Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2018 17:00 - Колко изостанал е изтокът спрямо запада. Нова, преработена и допълнена версия, която май трябваше да кръстя "ФАКТОЛОГИЯТА Е БЕЗМИЛОСТНА "НАУКА"
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10130 Коментари: 50 Гласове:
23

Последна промяна: 14.02.2018 09:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
МОЛЯ РУСОФИЛИ-РУСОФОБИ И АМЕРИКАНОФИЛИ-АМЕРИКАНОФОБИ, ДА СПАЗВАТ ОТНОСИТЕЛЕН ТОН НА ПРИЛИЧИЕ, ЗАЩОТО ПОСТИНГЪТ НЕ Е ПОЛИТИКАНТСКИ, А Е ЧИСТО ФАКТОЛОГИЧЕСКИ, СОЦИАЛЕН, ИКОНОМИЧЕСКИ И ВСИЧКИ МИСЛЯ, ЧЕ ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯТ С МЕН, ЧЕ ИКОНОМИЧЕСКОТО НИ БЛАГОСЪСТОЯНИЕ ОПРЕДЕЛЯ ХАРЕСВАМЕ ЛИ ИЛИ НЕ ПОЛИТИЧЕСКОТО НИ ОБКРЪЖЕНИЕ И ТОВА Е НАПЪЛНО НОРМАЛНО: ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ИСКА ДА ЖИВЕЕ ДОБРЕ, А ДОБРИЯ ЖИВОТ ГО ПРАВИ ИКОНОМИКАТА, НЕ ПОЛИТИКАТА В ОНОВА Й ЧИСТО ВЪНШНОДЪРЖАВНО ИЗРАЖЕНИЕ.

Отново искам да подчертая, че аз съм аполитичен и ако симпатизирам повече на амерковците, то не е на външната им политика, а е на вътрешната такава, създаваща икономически и социален климат, в който да живее и да се развива човек е възможно така, както в Русия за съжаление не е.
При изнасянето на фактите и воденето на диалог в коментарите, обикновено ще приравнявам запада със САЩ, а изтока с Русия и мисля, че това е нормално след като това са флагманите на двата блока. И със сигурност това ще е в полза на изтока, защото иначе нещата биха станали още повече в полза на запада.


Но да започна да говоря с факти.

  Компютърни технологии:
image

В предходния постинг показах, че Русия нямат суперкомпютри. Или по-точно казано: имат, но малко на брой (общо 5) и то в хиляди пъти по-маломощни от тези на САЩ.
А Наука вече се прави със суперкомпютри -не  с друго!
В същото време Русия използва американски технологии и компоненти, за да ги има тези суперкомпютри. Както и американски базов софтуер, за да могат те да функционират.
За сравнение: България има 2 суперкомпютъра. Първият е производство на "IBM", а вторият - на "HP". И двете компании са американски, а не руски.
Първият ни суперкомпютър е съизмеримо мощен с руските, а вторият ни е много по-мощен от техните.

И понеже при Вади Борн се задърлихме колко са изостанали рашите, ето сега, в този постинг, ще конкретизирам и давам доказателствени материали за мнения, цифри, твърдения.
Нещо, което опонентите ми не правят, а искат да вярваме на празните им патосни приказки.

При компютърните технологии Русия е назад от  САЩ с минимум век и половина.
Драги Мерлин, първото ми ви"шО е микроелектроника, а третото - компютърни системи. И в случая ти говоря не като теб - локумаджийски, а фактологически, защото отлично познавам руските технологии при електрониката и зная колко са калпави дори и само заради прочутия (негативно) техен коеф. на запас 1,5 при планарните и дифузни процеси, фотолитографията, бондирането и т.н.
Вече век и половина, Мерлин, руснаците не могат да създадат добра технология за производство на качествени конвенционални кондензатори, какво остана за интегралните им емулации, а камо ли да създадат мощна микропроцесорна развойна и производствена индустрия.
ТОЕСТ: РУСИЯ Е ГОЛА ВОДА ПРИ ЕЛЕКТРОНИКАТА, А ТЯ Е НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО НАС И БЕЗ НЕЯ СЪВРЕМЕННИЯТ НИ БИТ Е НЕМИСЛИМ.
Ако ли пък някой (русофил) не е съгласен с твърдението  ми, нека назове три руски компании или продукта в областта на електрониката, имащи съществен пазарен дял не дори на световната сцена, а в самата Русия.
Само три, моля.


Допълнение:
Мога естествено да дам линкове, където да се видят твърденията ми, но да го правя ли при положение, че Гугъл ви е на една ръка разтояние?
На американските ви, а не руски компютри.
Google, а не yandex - руска търсачка, преди която по качество и ефективност са американските: google, bing, yahoo, aol, ask, wowwebcrawler, mywebsearch, infospace, duckduckgoquoralycoshotbot... 

Българската jabse също.
Да не говорим за китайските. Например baidu.


  Качество на образование
:
image
 

Ако ви дават 1 млн. долара (защото никой все още поне не бръсне рублата), за да учи Детето ви в най-добрия руски университет, и само пълна стипендия - за да учи в този на САЩ - кое бихте избрали?
Аз второто. Безапелативно.
Защото... Пренасям част от коментар:
А защо твои приятели учиха в САЩ, а не в Русия?
Защо (по твои твърдения, които малко ме съмняват, но не това е съществено в случая) ти работиш в Германия?
Да поентвам ли, че аз говоря за САЩ (запада) като икономически предпоставки да се развиват неща (технологии например) в полза на цялото човечество, а не за тях като външна политика и поведение?
Говоря (харесвам) хора като Илон Мъск например, а не като който и да е техен политик.
Говоря за социални и икономически, та ако щеш и демократични предпоставки,  в САЩ да има колежи и университети като тези, създаващи такава Наука, че САЩ да имат 77 Нобелови лауреати, а Русия - 20. И не деля колк през времето на социализма и колко преди.

  Обещаните на Вади Борн комики:
image
 

Комика първа
Фенд Стефан, чувал си и знаеш какво е Силициевата долина.
Дали знаеш, че силиция е основен елемент при производството на транзистори, не е важно, но пък обогатявам общата ти култура, ако не знаеш. 
(Аз, головодникът, Мерлин, който я нямам.)

Сега ще обогатя общата ти култура и с това какво е Сколково.
Сколково това е руската Силициев долина: проект, който Русия започна през 2016-та, инвестирайки цели... милион и половина долара!
Никак не се шегувам, Вади.
За да догони запада (САЩ), "далновидна" Русия стартира проекта с 1,6 млн. долара.
Не е ли смешно?

Онзи ден започнах постинг, в който щях да ви говоря защо да изберете "Huawei Mate 10" пред "iPhone Х". (Ето пример, че не съм заслепен американофил, а съм правдив: Мога да си позволя втория... Имам "iPhone"... Но предпочитам и обикновено нося и ползвам "Huawei"-а.)
(Ето и защо да не слушате "разбирачите", препоръчващи Ви гаражни смартфони.) 
Единият от примерите щеше да включва "разказа", че преди тази ми почивка, бях ангажиран с един он НУРС-овете ни. Имаше страхотен вятър, а аз трябваше да комуникирам с Колеги. "Huawei"-а ми отлично заглушивятъра и ми осигури кристална връзка.
За да се случва това, китайската компания, през 2017-та създаде специална лаборатория, в която да се работи само и единствено по това: изследване с цел игнориране на околните шумове. За нея (лабораторията) инвестира 10 млн. долара.
10 млн. на една компания за една "стая", спрямо 1,6 млн. на цяла държава за научен комплекс!?!?
Е как ще я бъде Русия и ще настиигне САЩ?


Комика втора, свързана с роботиката:
Мислите, че водещи в роботиката са "Kawasaki" и "Suidobashi" (Япония), "Kuka" (Германия), "MegaBots Team" (САЩ)?
Няма такова нещо!
Ако напишете в Гугъл "руски роботи", ще видите интересен резултат: Роботи, които не облекчават човешкия труд, а... отнемат човешки живот.
И, ако "Kawasaki" и "Kuka" за последните 3 години съм инсталирал десетки (имам постинги със снимки назад), то аз поне не зная да има руски. Но и да има - не само не са водещи по света, а дори не са известни, че ги има. 

Комика третасвързана с евентуален 15 годишен "демократичен" данък

https://www.kaldata.com/it-новини/предложиха-всеки-руснак-да-даде-по-21-000-ру-274329.html/amр

Блеки, да ти е~а и държавата (могъща), ако така ще стига амерковците по отношение на космоса.
Дори и да не се приеме - самата идея е жалка.
Все едно да искаш джобните на децата си.
СмЕх!


 ОЩЕ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО
image


Всичко в 8-ми (и не само) коментар тук:
http://starforlife.blog.bg/technology/2015/09/29/ti-si-haker-niama-po-prestijno-ot-tova.1395450


image





Тагове:   САЩ-РУсия,


Гласувай:
31



1. starforlife - Ще следва същата фактология в области като:
12.02.2018 17:07
Роботика
Космически технологии
Физика
Химия
Медицина
ОБРАЗОВАНИЕ
...
Въобще: все неща, които правят живота ни не просто по-лесен и приятен, а дори възможен.
И където ще се види, че САЩ са почти във всичко поне с век преди Русия.


Поентвам:
Аз не съм русофоб или американофил. Политически безпристрастен съм, най-малкото защото не ми дреме за политика. Но не мога да се съглася с политически обременените, които поставят на първо място политическите си пристрастия, а не икономико-социалните факти.
цитирай
2. predatorkapredatorka - Трол до трола, мила моя майнольо, нали ти писах оня ден,жоро..
12.02.2018 17:37
Поентвам:
Аз не съм русофоб или американофил. Политически безпристрастен съм, най-малкото защото не ми дреме за политика. Но не мога да се съглася с политически обременените, които поставят на първо място политическите си пристрастия, а не икономико-социалните факти./

ми,така е..нито аз...
но, тук има неписан Закон..
нормална дискусия е невъзможна, и нежелана..
остана само..меренето на 4.рки, и онанизъм в ефира..
аз, затова си пиша ..сама..
ако някой още пита..
/кака Джулия
цитирай
3. morskipesni - Tova e izcqlo neiskreno, da me pro6tavate
12.02.2018 17:48
Ako ne bqhte go turili pustoto "starforlife" , nejse- mowehte da minete za "neutralen". A prinadlewnostta (v slu4aq nebylgarska, po sobsten izbor) opredelq diskursa. Az ne sym bil v Rusiq, a za sywalenie samo v Amerika, Kanada, Franciq, 6veicariq i Germaniq. Za dylgo. Ne moga da ostavq zadylbo4en i kompetenten komenar po temata, OSVEN: ot vsi4ki tiq strani Amerika OPREDELENO e naj-gadnoto mqsto za wivot i karierno razvitie.
цитирай
4. born - Френд , няма да ти опонирам в области, в които си професионалист, само ще те помоля да отговориш на някои въпроси:
12.02.2018 18:06
1. "...При изнасянето на фактите и воденето на диалог в коментарите, обикновено ще приравнявам запада със САЩ, а изтока с Русия и мисля, че това е нормално след като това са флагманите на двата блока..."
Че са флагмани, най-вероятно си прав, но какво би казал примерно за едно техологично джудже като Китай ? тази страна И каква е оценката ти за тази страна ?
2. Не разбрах точно какви са алгоритмите, по които изчисляваш изоставането на една или друга школа /рашката/ спрямо водещите/юесейските/, но все пак за компютри поне популярно се говори като датировка от края на 30-те години на 20-ти век /визирам Джон Атанасов- Клифърд Бери. А това са примерно 80 години спрямо днес. Пак те цитирам "...При компютърните технологии Русия е назад от САЩ с минимум век и половина..."
3. Никога не съм се изцепвал, че източният флагман е върха на сладоледа, но е пристрастно пък да се твърди, че е най-изостаналата едва ли не страна в света.
Ще продължа след известно време...
цитирай
5. starforlife - 2в1
12.02.2018 18:12
~ 2. predatorka - Казах многократно: Аз не си го меря с никого. Излагам факти. Безпристрастно.


~ 4. born - Ще ти отговоря прямо, конкретно и обосновано. Точка по точка.

По т. 1: Китай е СИЛА! В Библията (Чел съм я, Мерлин, представи си. За обща култура. А ти?) пише: "Жълтата раса ще завладее света." И това е факт.
Но, Стефан, Китай се развива по западен образец, а не източен. Китайските технологични гиганти си партнират с американските, а не с руски, защото такива и няма. Да цитирам ли? Или ще ползваш Гугъл? Китайците използват предимно американски технологии там, където (на базата отново на американски) вече не са създали свои.
Дали по китайските форуми и блогове има толкова защитници на рашите?
Защото мисля, че те (китайците) си гледат националния просперитет и "бозаят" както от САЩ, така и от Русия.
ЕВАЛА ИМ ЗА КОЕТО!
ИСКА МИ СЕ И НИЕ ДА СМЕ ТАКА, НО НЕ БИ!

По т. 2: Ами сори, но явно четеш, но не вникваш или понеже не ти е сфера - не навръзваш нещата. Пояснявам: За да има компютърна индустрия, трябва да има предшестваща електронна такава. А тя (електрониката като отрасъл от промишлеността) не води началото си от цитираните от теб години. Да не говорим, че тя пък (електрониката) е зависима от други неща (отрасли, научни и технологични достижения), които я предшестват.
Като ученик още в техникума...
(Промишлена електроника. И още тогава, Мерлин, през 80-те, в ОЕЗ - П-ще, който беше гръбнака на ВПК в България, факт, се сблъсках с руско-американските контрасти)
Та: Още като ученик знаех колко лесно се ремонтират руските телевизори (то друга електронна техника нямаше), именно поради написаното в постинга за кондензаторите. И ремонтирах.
Но да оставя факта, че сменяйки едни руски калпави кондензатори с български добри, съм започнал частния си бизнес (хах) още тогава, ремонтирайки руска дървена техника (Или не е факт, че "ВЕФ" например, беше почти единствен руски образец, а беше дърво пред западните стотици образци, които ни се смеех от витрини те на "Кореком"? Или не беше факт, че западните станции се заглушаваха, за да не чуем колко са "назад" и колко "лошо" живеят западняците?)

Но да се върна на ОЕЗ-то.
ИЧД (инфра червен детектор). Говоря за инфрадирект, а не инфрарефлект като решение. Със свето и фото диоди ЗЕ (идваше от "Зеркалнъй елемент"), постигаха далекобойност 50-60 метра. С оптика естествено. На "Карл Цайс". Немска, не руска.
Същият електронен модул (ИЧД) - само сменяйки руските ЗЕ с лазерните американски свето и фото диоди BPX 55 и 65 (и руските, и американските ЛИЧНО ще ги снимам и ви ги покажа по-късно - имам поне по 20 бройки налични и от двата вида, защото аз не се занимавам само с компютърна техника, а и с електроника и роботика и имам огромен ЛИЧЕН арсенал от материална както като прибори, така и като компонентна база) - далекобойността ставаше м/у километър и километър и половина.
При смяна на руските транзистори (3168, 6551, 7238 и т.н.) със западни (американски) и повишавайки честотата, за да се постигне ефективността на лазерите - далекобойността достигаше 2 и повече км. Яко, м?

Поялниците в ОЕЗ още през 80-те години бяха "Veler" (Цитирайте руски добър, дори от онова време. Китайски например е "Sоlомоn".) Осцилоскопите бяха "Текtrоnix". (Цитирайте руски добър, дори от онова време. Китайски например е "Hantek".)

По т. 3: Ами ТЕ, рашите, го твърдят и се пълнат да са.
И, ако помислиш: когато бяха СССР, тихомълком ограничаваха Науката в останалите соц. страни, за да са зависими от тях.
Това ли е Демокрация, Мерлин?
Заглушаването тогава на западните радиостанции ли е Демокрация?
Забраната да се посещават западни държави от нас, соц. поданиците ли е Демокрация?
Забраната на западни граждани, но не от техните правителства, а от нашите, да посещават соц. страните ли е Демокрация?
Защото кой ще отрече, че ТАКА БЕШЕ?
Кой и с кои очи?

България имаше потенциал да бъде изключително силна и конкурентна на световния пазар в областта на електронното и оптичното приборостроене, но тази индустрия беше подчинена на руските интереси и не стана водещ отрасъл, а такъв беше например селското стопанство, за да задоволява нуждите предимно на руския пазар. Факт!
Защо не продавахме (освен някакъв мижав процент) страхотните си лютеница и кьопоолу например, на Запада за твърда валута и при двойно по-високи цени (а след приравняване към лева - тройна и повече печалба спрямо тази от СССР), а плановата ни икономика се планираше от тях, русите?
Отговори ми де!
Или си измислям отново?
цитирай
6. troina - stamat2015.blog.bg/poezia/2018/02/08/izmamata-na-ilon-mysk-stamat.1592671
12.02.2018 18:13
тъй като,аз съм многоо любознателна..
скоро попаднах на това/в линка..
ако имаш нерви и желание, би ли коментирал,Стар?
чисто професионално...
благодаря!
цитирай
7. vaquero - starforlife,
12.02.2018 19:00
Западът не е само САЩ и Изтокът не е само Русия.
Ако се сравняват Русия и САЩ технологично и технически, то предимството е на САЩ. Икономически също. За всичко, което, си има обяснение. Нещата трябва да се разглеждат в развитие, перспектива и комплексно - зараждане, развиване, отмиране, взаимосвързаност. Ще кажа, че на територията на САЩ никога не са се водили разрушителни войни като Втората световна война и че Русия никога не е имала колонии.
От политиката не може да се избяга. Ако не искаш да се занимаваш с политика, политиката ще се занимава с теб. Измъкване няма. Свидетели сме как превърнаха спорта в груба и мръсна политика.
цитирай
8. born - Д`юлке, нито имаш 4.рка, нито имаш анатомичен механизъм да онанираш.
12.02.2018 19:02
По тези причини участието ти в дискусията се явява некоректно, непрофесионално и следователно некомпетентно. Ако пожелаеш да се декларираш като джендър/ка, ще съм склонен да се съглася за признаването ти като компетентен участник в дискусията. Иначе ще ти препоръчам да си седнеш на задните част и да не се бъркаш между ГОЛЕМИТЕ :))
цитирай
9. troina - дядо борне, аз съм винаги актуална..
12.02.2018 19:21
и без 4урка..
не ми..проваляй „хубавият“ въпрос..
ГОЛЯМА си..драка, нищо повече..
иначе и аз имам акъл и време да копирам..101 линка
в моя подкрепа,нали...
безумно си остарял в морал,култура,възпитание и..еволюция,
тва виждам аз отдалече, и..отвисоко..
очаквам сериозното мнение на Автора за ИТ Технологиите, и...другите магии
/Юлия
цитирай
10. born - Френд или аз съм твърде тъп, за да те разбирам или нещо друго пречи на изясняването на фактологията в постинга ти.
12.02.2018 19:23
"...При компютърните технологии Русия е назад от САЩ с минимум век и половина..." Цитирах пасаж от изложението ти. Ти не ми отговаряш конкретно, а ме пращаш в шеста глуха с твърдението, че компютърните технологии не са технологии , касаещи продукта "компютър", а ги обединяваш с електрониката и това, което е било в ОЕЗ. В този смисъл би могъл може би да започнеш и от калкулатора или ръчното сметало като предшественици и тогава изоставането на Западния флагман би било очевидно по простата причина, че просто не е съществувал. Или греша ?
С уважение : Френд Стефан.
ПП. Не се заяждам, Боже упази. Дай ми , моля те, отговор ясен и кратичък.
цитирай
11. morskipesni - Вече на кирилица-като бял човек! Благодаря за разяснението
12.02.2018 19:25
Аз съм българин и ценя всичко което имаме, а не което другите ми предлагат. На салтанати съм се нагледал, това са временни неща- в най-добрия смисъл, а в другия- демонични изобретения, които не носят нищо добро за (недораслото) човечество. От Америка съм отвратен от дъното на душата и всяка прилика която България показва с тази бандитска сбирщина- а приликите са много- ще води до емиграция на следващо поколение българи. От всичките ми приятели които следваха в САЩ не остана нито един, който да се засели там. Европа е на 2 часа от дома ми във Варна и в Европа се чувствам ценен, асоцииран, щастлив и мотивиран. Ако се махнат от България продажниците които съсипаха държавата ни (по американски модел, с геноцид над местните индианци), ако България се европеизира - повечето емигранти ще се завърнат. Завършвам- немците страшно мразят Америка, априорно. Тя се старае да им вреди по много начини. Не мразят руснаци- дори им помагат, приемат ги без резерви, като всеки друг ЕВРОПЕЕЦ.
цитирай
12. starforlife - ~ 10. born - Ох, Божееее, Стефанеее. Уморяваш бе, човек!
12.02.2018 19:45
Искаш да ти го кажа по-твърдо и ясно ли?
ОК.

Ако американската нация не изчезне вследствие на война...
А това няма как да стане, просто защото това би означавало да е факт 3-та световна и съответно края на човечеството...
РУСИЯ НИКОГА НЕ БИ НАСТИГНАЛА САЩ ПРИ КОМПЮТЪРНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ!

Н И К О Г А!

Да го кажа по-ясно:
ПРИ НАСТОЯЩИТЕ МОДЕЛИ НА ВЪТРЕШНА ПОЛИТИКА, РУСИЯ НЕ БИ НАСТИГНАЛА ТЕХНОЛОГИЧНО САЩ НИКОГА!

Да дам ли пример защо?
ОК, само да хапнем и ще видиш комики.
цитирай
13. troina - борне, изпадаш в безмислена логорея,и най долно тролство
12.02.2018 19:50
какво значение имат годините..
с колко е изостанала Ръшъ...
100,120 или..180
Поантата в спора,касае по скоро държ.Управление, и начина на
ползуване на тази думичка Демокрация,Свобода, стоп.инициатива..
то за изостанала Русия,
и децата го знаят, писах оня ден за дет.колички на фЕрари..
и се пише/ Боже,Опази..
Юлия, без усмивка

ПП. Не се заяждам, Боже упази. Дай ми , моля те, отговор ясен и кратичък.

цитирай
14. starforlife - ~ 3. morskipesni
12.02.2018 20:26
morskipesni написа:
Tova e izcqlo neiskreno, da me pro6tavate
Не, не ти прощавам!
Не ти прощавам, защото, ако не можеш да пишеш на Кирилица, то не ни измъчвай с твоята шльокавица, че и после да ми говориш колко аз не съм българин, а ти си!
А, ако беше технологик, за какъвто говориш (поне намекваш), че си - дори да е забранено или неуместно на служебния си компютър (който НИКОГА НЯМА ДА Е РУСКИ) да инсталираш кирилица, то може да си намериш (Аз ли да ти го давам, головодника?) Интернет-базирано решение, което да ти литерира шльокавица към кирилица. Хей това се научи и направи, преди да имаш претенции към мен чии поклонник съм и как водя дискусиите си.
Защото измъчваш участниците с тази безумна шльокавица, но ако не те прочете човек и ти отговори - може би ще го изкараш какъв ли (арогантен и надменно например).


morskipesni написа:
Ako ne bqhte go turili pustoto "starforlife" , nejse- mowehte da minete za "neutralen".
Виж сега... Ти не знаеш защо именно така е името на този ми профил (О, неее, не пиша от повече, но съм имал десетки, нещо против? Все пак аз съм тук преди всички вас, а и мога да правя каквото реша, ако то не пречи на никого. Това също се нарича демокрация. Пак повтарям: ако не пречи на никого. Не е демокрация проруски компютърни льольовци да помпят проруски глупости на 'първа' и не ме предизвиквайте да я направя на турулюгювеч завинаги. Или поне докато домакините не вземат мерки спрямо нечестностите, което явно няма да стане никога, защото ще изпаднат от класацията.


morskipesni написа:
A prinadlewnostta (v slu4aq nebylgarska, po sobsten izbor) opredelq diskursa.
Виж сега, пич...
Аз, за разлика от теб, работя в България и плащам данъци тук.
Пазарувам от български магазини и така подпомагам пряко или косвено И българската икономика (производители).
Имам регистрирани фирми в България, в които давам работа на българи, също плащащи данъци в България и харчещи заплатите си, които им осигурявам отново тук, в България.
Данъците на фирмите ми също се вливат в българския бюджет.
Така, че - много обичам (и е сериозно) някой, който не е в това положение, да ме изкарва по-малко българин от себе си например.
Много обичам хора, за които България е "там", да говорят на тези като мен, за които тя е "тук", високопарно и родолюбиво.


morskipesni написа:
Az ne sym bil v Rusiq, a za sywalenie samo v Amerika, Kanada, Franciq, 6veicariq i Germaniq. Za dylgo. Ne moga da ostavq zadylbo4en i kompetenten komenar po temata, OSVEN: ot vsi4ki tiq strani Amerika OPREDELENO e naj-gadnoto mqsto za wivot i karierno razvitie.
Аз пък съм бил. В Русия говоря. Минимум 15 пъти. За по 3-5-20 дни. В периода от 1986-та, та до ден днешен. Последно - преди няма и 4 месеца.
~~~
А защо твои приятели учиха в САЩ, а не в Русия?
Защо (по твои твърдения, които малко ме съмняват, но не това е съществено в случая) ти работиш в Германия?
Да поентвам ли, че аз говоря за САЩ (запада) като икономически предпоставки да се развива цялото човечество, а не за тях като външна политика и поведение?
Говоря (харесвам) хора като Илон Мъск например, а не като който и да е техен политик.
Говоря за социални и икономически, та ако щеш и демократични предпоставки в САЩ да има колежи и университети като тези, създаващи такава Наука, че САЩ да имат 77 Нобелови лауреати, а Русия 20.

Да продължавам ли, или и ти като Вади Борн не ме разбираш, защото не ти явно изнася?
цитирай
15. morskipesni - Губил съм си времето
12.02.2018 20:46
Отдавна не съм срещал толкова злобно и ограничено човече. Всъщност, затова си тънете там в мизерия, съвсем заслужено. Аз не виждам смисъл от спор, а от диалог, такъв не се получава, със здраве!
цитирай
16. born - Боже,Боже, Жорж !
12.02.2018 20:56
Щом Дюлка се засили да ти оказва компетентна подкрепа, не ми остава нищо друго освен да изпадна в дълбока логорея и се оттегля от дискусията в заслужен отдих. А и имаш нужда да хапнеш и си изморен от моите въпроси . Да не те притеснявам повече с логорейното си присъствие. Желая ти спокойна вечер.
цитирай
17. starforlife - ~ 15. morskipesni
12.02.2018 20:59
Ха ха ха
По-добре такива като теб да ме определят като злобен, отколкото да се самоопределям като теб с действията си като празнословен трол.
Какво стана с помпозната ти българщина?
Вече нещата са "ние тук" (извън България) и "вие там" (в Родината си)?
Или друго яче да разбирам, цитирам: "затова си тънете там в мизерия"?
Там? В България?
За НАС е ТУК, пич! ТУК!
НИЕ сме си тук, в България, и ни мисли. Гледай си джендърмания.

А с допълнението пък "съвсем заслужено" - естествено, че се самоопредели като най-незлобното човече, за разлика от мен, който обаче за разлика (евентуално) от теб, не е напуснал България и се бори с мизерията.
Дори само с факта, че всеки ден премията и тротоара пред къщата си, аз правя нещо полезно мизерията да намалява, а ти?
Е да - сигурно пращаш пари на близките си ТУК. Но аз също храня семейство. А и казах, че макар и не с размах - създавам работни места. ТУК! В БЪЛГАРИЯ! ЗА БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖИ!

ПС: Цитирам само три западни компании, които дават достойна работа с повече от достойно заплащане и реални осигуровки, на българи ТУК, В БЪЛГАРИЯ.
IBM, HP, FESTO.
Първите две американски (мога да цитирам още... 8 или 9), третата немска.
Сумарно - над 4 хиляди работни места. При заплати от 2 до 12к. На реални осигуровки. С бонуси и 13-та заплата.

Хайде сега цитирай една подобна руска.
И на всяка следваща - аз ще цитирам по 3 западни.
И ще сравняваме инвестициите им в България; условията на труд, които предоставят; трудовото възнаграждение, което обезпечават на служителите си. В цифри!
Става ли? Или просто си логореете?
цитирай
18. starforlife - ~ 16. born
12.02.2018 21:04
Аз нямам нужда от подкрепа, Френд Стефан, най-малкото защото от говореното де факто нищо не зависи и не е кауза.
Казах, че просто изнасям факти.

Ако ти дават 1 млн. долара (щото никой (все още поне) не бръсне рублата), за да учи Детето ти в най-добрия руски университет, и само пълна стипендия - за да учи в този на САЩ - ти кое би избрал?
цитирай
19. blackpredator - интересно
12.02.2018 21:23
излиза, че това да произведеш оръжие, с което да се браниш и да охлаждаш добре познати световни мераци е примитивна ковашка дейност, а не въпрос на високи технологиии
цитирай
20. starforlife - ~ 19. blackpredator
12.02.2018 21:25
Блеки, това щях да го засегна в частта от постинга, отделена на роботиката.
Но ОК, ще ти отговоря сега.
Не! Не е!
Русия просто по принцип нямат високи технологии.
Ненадминати са при сплавите. Факт. Затова и американците бяха "зависими" от ракетните им двигатели, но и това вече не е така.
Мъск го доказа. И не само той всъщност.

Всяка държава, на която военният й бюджет е 3 пъти по-голям от този за здравеопазване - ще има постижения при производството на оръжия.
Колко удобно е да се твърди, че Русия ги разработва и произвежда за отбрана, а запада не. Интересно ми е защо тогава наред с отбранителни, разработва, произвежда и ИЗПОЛЗВА и нападателни?
Можеш ли да ми отговориш? М?

И искаш да кажеш, че това е приноса на Русия за благото на света - оръжейни технологии?
"СУ" да е по-добър военен самолет от "F"?
А не пътническия "ТУ" да е по-луксозен, удобен, надежден от "Боинг"?
Супер постижения, "предоставени" на човечеството.

(Веднъж пътувах с "Ил" - и никога повече!)
цитирай
21. troina - ето,дотук ти бяха аргументите, Стефане/ затова се оттегляш в летаргия/ не бъркай думичките
12.02.2018 21:33
born написа:
Щом Дюлка се засили да ти оказва компетентна подкрепа, не ми остава нищо друго освен да изпадна в дълбока логорея и се оттегля от дискусията в заслужен отдих. А и имаш нужда да хапнеш и си изморен от моите въпроси . Да не те притеснявам повече с логорейното си присъствие. Желая ти спокойна вечер.


аз не съм адвокат на Ж, а съм винаги контра..
не от каприз, а защото преследвам..Истината
Георги, виждам, че те..разсейват по тролски/не аз съм патентовала този жаргон
затова ще бъда търпелива, да обърнеш внимание и на моя въпрос..
когато успееш..за Видеото на „шоуто“ на Илон Мъск...
ето, това аз наричам..дебат на възрастни,отговорни Личности..
Благодаря ти!
цитирай
22. starforlife - ~ 21. troina
12.02.2018 21:38
Ще му обърна, спокойно. Още 3 дни съм почивка.
Но, ако е свързано със смехотворните бръщолевения, че Мъск е създал илюзия (театър, пропаганда) - едва ли ще си губя времето да вземам отношение.

Просто: Времето изхвърля неудачниците самО.

В случая, онзи ден вече казах:
За 2017-та: 5 старта на Русия в космоса, от които 2 неуспешни, срещу 23 само на Мъск. А той не е цялата космическа инициатива на Щатите - има дори по-сериозни и големи Играчи, каквито са "Боинг" например.
цитирай
23. troina - никога не казвай..никога/тва не е мое, но е Абсолютно!
12.02.2018 22:25
Батко Стар, исках само да кажа, че Америка
/Илън Мъск е продукт на Системата, и системен играч,
е толкова напред, че могат да си игрят с нас, както си
пожелаят, именно заради тези високи Хай Технологии, които владеят
не може да не си чел за Кацането на Луната/филм на Станли Кубрик
заснет някъде в Австралия , в едно филмово студио..
следва...

цитирай
24. troina - www.ploshtadslaveikov.com/istinata-e-che-kubrik-e-rezhisiral-katsaneto-na-lunata/
12.02.2018 22:28
Новоназначеният съветник на американския президент Доналд Тръмп в областта на науката и технологиите Дейвид Джелърнтър заяви, че кацането на Луната е най-голямата измама в човешката история.

В интервю за Science Today професорът по компютърни науки в Йейлския университет заяви, че до този момент човешки крак не е стъпвал на Луната и описа мисията на Аполо 11 като измамна.
Американският учен разкритикува космическата програма на президента Барак Обама и амбициите за достигане до Марс до 2030 година. „Как можем да полетим до Марс, като дори не сме стъпвали на Луната?“, заяви Джелърнтър.
цитирай
25. cortana - Адашче, добър вечер :)
12.02.2018 22:33
born написа:
Щом Дюлка се засили да ти оказва компетентна подкрепа, не ми остава нищо друго освен да изпадна в дълбока логорея и се оттегля от дискусията в заслужен отдих. А и имаш нужда да хапнеш и си изморен от моите въпроси . Да не те притеснявам повече с логорейното си присъствие. Желая ти спокойна вечер.
Мисля, че е повече от видно, че Жоро няма нужда от подкрепа. :)
Достатъчно начетен и знаещ е по въпросите, за които говори, прави го с конкретни факти, а не с голи фрази.
Или ще отречеш?

Но Юлия е права. :) Абсолютно без значение е колко години Русия е изостанала спрямо САЩ. Въпросът е, че е изостанала и не е двигател на прогрес, а само дрънчи с оръжията си. :)
Извини ме, ако мнението ми не ти харесва, но това показват фактите и Жоро ги излага.
цитирай
26. starforlife - ~ 7. vaquero
12.02.2018 23:02
Градски, по твоите думи щях да взема отношение в частта на постинга отделена на здравеопазването.
Но ОК, ще те репликирам сега.

САЩ не са пострадали от чудовищна война като Русия, да, но!
Но САЩ нямат и 1/100-на от природните дадености (ресурси) на Русия.
Въпреки това обаче - са с огромна преднина във всяка област. Освен, казах, сплавите и то тези, издържащи на чудовищни температури и налягане.
Знаеш ли например, че при производството на транзистори, СССР имаше 95% брак? От 100 произведени транзистора (говоря за електронния компонент, а не радиоприемника), едва 5 бяха годни! Войната ли казваш е виновна? Или мърляшката съветска политика да не отстъпват на запада и вместо да купуват американски транзистори (които Джек Сент Клер-Килби, използвайки научните постижения на Гордън Тил и Уилис Едкок - и тримата американци - през 50-те години на миналия век, създава съвременната технология за производство на тези основни компоненти в електрониката), правеха руски? Само и само да са уж наравно.

Еее, Вади Борн, от 1958-ма, до днес, 2018-та, са точно 60 години. И Русия вече почти не произвежда транзистори. А САЩ в процесора Xeon, за който споменавам в предходния постинг, интегрират над 6 милиарда транзистора в кристал с размери на зърно леща.
Кога казваш ще ги стигнат рашите?
След 1000 години?
НИКОГА!
Защото не ценят частната инициатива, а все още държат на държавното преди всичко.

Но да се върна на репликата към Градския:

През 2016-та бях на един симпозиум. В Русия, представете си.
Тогава Журавльов сам призна, че руснаците не довеждат почти никога нещата (в науката и технологиите) до край. Даде пример как технология за иновативно руско лекарство, 15 години събира прах във вид на папки, без да стигне до производствения конвейер.
Ами да бяха позволили на разработващия екип да го продаде на омразния запад, че хем да получи свежи пари за нови изследвания, хем от лекарството да се облагодетелства цялото човечество.
Но не би! Руска (ДЪРЖАВНА) политика!

Това ли да харесвам на Русия, Градски?
Това ли е Демокрация, Мерлинчо?

Да ви е~а и руската "демокрация", ако заради непроизводството само на това лекарство, са намерили смъртта си дори и само 2 дечица.
цитирай
27. cortana - ЖОРОООО, ИМАЙ МИЛОСТ!
12.02.2018 23:44
Разкъсваш русофилите, Смарти!
Възбуждащи коментари! :) :) :)))
Възбуждащи с неоспоримата си логика!

starforlife написа:
Колко удобно е да се твърди, че Русия ги разработва и произвежда за отбрана, а запада не. Интересно ми е защо тогава наред с отбранителни, разработва, произвежда и ИЗПОЛЗВА и нападателни?
Можеш ли да ми отговориш? М?

И искаш да кажеш, че това е приноса на Русия за благото на света - оръжейни технологии?
"СУ" да е по-добър военен самолет от "F"?
А не пътническия "ТУ" да е по-луксозен, удобен, надежден от "Боинг"?
Супер постижения, "предоставени" на човечеството.


starforlife написа:
САЩ не са пострадали от чудовищна война като Русия, да, но!
Но САЩ нямат и 1/100-на от природните дадености (ресурси) на Русия.
Въпреки това обаче - са с огромна преднина във всяка област. Освен, казах, сплавите и то тези, издържащи на чудовищни температури и налягане. Знаеш ли например, че при производството на транзистори, СССР имаше 95% брак? От 100 произведени транзистора (говоря за електронния компонент, а не радиоприемника), едва 5 бяха годни! Войната ли казваш е виновна? Или мърляшката съветска политика да не отстъпват на запада и вместо да купуват американски транзистори (които Джек Сент Клер-Килби, използвайки научните постижения на Гордън Тил и Уилис Едкок - и тримата американци - през 50-те години на миналия век, създава съвременната технология за производство на тези основни компоненти в електрониката), правеха руски? Само и само да са уж наравно.

Еее, Вади Борн, от 1958-ма, до днес, 2018-та, са точно 60 години. И Русия вече почти не произвежда транзистори. А САЩ в процесора Xeon, за който споменавам в предходния постинг, интегрират над 6 милиарда транзистора в кристал с размери на зърно леща.
Кога казваш ще ги стигнат рашите?
След 1000 години?
НИКОГА!
Защото не ценят частната инициатива, а все още държат на държавното преди всичко.


starforlife написа:
Ами да бяха позволили на разработващия екип да го продаде на омразния запад, че хем да получи свежи пари за нови изследвания, хем от лекарството да се облагодетелства цялото човечество.
Но не би! Руска (ДЪРЖАВНА) политика!

Това ли да харесвам на Русия, Градски?
Това ли е Демокрация, Мерлинчо?

Да ви е~а и руската "демокрация", ако заради непроизводството само на това лекарство, са намерили смъртта си дори и само 2 дечица.
цитирай
28. starforlife - Корти, вдигни си бикините и махни ръцете от венерения хълм!
13.02.2018 00:18
Ха ха ха
цитирай
29. starforlife - Няколко уточнения за теб, Вади Борн, защото явно погрешно тълкуваш доста мои думи.
13.02.2018 00:19
Първо по повод тези твои думи:
born написа:
Щом Дюлка се засили да ти оказва компетентна подкрепа, не ми остава нищо друго освен да изпадна в дълбока логорея и се оттегля от дискусията в заслужен отдих.

Аз нито съм я канил, нито съм се наговорял с нея или когото и да било. Вие, русофилите, така ли правите?
Неуместна е забележката ти, Френд. Крайно неуместна.
При мен ВИНАГИ И ВСЕКИ Е МОЖЕЛ ДА ИЗЛОЖИ ПОЗИЦИЯТА СИ и да я защитава.
Наскоро Икономиста ме репликира, че аз как съм се "гаврел" (не го каза така) със... Да не му споменавам НИК-а. Е да де, но аз за разлика от въпросния (не Икономиста - другия, с който се "гавря" когато го заслужи) не съм с модерация, а той е и не мога да репликирам негови глупости на място. И реално съм "принуден" да го правя в постинги, които са винаги били отворени за дискусии, но въпросният не ги повежда, защото ще го направя да си говори сам.
И онзи ден писа пълни глупости за Уиндоус, но не направих контрапостинг, нали?
Докато Юлия, Гетманс, ПланинитеНаБългария например - са без модерация и можете да репликирате там, а не да правите безсмислени и най-вече заядливи постинги. (Моите никога не са били заядливи, а такива на несъгласие и са били винаги фактологически обосновани. Такъв е и настоящия.) И ОК направили-направили (толкова ви е акъла), но да ги качвате на "първа"...
Аз също не съм адвокат на Юлия, Гети, Панинаря и други, но определено поведението ви поне в моите очи е жалко.


А сега по тези:
born написа:
Ти не ми отговаряш конкретно, а ме пращаш в шеста глуха с твърдението, че компютърните технологии не са технологии , касаещи продукта "компютър", а ги обединяваш с електрониката и това, което е било в ОЕЗ.

Ами не, не е така. Отговарям ти и то точно. Но ти сам каза, че не разбираш материята. И без да звучи повелително, след като не я разбираш, а мен ме имаш за разбиращ - защо просто не ми се довериш?
Аз така правя за това, което не разбирам: доверявам се безапелативно на хора, които зная, че са авторитети.
Но да ти отговоря защо свързването на компютърната индустрия с тази на електрониката е резонно.
- Първо: Неправилно третираш думите ми "да се предшества". Ти ги възприемаш мисля в минало време, а аз не влагам такова. Ни най-малко.
За да има компютърна индустрия, трябва да има електронна такава. На момента. А не преди това.
Не може инженер да твори високи технологии без... Например 1GHz-ов осцилоскоп. Русия никога не са имали и НЕ МОГАТ ДА ИМАТ по-високо честотен от 100MHz-ов. (това е 10 пъти по-малко). Именно затова заговорих за "Тектоникс"-ите на ОЕЗ някога. Защото използваха американския и до момента лидер в света.
ОЕЗ (с всичките си поделения в Стрелча, Копривщица, Карлово, Пловдив, Стара Загора, София и т.н.), произвеждаше високотехнологични военни изделия за СССР (почти цялата електроника за руските ракети например), но с помощта на (предимно) американско оборудване и в голям % - на американски електронни компоненти и немска оптика (било то и само като технология, защото не е тайна, че около 20% от продукцията на "Карл Цайс" се произвеждаше от ОЕЗ.
ЦПУ-тата мислиш, че бяха руски ли? Ами не! Бяха немски. Тоест - ЗАПАДНИ.
Стоманата мислиш, че беше руска ли? Ами не! Беше шведска. Тоест - ЗАПАДНА.
Пластмасите мислиш, че бяха руски ли? Ами не! Бяха немски. Тоест - ЗАПАДНИ.

Ето защо Блеки е смешен в забележката си.
Защото и към момента рашите ползват във военно-промишления си комплекс същите дистрибуции.
Само където вече има и микрокомпютри (говоря в самото въоръжение), но те са им американски, японски и китайски. Но не и руски.
- Второ: Ти как мислиш: Може ли човек, който не познава (добре) Менделеевата таблица (виж, че съм правдив и неутрален и признавам и ме кефят и руските великани в Науката), да е сила в органичната химия? Примерно. Второто е супер сложно спрямо първото.
Така е и при вектора "електроника-компютърна индустрия". Рашите нямат електронна, а ти искаш да имат компютърна. Не става.
А амерковците (и не само - китайците също) правят вече квантов компютинг: все едно сметалото, което споменаваш, да се мери с мощен калкулатор - такава е разликата м/у компютъра както ти го познаваш и възприемаш и квантовия.
Така, че, Вади... Мъка ти или не... Русия е светлинни години назад спрямо САЩ.
Извините за это. Ха ха ха


born написа:
В този смисъл би могъл може би да започнеш и от калкулатора или ръчното сметало като предшественици и тогава изоставането на Западния флагман би било очевидно по простата причина, че просто не е съществувал. Или греша ?
Грешиш, да.
И освен, че по-горе се надявам да си разбрал защо, грешиш с това, че самият факт, че САЩ произвеждат и компютри, и микрокомпютри, и суперкомпютри, а Русия НЕ, те опровергава и показва, че грешиш.
цитирай
30. getmans1 - Стар провокира ме да отида чааак да ...
13.02.2018 00:29
Стар провокира ме да отида чааак да „чичко Гугъл“ и да ти припомня два цитата ... ама оригинални:

„Само защото ти не се интересуваш от политиката, не означава, че политиката не се интересува от теб.“
Перикъл
...
„Едно от наказанията да отказваш да участваш в политиката е, че накрая започват да те управляват подчинените ти.“
Платон

... По принцип те разбирам, че не искаш политиканстване под постинга ти, ама не виждам такава висша технология :))) с която да го избегнеш.
„То и Божия сила няма която да спре „фил“-а и „фоб“-а!“ / getmans1/ :)))

Аз не мога да разбера как може да се неглижира това което направи Илън Мъск при условие, че в Русия със сигурност има много по-богати от него, в Китай също. И ето я връзката политика-иновации и прогрес.
Например хорица, ползващи технологията и техниките на Бил Гейтс го оплюват и осъждат като двуличен, че даде милиард за възстановяването на Хаити, дава милиарди за борба с глада в Африка.
Марк Зъкърбърг, Стив Джобс, Сорос/за него пък съвсем да не говорим/ и някои араби са все врагове но се впечатляват от яхтите и мацките на руски и китайски олигарси, и арабски пезевенци.

Поздравявам те Стар затова че реши кажеш мнението си макар и с надявам се осъзнатия риск, че някои ще се опитат да ти свалят ореола на разбирач.

И още един аспект Стар, днес гледах по телевизора бащата на младия българин чието име лети в Космоса ще цитирам по памет:
„Отидох в САЩ да правя наука такава като аз я разбирам.“ / тогава синът му бил на една година/
Повече няма какво да кажа, тука нека от БАН всяка есен да спускат черни знамена когато се гледа бюджета и да правят поредния „Робко“.
цитирай
31. starforlife - ~ 30. getmans1
13.02.2018 00:32
Виж сега, Гети...
Аз не съм злобното човече, както ме определи МорскиПесни. Ако бях, онзи ден когато Вади Борн писа неточностите за американските милиардери и корпорации, щях да го репликирам така:

Стефан, ти пишеш, че "собственика на Amazon Джеф Безос, е загубил около 3,3 млрд долара" (цитирах го), което не са реални загуби, а прогнозни нереализирани печалби, базиращи се на спад на акции, но знаеш ли, че само от началото на годината същия добави 16 млрд. реални долари в сметката си? За 40 дни. Реални. Които може да пипне и харчи, а не като драсканиците за загуби, на база паднали котировки на акции.
А знаеш ли, че точно когато пишеш (продължавам все едно тогава говоря на Борн) тези изкривени като тълкуване факти, "Амазон" стартираха нов бизнес - логистичнен - и акциите им стремглаво се покачиха?
И, ако е въпрос да се подпичкваме подигравателно: брутният вътрешен продукт на Русия да зае~ем, че е колкото само на първите 80 от водещите американски корпорации, а да кажем, че от 2012-та (кризата при цената на петрола, защото е факт, че руската икономика основно експлоатира природни дадености, а не произвежда) нараства средно с 2%, а на въпросните компании - с 20.

Схващаш ли, Гети (и ти, Стефан)?
Аз не се опитвам на всяка цена и с всички средства да стъпча и унизя опонента. Много дори премълчавам. Защото тук не сме да парадираме и веем байряци. Особено чужди.

А знаеш ли, Стефан, защо Бил Гейтс не е вече най-богатият човек, а е именно "осмиваният" от теб Джеф Безос?
Защото досега Гейтс е дарил 33 млрд. долара, Стефан. За благородни за цялото човечество каузи.
Трийест и три милиарда долара, Вади!
Ето, факти. Цифри.
Дай сега, Блеки, да видя колко раши са дарили дори и само 1/10-та от тези 33 МИЛИАРДА долара, които омразният империалист Бил Гейтс е дарил, пък било то и в рубли.
Чакам фактология. Имена и цифри.
Защото аз мога да цитирам още доста западни милионери и милиардери, които даряват баснословни суми за добри, общочовешки каузи.
Арнолд Шварценегер например. Или Анджелина Джоли. Нарочно "избягах" от технологиците и отидох при "бедните".
И тях ли ги мразят германците, МорскиПесни? М?
Или мразят само политиците и външната политика на САЩ?

Америка (западът) не е политиците й.
Тя е Идея.
И аз харесвам тази Идея, просто защото дава предпоставки (Юлия много точно ги е поизброила непълно в 13-ти коментар) за прогрес.
цитирай
32. apostapostoloff - Вчера в Сирия
13.02.2018 05:45
3 американски хеликоптера са избили за минути 600 руснаци. Разказали са им играта, скрили са им шайбата и са ги направили направо на кайма. Този факт е достатъчно красноречив.
цитирай
33. starforlife - ~ 32. apostapostoloff
13.02.2018 11:01
Това, ако е истина (защото едва ли е) - не го одобрявам и осъждам американците.
Никой няма право да отнема човешки живот и всеки (независимо русофил или американофил), ако се кефи на такъв акт - е идиот.
цитирай
34. raff - Стар, ти ги сравни със земята русофилите. :D
13.02.2018 11:24
И това ме кефи, защото са ми дотегнали с това маниакално чуждопоклоничество.
Очаквам "следва". :D
цитирай
35. blackpredator - абе,
13.02.2018 11:24
тия руснаци са за съжаление
купили са само в БГ 500000 имота. според различни данни, в Европа, Турция, Египет, цифрата е два пъти по толкоз
говоря за обикновени имоти, не за луксозните, където пак Русия оглавява световната класация
та над 1 млн имоти са долу горе 1 млн. семейства
ще рече, че всяко 35-то, нека да е 40-то гладно руско семейство има имот някъде по света
за туризъма не ми се и говори
само за полугодието миналата година 1,6 млн. руснаци са оставили в Турция 4,5 млрд. долара, а са били 3,5 млн. гладни преди кризата
в Гърция за последните години, ръстът е 523%(!) на гладни рашки
на гладните изстрадали рашки, въоПще не им е до суперкомпютри
те нямат ток у землянките, затова купуват втора у нашенския чернозем
изобщо Орда
май златна...
цитирай
36. starforlife - ~ 35. blackpredator
13.02.2018 11:36
Блеки, тъп си като обран бостан. (Мой кретенски лаф, с който сега те ебавам, а не те унизявам. А те ебавам, за да видиш какво е да го правиш ти с други, които може и 10 пъти да са по-умните от теб.)

А казаното от теб е тъпо:
- Първо: защото тук не говорим колко богати има в Русия и къде и какви имоти купуват (експлоатират основно природни ресурси - богати са доста хора). Тук иде реч колко са назад в съществени (почти всички) отрасли от запада и какво са допринесли за общочовешкото благо.
- Второ: защото само идиот може да се кефи, че чужди граждани масово купуват българска земя.
Ако бях полиКлик, - щях да предложа да се въведат строги закони с определени условия не само по отношение на земеделската земя.
Не е ли иначе същото като с бежанците?
И тях (рашите), както и амерковците - не ги искам като граждани-данъкоплатци тук.
Антидемократично, да, но така разсъждавам аз.
Защото да не дойде момент, когато това гъзолизане - да ни коства националната сигурност. Независимо дали заради рашите или заради амерковци.
цитирай
37. анонимен - Пак ще повторя, че тези създания, ...
13.02.2018 11:54
Пак ще повторя, че тези създания, издигащи Русия в култ, не са българи. Путинопитеци са.
Всеки знае кои са.
А Путландия е заплаха за националната сигурност.
И агентите на руската хибридна война, които помпят всеки путиноиден пост.
цитирай
38. анонимен - Точно това имам предвид! Маниакален култ към враждебна нам държава.
13.02.2018 12:09
raff написа:
И това ме кефи, защото са ми дотегнали с това маниакално чуждопоклоничество.
Очаквам "следва". :D

цитирай
39. blackpredator - е, ти с твоя култивиран бостан,
13.02.2018 12:30
искаш за ме убедиш, че една от най-богатите и големи страни в света е била до вчера, а и до днес изолирана като "Джурасик парк"
айде нема нужда
и идиота не се кефи /не е тъпанаря пулю/, а констатира една глобална тенденция, непонятна за нашенските тенджъри /да не се бърка с джендъри/
и за даренията
за мен страна е, тая в която няма нужда да даряваш...
цитирай
40. starforlife - ~ 39. blackpredator
13.02.2018 12:39
Блеки, изопачаваш факти.
Свръх богатите империалистични копелдаци не даряват само за собствената си държава, а казах: за общочовешки блага.
Но като засегна темата за даряване, та да дам линк, който може да се приеме за трета рашка комика.
На па земи:
https://www.kaldata.com/it-новини/предложиха-всеки-руснак-да-даде-по-21-000-ру-274329/amp

Чети и хвалипръцкай велика (и демократична, и демократична) Русия.
цитирай
41. inf0rmant - Цитирам:
13.02.2018 13:17
"https://www.kaldata/it-новини/предложиха-всеки-руснак-да-даде-по-21-000-ру-274329/amр

Блеки, да ти е~а и държавата (могъща), ако така ще стига амерковците по отношение на космоса.
Дори и да не се приеме - самата идея е жалка.
Все едно да искаш джобните на децата си.
СмЕх!"

Жоро, направо го отстреля. :)
цитирай
42. merlin68 - starforlife, най-първо искам да ти ...
13.02.2018 13:30
starforlife, най-първо искам да ти благодаря, че ме осветли по въпроса за Библията, аз понеже не съм я чел, и да узная, че в нея пишело - "Жълтата раса ще завладее света.", за мен е голямо допълнение към общата ми култура, а дали можеш да ми подскажеш и в чие евангелие е написано?
На второ място бих се радвал да ме светнеш, след като техническото развитие според теб основно зависи от компютърните технологии (с което принципно съм съгласен) и респективно от "супер" компютрите които притежава една страна, то защо в технологично отношение България изостава значително от Русия, при положение, че както казваш, у нас имаме много по мощен супер компютър от тези които имат руснаците? Чудя се, ти откъде получи информацията, колко и с каква мощност супер компютри има в САЩ и Русия, да не би да ходиш да им ги поправяш? И се чудя, ако информацията ти, че САЩ имат хиляди пъти по-мощни от Русия компютри, защо изпреварват руснаците само със 150 години, а не да речем с няколко хиляди години?

Но най-важното което искам да ти кажа е, че е прекрасно човек да е специалист в своята област, и още по-прекрасно е, ако това му носи удовлетворение и добри доходи. Но е доста неадекватно да си мисли, че всичко се върти около него и около сферата в която той е специалист. Опит за налагане авторитетно мнение в други области, особено пък и ако искрено си вярва, го прави смешен в очите на другите, и още по-лошо, дава му една изцяло крива представа за света извън него.
цитирай
43. vaquero - starforlife,
13.02.2018 13:31
Млад си, разбираемо е. Не си хаби силите на блоговия фронт. Тук всички сме чугунени глави. Всеки е излязъл да защитава възгледите си и не го интересува чуждото мнение, ако не се намеси грубо в неговото. Но технологичната и техническата изостаналост на Русия не е основание да не харесваш водката й.
цитирай
44. starforlife - ~ 42. merlin68
13.02.2018 14:42
merlin68 написа:
starforlife, най-първо искам да ти благодаря, че ме осветли по въпроса за Библията, аз понеже не съм я чел, и да узная, че в нея пишело - "Жълтата раса ще завладее света.", за мен е голямо допълнение към общата ми култура, а дали можеш да ми подскажеш и в чие евангелие е написано?

Моля, пак заповядай.


merlin68 написа:
На второ място бих се радвал да ме светнеш, след като техническото развитие според теб основно зависи от компютърните технологии (с което принципно съм съгласен) и респективно от "супер" компютрите които притежава една страна, то защо в технологично отношение България изостава значително от Русия, при положение, че както казваш, у нас имаме много по мощен супер компютър от тези които имат руснаците?

- Защото, Мерлин, България е 7 милиона, а Русия 147.
Тоест: Статистически погледнато е естествено 21 пъти по-голяма Русия да ражда 21 пъти повече "мозъци".
- Защото, Мерлин, България е бедна страна. Докато в Русия (най-голямата по територия в света), Господ е сипвал какво ли не.
- Защото, Мерлин, България доста години не развиваше собствена наука, а беше подчинена на прищевките на СССР.
- Има още "защото", но да спра дотук. Дори и тези "оправдания" мисля, че са достатъчни.

Но, Мерлин, знаеш ли, че сателитните камери, които Гугъл използва, са по българска технология, разработена в "Оптед" - Пловдив в периода 1993-та - 1995-та?
Е, вече знаеш. Хей така, за обща култура.



merlin68 написа:
Чудя се, ти откъде получи информацията, колко и с каква мощност супер компютри има в САЩ и Русия, да не би да ходиш да им ги поправяш?

Много просто, Мерлин. С "Blue Gene" на IBM (първият, по-маломощният) съм работил в периода от средата на 2011-та до началото на 2013-та.
Зная, че може и до се присмееш, но това изобщо не ме е~е. Факт обаче е, че мога да те затрупам с конкретиката за тази машина, и дори 2 съблогъра са го виждали чрез интерактивно видео.

Както ти, Мерлин, имаш своите интереси и четеш или посещаваш (надявам се) семинари, изложения, конференции, симпозиуми - така го правя аз при високите технологии.
Защото с това си изкарвам хляба от четвърт век.
А и давам такъв на други хора.



merlin68 написа:
И се чудя, ако информацията ти, че САЩ имат хиляди пъти по-мощни от Русия компютри, защо изпреварват руснаците само със 150 години, а не да речем с няколко хиляди години?

Много просто: щадя рашите. Ха ха ха
Шегувам се.
Явно нищо не разбираш от компютърна техника и едва ли бих могъл да ти го разясня.
Но, ако държиш...



merlin68 написа:
Но най-важното което искам да ти кажа е, че е прекрасно човек да е специалист в своята област, и още по-прекрасно е, ако това му носи удовлетворение и добри доходи. Но е доста неадекватно да си мисли, че всичко се върти около него и около сферата в която той е специалист. Опит за налагане авторитетно мнение в други области, особено пък и ако искрено си вярва, го прави смешен в очите на другите, и още по-лошо, дава му една изцяло крива представа за света извън него.

Ами аз това не го мисля по отношение на себе си. А ти?
Кое от казаното от мен тук и сега, ще оспориш и опровергаеш, Мерлин? Давай. Но с фактология, а не с патетичност.
Всичко изнасям с подробности, които мисля, че говорят, че не съм празнодумец. Факти. От 80-те години, та до ден днешен.
цитирай
45. troina - https://www.dnes.bg/.../bogatstvoto-e-neshto-neprilichno-i-prestypno-za-rusnacite.183.
13.02.2018 14:54
какво казват самите ръшки..за Путин,Властта и парите..80%,почетете,моля..
жоро, ежедневните тролски „анонимни“ атаки са винаги
емоционални, нелогични.патетични и.. комични..
справка/ Блекито
докато, твоите аналитични данни са Фактология/кой ще оспори?
и, накрая и аз да подам един линк/от Кухнята/
иначе, аз съм аполитична от как се помня...
моето мнение, и моята позиция винаги съм изразявала лично и открито
за голямо съжаление, България и българите губят най-многооо
от това разделение на лагери..
кой го беше казал, Блеки? Разделяй и владей!
нали си падаш малко нещо Хегелианец / докажи се..

колегата Мерлин68,а ти в каква сфера си падаш специалист
защото..не се разбра дотук,извинявай..
благодаря за вниманието и търпението,момчета!
Юлия
цитирай
46. krumbelosvet - Интересно
13.02.2018 15:12
След като се появиха публикации за хибриди между Хомо Сапиенс и Неандерталци, защо тая свръх-важна тема угасна в мълчание? Това е май най-важният РАСОВ проблем. Колко ли са хибридите, какъв процент са и какво е географското им разпределение? Но като знам кой е практически монополист в медиите и нета, си мисля с изненада, дали там, при монополистите, не са потомците на неондерталците. Щото мъжките потомци на сапиенка и неъндерталец били зле с размножението и значи - склонни към дженджърство.
цитирай
47. starforlife - ПС за Мерлин:
13.02.2018 15:19
Ще допълня в постинга музикален фон.
Гледай клипа.
Наред със снимки на част от моята колекция (българските) компютри, съм драснал по някой ред, който тук-там оправдава думите ми в последния абзац на 5-ти коментар.
цитирай
48. barneba - Здравей!
13.02.2018 15:51
Симпатизирам на Русия, но не може да се отрече, че думите ти тежат на мястото си. Все пак по-добре с Русия, а не със САЩ.
цитирай
49. merlin68 - Обяснението ти защо въпреки по-...
13.02.2018 16:48
Обяснението ти защо въпреки по-мощния си "супер" компютър, сме технически по-изостанали от руснаците, свързано със значително по-големия брой на населението и полезните изкопаеми в Русия, безспорно е логично. Но възниква един друг въпрос - защо Люксембург, чиито полезни изкопаеми са отдавна изчерпани, територията съвсем малка, а населението малко над половин милион, и следователно няма база за огромни технологични ръстове, е страната с най-висок БВП на глава от населението в ЕС? За сравнение, в "локомотивът" на Европа - Германия, БВП на човек е около 47 000 долара, а в Люксембург е около 57 000. Освен това, производителността на труда, също е по-висока от следващата я Германия. Не е ли странно като имаш предвид, че тази държавица, едва ли има повече и по-мощни "супер" компютри от САЩ, или Германия?

Иначе, че си работил с втория по мощност компютър в България, аз няма защо да се съмнявам в думите ти, въпросът обаче беше друг - от къде знаеш колко мощни компютри има в САЩ и Русия? И понеже четвърт век, компютърните технологии са работата ти, то това би следвало да ти помогне да отговориш на въпроса така - няма от къде да знам.
Възниква един под въпрос - "за руските хакери". Не става въпрос за глупостите с хилядите акаунти и вмешателството в изборите на САЩ. Питам, как се получава така, че тези хакери, нямащи свои собствени софтуерни разработки на американско ниво, както и такива "супер" компютри, постоянно пълнят Уикилийкс и разни подобни платформи със секретна американска информация, докато подобна руска не изтича? Странно е хиляди пъти по-мощните американски компютри и супер софтуерът им да не могат да защитят американските секрети от допотопната изоставаща минимум със 150 години руска компютърна техника. Или нещо бъркам тука?
цитирай
50. blackpredator - как бе,
13.02.2018 16:57
няма откъде да знае ?!
от Юлка бе, тя знае сичко
цитирай
51. bumerang - Извини ме,
13.02.2018 16:58
Ще си позволя да се намеся, но не по основната тема, a по едно изречение, което ме впечатли, а именно:
"Да поентвам ли, че аз говоря за САЩ (запада) като икономически предпоставки да се развиват неща (технологии например) в полза на цялото човечество, а не за тях като външна политика и поведение?"

Принципно външната политика на една държава не е самоцелна. Тя е свързана с вътрешната и се прави, за да я обезпечи, както и обратно. Там, където този принцип е нарушен, нещо някъде в държавата започва да куца. Това е грубо моето виждане за политиката, но не ти го казвам, за да те коригирам, защото може и да не съм права, а за да помислиш дали не е Така.
цитирай
52. predatorkapredatorka - мерлине,послушай Блякчу/и, чети, преди да пишеш соц.реферати..
13.02.2018 17:12
Странно е хиляди пъти по-мощните американски компютри и супер софтуерът им да не могат да защитят американските секрети от допотопната изоставаща минимум със 150 години руска компютърна техника. Или нещо бъркам тука?

аз имам около 3 000 постинга, за около5г
ако, поне 1 000 прочетеш,няма да ставаш за смях..
през взискателнта Блогерска публика
немам нерви, да се повтарям.
дълготърпение и мъдрост ти пожелавам..
Юлия
цитирай
53. zaw12929 - Няма как Русия да е изостанала век и ...
13.02.2018 18:29
Няма как Русия да е изостанала век и половина, защото преди век и половина никой не е имал компютри. В качеството на какъв ни занимаваш с кусурите на Русия, които не ни засягат. Русия има извънземна електроника и изключва електронните системи на всеки всеки американски кора и самолет- обикалящи границата на Русия без право на влизане.С изключени системи американчетата напълниха гащите и... напуснаха флота... Има и още три държави с непостижимо високи за САЩ технологии. Скоро ще се радваме на обединението на Корея и важното е светът да добрува
Причина за изоставането на изтока е колонизирането му, ограбването на богатствата и там днес има ужасно бедни- 80 % от... нямат тоалетни, а се мият в реките и живеят край тях... Желая ви успех в преодоляване омразата, с която сте враг на себе си. Подреждайте си постингите, изчистете злобата- блогът е създаден да общуваме с доброта и уважение!
https://www.youtube/watch?v=syctA-0U7g4
цитирай
54. merlin68 - Странно е хиляди пъти по-мощните ...
13.02.2018 18:43
predatorka написа:
мерлине,послушай Блякчу/и, чети, преди да пишеш соц.реферати.. Странно е хиляди пъти по-мощните американски компютри и супер софтуерът им да не могат да защитят американските секрети от допотопната изоставаща минимум със 150 години руска компютърна техника. Или нещо бъркам тука?

аз имам около 3 000 постинга, за около5г
ако, поне 1 000 прочетеш,няма да ставаш за смях..
през взискателнта Блогерска публика
немам нерви, да се повтарям.
дълготърпение и мъдрост ти пожелавам..
Юлия


Някъде много, много дълбоко в мен, скъпа и многоуважаема милейди Юлия, да не би ти да ме бъркаш с някой от собствените си никове с които водиш конструктивни дебати под трите си хиляди постинга?
цитирай
55. starforlife - ~
13.02.2018 21:03
~ 48. barneba - О, няма проблем. Можеш да симпатизираш на когото искаш. При мен е демокрация. Ха ха ха
Аз не целя да те отклонявам от симпатиите ти или печеля за мои и именно това показва, че съм аполитичен. Просто излагам някои факти и съждения.


~ 49. merlin68 - Мерлин, на твоите въпроси ще отговоря по-късно, в изричен коментар, защото са по-задълбочени, но имам една забележка: Защо ти не отговаряш на моите, а ги отклоняваш? Хайде дай сериозни отговори първо ти на моите въпроси и ще получиш сериозни отговори на своите. Но отговори (ударението е на първото "о", отговор като съществително, а не глагол) не като онзи за ключа, дамаджаната и агнето, моля.
Започни именно с онези въпроси, касаещи децата ти, моля. Защото те са мой клинчер в "спора" ни.

ПС: Написаното от теб по отношение на Люксембург само подкрепя моята основна теза, не я опровергава.


~ 50. blackpredator - Ето за това празнословие и тъпанарщина говоря.
Блеки, ако няма какво да кажеш - по-добре мълчи.
Смешен си отстрани, а не забавен, още по-малко остроумен.

ПС: Коментарът ти за 500-те хиляди купени имота е толкова измислен и неотговарящ на истината, че не отделих време да те репликирам тогава.
Исках доста насрещни на мои данни по отношение конкретно на амерковците да съпоставиш с рашките, но мълчиш като пу~ка в нови гащи именно, защото с фактологията не можеш да спориш.

~ 51. bumerang - Да те извиня за какво?
Нали една от идеите на блог-платформите е дискутиране, а ти това правиш.
А по "забележката" ти: Не си разбрала нишката на моите мисли, съждения, мнения, а именно: че аз не визирам Изтока и Запада като политика, а като системи и то основно икономико-социални.
Частното предприемачество е един от основните двигатели на прогреса. Както и да го погледнеш, но не в тесния му смисъл.
Някога, някой, е напуснал пещерата (предприел е инициатива, предприемачество), отишъл е до пожара в долината и е донесъл на племето си огъня. След това други са подели инициатива да го поддържат. После са се научили да го създават.
За това говоря в постинга. За тази частна инициатива, която беше заклеймявана и стъпквана при соц-а, при Изтока.
Говоря за САЩ не като държава (държавен апарат), а като частна инициатива на частните предприемачи, създаващи блага - откриващи и развиващи нови технологии, нови материали, нови лекарства, въобще създаващи нещо, което цели да направи и в крайна сметка прави живота на човека въобще, а не само на американеца по-добър.
Стана ли ясно?
Мен не ме интересува държавният апарат като... политическа политика (ха ха ха). Интересува ме това, дали той създава благоприятен климат по-горното да се случва.
Е, поне досега, Запада показва и доказва, че е по-добрата в това отношение от Изтока.
Идеята за комунизма като нравствена идея е готина, но е наивна и утопична. Нерелизируема. Разсъждавах го с почти същите като сега, на 46 години, доводи, още на 16. Но това е друга тема.

Надявам се да стана ясна позицията ми, bumerang. Благодаря за включването и изказаното мнение.


~ 53. zaw12929 - Виж сега...
Най-обичам някой да ми дава наклон в живота. Нали именно за това се говори в постинга: че ако не оставиш човек да води собствената си инициатива - нещата окуцяват.
Аз не те занимавам, защото не съм дошъл на вратата ти и да напъвам да ме слушаш. Ти си избрал сам да прочетеш материала. Тук задължителни Ленински съботници (русофилите) няма. Така, че забележката ти е не само неуместна, а и нагла.
А това за подреждането на постингите ми е толкова смешно, че ще се направя, че не съм го прочел.

ПС: А това пък за извънземните и цитирания пример... Направо излекува злобата ми и завинаги залепи усмивка на устните ми. Това за кой "изток" говориш - също.
Тенкс.
(Блогиада-клоуниада.)
цитирай
56. musicgirl81 - Жоро-Стар, обидена съм ти! ;)
13.02.2018 23:05
А съм ти обидена, защото онзи ден си говорим с Корти, тя ми пусна една твоя любима изпълнителка и песен, които харесах. И ги постнах, закачих те, а ти изобщо не само, че не ме отрази, а дори не ме посети. ;)
Иначе по постинга: аз лично харесвам руснаците. Американците по не ме кефят. Хем са далеч, хем си врат гагата да са близо. ;) ;) ;)
цитирай
57. kolevn38 - Просто ще припадна от смях...
13.02.2018 23:32
Както винаги съм казвал - пред фактите и Боговете мълчат, само комунистите - не...
Особено силно впечатление както винаги прави zaw12929 - такава детинска наивност и вяра в добрия Дядо Праз рядко се срещат, чак буди умиление понякога.
цитирай
58. merlin68 - starforlife, аз на твоите въпроси ...
14.02.2018 00:17
starforlife, аз на твоите въпроси отговорих, друг е въпроса, че ти очевидно не си разбрал съвършено ясния ми отговор. А, това, че си мислиш, че друг мой отговор би бил твой аргумент в спора ни, е просто много забавно. И знаеш ли защо? - Защото между нас няма спор, няма игра. Представи си, че аз съм шахматист, а ти си играч на покер, какъв е спорът между нас, каква е играта?
Въпросите ми които наричаш "по-задълбочени", всъщност са съвсем плоски и са реакция на също толкова плоските ти твърдения.
Много по-задълбочен (поне спрямо нашия плосък диалог) е коментарът на bumerang. А тя съвсем плахо ти намеква за взаимовръзките в политиката, а и във всичко останало. Трябва да има някакво познаване на тези връзки в много области. За да правиш глобални изводи, трябва далеч да надскочиш тясната си специалност, а ти, без ни най-малко да искам да те обидя, в това отношение проявяваш удивителна наивност. Иначе спорът отива на там - Мраз, или Haier, кои са по-добрите? И на кого му пука:) Какво да спорим за американски и руски компютри, когато са с части от Малайзия и Китай, а тези "супер" компютри които са венец във върховите американски и руски технологии, нито ти, нито аз сме виждали:))
Говориш за Запад и Изток, а нямаш представа какво съдържание имат тези цивилизационни понятия (иначе не би обявил САЩ за Запада, а Русия за Изтока), ти просто вкарваш в тях някакви странни свои разбирания. Частната инициатива, не е творение на Запада, и Китай не се развива така защото следва западния модел. А представата ти за капитализма като модел на свободното предприемачество е с дата 19 век. Това което САЩ "дава" на човечеството, днес огромната част от човечеството не желае, но ти искрено не разбираш защо:)
Днес пред човечеството, проблемът не е как да се ускори научно-техническия прогрес, проблемът е, че той стигна много далеч и обществените науки (ако въобще могат да се нарекат науки), никак не го догонват. Потребителското общество, което днес олицетворява Западът, е най-лошата болест сполетявала човечеството. Затова инженерите като теб не носят вина разбира се. Знаеш ли защо Европа е единственият континент с отрицателен естествен прираст? - Защото от рекламираните луксозни стоки и провокираното желание да ги притежаваме, на нас не ни остава време за деца. Защото Европа се обитава от надбягващи се за лукс плъхове, до толкова потънали в състезанието си и къпещи се в спечелените блага, че са изключили половината от инстинктите си на живи същества. Когато се напъваш по 12 часа на работа за да си купиш нова кола, или да отидеш на екскурзия в Дубай, а защо не за да сбъднеш мечтата си за нови цици... кога ще се грижиш за деца. животът е изпълнен с толкова много луксозни съблазни, че никой не желае да се окове с малки дрискащи и ревящи окови. Те така ще свърши Западът в рекламиране и съзерцание на своята алчност. А това Западът искаше да наложи като модел на цял свят - самоубийството. Но не успя, светът отказа и днес пред твоя любим Запад (от който за съжаление и ние станахме част), стои дилемата да изчезне претопен от варварите, или да повлече цялото човечество в една последна война.
Не знам дали разбираш, колко незначителен е спора руските, или американските телевизори са по-добри.
цитирай
59. starforlife - ~ 58. merlin68
14.02.2018 06:45
Отговорът ти както обикновено е встрани от въпроса.
На нас (като нация) не ни трябват философи (като теб), а хора на действието (като мен).
(Последното звучи надуто, но е факт, най-малкото, защото както вече те питах, но ти премълчава и уточних - аз, лично, създавам работни места тук, в България (опитвайки се да са нещата по западен образец), а ти просто философстваш в един тъп блог.)

Последният път когато бях на гости на Приятел (и Колега, - работи за Гугъл, при скромно годишно възнаграждение малко над четвърт милион долара) в Щатити, се случи следното: Изгоря нищо и никаква крушка. Най-обикновена. На тавана на стаята (да я наречем). Вярно - на около 3,50 м. височина, но достъпна без проблем. Казвам му: "Дай стълбата да я сменим." А той (клати показалец) "Тц. Има си хора за това. Те също хранят семейства. Защо ние с теб трябва да им ядем хляба?" И се обади на такъв. След час-час и половина дойде един пич, смени за 5 мин. крушата, взе 35 долара и си отиде.
О, неее, не съм такъв (с две леви ръце). Имам 3 къщи. Тук, в България. (Щото изпращам и такава навън.) И майстор в тях почти не е влизал. (Има хора от блога, които могат да потвърдят, че много неща умея. Почти всичко.)
Но съм абсолютно съгласен със западното (му) мислене: нека всеки прави това, което му е стихията, за да ставят нещата правилно и качествено.
Така, че: ти си остани за мен с (празнословното) философстването и разбиранията си, а аз с моите принципи и разбирания.
Дискусията просто е безсмислена, защото аз съм практик, а ти теоретик.

ПС: Засега прекъснах допълването в постинга, но ще има още. Включително като се върна в София и обещаните снимки на руски и щатски електронни компоненти.


И още нещо: Краят на постинга го знаех още от самото му начало и ще касае образованието. Тогава ще се види (поне би трябвало), че аз не съм американофил и русофоб и съм позитивен човек.
Не, че ми дреме кой тук как ме възприема де.
цитирай
60. merlin68 - "Отговорът ти както обикн...
14.02.2018 08:27
"Отговорът ти както обикновено е встрани от въпроса.
На нас (като нация) не ни трябват философи (като теб), а хора на действието (като мен).
(Последното звучи надуто, но е факт, най-малкото, защото както вече те питах, но ти премълчава и уточних - аз, лично, създавам работни места тук, в България (опитвайки се да са нещата по западен образец), а ти просто философстваш в един тъп блог.)"

"Философ", "прагматик", "човек на действието", или на "бездействието", подобни квалификации правени в блог, аз няма да коментирам. Смяташ ли, че си квалифициран да определяш, кой е нужен и кой ненужен на България? Все пак се радвам, че четейки собствените си думи, дори ти разбираш, че си надут.
Що се отнася до Запада, тенденциите са очевидни, може би затова един самодоволен, западен човек като теб се дразни от думите на еди бездеен, дървен философ:)
цитирай
61. starforlife - ~ 60. merlin68
14.02.2018 09:19
Виж сега, Мерлин...
Не те кефи, но аз съм прав.(За това, че си философ.)
А съм прав по много причини.
Например:
- Ти дори не знаеш какво е това "Хакер", а използваш думата и затова замълчах по отношение на тези ти смешни приказки за руските "хакери", а не се произнесох, че общата ти култура там е доста по-ниска от моята по отношение на борсата.

Активирам мой постинг (90% от постингите си деактивирах когато "професионалистите" от блог.бг оакаха тотално вю-то (иначе ЗавЦифри щеше да види визия на мои постинги, която никъде няма тук, а не да пише смехории). А го активирам, за да прочетеш малко и "трансформираш" общата си култура по отношение на понятието "Хакер" в правилна посока.
Заповядай:
http://starforlife.blog.bg/technology/2015/09/29/ti-si-haker-niama-po-prestijno-ot-tova.1395450

После отговори на това, моля:
Под постинга "Михо замина за Полша...", starforlife написа:
Вади, извини ме, постинга няма да коментирам, защото казах, че не се интересувам от полиКлика и дори не зная кой е Михо...

Но искам да попитам нещо Мерлин, нали може? Благодаря!

Мерлин, защо линка си го цитирал в заглавието, а не в тялото на коментара?

цитирай
62. bumerang - ...
14.02.2018 10:25
Разбрах много добре за какво става въпрос и поздравления, че си разбрал какво е частната инициатива и интерес за развитието на една държава - нещо, което някои не могат да разберат и на 60, но има неща, които няма как да бъдат разделяни. Но това е тема, която не желая да коментирам тук и днес. Честит празник. Пожелавам ти много любов.
цитирай
63. starforlife - ~ 62. bumerang
14.02.2018 15:04
Разбрах, че си разбрала (ха ха ха), но не разбрах дали Мерлин е разбрал и затова си позволих да понапиша повече букви в репликата си към теб.

Мерлин, пич, една препоръка от мен, головодникът с ниската обща култура: Никой човек... Ама абсолютно никой... А още по-малко по-интелигентният... Не обича да се изказват от негово име и да поясняват негови думи. Не си позволих да ти го кажа по отношение на това видиш ли какво ми намеквала БумерангУомен, защото очаквах да се "върне" и не исках да я "намесвам". Сега обаче ти го казвам и както ти се изказа за това, откъде пък видиш ли аз съм знаел за рашките и амерковските суперкомпютри, сега е резонно аз да те попитам ти пък откъде си сигурен какво е искала да ми каже и/или намекне въпросната дама?
Опитваш се да гледаш по-отвисоко, пич, хората, не в светлината на чисто "професионални" компетенции, а на общочовешки такива, но интелектуално "превъзходство" там не се постига с по-дълъг житейски път или повече прочетени книги.
Хората, Мерлин, са по-сложно устроени и уникални същества (повЕрвай ми, най-малкото защото дори не можеш да допуснеш какво е второто ми ви'шо), и някои твои заключения са безумно нелогични.
Както и да е, няма да активирам други мои постинги, че да обогатявам общата ти култура по коренно различни "казуси" от хай-технологични, а ще си репликирам на воля новия коментар на БумерангУомен.


bumerang, благодаря за оценката по отношение на разбиранията ми за частната инициатива и дори ще си позволя нова доза букви.

Въпросният ми мироглед за частната инициатива датира още от 1987-ма, когато бях на 16. От тогава никой не ми е дал 1 лев за нищо. (Говоря за родители, които бяха "орел, рак и щука", а тогава се и разведоха).
На 18 и половина купих първата си къща. Със собствени средства. Именно заради инициативността си. Още бях ученик в техникума.
Като студент в Пловдив, работех на 3 места (едното беше именно "Оптед", Мерлин - програмата" Шипка" - българската "следа" при космическите технологии.) и със заработваното се издържах, издържах купонджийски живот с бъдещата ми Съпруга и Приятели и стягах и обзавеждах къщата (Бях я купил голи тухли, без дори дограма - груб строеж просто.)

Тук, БумерангУомен, ще ме извиниш, но ще се отклоня (ли?!) за малко, хем, за да "издразня" Мерлин, хем да му покажа снимки от единия ми трезор, където са милионите ми (защото той пита, а аз за разлика от него не празнословя с клишета за дамаджани и агнета).
Заповядай, Мерлин. Снимки от въпросната къща, за която споменах по-горе.
http://lovertosimplicity.blog.bg/technology/2013/09/13/draznenie.1148213

(следва)
цитирай
64. krumbelosvet - Г-н старфорлайф,
16.02.2018 17:09
Май наиктина вие сте г-н "М?" И пак откривате топлата вода, че САЩ водят в технологиите. Не знаете ли причините? Как ще ги знаете, като Кенеди беше убит месец след като изтъкна само една от многото причини - страшната разруха от ВСВ, от която ВСВ САЩ излязоха забогатяли и цветущи. И наложиха на СССР НАДПРЕВАРА във ВЪОРЪЖАВАНЕТО, която направи изтощението му хронично - оръжията изядоха не само маслото, но и домовете, телевизорите, колите, WC ако щете... Да не се връщаме до Чингис Хан, Златната Орда и Наполеан, до първата Кримска война (сега е втората с почти същите противници, които тогава са Турция, Англия, Франция, едно италианско кралство и едно немско графство)... Англия, сега САЩ, за които Турция е ГЛАВЕН СЪЮЗНИК, не случайно ни разоръжиха веднага щом им се удаде. Такива съюзници са ни...
цитирай
65. alchemist - Хубава статия, но изпускаща нещо важно.
16.02.2018 19:15
Икономическата свобода е важна предпоставка за извършване на съзидателна дейност, правене на кинти и спокоен живот. Това са неща, които ги е нямало в периода 1917 - 1991 г там. Даже най-способните и талантливите са били подтискани от една групичка политици(бизнесмени).
За мен Изтока не е Русия- тя е мутирало продължение на Запада.
цитирай
66. starforlife - ~ 65. alchemist
21.02.2018 13:10
Абсолютно си прав и това е от ясно по ясно.
Но иди го набий в чукундурестите глави на русофилите де.

Нарочно "изкривих" някои данни.
За да се убедя, че те са посредствени слепи, които се хващат само за изнасящото им.
Например: САЩ имат около 400!!! Нобелови носители, а не само цитираните (в Уки-то) 77. Но чукундра Мер~н не коментира това като моя "грешка", а се хвана за суперкомпютрите. Където пък е и абсолютен лаик.
Тролска работа.
цитирай
67. roocky - Истинско удоволствие е да те чете ...
22.02.2018 23:47
Истинско удоволствие е да те чете човек, поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2590616
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031