Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2019 14:33 - Нищо лично, блогови русофилистици, просто очеизвадни факти
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1761 Коментари: 15 Гласове:
40

Последна промяна: 11.09.2019 15:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
image
image





Гласувай:
41



1. starforlife - Всъщност,
11.09.2019 15:05
в постинга нарочно съм засегнал цените на хранителните продукти, защото както напоследък често споменавам Пирамидата на Маслоу, оцеляването стои в основата й и чак тогава идват неща като Изкуство и прочие.
И всеки, който ви каже, че поставя духовната храна преди същинската, е просто лицемер. Защото няма нормален човек, който да предпочита да умре от глад (или жажда), но да посети театрална постановка или картинна галерия примерно. И физическото оцеляване напълно нормално стои приоритетно преди всяко друго.

Но и в областта на Изкуството и въобще духовния живот, средния германец е пъти (да се чете "десетки пъти") по-добре позициониран пред нас - бившите соц.
Цени на билети за театър и посещение на музей да давам ли, за да съпоставите паритета спрямо тези на руснака да речем?
Както казах - разликата е в десетки пъти в полза на "победения" германец, на който видите ли Москва била налагала санкции. СмЕх!
цитирай
2. peperutka - :-))) ще ме разплачеш, жороо!! Бравооо!!
11.09.2019 15:19
много си силен в думите и..статистиката..Делата ,и документите..
Музиката е ..избрана, както винаги/асоциативно/ и..тънко майсторски..
бих ,казала, имаш маалки отклонение..тук там..
цените, които посочваш,са малко над средните..за Германия..
защотоо....))))
Бавария /и Мюнхен/ са най л'юбимата и предпочитана БундесРепублика, и нормално да е маалко по-скъпо, но и стандарта е по-висок, и Самочувствието..
аз съм там в момента / командировка..за 8 месеца..
заради по-високо заплащане, естеств...така работят Европейците, динамично )
и затова, не си закупуват имоти, креативно, нали ?
инак, нямам забележки относно пътеписа/ и Идеята / на поста..
/ обърни внимание, къде водим лют спор с Миссана...
ако, не бързаш..за Новата къща..радвам се, ще ти дойда на гости..
когато се..ожениш...шегичка....
Хубав ден, зареди ме с настроение, и отивам ухилена на Каффе Цайт,
с ягодов Айс Крийм /който тук е Върха на Сладоледа..ммммммм...чаооо..
цитирай
3. vladtepes - За Русия и Германия
11.09.2019 15:59
В Германия няма истинска свобода - човек не може да си хвърли боклука през прозореца, да троши, да пътува гратис, да убие улична котка по максимално жесток начин за удоволствие и т.н. Всичко това е възможно в Русия.
цитирай
4. radostinalassa - Точно така е
11.09.2019 16:02
vladtepes написа:
В Германия няма истинска свобода - човек не може да си хвърли боклука през прозореца, да троши, да пътува гратис, да убие улична котка по максимално жесток начин за удоволствие и т.н. Всичко това е възможно в Русия.

В Германия, когато се развали светофара всички стоят и чакат някой от Русия да дойде и да ги изкомандва с Хайл Хитлер, че да тръгнат да преминават.
цитирай
5. cortana - :):):)))
11.09.2019 17:00
radostinalassa написа:
vladtepes написа:
В Германия няма истинска свобода - човек не може да си хвърли боклука през прозореца, да троши, да пътува гратис, да убие улична котка по максимално жесток начин за удоволствие и т.н. Всичко това е възможно в Русия.
Точно така е
В Германия, когато се развали светофара всички стоят и чакат някой от Русия да дойде и да ги изкомандва с Хайл Хитлер, че да тръгнат да преминават.

'Боже, колко мъка има по този свят, боже!' :):):)
Драга radostinalassa, при все, че германската дисциплина е пословична, описваното от Вас не може да се случи, защото в Германия нещата работят и се правят така, че да не се повреждат. За разлика от нещата в Русия. :):):)
Но дори и да се повредят, не можете да си представите в колко кратки срокове се поправят.
Както вече казах, това не Ви е Русия. :)
цитирай
6. cortana - :)
11.09.2019 17:03
vladtepes написа:
За Русия и Германия
В Германия няма истинска свобода - човек не може да си хвърли боклука през прозореца, да троши, да пътува гратис, да убие улична котка по максимално жесток начин за удоволствие и т.н. Всичко това е възможно в Русия.

Абсолютно сте прав, подобни неща в Германия са недопустими и немислими.
Друго си е да излезнеш на терасата на блока и да се нарадваш на изхвърлените боклуци наоколо.
Иначе по темата за боклуците тук, в блога на Смарти, съм публикувала нарочен постинг. Ще го помоля да го активира, за да види radostinalassa как изглежда темата за боклука в тази страна. :)
цитирай
7. cortana - Всъщност, и коментар-допълнение по нишката на постинга. :)
11.09.2019 17:16
Спомняте си колко дъвчеха бялото Ауди на Жоро блоговите русофили, нали?
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=283848221&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=10&minFirstRegistrationDate=2017-01-01&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&fnai=prev&searchId=16c9dafa-9a46-27a2-0043-3c37d3089241
Това е линк към германското mobile, конкретна обява за бяло Ауди, производство февруари 2017та година. Цената му е 23000 евро. При положение, че до февруари 2010та е в гаранция още.
Въпросният градинар от постинга може да си го купи с две трети от годишното си трудово възнаграждение. Хайде сега русофилите да цитират колко работи един руски градинар за подобен автомобил. :):):):)
цитирай
8. vencivaleri1951 - Всъщност,
11.09.2019 18:06
Какво искаш да ни кажеш Жорко, с поредната ти презентация на хранителни стоки?Какво искаш да кажеш и с хилядите видове бира в Германия? Начетеност, изключителност, стил!? Не знам как другите, но да обикаляш света с цел да опознаеш промоциите и ценоразписите на ,,Лидълите,, за мен е чиста загуба на време. Венеция, Амстердам, Гърция, сега Германия...Жорко изследва предимно колко струва ,,папането,, Пък после ,защо му казвали че бил охранител. Ами интересите ти Жорко
са като на такъв.
За бирата:
Ами колко вида има българска бира бе Жорко. Смяташ ли, че са по малко от 200?
Където има хубава вода, става и хубава бира. Кой тук в блога, а и въобще е отрекъл че Германия е сред световните лидери. Ама във всичко. Като икономика, жизнен стандарт, образование, спорт , култура. Кой е отрекъл, че гениалните немско говорящи
Творци заемат значително място в Пантеона на ,,безсмъртните,,
За тях и техните шедьоври ни разкажи, а Лидъл и в нас имаме.

П П
А ,,льольото,, Венци когато е пил бира в бирарията на Бах/тази до паметника , където е извадил на показ ,,празните , си джобове,, ти си бил
дестинация,,Ташкент,, Да ама преди това слушах негова църковна музика.
цитирай
9. starforlife - ~
11.09.2019 21:39
~ 2. peperutka
Как да разберат такива лицемерни човечета като коментиралия под номер 8, че храната не е клинчерът в постинга, но чрез нейното изобилие от видове, качество (а кой, ако не ти да знае колко строги са нормите за това в Германия) и достъпност като цена до средния гражданин на една държава, са показателни за правилността или не на политико-икономическия път на същата?
И как да разберат същите тези жалки човечета, че в постинга не се говори за бира и кльопачка, а чрез тях се дава пример на Читателя защо, ако искаме да сме нормална нация, която да просперира, би следвало да сме партньори и приятели с такива нации (като германската, американската и прочие), които са пример за това как да се развива едно общество, за да бъде то материално и духовно задоволено?
И как да схване тъпата глава на същото жалко комунистическо лай~о, че всеки нормален човек не милее по онзи идиотски строй, когато имаше три вида сладолед - сметанов във фунийка, плодов и на клечка? Иди му обяснявай, че в това след една театрална постановка (независимо дали с цена на билета 9 евро или 55), няма нищо лошо да изядеш порция СпагетиАЙС за 4 евро.

Другарю вменяващ някакви свои си измишльотини кои са моите ценности и за какво де факто говоря в постинга коментатор от коментар номер 8,
СпагетиАЙС е ванилов сладолед, примесен с картофено пюре, имащ формата на спагети и обилно полят с боровинков сироп и натрошен бял шоколад.
С две думи - империалистическа шитня, която би опорочила строителите на социалистическото общество и затова на тях им се полагаше сладолед на клечка като върхово сладоледено изживяване, защото хапваш сладоледа и събираш клечките за печката зимата.


~ 3. vladtepes
Точно така - друго си е посткомунистическата свобода и демокрация. Ще ни мачка котката боклуците около блока... Я маай с лопатата...


~ 7. cortana
Ти пък! 23 хил. евро за автомобил на 2 години и половина, който ти гори няма 5 на 100 смесено и струва 2/3 от годишната заплата на градинар... Я вземи една "Лада Веста", която гори почти двойно и се заработва в Русия за почти двойно повече време. За сметка на това пък експлоатационният й живот ще е поне 4 пъти по-къс от на "Ауди"то.
цитирай
10. raff - "Знаете ли, че в победена Германия се произвеждат над 300 вида хляб?"
11.09.2019 22:12
Я по-добре да се върнем при социализма! Ядяхме добруджа, белият беше за гости, а с типовия си хранехме кокошките.
цитирай
11. peperutka - :-)).genau.. SpagettiEis ist alles Bestens..
11.09.2019 22:53
не мога да разбера, защо в този Форум, останаха единств. злобни, завистливи
и...сурат мераклии /баба Вуна,изпада от всяка класация ,понятно..
нооо, май се досещам....защо...
мдаа..как иначе,да ги наречем тъпите остриета..Червенушки..?
/защото ,те определено си имат Кръг/около...бай Хуреш, или..кореш, се тая
и МараОбщата , с червените..гащи/на аватара...

10.09 06:44 - Дългоочакваният ми постинг в края на лятото.......

ВВ51, тоз псевдо€коном, може и да ти е Другар, но..ако ти имашe поне малкоо
достойнство, би следвало..да му заявиш веднъж, в очите..
колко е смешен, надут и..празен пуяк..., и колко са жалки клакьорите му/казах ги..
защотоо...приятелите са ..затова..Аз, напр.мога да споделя мн неща с Жоро
също, и не толкова приятни..и пак да си бъдем приятели...
ноо, не мога да го плюя от злоба, никога!!
и на бялото, не казвам черно.. прости Житейски принципи.

има време за музика, има време за хумор,има време..за..глупости..

цитирай
12. vencivaleri1951 - Жорко, ако ще слагаш модерация, то не споменавай в постингите си тези,
12.09.2019 00:12
които не искаш да ти коментират постингите.
Ти ме дърпаш за езика, не аз. И пак те питам, какво ни казваш с този постинг. Говориш открповени глупости. Селското стопанство на Европа страда от санкциите , не защото руснаците не продават храни на ЕС, а защото не купуват. Разбира се , че паритетът на покупателната способност е задължителен при сравнение на брутните продукти между отделните страни , а също и в една страна за различни периоди. Защото ако сравним например БВП на любимите ти САЩ през 50те години и днес, то номиналът на днещното бруто е с много пъти по голям от БВП през 50те, но с корелация нещата далеч не изглеждат така.
Жоро, ти може да си много богат, потентен и супер програмист , но това всико накуп не помага ни най-малко на простотията ти. Започваш доа държиш сметка кой квъст поискал, кой друг знак на могилата си. Кой е задължавал петолъчки на гробовете
нещастник. Аз съм роден и първите ми години са минали в най-репресивните години на соца. Кръстен съм и аз и братовчедите ми и имам кръщелно свидетелство. Ти имаш ли, венчан ли си? Децата ти имат ли кръщелни свидетелства? Покажи ги-твоето, техните...Абе какво да спори с теб човек-ще псуваш, ще обиждаш Който отвън те е оформял с теслата, той с нея е оформял и душевността ти
цитирай
13. novitejivotni - https://ehorussia.com/new/node/17679
12.09.2019 07:22
Айде бе другарЕ, обяснете таз "новина".

Нали виждате, не става дума за самолети, кораби, ракети, нефт, газ, космос, високи технологии, икономика и т.н.
Става въпрос - за КЕНЕФИ или по-скоро за тяхната липса...
И да припомня - живеем в 21 век и разия се има за "империя", носителка на някакви ценности от които света има нужда...
Няма смисъл да се изреждат Люксембург, Лихтенщайн или Швейцария, където хората живеят уредено и спокойно. Е, вярно нямат ядрено оръжие и са малки.Нито дори Чехия или Полша, които откакто скъсаха оковите вървят само напред и нагоре. Да вземем една Естония, която също е малка. Нямат ни нефт, ни газ мизерниците, ни природни ресурси някакви. Обаче, общественият им транспорт е безплатен в някои от по-големите градове ( с тенденция да е така навсякъде ), а пък пенсиите им по-големи от средната заплата в матушката. Е, кажете, не е ли това нагла провокация спрямо разия ? Не е ли това директно заяждане с червените ? Направо си го просят...Сещам се и за Грузия. Когато "големите" и "силни" бляди нападнаха малката страна, червените войници бяха влезли в една казарма и се тюхкаха и завиждаха на ОБУВКИТЕ които намериха там. Сигурно още може да се види в ютуб. Смятайте за какво става въпрос...21 век, а тия хора нямаха свестни обувки..."Могучая" и "непобедимая" - дрън, дрън, та пляс. Някаква човекоподобна орда, която ще опоска дините от бостаните, ще откърти всички лъскави неща по пътя, ще се оригне доволно и ще се прибере в родните блата, ще полегне върху печките и ще извади "сувенирите" от чувалчето, да ги показва на другите примати от селото.
А сега другаре, елате и обяснете за изкуството, за писателите и за балерините :-))) Нямам търпение.
И да не забравим - ставаше въпрос за КЕНЕФИТЕ !
Честит празник другарЕ...
цитирай
14. starforlife - Ха ха ха
12.09.2019 09:34
Гле'йте ся смЕх спрямо 12-ти коментар...

ПС от 9:44 часа:
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2019/09/12/za-imperativite-na-blogovite-komuneta-i-sveti-georgi-toest-a.1674065
цитирай
15. vladtepes - За котките
12.09.2019 13:53
Има особено нагли котки, които не бягат като ги доближа на около метър. Винаги ги удрям с камъни, счупени плочки и т.н. каквото намеря в краен случай забивам силен ритник понякога по два пъти, ако не избяга достатъчно бързо. Удоволствие е да видя течаща котешка кръв. Котките са сатанински изчадия и трябва да бъдат избивани безмилостно за да не измъчват и покваряват хората. Смърт на котките!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2590687
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031