя е която със своето неприятелство, ли по-точно коварно приятелство, спира нашето развитие, закрепване, напредване."





А за тези от русофилите, които твърдят, че Русия нищо не е взела за освобождението ни, може би да прочетат публикувания в Държавен вестник през януари 1884 г. Указ № 1144, от който става ясно, че "безкористната" помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на тези пари в злато е била точно 32,5 тона злато.
Във въпросния брой четем: "Ний Александър І с Божията милост и народна воля, княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер(аторски). Войски, съгласно с определението на Берлинский договор".
И този цитат ни отваря очите, че всъщност сме платили за окупацията, а не за освобождението си и че имперските амбиции на Русия са съзирали в нас потенциал за раждането на нова "Задунайска губерния" е видно и от стр. 308 в първия том на издадената през 1954 г. в съветската страна "История на България", където е отбелязано, че "Царското правителство на Русия преследваше във войната с Турция завоевателни цели и използваше лозунга на една "освободителна" война".
цитирай
3. radostinalassa - И какви са последствията от Освобождението ни ?
03.03.2019 20:28
Май сме платили със злато ? А днес го даваме почти безплатно и си трупаме водоеми с токсична вода.
цитирай
4. anngry - Привет, Ж-Стар! :D
03.03.2019 22:19
starforlife написа:
Русия ни освободи? Недостойно е да се отрича ролята на Русия в нашето освобождение. Още по-недостойно е обаче да се принизяват заслугите на нашите прадеди за свободата на България. Защото руско-турска война през 1877-1878 г. изобщо нямаше да има, ако не беше вътрешната революционна организация, създадена от Васил Левски и Априлското въстание, чиито апостоли, по собствените им признания, са вървели из пътеките на Дякона, докато го подготвят.

Всички дължим признателност на обикновените руски войници, които са воювали със съзнанието, че помагат на братя славяни и православни. Неблагодарност ли е обаче да се обръща внимание на факта, че руската държава е имала малко по-различна мотивация за започването на войната? Неблагодарност ли е да се чете внимателно историята, да се проследяват процесите в нея и да се отбелязва, че Русия си е имала свои интереси, които през 1877-1878 г. са съвпаднали с българските, но това не винаги е било така? Неблагодарност ли е да се знае, че Русия, подобно на всички останали големи държави и велики сили, отстоява своите интереси последователно, във всички исторически епохи?

Напълно съгласна! А ти като истински родолюбец и наследник на онези истински българи от борческо Панагюрище, което е в центъра на тогавашните събития, си сътворил чудесен клип.
цитирай
5. anngry - И да не забравя, Стар:
03.03.2019 22:26
Благодаря ти също, че през "Пълна каша" и "Незабравимата", поднесе "Да опитаме пак". :D
цитирай
6. anngry - Да благодаря също, че:
03.03.2019 22:44
- ме научи как да центрирам клиповете в постингите
- както и да мога да цитирам линкове в коментарите без да ми ги реже
:D
http://anngry.blog.bg/lichni-dnevnici/2019/03/03/chstit-3-ti-mart.1647938
:D
цитирай
7. getmans1 - Здравей Стар, разбирам те така, че ...
03.03.2019 22:51
Здравей Стар, разбирам те така, че притежаваш екземпляр от този така ценен документ от който на гнусофилите им призлява. Знам го със сигурност защото когато преди години им го показах заподскачаха като рибоци на сухо, тия нещастни „блогови батки„ даже не и не бяха чували за такъв документ а и с Гугъла не могат да си служат като хората затова и не му вярват когато имат интерес.

Сигурно се досещаш, че няма да ти повярват и ще поискат ... и до го помиришат ...хахаха.
цитирай
8. getmans1 - Честит празник СТАР, все пак ние ...
03.03.2019 23:41
Честит празник СТАР, все пак ние знаем какво празнуваме.
цитирай
9. barneba - В последните минути успявам да ти честитя 3 март, Стар.
03.03.2019 23:51
А когато фактите говорят чрез теб, смирено трябва да се мълчи.
цитирай
10. barneba - И като отчетем фактите от самия пост, може да цитираме и от коментар
03.03.2019 23:52
starforlife написа:


А за тези от русофилите, които твърдят, че Русия нищо не е взела за освобождението ни, може би да прочетат публикувания в Държавен вестник през януари 1884 г. Указ № 1144, от който става ясно, че "безкористната" помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на тези пари в злато е била точно 32,5 тона злато.
Във въпросния брой четем: "Ний Александър І с Божията милост и народна воля, княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер(аторски). Войски, съгласно с определението на Берлинский договор".
И този цитат ни отваря очите, че всъщност сме платили за окупацията, а не за освобождението си и че имперските амбиции на Русия са съзирали в нас потенциал за раждането на нова "Задунайска губерния" е видно и от стр. 308 в първия том на издадената през 1954 г. в съветската страна "История на България", където е отбелязано, че "Царското правителство на Русия преследваше във войната с Турция завоевателни цели и използваше лозунга на една "освободителна" война".

цитирай
11. krumbelosvet - Драги starforlife, ти това сериозно ли?
04.03.2019 06:59
Тия неща са известни. И други неща са известни. Например как Русия ни освобождава от неизплатимите дългове към Османската империя, като намалява с тях османските дългове към нея.
Но главно е друго (трудно е да се каже учтиво, но ще го направя).
След като ЗА ТРЕТИ ПЪТ сме в съюз със СМЪРТНИТЕ ВРАГОВЕ на Русия, с какви очи ДЪРЖИШ ОТГОВОРНА тая Русия затова, че не сме свободни? М? (както обичаш да казваш).
И понеже си IT специалист, и предполагам, че си добре платен, от кой зор тролиш за янките? Знаем добре за великата им икономика, наука, технология, армия, но ТЕ, те, Т Е не ни броят за свои. И по това, че не ни броят за свои, няма спор - РАЗОРЪЖИХА НИ при първа възможност. Няма защо да се обосноваваме с презрението на Бисмарк и... Маркс към нас, макар че то на Запад не се е променило "ни на йота". И именно ТОВА презрение ни свързва с Русия, и народът го усеща много по-добре от някои учени глави.
Налага се да ти напомня брадатия виц с блогерско продължение:
Исус казал - Всичко е сърцето
Маркс казал - Всичко е стомаха
Фройд казал - Всичко е в чатала
Айнщайн казал - Всичко е относително
Апостолофф казал - Всичко е БВП, и в това Русия е нула.
starforlife казал - Всичко е в силиконовите чипове, и в това Русия е нула
Аз питам, като е така с чиповете, защо да вярваме, че САЩ не манипулират нашите и руските избори (янките сами направиха ФИЛМ за последното), и да вярваме, че Русия ги манипулира?
цитирай
12. librarian - Добро утро, Ж-Стар! :-)
04.03.2019 08:13
За книгата: УАУ!
За коментара, основаващ се на информация от Държавен вестник: ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
Истината трябва да е безпристрастна.
цитирай
13. cortana - Добро утро! :) Понеже Жоро няма да се включи в рекоментирането, ще го правя аз. :)
04.03.2019 08:41
ПървоМ да обърна внимание на това:
http://krumbelosvet.blog.bg/lichni-dnevnici/2019/03/04/dnes-den-sled-treti-mart-na-pyrva-str-v-blog-bg-visi-napompa.1647960
Драги krumbelosvet, за разлика да кажем от този русофилски постинг:
http://blackpredator.blog.bg/zabavlenie/2019/03/03/egati-imperiiata.1647805
със следната статистика:
03.03 01:08 - Егати империята
Автор: blackpredator Категория: Забавление
Прочетен: 4392 Коментари: 16 Гласове: 19
Последна промяна: 03.03 01:16
настоящият постинг е със следната статистика:
03.03 20:15 - Русия ни освободи? Нека бъдем свободни тогава!
Автор: starforlife Категория: Лични дневници
Прочетен: 322 Коментари: 14 Гласове: 11
Но Вие възмутен твърдите, че този е напомпен?!??
Този, който съдъража нещо неоспоримо и е с 300+, а не 4300+ посещения?!??
Ето на това му се казва безочливо лицемерие! :)
цитирай
14. cortana - А сега второМ, рекоментарите. :)
04.03.2019 08:46
3. radostinalassa - Явно сме си платили, да. Но и да не сме, кое е нормалното вечно да сме задължени?
Според мен Русия тогава просто е изпреварила това, великите сили в Европа по евентуално дипломатичен път да поногнат на България. Защото в онзи момент са започнали да се прокрадват такива настроения. И Русия е побързала да обяви война, използвайки Априлското възстание като претекст, за да започне осъществяването на свои политически планове.

4., 5. и 6. anngry - Привет, Анет! :)
Такъв си е Смарти: помагащ и готин. :) :)

7. и 8. getmans1 - Гети, привет! :)
Интересна книжка, не мислиш ли? :)

9. и 10. barneba - Две мнения не може да има. :) :)

В бивш 11 коментар vaquero написа:
Няма да коментирам, защото към мен се прилагат недемократични мерки - изтриват ми се коментарите.
Да, по желание на Жоро, коментарите ти се изтриват вече тук. И ти отлично знаеш, че е защото излъга в прав текст и не призна както беше приканен от Ж. Така, че, не се прави на жертва, изопачавайки за кой ли път нещата. Следващият път ще бъдеш изтриван без прочит и цитиране, а ако нахалстваш, това също говори показателно. :)

11. krumbelosvet - Не виждам претенция от страна на Жоро, че съобщава новина. Напротив. Той просто е постнал книга в снимки. И е изказал според мен достатъчно уважително мнение. А самият факт, че тенденциозно празнува 3ти март и то по доста сериозен начин, е показателен за отношението му.
На последното питане ще се въздържа от отговор, ще ми е интересно Ж какво ще отговори. :)

В бивш 12ти коментар анонимен написа:
разби ги.отново.с факти.
Знае се защо анонимните се изтриват. А иначе, да, изнесени са безпристрастни факти.

13. librarian - Привет! :)
цитирай
15. valeska - ...
04.03.2019 08:55
Неблагодарници сме и неблагодарници ще си останем. Има ли значение мотива на Русия да ни освободи тогава. Не е ли по-важно това, че благодарение на Русия, ние сме запазили религията и държавата си. Ако Русия тогава не се беше намесила, сега щяхме да сме част от Турция!
цитирай
16. zaw12929 - ИЗСРА СЕ НА МЕТЕНОТО!!!!!!!!!!!!!!!
04.03.2019 09:11
ОПЛЕСКАХТЕ ВСИЧКО- НЕБЛАГОДАРНИКО ЖАЛЪК! "Неблагодарност ли е обаче да се обръща внимание на факта, че руската държава е имала малко по-различна мотивация за започването на войната? Неблагодарност ли е да се чете внимателно историята, да се проследяват процесите в нея и да се отбелязва, че Русия си е имала свои интереси, които през 1877-1878 г. са съвпаднали с българските, но това не винаги е било така? Неблагодарност ли е да се знае, че Русия, подобно на всички останали големи държави и велики сили, отстоява своите интереси последователно, във всички исторически епохи? Включително днес?
Най меко казано на 3 март изсра се на метеното - това е русфобската идеология!
Коя от всички останали големи държави и велики сили щеше да тръгне вместо Русия да ни освобождава- Да те бяха зад гърба на Турция- въоръжаваха я, даваха и военни специалисти в тази война... вие това го знаете..
Единствена най голямата държава на Балканския полуостров се отнася приятелски с освободена България- това е Турция. Ония другите ни бомбет, а днес сме тяхна колония... доста сте нагъл лъжец и манипулатор!!!
цитирай
17. absolution - Неблагодарници сме и неблагода...
04.03.2019 10:53
valeska написа:
Неблагодарници сме и неблагодарници ще си останем. Има ли значение мотива на Русия да ни освободи тогава. Не е ли по-важно това, че благодарение на Русия, ние сме запазили религията и държавата си. Ако Русия тогава не се беше намесила, сега щяхме да сме част от Турция!

Не мисля, че Стар проявява неблагодарност, а само показва какво пише в книга от "съвременик" на събитията.
цитирай
18. absolution - Дори всъщност напротив.
04.03.2019 10:54
Казано е, че сме благодарни на руския воин, но не би следвало безкрайно на самата Русия. Така мисля и аз.
цитирай
19. vencivaleri1951 - Не искам да се конфронтирам, но повечето от коментаторите са с оскъдни познания
04.03.2019 11:07
по темата и с много фалцет. Каква Задунайска губерния, какви проливи!? Та Русия създава и обучава армия, конструира институции и създава административен апарат,създава банка, участва и в законодателния процес. Така ли действа един колниалист? И какви проливи -това е илюзорна мечта,но никой трезвомислещ

руски властник не мисли сериозно за проливите защото империята ще се изправи срещу обединения Запад.
Русия следва разбира се свои цели и те са основно две. Изтласкване на турците от
Кавказ и Крим от една страна и Балканите от друга. Войните са повече от десет,
в продължение на половин век. Войната в България е последната война от този цикъл.
Тоест тактиката на руснаците е постепенно изтласкване на турците от въпросните територии. И тази тактика е успешна. Ако Русия бе тръгнала с една война да спечели
Кавказ и Балканите трябваше да се изправи срещу Запада. И много
Вероятно щеше да загуби. С този коментар искам да припомня ,че освобождението ни не е стихиен и емоционален акт, а умен и продуктивен замисъл- "на час по лъжичка".
Кюрдските народи правят резки опити радикално и с един замах да получат държави и края го знаем. Те са 30-40млн , горе долу колкото Балканите.

П.П. Трябва да признаем, че има момент в който Проливите можеха да сменят притежателя. Преди 16та година има подобна договорка между Русия и Англия когато са съюзници и проливите съблазняват Николай да влезе във войната. Ленин обаче вади Русия от войната и проливите казват за винаги наистина, бай бай на Русия. В тази договорка България като противник я чака Анекс,така че антикомунистите български трябва често да палят свещи на чичко Ленин
цитирай
20. tota - Ето нещо от мислещ човек Андрей Георгиев
04.03.2019 11:45
„Патриотизмът е във възход в социалните мрежи, но както всяка година, така и тази аз съм малко наопаки на всеобщия патос и твърдя отново, че българинът трудно прави разлика между съдържанието на думите "патриотизъм" и "национализъм". На снимката е карта на България според Санстефанския договор. Някои няма да прочетат до края и ще дадат лайк, щото ги кефят тези граници. Много хора не знаят, че според същия договор Румъния, Сърбия и Черна гора увеличават териториите си.
Времената са били сложни. ПСВ е назрявала. За разлика от поробените до скоро българи, в Русия са знаели какво се подготвя в глобален план. Русофобите манипулират фактите, които повечето не знаят или, ако знаят не могат да ги навържат в причинно-следствени връзки. Ако Гладстон е бил по-мек и по-благоприятно настроен към страдащите християни в пределите на Османската империя, то Дизраели е хищник, за който интересите на Британската империя стоят над всичко. За него богатствата са най-важното дори докарани през реки от кръв с кораби от човешки кости. През 1874г. "братята, евроатлантици" англичани казват мнението си и изборите печели Дизраели. Същият допринася много благини за имперските интереси, купува Суецкия канал, почти колонизира западащата Османска империя, за тези си действия получава много награди. Той помага доста на турците в поредната Руско-Турска война и спасява империята от тотален разпад. При Берлинския договор Англия получава ат Осм.империя о. Кипър, награда за помощта.
За Великите сили е било ясно,че Османската империя се разпада, а за алчният запад това няма да са първите войни за имперски наследства. Британия има владения на всеки континент, тези на Франция не са малко, Германия е в индустриален възход, но трябва да се реши въпроса със суровините, които идват от британски или френски колонии. Логиката загадва сблъсъци на интереси между Британия и Франция от една страна и Германия и Австро-Унгария от друга. Австро-Унгария и Италия като най-близки точат зъби.Не са изненадващи лагерите през ПСВ,а? Единствените незавладяниот Запада и богати на суровини територии на планетата са тези в Русия. Това е и основната причина за изкуствено отглежданата русофобия, но това е друга тема. Ето го руският имперски интерес. Самозащита. Трябват им естествени съюзници каквито са православните славяни в лицето на сърби и българи. Във времето и сърби и българи се дънят. Неподготвени, млади държави се подават на алчността и коварните игри на западняците. България губи много, Сърбия печели много, повече отколкото й се полага, но историята направи така, че тя изгуби в края на 20век повече и от България. С пролята кръв кроихме граници , пътят до Югославия и после до днешна Сърбия и до днешна България. Днес нито те , нито ние имаме статута на геополитически субекти и сме заплашени отново от Турция, Албания и САЩ в играта с мюсюлманските общности.
Всичко, което написах е с идеята да подрепя твърдението си, че не си вадим поуки от историята, повтаряме едни и същи грешки, пасивни сме като овце и позволяваме да ни водят продажници към братоубийствени войни....
Няма по-подходящ ден от днешния за размисъл по тези въпроси.“
цитирай
21. tota - И още нещо
04.03.2019 12:17
От Трайко Китанчев , за когото Симеон Радев казва, че е".една от най-чистите, бих казал, най-светлите фигури на българската демокрация." Русофоб.
"Само Русия се застъпва истински, защото само тя е толкова хуманна (наивна), щото за освобождението на чужди народи пролива кръвта на своите избрани синове и да харчи рублите на своите сиромаси, за да помага на чуждите."
Едно е политиката, друго е пролятата кръв, за да имаме днес държава.
Друго, нека си даваме сметка, кои сме и къде сме? Дипломацията ни трябва да е от най - висша класа, да не се бутаме между атовете. За тях куците магарета ще си останат такива винаги. Могат да погледнат към тях, само ако имат изгода.


цитирай
22. zaw12929 - Глупави брътвежи с цел отричне спасението на българите от невежество
04.03.2019 14:14
absolution написа:
Казано е, че сме благодарни на руския воин, но не би следвало безкрайно на самата Русия. Така мисля и аз.


цитирай
23. medium - Честит 3 март на патерица, Стар!
04.03.2019 19:36
Книга на век и 1/5! Супер! Ще се прочете, въпреки, че ще е трудно. Благодаря!
цитирай
24. cortana - Май и аз не успях да съм активна. :):):)
04.03.2019 21:28
15. valeska - Привет! :) Не мисля така. Не мисля, че сме неблагодарници, а идеята е, че не трябва да сме слепци и глупци. :)
И естествено, че има значение с какви подбуди ни е "дарена" свободата. Но темата е доволно дълга, че да ме влече да я дискутирам особено пък тук. :)

16. zaw12929 - Извинете, но ако Вие се разбирате, едва ли е така за останалите. :):):)
Искам да кажа, че коментарът Ви е противоречив и става още по-противоречиво като се отчете факта, че сте гласували положително за блога. :):):)))
Някак си двулично ми звучите. :)

19. vencivaleri1951 - Винаги, ама абсолютно винаги, вие, русофилите сте най-!
Как така все вие най-много знаете и сте най-умни?
То всъщност се видя с "умност" докъде докарахте България за 45 години.

20. и 21. tota - Ще взема отношение само по последните две изречения от втория Ваш коментар, защото те според мен са в основата на възгледите на домакина. Или поне в моите със сигурност, но все пак най-добре познавам Жоро и затова изказах и първото. :)
Поне с мен, а с Жоро още повече, въпросните 'атове' винаги, подчертавам ВИНАГИ, са се отнасяли като с равна. Ето това според мен е проблемното при Русия: тя никога не ни е поставяла като равни. Включително и днес.

22. zaw12929 - И защо да са глупави? Защото не съвпадат с Вашето мнение? Моето също не съвпада. Това означава ли, че сте по-умен от мен? Защото не бих се съгласила. :):):)

23. medium - :)
цитирай
25. musicgirl81 - Хей, Стар, къде се изгуби? ;)
10.03.2019 22:04
Корти? Да не го отвлякоха извънземните? ;) ;) ;)
цитирай
26. starforlife - Здравейте, Читатели мои.
11.03.2019 14:56
Не съм длъжен да се извинявам за отсъствието си от блог.бг. Особено когато още преди Нова година казах, че през новата ще съм много повече ангажиран и сигурно ще липсва често продължително. И особено когато и семейно-социалният ми статус се промени драстично.
Затова краткият ми коментар по коментарите ви (ха ха ха) е, че за разлика от повечето от вас, аз не влагам пристрастия нито в отношенията си към русите, нито в тези към амерковците.
В случая се доверявам на общественик и политик от онова време, защото съгласете се, че това е най-правилният начин на мислене и възприемане на обстоятелства за меродавни - да погледнеш през очите на човек с преки наблюдения, а не изфабрикувани от "победителите" в исторически план.
Особено като се има предвид, че Русия за мен не е никакъв победител, още по-малко авторитет, а един обикновен аутсайдер, залагащ на първобитни, да не кажа първични, идиотски стратегии.
На мен не ми пречи който която нация му е при сърце да харесва и "обича". "Дразни" ме лицемерието и пълната лъжовност в поведението на повечето русофили - нещо, което няма как да харесвам, защото това би значело да съм въздухар-неудачник.
цитирай
27. laval - Документът
12.03.2019 20:31
е повече от показателен за истинските намерения на "освободителката" Русия. И аз имам постинг по същата тема:
http://laval.blog/history/2016/09/01/okupaciia.1473944
цитирай
28. motsi - Чувствайки температурата в спора за освобождението на Родината ни , вече вярвам на физиката , че температурата на вулканичната магма е достоверна !
23.05.2019 04:47
Едно обаче не ми стана ясно , бил ли е на наша законна земя Константинопол или сме го завоювали ? Задавам тоя невзрачен въпрос , за да не губя време в ровене из световните истории и други източници на информация ! Ще съм безкрайно благодарен на всеки протегнал ми ръка , да преодолея времевата си сиромашия !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2590325
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031