Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2016 22:42 - Какво е Вярата?
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3222 Коментари: 41 Гласове:
62

Последна промяна: 14.05.2016 18:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Според мен Вярата е нещо, което осмисля Живота.


 

Наскоро в "Мъдростта на вековете" прочетох, че губейки пари  - губиш нещо... Губейки Приятел  - гупиш много... Но губейки Вяра  - губиш всичко. Тогава се замислих в/у едно просто нещо, което правя всеки месец. Всеки месец отивам да платя определена такса на Приятел. По пътя изпитвам Надежда. Надежда, че съм успял да го изпреваря и ще мога да платя таксата. Така беше и преди няколко дни: бързах да предваря приближаващия дъжд с Надеждата, че Приятелят ми няма да е платил вече таксата си. Мислех си колко тъпо ще се чувствам от обстоятелството, че дни преди това ми беше казано, че задължението ще излезе всеки момент, не проверявах всеки ден, и реално трите дни от тогава може да се окажат в мой "ущърб", Приятелят ми да е платил задължението си през тях и аз да изпитам разочарование.
Замислих се как понякога загубата на шанс да спечелиш пари поражда разочарование, а понякога загубата на шанс да "загубиш" пари, довеждат до същото това емоционално състояние. И, ако в първият случай махваш с ръка и разочарованието ти трае минута-две (или поне така трябва да бъде, за да не сме разочаровани от меркантилността на човешкото ни отношение към материалното), то в този втори случай, разочарованието трае до следващия месец по същото време.
"Губейки пари  - губиш нещо..." По дефолт през живота си не съм губил пари, а по-скоро някак си винаги когато съм имал нужда от... извънредни такива, нещата са се подреждали по един или друг начин и често дори тези обстоятелства са ме карали да повярвам за миг, че има нещо като... благоразположение всевисше спрямо тези, които обичат да дават и не гледат на материалното като на цел. Това обаче е мигновена и... безтегловна вяра, която няма нищо общо с онази Вяра, за която се опитвам да напиша ред-два.
"Губейки пари  - губиш нещо", което е с някаква минимална важност за Щастието в живота ти. Подчертавам, за щастието, а не за нещо от рода на временно качество на живота ти. Естествено е качеството на живот да зависи от парите, но не в прекомерна степен. Познавам много хора, които имат достатъчно пари, задоволили са материалните си нужди, но животът им някак си не е синхронизиран и щастлив. В същото време познавам много повече хора, при които парите почти постоянно са в недостиг, но животът им е изпълнен със спокойствие и хармония. Защо ли?! Според мен защото те са възпитали в себе си една култура към материалното, която им дава свободата те да властват над него, а не то над тях.
Зная-зная! Зная колко от Вас, четящите, ще се усмихнат насмешливо над това, което написах току що и ще промърморят колко наивно и глупаво е всичко това. И естествено аз уважавам правото им на мнение и не ги карам да се съгласяват с това, което пиша в момента. "Разни хора - разни идеали!"
А моят Идеал (определено) никога не е стоял на пиедестал от парично или въобще материално изражение.
"Губейки Приятел  - губиш много..." - продължих да си тълкувам прочетеното, крачейки отривисто да предваря дъжда.
Тук вече ми стана тъжно. Приятели в живота си съм губил доста! Кога ти чисто летално... Кога ти поради техни грешки... Кога ти поради мои! Кога ли най-боли?! Мен ме боли винаги. Еднакво.
  (на това място смартфонът ми изтананика за входящ СМС, спрях, сипах си пръст бърбън с две бучки лед и запалих цигара)
"Губейки Приятел - губиш много!"
Хората сме ирационални същества! През живота си много често се ръководим от пориви, от емоции. И тук "на помощ" ни идва истинския Приятел!
Истинският Приятел няма да ни сваля звезди от небето. Той ще ни покаже (тактично) грешките ни и ще направи (уважаващ волята ни) опит да ни отклони от погрешни решения и действия. Тоест - Приятелят се явява онзи коректив, който може да предотврати дадена наша грешка, причинена от дефицит по отношение на емоционалната ни стабилност. Следователно губейки Приятел - ние губим онази част от самите нас, която може безпристрастно да погледне на обстоятелствата отстрани, и да ни даде ценен съвет, необвързан с емоционални пристрастия. А това е много!

Мога да продължа още съжденията си за Приятелството и голямата загуба за нас от загубата на такова, но... по-добре да спра и да... направя едно видео за Приятел! 

( на това място смартфонът ми не изтананика за входящ СМС, но спрях, сипах си пръст бърбън с две бучки лед и запалих цигара :)
Какво е Вярата?!
Написаното по-долу е лично мнение и не претендира за съгласие от страна на когото и да е.
Съжденията се базират на моите личностни възприятия, опит, нагласи, ценности.

Вярата е състояние на Духа!
През живота си човек се сблъсква с какви ли не проблеми и трудности и именно Вярата е онази вътрешна Енергия, която ни дава сили да се справим в такива моменти. По един или друг начин, докрай или частично.
Вярва човек, който не страда от емоционален дефицит и има достатъчно богата душевност, че да вярва дори... "напук". С последното искам да кажа, че понякога Вярата може да граничи с глупост и именно тогава тя (Вярата) е поставена на изпитание. Тогава, когато някак си е логично да нямаме Вяра в нещо или някого, но ние отказваме това и продължаваме да вярваме. Това според мен се случва по две причини:
Първата - поради нашата нагласа да ценим стойностните неща. Неща като... Вярата! Тоест, вярваме, защото имаме нужда от Вяра. Тя дава онзи смисъл на постъпките ни, който ги "оправдава" в случаите когато те се движат по границата разумно-неразумно. В тези случаи може да се каже, че донякъде вярваме от егоизъм. Егоизъм за това, че в този момент Вярата е необходима на самите нас, за да сме в синхрон със самите себи си. "Защо му/й вярваш, след като той/тя толкова пъти е поругавал/а Доверието ти?" "Защото тази Вяра ми е необходима, за да съхраня самата същност на Вярата!" (отговарям си мислено на въпроса, който самият аз съм си задал).
Вярата няма количествено измерение. Няма дименсия за нея. Тя е някак си... двуполюсна: или я има, или не. Според мен ние се заблуждаваме с мнения "вярвам (му/й) повече  - вярвам (му/й) по-малко". Според мен няма такава Вяра. Мисля, че ако се изправяме на такъв кръстопът, то това е самовменяване.
Вярата е черта от Характера, която не търпи условности. Така смятам, така мисля. Че Вярата е черта от Характера и като всяка такава черта, тя, Вярата, се изгражда. Тя не е нещо, което наследяваме генетино или ни спохожда всевисше, а е както вече казах състояние на Духа, което ние възпитаваме през живота си, стои там някъде, на заден план в нормалните битови ситуации и чака да ни се притече на помощ тогава, когато имаме нужда от Приятелството й. От подкрепата й. Следователно Вярата е и Приятел! И то един от най-добрите, защото имайки Вяра, човек има онова Доверие в самия себе си, което му позволява да стои здраво на краката си. Затова...
Вярвайте!
ВЯРВАЙТЕ В СЕБЕ СИ!
За да изживеем живота на мечтите си (или поне максимално близък до него), то трябва да вярваме. Да вярваме най-вече в себе си. Обстоятелствата се определят от самите нас и само човек, който е уверен в себе си има "привилегията" да съзнава, че те са подвластни на него, а не той на тях. Затова ще го повторя: ВЯРВАЙТЕ! ВЯРВАЙТЕ НАЙ-ВЕЧЕ В СЕБЕ СИ!
Вярата в себе си е Избор! Избор, който трябва всеки да направи, ако иска желаните неща да се случват.
Вярата в себе си е Чувство! Чувство, което си "самовнушаваме" в даден момент и което ни помага да постинем неотложна цел, а когато постигнатите цели станат множество и се радваме на успехи, тогава Вярата прераства в усещане, наречено самочувствие.
Вярата е билет за Принадлежност! Принадлежност към отбора на можещите и успяващите.
Никога не е късно да осъзнаем, че всички ние можем всичко, което е възможно. Достатъчно е само да го поискаме и да се въоръжим с Вяра, че можем да го постигнем. Е, да... и да вървим неуморно по пътя на осъществяването му, без да губим Вяра. Следователно: Вярата е и пътепоказател! Тя е попътният вятър, който държи издути платната на стремежите ни. Тя е протегнатата ръка, която самите ние подаваме в подкрепа на самите себе си.
Вярата е стълба, която ни води нагоре и повишава самооценката ни. Тя ни е нужна, за да поддържаме тонуса си. Тонуса на самия Живот.
...
Вярата не е увлечение, тя е Любов!

Беше късно през нощта и вече трябваше да спя... Но аз бях буден, взирах се в звездите и мечтаех за... Теб!
Мислех за това, че в Живота всяко нещо има две страни... И така е и с Любовта!
Нощта преваляше, Сърцето ми беше самотно, при все, че... имам Теб! Защото си толкова далеч!
Нощта се нуждаеше от Теб... Животът ми се нуждае от Теб... Аз просто имам нужда от Теб!
И, ако продължавам да живея когато Ти си толкова далеч, то е заради мечтите с Теб!
Това е Истината! Всяка Истина има две страни, но... Истината е, че те обичам!
Любовта е компромис... Това е втората й страна... Но... Но Истината е, че те обичам!

(това си мислех нощес, докато слушах дъжда навън)

ЛЮБОВТА Е ВЯРА!
(Или Вярата е Любов?!)
Следователно, Вярата също има две страни! И така стигаме до втрората причина да вярваме.
(поне според мен)
Ние вярваме, защото хората около нас имат нужда от Вяра.
В този смисъл, Вярата се явява Подкрепа. Един вид "себеотричане" в полза на отсрещния. В този ред на мисли можем да заключим, че Вярата е и Компромис! Нещо като пример, но не за подражание, а по-скоро за нагласа, за философия към проблем, трудност, обстоятелство. Следователно Вярата е Философия. Учение за преодоляване на трудности, което трябва да предаваме помежду си. И това не отрича всичко казано от мен по-горе. Напротив, потвърждава го и на ниво "отвън". Защото според мен Вярата е нещо, което съграждаме и носим вътре в себе си, но то трябва да бъде изграждано с такова отношение (към самата нея, Вярата), че да се превръща в... зараза.
Малко арогантно от моя страна, но на мен ми се иска Вярата да е... Зараза!
Зараза, която да прониква във всеки от нас и да няма лек за нея!
Защото най-общо казано, Вярата е Пълнота! Завършеност!
А всеки човек иска да бъде цял.
                                               И от казаното до тук следва въпроса:
КАКВО Е ВЯРАТА?

( На това място смартфонът ми не изтананика за входящ СМС, но спрях, замисляйки се дали да кача клипчето, което току що направих за... Теб! Но понеже в него сме Аз и Ти... го оставих за един друг, специален Момент :)

Гласувай:
63
11. starforlife - ~ следва ~
01.05.2016 22:43
~~ продължение ~~
цитирай
2. cortana - Ех, Жорооооо!!!!!!
02.05.2016 00:40
Как да заспя сега след това видео?
Написаното от теб отдолу ми се губи, песента кънти в ушите ми, а очите ми се пълнят със сълзи.
Щастливка е твоята избаница! Благородно й завиждам.

"Трябва да знаеш: Обичайки ме аз бях защитена....."
.....
цитирай
3. gipsyking - Христос воскресе.
02.05.2016 11:10
Вярата наистина е онова важно нещо, което дава смисъл на земния ни живот. "Човек без вяра е като кандило без пламък!" Да вярваш. Да вярваш дори тогава, когато не ти е останала опора за вяра..... Нима това не е нещо, което си заслужава?
Поздрав.
цитирай
4. barneba - Клипа отвлича вниманието от нап...
02.05.2016 12:42
Клипа отвлича вниманието от написаното под него и е трудно човек да се съсредоточи. Според мен написаното е лично и нелицемерно, а клипа е малко неуместен, но не може да се отрече, че е страхотен.
Честито възкресение Христово. Очаквам продължението.
цитирай
5. musicgirl81 - Хей, г-н Стар. . . Ти не пиеше ли само ...
02.05.2016 13:01
Хей, г-н Стар...
Ти не пиеше ли само портокалов или доматен сок? Чета за бърбън и цигара и не вярвам на очите си. :))))))
А за постинга: къдрави мисли, гарнирани с поредното романтично послание! Клипчето е невероятно, г-н Стар! :)))
цитирай
6. zaw12929 - Загубим ли вярата- губим България. ...
02.05.2016 13:52
Загубим ли вярата- губим България... и сме поели да го направим
цитирай
7. blackpredator - Христос воскресе!
02.05.2016 14:00
еее, уж за вярата, а пак става дума за пари
а ма то и у Мамона трябва да се вярва :))

шегувам се разбира се, но щом става дума за пари,
напиши когато имаш време мнението ти за биткойна
цитирай
8. inf0rmant - Христос воскресе, браточка! :)
02.05.2016 15:02
Изгуби се ти, но ето те и разбира се показваш класа.
Не четох написаното защото се загледах в този и предходния клип и...............
Браточка, ако наистина си пропил, бърбъна ще е от мен. Ти само си носи цигари. :))))))
Връо си, но ти го знаеш! :)
цитирай
9. ysmivka - Винаги съм смятала лошата комуникация за огромен проблем.
02.05.2016 15:11
Дано не се намери грешен контекст на горното. Ако ни подскажеш как точно клипа коресрондира с текста, ще коментираме по-адекватно.
цитирай
10. seasons76 - Какво друго да кажа, ти си му казала всичко!
02.05.2016 15:29
cortana написа:
Как да заспя сега след това видео?
Написаното от теб отдолу ми се губи, песента кънти в ушите ми, а очите ми се пълнят със сълзи.
Щастливка е твоята избаница! Благородно й завиждам.

"Трябва да знаеш: Обичайки ме аз бях защитена....."
.....

цитирай
11. hallo4 - В предходния клип се разправя за мен!!!! ;)))))))))
02.05.2016 16:44
Извини ме, Стар, забравих: Христос воскресе! ;) Какво Ви пука каква е връзката на кипа тук с текста? Текста е добър, а клипа е перфектен! Какво повече се иска в един пост? Чакам продължението и още един готин клип, нали?
цитирай
12. born - Здраво,Френд !
02.05.2016 17:25
Със или без "Христос воскресе" добре дошъл отново ! Липсваше...
цитирай
13. cortana - Аз му казвам "криза на средната възраст", а не "класа". :)))))))))))))))
02.05.2016 17:27
inf0rmant написа:
Изгуби се ти, но ето те и разбира се показваш класа.
Не четох написаното защото се загледах в този и предходния клип и...............
Браточка, ако наистина си пропил, бърбъна ще е от мен. Ти само си носи цигари. :))))))
Връо си, но ти го знаеш! :)

Извини ме, Смарти, но вместо плодове и цветя, да държиш на нощното си шкафче
бутилка "Brora" и кутия "Sobranie" си е чиста проба снобизъм. :)
Освен, ако целта ти не е да дразниш сестричките "с големи..... "очи" (негови думи)
:)))))))))))

ПП: Днес не знаех, че наличието на клипчето буди такова любопитство, но обещавам утре да разбера каква е била идеята и да я сведа до знанието на всички ви. :)))))
цитирай
14. zabavnata - Христос воскресе!
02.05.2016 20:52
Да бъде светлина в мислите, думите и делата ни, братчето ми. Бъди жив и здрав, мноооого щастлив и обичан!
Ани
цитирай
15. musicgirl81 - Кортана, предай специални поздрави на г-н Стар...
02.05.2016 21:04
Кортана, предай специални поздрави на г-н Стар и скорошно оздравяване. Тъпо е празниците да прекараш в болница. :(
Г-н Стар, оправяй се скоростно, защото ми се иска да направиш едно специално клипче. :)
цитирай
16. hellena - Христос воскресе!
02.05.2016 21:29
Нека и тук ти пожелая да пръскаш все така светлина около себе си!
musicgirl81, Жорж в болница? Не може да бъде, той нищо не каза вчера за това!
цитирай
17. starforlife - Темата не беше ли "Какво е Вярата?"?!
03.05.2016 13:43
Благодаря, че в 10% обсъждате нея и в 90 - моята височайша особа.
хах

ПС:
Стая в цвят "тревисто злато"…
Завивки в същия десен.
И онази тениска "Converse Star", която
ми напомня за един рефрен.


Нощно шкафче… Бърбън… пепелник с угарки…
Телефонен звън… Сестричката помислила, че съм тук след… спаринг!
ха ха ха
цитирай
18. musicgirl81 - Това е един от недостатъците да си звезда/star :))))))
03.05.2016 15:38
starforlife написа:
Благодаря, че в 10% обсъждате нея и в 90 - моята височайша особа.

А сега сериозно: Г-н Стар, безкрайно те моля да ми направиш едно...... размазващо :) клипче по Everything I do, I do it for You на Браян Адамс. Ще почерпя...... бутилка "Brora" и кутия "Sobranie" :))))))
цитирай
19. cortana - Загазила ли съм? :)
03.05.2016 16:57
starforlife написа:
Благодаря, че в 10% обсъждате нея и в 90 - моята височайша особа.

Да се приготвям казваш ти за спаринг?
А мислиш ли, че имаш шанс бе, Дарлинг? :))))))))))))))))))))
цитирай
20. musicgirl81 - Г-н Стар..... РАЗМАЗА МЕ!!!!! :))))))))))))))))))
03.05.2016 21:35
Ама ти буквално си приел "да ми направиш едно...... размазващо :) клипче". :) Особено в 21ва и 22ра секунда. :))))))))
БЛАГОДАРЯ! Клипът е......РАЗМАЗВАЩ! :)))))
цитирай
21. zabavnata - Вярата е съзнателен избор.
03.05.2016 23:26
Всеки избира дали да вярва в нещо, в някого. Най-страшно е да загубиш вяра в себе си. Темата наистина е дълга, а изглежда толкова просто на пръв поглед.
цитирай
22. starforlife - Здравейте всички! Днес ще се опитам да взема отношение по всеки от коментарите.
04.05.2016 10:05
21. zabavnata - Не мисля, че е точно, Сис. Вярата е въпрос на възпитание и най-вече характер. Подготвеният и уверен в себе си човек вярва в неща като успех, възможност, идеал, докато посредственият или слабохарактерен - в икони, канони и други подобни. Слабохарактерният човек се адаптира безприкословно към света, докато будният и уверен в себе си (въоръжен с Вяра) човек - прави опити да промени онази част от света, която след като боде във възприятията му, следователно някак си не е на мястото си.
И колкото по-голяма и непоколебима е Вярата му - толкова повече той успява да го направи!
Да живеят хората с онази вяра, която заслужава да бъде изписана с главно "В"!

20. musicgirl81 - Ами ти каза "размазващо", Музикално Момиче. хи хи хи
Позволих си да клиптирам песента в женско изпълнение, защото някак си да го използва жена, а да се изпълнява от мъж... Дано поне отчасти съм успял да се вместя в представите ти за... "размазващо". ха ха ха

19. cortana - Загазила си, да! И съвсем скоро ще си го получиш!
Избери си стил. ха ха ха

18. musicgirl81 - Както е видно - клипчето вече е факт.
Сега остава да не изгубя...вярата си в теб, разочаровайки ме, че не си изпълняваш "обещанията". Чакам бутилката "Brora" и кутията "Sobranie". хи хи хи

16. hellena - Извини ме за което. Но ти знаеш, че не обичам да занимавам хората с проблемите си. Ще мине като на куче, споко. А и вече видя, че положението не е чак толкова зле.

15. musicgirl81 - Поздравите ги получих още на следващия ден - Кортана е сериозна и отговорна Жена, споко. А за другото - да не се потретвам, баси.

14. zabavnata - Какви са тези заклинания бре, Сис?!
Ами, ако вземе да се сбъдне?! Как ще издържа толкова хубости, баси?!

13. cortana - Ще ти дам аз "криза на средната възраст"! Още днес (предполагам) ще си го получиш. А за "идеята" на клипото (първото) - ще поясня при отговора си спрямо Усмивка.

12. born - И "със" и "без" - ние сме си ние. Понякога самият аз липсвам на себе си, но какво да се прави - такъв е Живота.
цитирай
23. starforlife - Такаааа... Да прадължим ( след като на това място смартфонът ми не изтананика за входящ СМС, но спрях, сипах си пръст бърбън с две бучки лед и запалих цигара :)
04.05.2016 11:00
едно... изветряло 12. saankii - Теб сега те виждам (колко си незабележима с простащината си, баси) и ще те делна. И една молба: Заобикаляй тези... интелектуални (хи хи хи) ширини, моля! Някак си не си приятна тук.

11. hallo4 - Така ли?! А аз да не знам! Мислех си, че в образа на Джон съм аз.
Какво пък - нека да си ти. Дори ще ти подаря следващото клипче в този постинг. Само да ме поотпусне... "мързела" и да го довърша, баси.

10. seasons76 - Нищо не казвай, Сезонно Момиче. Просто слушай.
(а може и да гледаш)
(клипчетата иде реч)

9. ysmivka - Здравей, Усмивка!
Често съм казвал, че при мен няма случайни неща.
(освен когато... нещата са случайни - ха ха ха)
Та да повторя и сега: Често когато говоря (пиша) - нещо изглежда като не на мястото си. Но това е така, защото то кореспондира с някого или нещо конкретно. Тоест - има там някъде някой, който ще разбере (поне така винаги се надявам и това е въпрос на Вяра) точно какво искам да кажа или предам като... емоция (например).
Така, че (за всички останали) - клипчето изглежда някак си не на място, но не може да отречеш, че песента е готина и е приятно да се чуе.

8. inf0rmant - Здраво, Браточка! Как е хавата?!
А за уискито: ти вече знаеш, че е трудно човек да ме почерпи.

7. blackpredator - Ами аз съм го казал бре - прекъснаха ме при съжденията ми и затова остана недовършено. Но и тогава, беше писано за Приятелството. Защо се хвана за парите, а не за него?!
А по отношение на биткойна - не мисля да си губя времето с нещо от тоя сорт. Просто е тъпо!

6. zaw12929 - Какво общо има тук България?! Май си помислил, че става въпрос за онази вяра - религиозната и ролята на Православната Църква по отношение на запазването ни като Държава въобще...
(естествено минимизирах до... "религиозна" вяра)

(тук явно ще отворя една... политикантска скоба, баси)
Ще взема за пример... Пеевски (примерно - защото сега е "модерно" да се тръби от колко външни фирми е оттеглил участието си).

~ следва... политикантски коментар ~
(баси)
цитирай
24. starforlife - ~ политикантският ми (не по темата) коментар ~
04.05.2016 11:04
През 2002-ра година Пеевски беше назначен за парламентарен секретар на Министерството на транспорта и председател на борда на директорите на пристанище Варна. Как става това?! На 21 години, без каквото и да е образование!

Възникват въпроси от рода: Как майката на същия от управител на българското тото (с неголямо заплащане), стана собственик на мощна медийна структура?!

Възникват въпроси от рода: Как е възможно за шеф на толкова важна за националната сигурност служба каквато е ДАНС, да бъде поставено с мощната подкрепа на ДПС същото това лице?!

Възникват въпроси от рода: Има ли въобще Държава при положение, че поради невъзможност да се справи с корупцията, се закрива митница "Свиленград" ?! Тоест – Държавата закрива институции (или поне звена от такива) което води да въпроси от рода: Няма ли да настъпи момент, в който да се вземе решение да се закрие въобще институцията "Държава" (България)?!

Е, надявам се да се... вписах се в "настроението" ти, zaw12929.
Май вяра не е останала.
Въпросът е да не губим Вяра!
цитирай
25. starforlife - ~ продължението на репликите ми по коментарите ви ~
04.05.2016 11:19
5. musicgirl81 - Не си напълно разбрала. Пия почти всякакви натурални сокове, а любимите ми са от кактус и алое вера. Но поради неналичието им навсякъде - често си поръчвам споменатите от теб. Затова и обикновено (знаеш) като ходя на гости - си нося. ха ха ха

4. barneba - Естествено, че е лично, barneba. (написаното)
А клипът... Той пък е искрен и нелицемерен.

3. gipsyking - Човек без вяра е като кандило без пламък! - Радвам се, че си извлякъл най-важното (според мен) от разговора ни и ти е харесало.
Именно така си представях, че ще продължи (започне) частта за Вярата.

2. cortana - "Трябва да знаеш: Обичайки те ти СИ защитена!"
цитирай
26. zabavnata - Добър дееееен!
04.05.2016 11:23
Освен, че ти пожелавам още един добър и прекрасен ден ти пожелавам още мноооого здраве, късмет, приятели и каквото си пожелаеш. / Заключ!/ То е за да имаш поводи да почерпиш естествено.
И... Излизай вече от тези тревистозелени стаи, въпреки че като гледам какви готини лекари и сестрички има може и здрав човек да пожелае да си полежи, за да го глезят.
Чак на мен ми се допи бърбън баси.
цитирай
27. starforlife - Виж сега, анонимни човече:
04.05.2016 11:25
Не е необходимо да си бил охрана на някого, за да знаеш някои неща, когато въпросното лице е публична личност.
Зная, че ще прозвучи малко надуто, но смея да твърдя, че поназнайвам над средното за всеки един български полиКлик или бизнесмен.

Но като каза "охрана"...
Обясни ми следното: Как става така, че в продължение на година Пеевски се придвижваше с ескорт сериозна охрана и в същото това време в данъчната си декларация имаше декларирана малка къща, два апартамента, спестявания от 60 хил. лева и личен автомобил "Опел" на стойност… 500 лева?!?!

Всъщност още един въпрос: Ти имаш ли телевизия, печатни медии, цигарена фабрика, фабрика за торове, верига за продажба на електроника...?!

Но знаеш ли кое е тъпоъгълното в цялата тази "история"?!
Това, че Пеевски е един обикновен фишек!
цитирай
28. starforlife - Добър да е, Сис! (при все, че е хладен и мрачен)
04.05.2016 11:31
Нали го казах: За Гергьовден ще изпратя една агнешка плешка, ти като... прочута готвачка на агнешки специалитети ще я сготвиш... А бърбъна и сока от кактус ще си го нося, баси! (и така и ти ще намажеш - ха ха ха)
И... "няма "не искам" - няма "недей"! - Утре всъщност един готин Доктор ще ти връчи собственоръчно агнешкото, а на 6-ти - ти уточни времето (най-късно до 20 часа трябва да сме приключили, че да се върна за... вечерната заря-проверка - ха ха ха) - ще намина да вкуся от специалитета ти.
А, да - ще взема и 2-3 от готините сестрички, баси!
(за цвят - ха ха ха)

ПС: А специално за теб... За да те дразня... Ще открия (надявам се тези дни) един постинг за хубавите уискита. Уискита, които съм... вкусвал, баси!
цитирай
29. raff - Хубава тема, изложена пред готина компания. :D
04.05.2016 11:57
Какво е Вярата?
Дали тя не е нещо, към което всеки трябва да се стреми? Дали тя не е онова чувство на сигурност, което ни дава криле да вървим напред? Дали не е частичката от нас, която ни кара да преодоляваме трудностите? Дали..................
цитирай
30. cortana - Някой е отказал да бачка за дивизията на Си Ай Си :)
04.05.2016 15:45
Нещо да си чул по въпроса? :)

А сега засрамено за Вярата: Аз вярвам в... тези, които отказват да бачкат за Си Ай Си! :)))))))) Вярвам им, защото както казва един мой приятел: те '...... не се страхуват да поставят Хоризонтите си някъде далече напред и да гребат с/у Течението, докато ги достигнат. А когато това стане - въздъхват за миг... изместват същите (Хоризонти) още напред... поемат дълбоко дъх и започват същото с Вярата, че това е правилния Път! .......'
край на цитата :)))))
цитирай
31. cortana - Хайде и тук първа да ти честитя! :)
06.05.2016 00:01
Честит имен ден, Жоро!
Бъди много, много здрав и обичан. :)
цитирай
32. zabavnata - ЧИД, ГЕОРГИ!
06.05.2016 08:43
Здраве, щастие, късмет. Обичай и бъди много обичан!
цитирай
33. blondinkas4uk09 - Честит Имен Ден, Жоро!
06.05.2016 17:53
Бъди здрав! Много щастливи мигове ти желая!
цитирай
34. seasons76 - https://www.youtube.com/watch?v=NgBQJDQbeFA
06.05.2016 17:56
Честит Имен Ден, Стар! :)
Пари не ти пожелавам, защото зная, че не са важни за теб, а и сигурно си имаш достатъчно, но ти пожелавам много истински приятели, които да те изпълват с вяра!
Наздраве!
цитирай
35. sluggard - Честит имен ден, Стар!
06.05.2016 18:39
Пожелавам ти най-вече здраве, за да можеш да се радваш на приятелите си.
Скорошно оздравяване.
цитирай
36. momentum - https://www.youtube.com/watch?v=iVHSedqQ7Rs
06.05.2016 19:05
Знаеш ли защо те поздравявам с песен в един по-"особен" стил, колега?
Защото покрай теб има всякакви хора и ти еднакво си приятел с всички.
Честит имен ден, Георги! Бъди жив, здрав и много щастлив!
НАЗДРАВЕ!
цитирай
37. inf0rmant - Наздраве, браточка, и честит Гергьовден!
06.05.2016 22:22
Да си жив и здрав и очен щастлив! :)
Казах наздраве нали? :)
цитирай
38. musicgirl81 - Честит Имен Ден, г-н Стар! :)
10.05.2016 16:16
Патерицата е голяма, но сега се връщаме с адаша ти и имам достъп до Интернет.
Да си много здрав, щастлив и обичан! :)
цитирай
39. starforlife - ~ следва ~
14.05.2016 18:08
( На това място смартфонът ми не изтананика за входящ СМС, но спрях, замисляйки се дали да кача клипчето, което току що направих за... Теб! Но понеже в него сме Аз и Ти... го оставих за един друг, специален Момент :)

Момент, в който ще искам да ти покажа, че Вярата това също си и Ти!
цитирай
40. chronos74 - Не искам да мога да пиша нито за вя...
14.05.2016 23:32
Не искам да мога да пиша нито за вярата нито за любовта. Само искам да мога да правя клипове както ти. :)
цитирай
41. divergent - Днес Вярата ти беше поставена на ...
18.05.2016 22:07
Днес Вярата ти беше поставена на изпитание, но... честно да кажа: не разбрах напълно еднозначно дали прие радушно прекъсването или прояви пословично хладнокръвие? :)

PS: Наистина се размърдай малко и опитай симулация на АР тук, моля. Ще ми е интересно да видя дали е възможно, как ще го вържеш към плъгин и какви ще са резултатите. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1802629
Постинги: 817
Коментари: 14435
Гласове: 10692
Календар
«  Декември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031