Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2020 09:30 - Книги, които според мен всеки трябва да прочете (Част I-ва)
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1634 Коментари: 17 Гласове:
44

Последна промяна: 23.03.2020 14:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
image

image
image


image
image


image
image
image
image
image
image


image
image
image
image
image


image
image
image
image





Гласувай:
44



1. starforlife - А сега "няколко" думи от Автора.
12.03.2020 09:33
Авторът на постинга, не на книгите - тях само съм ги купувал, притежавам и по-голямата част от тях съм ги (дори) чел.

Семпло, не с пояснителни надписи над тях, а с по-голямо отстояние м/у групите снимки, оформих снимките на книгите на няколко групи и сега ще кажа по няколко думи.

В първата група са книги,
за които наскоро разменихме няколко думи с Юлия, която, Другарю сол-ташак ЛИЦЕМЕРЕН, когато идиоти като икокококококококономчо я обиждат с не по-малко пошли изрази от моите снощи спрямо "коричните (ти) красавици" - ти НЕ се възмущаваш и не правиш забележка, но те отврати (бааси лицемерието) моята прямота, м? Разликата обаче, Другарю Лицемер, е, че когато кажеш и където кажеш - би могъл да имаш своя шанс за реванш спрямо мен, защото аз не съм бъзльо и женчо като въпросния икококококоКОРЕШ твой или други изклецяци, твои сподвижници, а те могат да маскарят само скрити зад виртуалността, защото както вече казах са едни путьовци.
Тези книги са художествени, но имат нещо общо с "политизираната" тема на постинга, защото НЯКОГА, по времето на изклецания соц, за да се сдобиеш с такава книга, която все пак е одобрена от идиотската цедка на соц-цензурата, трябваше да закупиш поне 2-3 БОКЛУКА на разни "партизани"-боклуци или техни синове, внуци и прочие КОМУНИСТИЧЕСКА СВОЛОЧ.
ФАКТ!


Втората група книги касае заглавия,
които или сте споменавали като заглавия в дискусиите си в блога докато съм бил във Франция и после Турция (и на двете места в командировка) през последните две седмици, или сте споменавали имената на авторите им. Тези книги са на тематика, спрямо която ЕТ "Демагог ВВ1951" такива мазни локуми може да ви разтяга, без да осъзнава дори, че има тук хора (Приятелката ми и истинска поетеса ЗЕМЕЛА например, аз също), на които Психологията никак, ама никак, не е чужда материя и просто се смеят на честото празнопудрене на подобни професори по всичкология.
Какво правят книгите на Кришнамурти и Морган Скот Пек насред другите (престижни) автори психолози и/или философи ли?!
Ами като изключим това, че да речем Хлорис малко по-отдавна беше споменала първия автор в свой постинг, но аз не се напънах да се хвалипръцкам, че го имам и съм го чел отдавна, нали така? - стигаме до това за кръгозорите и призмите, за които вече писах в постинга.
Не може да асимилираш точно и правилно Фройд (например), ако нямаш кръгозора да си погледнал и през очите на Морган Пек. "Реципрочности", но даващи Богатството на гледните точки и възможността за Златно Сечение като правилен (според мен) път към Истината.
Прочетете Кришнамурти. А не само Фройд. Иначе сте просто лицемери, които се водят от авторитети в областта на Прихологията и/или Философията. И за които не е важно какво са прочели и доколко са го осмислили, а е важно да могат да тръбят (което аз за разлика да речем от Демагог1951 не съм правил), че са ги чели.


Третата група книги
е за ИДИОТ-КОМУНЯГИТЕ на блога.
Започва със снимка на книги, , която си позволих да е като ебавка, защото е уж обратно, а като кликнете в/у нея си става нормална.
Е, ФУКЛЬО СЪМ! ПОКАЗАХ МОЖЕНЕ! МОЖЕНЕ, КОЕТО НИКОЙ НЕ САМО ТУК НЕ МОЖЕ, А СМЕЯ ДА ТВЪРДЯ, ЧЕ ГО МОГА САМО АЗ И ХОРАТА, КОИТО СЪМ НАУЧИЛ НА ТОВА!
ПРЪЦ-ПРЪЦ!
Чели ли сте "Досието О.Д.Е.С.А." Не?!
Ами прочетете я.
И дано я осмислите.
Имате ли в Библиотеката си Петя Дубарова или само експлоатирате това име лицемерно когато както ви отърва? Някои без дори да са я чели!
ВНИМАНИЕ, ОКОЛО"ГРАДСКИ": СТАЛИН Е ИЗРОД, ПУТИН ИДИОТ!
Прочети поне "Призракът на Сталин", закостенели човече.
После, когато пишеш хвалипръцкащи постинги за ПутКин и маскариш една цяла нация - полската - прочети двете книги на Кристина Радлих и знай, че при все да е полякиня - ТЯ е НЯКОЙ на световната сцена и мнението й е ЦЕНЕНО, а ти си НИКОЙ и мнението ти е ИДИОТСКО.
Ако ли пък попиваш авторитетни изказвания на професора по всичкология ЕТ "Демагог 1951", че щом е поляк - ясно какво пише за Русия, то тогава прочети двете книги на Светлана Алексиевич. Тя вече е рускиня, Носител на Нобелова награда и книгите й от 18 и 25 лева (Демагог1951 трябва да показвам скъпи книги ли? Ти така ли оценяваш, по цената? За онова списание колко стотинки броеха БЪЛГАРИТЕ, за да се "наслаждават" на корицата му? М?!) си заслужават всяка стотинка.
Тези книги също прочети, около"градски", а не само промилите ти мозъка соц-бози.</div>

Нанатък, КНИГИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ и "приятелска" Русия, четвъртата група,
[quote]изобщо няма да ги коментирам. При средна цена (пиша го за Демагог1951) м/у 20 и 40 лева - купете ги и просто ги запалете.
Хей така: Драснете им клечката така, като правеха комунягите спрямо Историята ни. Истинската, а не тяхноугодната.


Всъщност, като пета група
обособих книгата, за която отново Гет ви отваря очите: "За да не се повтаря никога вече".
Хич не си и помисляйте да давате 27 лева (на толкова все още можете да я намерите антикварно - аз съм я купил от "Хеликон" още тогава, при издаването й, за 10) за нея. Останете си коне с капаци, които са съгласни, че БЪЛГАРИН Е НОРМАЛНО ДА БЪДЕ СЪДЕН В СССР!!!
ТОВА ГО ИМА НА ЕДНА ОТ СНИМКИТЕ, КОИТО ДА НЕ ПРОПУСНА ДА КАЖА ЗА ПЕТИТЕНИЯ МОЗЪК ЧЕРНОПРЪЦКО, ЧЕ СА С РЕЗОЛЮЦИЯ 2048х1536 ПИКСЕЛА И КЛИКВАЙКИ В/У ТЯХ МОЖЕТЕ С "ЛУПА+" ДА ГИ УВЕЛИЧАВАТЕ ДО ДЕТАЙЛНОСТ И ЧЕТИМОСТ.


Докукане, Изродииии.
цитирай
2. starforlife - Всъщност, защо озвучих с тази моя любима песен ли?
12.03.2020 10:10
Ами защото е американска бре!
ха ха ха

А за по-осеферените и знаещи езици - заради текста.
Текст, в който не се говори за готовност за война и прочие комунистически идиотиии, а се говори за покоряване на Върхове.
За отместване на Хоризонти и последващото им достигане.
цитирай
3. milady - дообре дее...) върнаа мее..
12.03.2020 10:24
оххх, жоре, добре си ни дошъл..светна ми, от малко..)
10:10
ноо,отново, ме деПресираш..))
ето, затова те ненавиждам..и..ооообичаааммм@@@
брат ми..
а,сега благодаря за "ръкавицата"...
ноо, отивам...на едно "реално" място)
до, после.../а ,как се казва на нидерландски?
опасен си )))
цитирай
4. starforlife - Всъщност, постингът ме "разчувства" повече, отколкото е нормално...
12.03.2020 10:51
... и понеже от днес ще работя от вкъщи заради корона вируса - утре ще ви разкажа как ме застигна...

... та затова се връщам на коментара ми спрямо около"градския" болен комунистически мозък:
Около"градски", не само мнението на Кристина Радлих е ценено, а твоето е идиотско... Не само тя е някой, а ти (слава Богу) никой...
Нейните книги и информацията в тях са плод да къртовски труд като разследващ журналист, докато твоите драсканици са чехленодомашни гугълвания.

Това също е разликата м/у ВАС, СВИКНАЛИТЕ С НИЩОНЕПРАВЕНЕ ПРАЗНОДУМЦИ И ИЗДИГАЧИ НА ЛОЗУНГИ и ХОРАТА С АКТИВНА ПОЗИЦИЯ И ХЪСА ДА Я ТЪРСЯТ И ОТСТОЯВАТ ДОРИ С РИСК ЗА ЖИВОТА СИ.
Защото наскоро питах защо всички, ама абсолютно всички, дисиденти спрямо ПутКин и шайката му завършват с насилствена смърт на дисидентите, но никой от вас, ИДИОТИТЕ-РУСОФИЛИ, думичка не обели като отговор.


И аз пак питам: ЗАЩО ДА НЕ СЪМ ЗАПЛЕНЕН ОТ МЪСК ДА КАЖЕМ, КОЙТО ИСКА ДА ПРЕДОСТАВИ АЛТЕРНАТИВА НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ЗА ЖИВОТ, ПОДЧЕРТАВАМ Ж И В О Т НА ДРУГИ ПЛАНЕТИ ДОРИ, А ТРЯБВА ДА СЪМ ИДИОТ, КОЙТО ДА СЕ ЗАХЛАСВА ПО УБИЙЦИ КАТО ПУТИН?
Просто питам...
цитирай
5. librarian - Да! Чакането си заслужаваше, Стар! В този постинг наистина надмина себе си по отношение на този вид твои постинги!
12.03.2020 11:06
Най-точната и всеобхватна дума, която е напълно достатъчна да го опише е СИЛЕН!
ВЪЗДЕЙСТВАЩ!
Книгите не само са подбрани със зверско съвършенство, но и в първия коментар ги превръщаш в шедьоври дори за нечелия ги.
БЛАГОДАРЯ ТИ!
И ще си позволя да препиша нещо от задната корица на една от книгите, която за съжаление не съм чела, но това ще се промени, обещавам!
Нещо, което адски много ме развълнува та чак сълзи потекоха от очите ми.
Може би, защото е факт от живота на жена, а може би защото показва на какво трябва да сме готови за убежденията си.
цитирай
6. librarian - ЗАДНАТА КОРИЦА НА КНИГАТА "ВРЕМЕ СЕКЪНД ХЕНД":
12.03.2020 11:11
Беларуската писателка и журналистка Светлана Алексиевич е носител на Нобелова награда за литература за 2015 г.
Отличието 'и се присъжда за "полифоничните 'и творби, които са паметник на страданието и куража в наше време". Наричат я "археоложка на комунизма" и "морална памет на сриналата се съветска империя".

Преди повече от три десетилетия с пет хиляди рубли, взети назаем, Алексиевич си купува ролков магнетофон и тръгва по градове и паланки из Съветския съюз. Записва своите/техните разкази - на жените фронтовачки, на децата на Великата Отечествена, на жертвите от Чернобил, на момчетата от Афганистан и сътворява нов литературен жанр - "жанра на човешките гласове".
.........
комунизмът е лош, марксизмът/ленинизмът/сталинизмът е лош, 70 години живяхме лошо
.........

И НАСТЪПИ ВРЕМЕТО СЕКЪНД ХЕНД.



И четейки това под звуците на тази както винаги много умело подбрана песен, Стар, ме лазеха тръпки и се разплаках!
За което също ти благодаря!
Отивам да търся книгата в книжарниците. Не се шегувам ни най-малко!
цитирай
7. starforlife - ~
12.03.2020 12:06
librarian написа:
...
Отивам да търся книгата в книжарниците. Не се шегувам ни най-малко!

СТОЙ!
Не ходи никъде!

Защо ли?
Пояснявам издалече:
Преди време... Доста време вече... ЕТ "Демагог1951", ако си спомняте и това се пудри пред мен: Че видите ли лъжа, защото не съм можел да имам 20% отстъпка в "Хеликон", защото такива отстъпки били невъзможни изобщо. Като тогава не пропусна да спомене как той има издавана книга (А кой е казал, ча аз нямам? М? Или това псевдонимите при "писателите" са бошлаф работа? Или нямам, защото не съм ви ГИ навирал - техническите помагала, на които съм къде автор, къде съавтор - в очите?) Та... Тогава Демагог1951 не пропусна да ни се напудри как той имал издавана книга, а реално подтекстът беше: "Аба вие няма ли да ме слушате И за това бе, алоуу?!! Аз каквото съм (ГЕНЕРАЛСКО ЛАЙНО) вие никога няма да бъдете бе, алоуу!"
(Така снощи ни в клин - ни в ръкав САМИЯТ ТОЙ намеси "коричните (си) хубавици", пък после го заболя (лицемерния гъС), че съм си позволил да се ГАВРЯ да, направих го и пак бих го направил, с ИДИОТИЯТА МУ!)

Та, Биб, вече по същество:
Не само в "Хеликон" имам отстъпка 20% (На празнодумието тогава на Демагог1951, ако си спомняте ВЕДНАГА, НА МОМЕНТА, отговорих със снимка на картата ми от "Хеликон".), а при повечето големи разпространители на книги в България.
В случая ти предлагам да направим така:
За да няма притеснения и някога във времето дюдюкания, че си от тези ДАМИ в блога, които съм... свалял и съответно сексил, няма да ти поръчвам аз книгата, а ще ти дам само код за поръчка с отстъпка в... стор.бг да речем. Поръчваш си я сама, все едно съм аз (това системата ще го е "разбрала" предварително със заявката ми за покупка и АЗ ТИ ГАРАНТИРАМ, че кодът НЕ може да (ми) послужи да бъде разбран адресът ти, или телефонът ти, или имената ти и прочие).
Доставката ще ти е безплатна и ще е в рамките на 24 (като за мен като супер-клиент - иначе е от 48 до 72) часа. Тоест, не губиш време да ходиш по книжарници, а и цената ще ти е с 20% надолу от тази, на която би я намерила там.
ГАРАНТИРАМ!
цитирай
8. cortana - Жоро, при други обстоятелства бих се гаврещо шегувала с това да речем да цитираш цените на всяка книга по отделно.
12.03.2020 13:25
Но казаното от теб помежду другото за коронавируса при ТЕБ ме притесни тотално и не ми е никак до шеги, докато не кажеш, че е било идиотска шега от твоя страна!!
цитирай
9. cortana - Има СМЪРТНИ случаи вече и в България и тези неща не са за шега, Жоро!!
12.03.2020 13:28
Има градове, Шумен например, в които не само има забрана за напускането им, защото са под карантина, а на раково болни се отказва достъп до медицинските заведения, извършващи химиотерапията им.
цитирай
10. librarian - 7. starforlife
12.03.2020 14:52
за мен като супер-клиент - иначе е от 48 до 72) часа. Тоест, не губиш време да ходиш по книжарници, а и цената ще ти е с 20% надолу от тази, на която би я намерила там.
ГАРАНТИРАМ!

Съжалявам, Стар, но вече я купих! :-)
Благодаря ти все пак за готовността да помогнеш. Достатъчно беше и това, че ми я препоръча!
БЛАГОДАРЯ ТИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!
цитирай
11. cortana - Ето четиво като допълнение към 'катинките'/снимките. :)
12.03.2020 16:05
http://batogo.blog.bg/hobi/2020/03/12/edin-trezv-istoricheski-pogled-vyrhu-bylgaro-ruskite-otnoshe.1700327
цитирай
12. cortana - А ти, ГАДНЯР-Жоро, мълчи за коронавируса!!
12.03.2020 16:07
После не се чуди, защо съм ти обидена!! :(
цитирай
13. анонимен - силно. стилно. съвършено. звез...
12.03.2020 18:34
силно.стилно.съвършено.
звездичке ти направо ги разби.красота.
цитирай
14. absolution - Здравей, Стар!
12.03.2020 19:13
Страшен си! СТРАШЕН!
И съвършен както винаги! РЕСПЕКТ!
цитирай
15. getmans1 - ЗДРАВЕЙ СТАР, НЕ ЗНАМ КОЙ И КАКВА ...
12.03.2020 19:39
ЗДРАВЕЙ СТАР, НЕ ЗНАМ КОЙ И КАКВА ПОЛЗА ЩЕ ИЗВЛЕЧЕ НО ЩЕ Е ДОБРЕ НЯКОИ ДА СИ ИЗВЛЕКАТ ПОУКИТЕ ... ДЕТИЩАНАТА ВЪВ ЗРЯЛА ВЪЗРАСТ Е СИГНАЛ ЗА НИСКО ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО.
Тук искам ясно да кажа, че не става въпрос за образование, придобити знания, научни титли и звания, става дума за нещо простичко - природа, дадено свише по рождение. Нещо което го няма намазано по жълтите плочки, нещо което не се придобива като се отъркаш в някой известен съсед и нещо което не върви с началническия стол.
ПРОСТО Е.

цитирай
16. anngry - Добър вечер, Жоро-Стар! :D
12.03.2020 20:40
Браво! Няма думи да изкажа задоволството си както от факта, че библиотеката ти наистина е уникална, така и от подбора в този постинг, а не на последно място и представянето му.
"Не може да асимилираш точно и правилно Фройд (например), ако нямаш кръгозора да си погледнал и през очите на Морган Пек. "Реципрочности", но даващи Богатството на гледните точки и възможността за Златно Сечение като правилен (според мен) път към Истината."
Спомням си преди вмреме, че ме впечатли с друг трудносмилаем автор подобен на Кришнамурти (чела съм го, индийската философия ми е интерес) и тогава си казах: Не сме загубени като нация след като млади хора (за мен ти си млад, Стар) четат подобни автори.
Както някой по-нагоре написа: РЕСПЕКТ, СТАР!
Радвам се, че те познавам, пък макар и виртуално! :D
цитирай
17. barneba - Привет, Стар!
13.03.2020 08:36
Екземпляри на книжно богатство. Ти си богат, Стар, и аз благородно ти завиждам.
Приятен ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2592322
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031