Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2019 19:15 - ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИ (Един съботен ден в Амстердам)
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1205 Коментари: 9 Гласове:
39

Последна промяна: 18.11.2019 08:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image image image image image image image image image image image
imageimage image image image image image image image





Гласувай:
39



1. starforlife - Сега...
17.11.2019 19:22
С едно изречение: Докато една реална личност прекарва съботния (а и днешния неделен) си ден както говорят снимките, то виртуалките просто кибичат в блога и пишат злобливи коментари.
Да живее Интернет, дал поле за изява на някои.

Запазвам тази позиция на коментар, за да напиша евентуално до края на деня моя разказ по картинки.

Е... Може и утре да го направя, а може и друг ден или въобще да не си губя времето с това.
Сега набързо да пипна някои неперфектности на постинга и да отивам на кльопачка, че хладилникът празен.
цитирай
2. getmans1 - Хахахаха, първо погледнах балк...
17.11.2019 20:08
Хахахаха, първо погледнах балкончето ... колкото до кибиците, днес кибичат при мен ... а аз посадих 10 дръвчета, пренесох и подредих кубик дърва, помогнах на комшия сега почиствам една риба ... и през цялото време отговарях на коменти, откровено тъпи но ние ГЕТИТЕ не сме таквиз каквито им се иска ... И ТАКА ЕТО, ЧЕ И МОЯТ ДЕН ИЗПЪЛНЕН С БОГОУГОДНИ ДЕЛА.
цитирай
3. cortana - :) :) :)))) ОК, ще се пробвам с разказчето. :) :)
17.11.2019 21:04
1ва снимка: Другото ви балконче! И то с ръжда. :) :) :)))
2ра 'снимка': Празният ви хладилник! Жоро, признай си, че това не е естественото положение на продуктите, а си ги подредил нарочно, за снимките. :) :) :)))
3та снимка: Грозни сгради с..... ръждясали балкончета! :))))
4та и 5та снимки: Кафене с ръждясали масички и ръждиво кафе. :) :) :))) Гледай сега как ще те емнат, че чашките са за еднократна употреба, тоест кафето е евтино. :) :) :)
6та снимка: Диванчето на Слави Трифонов! :) :) :)))
7ма снимка: Игра на отражения?? :)
8ма снимка: Трамвайче. Все още не делайлирало заради ръждясалите релси. :) :) :)
9та, 10та и 11та снимки: Капанче, в което хапвате някаква наденица 'кучешка радост'. :) :) :)))
.....
Справям ли се? :) :) :)
цитирай
4. vencivaleri1951 - Гетьо,
18.11.2019 05:08
Наясно ли си и имаш ли опит в ашладисването. Пролетта след буря се разцепи на две много хубава череша и на много години. Бих искал да я запазя. Това което прочетох по въпроса не разбрах напълно , защото бе на професионален език за хора занимаващи се с овощарство?
цитирай
5. elinka4 - Привет, Жоре! :)
18.11.2019 14:39
Ти си бохем и зевзек, това всички познаващи те го знаем и със сигурност не те интересуват нещата, които показваш, но ще ти угодя и ще се пробвам по снимките. :):)
Преди това обаче, за да не забравя, много поздрави на Божката от нас. :) Както и успехи и на двама ви в начинанието. :)
цитирай
6. elinka4 - А сега разказът ми по снимки :)
18.11.2019 14:47
Снимка 1: Я какъв прекрасен ден разпуква! Че и съботен при това! Време е за разходка. :)
Мултиснимка 2: Много видове сирена, риба тон, шоколад, плодове и дори торбичка чесън против уроки, но по-добре да пием по кафенце при онази готина кафеджийка. :):)
Снимка 3: Тук някъде беше кафенето, но в коя сграда? В Амстердам всичките са така красиви и поддържани и човек не може един паднал комин като ориентир да си набележи. :):)
Снимки 4 и 5: Намерих го! Явно ме очаква и ни иска насаме! :):) :):)
И аз като Корти ще спра дотук, за да кажеш справям ли се, че да не хабя патрони, ако не. :):)

Поздрави още веднъж, Жоре! :)
цитирай
7. starforlife - ~
18.11.2019 16:58
~ 2. getmans1
Здраво, Радо.
Това е другото балконче, което е достатъчно голямо, за да има на него малка масичка с два стола и пак да си остава безпроблемно проходимо.
Нарочно го снимах така, понеже идеята беше да се вижда по-добре пейзажа навън и то изрично през стъклената врата, а не отвън.
А и така не личи толкова ръждата. Ха ха ха
На кибиците това им е удоволствието - да кибичат и дъвчат някого. Знаеш, от години е така и така ще си останат, докато... "смъртта ни раздели" - ха ха ха.
Като каза риба... В хладилника в момента има 3 вида риба тон в консерва, 2 вида също консерва сардини, отново консерва пипала от калмари и вече неконсервирани миди и сьомга. Рибата е едно от ястията, което от години присъства на трапезата ми поне 4 пъти седмично. Казвам поне - обикновено са повече.
НЕКА ДЕНЯТ ТИ ВИНАГИ ДА Е ИЗПЪЛНЕН С БОГОУГОДНИ ДЕЛА.
Както и бЛогоугодно да обръщаш внимание на комплексарите. Ха ха ха


~ 3. cortana
По 1-ва снимка - точно така. Ха ха ха
По 2-ра "снимка" - естествено, че нарочно подредих така нещата, че да е по- за снимка вътрешността на хладилника. Хей така - блогодразнителствувателствуващо нЕкои индивиди на флората и фауната тук.
По 3-та снимка - Ами да, тук е пълно с "грозни сгради с ръждясали балкончета". Всъщност какво говоря - всички са такива.
По 4-та и 5-та снимка - Именно! Точно затова поръчах кафето в такива чашки.
Когато тук си поръчаш кафе - почти винаги те питат дали да е в порцеланова или еднократна чашка. Дори да си седнал и свалил връхната си дреха.
6-та снимка - това е фоайето в Офиса. От 10:30 имахме конференция и затова ходихме до там.
7-ма снимка - Отново именно! Това ми мина през ума да заснема - исках конферентната зала и моя милост да се виждаме, но не директно, а като отражение в двойноогледалната стена. Двойноогледална в смисъл, че отвън е огледало, а отвътре се вижда навън, към изключително широкия коридор по протежение.
8-ма снимка - Трамвайче, да. Нарочно заснето, но защо - не казвам. Ха ха ха
9-та, 10-та и 11-та снимка - Точно така - едно много добро капанче с превъзходна кухня. А трябва да ти кажа, че наденицата тук няма нищо общо с нашата и обикновено е по-скъпа от чистото месо. В случая това е наденица с 30% месо от кенгуру, а гарнитурата... Мммм, гарнитурата...
С две думи - справяш се отлично. Продължи.


~ 4. vencivaleri1951
Венци, зная как ще го възприемеш и поне за себе си ехиднееш, но истината е, че разбирам малко от ашладисване, защото съм го правил 10-ки пъти. Винаги... Почти винаги съм живял в къща и обикновено с голям, да не кажа огромен двор. Е... Вярно - дворът не се е използвал за садене на градински неща, а е имал онзи... западняшки стил - ха ха ха - който не мисля, че има човек, който да не харесва, но почти винаги съм садил и се грижил за доста дръвчета. Плодни дръвчета - не като градина, а като елементи на красотата в дворовете ми. И по тази причина съм правил причудливи комбинации една подложка от слива - да ражда едновременно и череша да речем, и кайсия.
Но не мисля да ти описвам как се ашладисва и причината я казах.
Виж Радо мисля, че ако прочете - ще ти отговори. Защото ние (за разлика от вас явно) не таим негативни чувства, а само се ебаваме с неадекватността ви.


~ 6. elinka4
Точно така - и бохем съм, и левент съм... На кафеджийките "цар и господар съм"... А на кратунковците в блог.бгто мамата е~ал съм. Ха ха ха


~ 7. elinka4
Перфектно се справяш. Продължи.
Особено за "готината кафеджийка".
Сърничке... Кафеджийката не беше ли шибана бре? Хааааа ха ха ха
(изобщо няма как да вденат нашите закачки тук, миличка)
цитирай
8. vencivaleri1951 - Жоро, защо и на най елементарно запитване
18.11.2019 20:17
търсиш конфронтация? И какво е това ние Вие. Командваш,, дивизия,, а винаги в група някаква се вкарваш, а в случая и мен вкарваш. въпреки че социума ми е мизерен по дух и безпаричен телом ,, я сам по себе,, Ти не един курс по психология си водил и няма как да не знаеш, че вкарването в стадо е в повечето случаи липса на самочувствие. И защо, като в теб живее Да Винчи, а разбирам сега , че под наем си пуснал Мичурин.
Карай си яхтата по каналите и не се занимавай с плебса.
цитирай
9. cortana - :):):)
18.11.2019 23:24
vencivaleri1951 написа:
Жоро, защо и на най елементарно запитване търсиш конфронтация? И какво е това ние Вие. Командваш,, дивизия,, а винаги в група някаква се вкарваш, а в случая и мен вкарваш. въпреки че социума ми е мизерен по дух и безпаричен телом ,, я сам по себе,, Ти не един курс по психология си водил и няма как да не знаеш, че вкарването в стадо е в повечето случаи липса на самочувствие. И защо, като в теб живее Да Винчи, а разбирам сега , че под наем си пуснал Мичурин.
Карай си яхтата по каналите и не се занимавай с плебса.

И къде съзряхте въпросната конфронтация? Жоро само говори, че умее да ашладисва, но не мисли да Ви говори как става, за да не започнете да се подигравате с това, че от всичко разбира. Не разбира от всичко, това е повече от естествено, но определено съм се убедила, че разбира в пъти над средното за типичните български мъже. Основно затова, че е човек, който се опитва да поддържа нивото си във всяка област, която му е интересна и особено професионално поприще.
Хората, другарю Венци, са екипни същества. Мина времето когато се е превъзнасяла личността. Сега сме прозападно ориентирани, а тамвинаги се е говорело за работа в екип. Само в един недомислен строй може да се създават и изкуствени стени на чисто емоционална основа като се обявяват хора за ималите ги тогава да речем Герой на социалистическия труд. Кой това? Леля Пена тъкачката ли е нещо изключително без бай Станьо монтьорът, който 'и поддържа стана работоспособен и без един куп други хора, свързани с нейната дейност и от професионализма на които зависи количеството на нейния труд ли е нещо повече, че тя да бъде обявена за такава, само и само да се правят опити за смешно мотивиране на останалите?
И отново виждаме жлъчта в опит да бъде прикрита зад уж ирония. За какъв Да Винчи може да става тук въпрос и какво общо има Мичурин с Жоро? Да не говорим за глупостта за яхти, канали и плебс.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2590646
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031