Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2018 05:45 - Логична (не казвам 100% вярна) математика
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4682 Коментари: 72 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageimageimage





Гласувай:
30



1. starforlife - Живеем във времена, в които медиите винаги обслужват нечии интереси.
26.10.2018 05:48
Всъщност това е било така във всички времена и така и ще бъде винаги.
Особено когато се касае за политизирани въпроси и особено когато те не могат да имат своего рода материално изражение, че да могат да бъдат възприемани като почти сигурно достоверни факти, а се явяват вид маргинални нечии твърдения.
Пояснявам какво ме провокира да отделя 10-тина минутки за "събирането" на информация и наДРАСкването на настоящия постинг (който като вид за N-ти път напомням на някои тук, че се явява своего рода моя гимнастика, а не кауза или мнение за нещо сериозно).
Прочетох постинг на локумджийката Тинка с ласото, че видиш ли (цитирам) "85 % от българите са русофили, 10 % нямат мнение, а 5% са русофоби".
Естествено и без да правя математическата си гимнастика бях наясно, че това са изсмукани от нищото голословни подмятания, но все пак подходих по-"сериозно" към въпроса.
Мислите, че опитах чрез Гугъл (който по тролско подмятане на Другаря генералски сол-ташак бил на 50% руски) да установя дали тези проценти поне малко от малко отговарят на Истината ли?
Ами не.
Не, защото както вече написах в заглавието на този коментар: Живеем във времена, в които медиите винаги обслужват нечии интереси и почти съм убеден, че онези 50% от Гугъл, които са амерковски - ще ми изкарат, че 85% от българите са американофили, а останалите 50%, които "са" руски - че 85% от българите са русофили (както твърди Тинчето дето "новините" ги лови с ласото).
Затова реших да приложа елементарна логична (непретендираща за 100% вярност, но както казвам - логична) математика.
За целта от тук:
http://www.nsi.bg/bg/content/2977/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB
снех и опростих публикуваната в самия постинг табличка, отнасяща се до населението на България към 31-ви декември 2017-та година.

И сега идва ред на логичната (непретендираща за 100% вярност, но все пак логична и осмислена, а не приета като твърдение от някого, който може да обслужва нечии интереси) математика.
Разделих таблицата на три части.
Първата част, в зелено, са жителите на България до 19 годишна възраст, които се вижда, че са милион и триста и седемнадесет хиляди (закръглям). Това са младежи, за които животът все още "е" "секс, наркотици и ронерол" и политиката им е през оная работа, че да се делят на русофили и русофоби. А те математически се получава, че са 19% от населението на страната ни.
Тоест, дори дотук Тинчето е ползвала ласото на въображението си и най-вече мечтите си, което никак си не се връзва с простата математическа (тоест неоспорима) логика.
Защото дори всички останали... пиргиши (ха ха ха) в България да са русофили - пак не са 85%, а камо ли пък при 10% независими които всъщност са много повече.

Втората част от табличката (в червено) към младежите (които нищо руско не са видяли, освен бензина за западните си автомобили, но пък сигурно не знаят, че на 99% идва от Русия), добавя и сънародниците ни на възраст до 39 години.
Сега...
Съобразявам се с табличката (възрастовите рамки) такава, каквато я предоставя Националният статистически институт и разсъждавам, че българите до 39 годишна възраст, по времето на соца са били сополиви под 10 годишни 'лапетий и повечето от тях (ДО 39 години вслючва и тези на 22 примерно, нали така? Които тогава още са били с пръст в устата.) почти нищо не са видели от соца, че да имат впечатление, което да им провокира нещо русофилско. Не, че за нормално мислещите хора има такова нещо де.
Тоест, дори да приемем, че само половината от тях (до 39 годишна възраст) НЕ СА русофили - пак са едни 21% от българите, които добавени към първите 19% - правят ама таман 40%.
40% НЕрусофили и то при положение, че приемаме, че нито един от българите над 39 години не е неутрален или нехаресващ (като мен) Русия, което няма как да е вярно.
Ако от тези над 39 годишна възраст приемем хей така, на "божа померица", че само едни 2% (което е смешно) НЕ СА русофили - то излиза, че минимум 42% (при много, ама много големи закръгления в полза на противното) от българите НЕ са русофили.


Аз лично ако приема, че имам 1000 Колеги (а те са много повече), то се сещам само за 3-4 които СА русофили. Осаналите със сигурност НЕ харесват нищо руско и НЕ СА.
А тук вече говорим за едни 0,3% които СА русофили.
...
Въобще...
Математически човек да реши да си "играе" (а не сляпо да се доверява на агенция "КуКу и ПиПе") - може например да пресметне колко % се явяват 100 000 българи, които всяка година кандидатстват за щатската "Зелена карта" и да ги отпише от % русофили ама със 101% сигурност.
И тук се получава дори прогресия (Тинче, не търси в Гугъл какво е това), защото от тях (100-те хиляди) ежегодно м/у 1500 и 2000 получават картата, а следващата година нови около 100 000 кандидатстват за нея. И така е от 1994-та година та до днес.
И, ако се върна на познатите си - мога да кажа, че имам над 10 такива, които заминаха за Щатите (тоест със 101% сигурност НЕ са русофили)... Над 10, които са се върнали, но съжаляват, че са (те също 101% НЕ са русофили)... Поне 500 които веднага биха емигрирали там (да повтарям ли това за 101%?)... И НИТО ЕДИН (освен споменатите 3-4), КОЙТО ДА ИСКА ДА ОТИДЕ ДОРИ НА ЕКСКУРЗИЯ ДО РУСИЯ!

Тоест, малко себерефлексия, русофилите, когато се опитвате да поднасяте информация, която никак не се връзва математически, а чисто темпорално пък се опровергава ама от всякъде.

Дори по времето на соца когато, ако не си русофил - можеше да си изпатиш и то сериозно - нямаше 85% одобрение.
Ако питате мен - русофили са (и то не всички) тези в сегмента 65-69 нагоре.
Сами пресметнете колко % са.

"Айде от мен...
лека нощ.



ПС: Очаквайте след като се върна от... където ме запилее вятъра за уикенда - да се посмеем с математика, която... "логаритмува" смехотворните 17-ти и 24-ти коментари от под предходния ми постинг.
цитирай
2. predatorkapredatorka - :)) жоре,сериозен пост/поздрав
26.10.2018 08:07
и, все пак..Google e..50% русский..
, а пък зад Идеята стоят едни и същи експлоататори,сорри.
знаеш,моите идеи са „контра“ физич.свят и.. $-благоденствие“.
знаеш, и защо съм в Германия, с Идеална цел.
та така...инак, ненавиждам стъкмистики разни..
Духът управлява..Битието, а не обратно, батко..
весел уикенд, поздрави на момчетата..
цитирай
3. vmir - Привет, Жоро,
26.10.2018 11:16
понеже се занимавам сериозно със статистика, да кажа, че приемам аргументите и заключенията ти.

Напук на лаладжиите, които със "статистика-стъкмистика" обясняват всичко, да кажа все пак, че лъжите, базирани на статистика не са статистически грешки, а или злоупотреби със статистиката, или проявления на претенциозно невежество. Статистиката оценява количествено несигурни неща, а надеждния резултат е толкова по-съвместим с истината, колкото по-надеждно желаното е било удържано далеч от реалното.
цитирай
4. vaquero - До 1. starforlife
26.10.2018 11:24
Медиите обслужват не "нечии интереси", а интересите на управляващата класа.
От статистиката се разбира, че в населението преобладават хората на средна възраст. Целта на властта е да се изтребят пенсионерите.
цитирай
5. predatorkapredatorka - 4. vaquero
26.10.2018 11:42
най-опасното се случи..
изгониха младите, умни, смели, можещи./има една АйТи прослойка, туй то...
а,пенсионерите едвам..кретат..
не са опасни, и не те са Бъдещето, колега
цитирай
6. cortana - Привет, велики математико! :):):) Понеже все пак съм твоя сянка, а според 85% :):)) и твой клонинг, сcъм длъжна да репликирам читателите ти когато отсъстваш. :)
26.10.2018 11:45
:):)):):)

Така, че:

Re 2. predatorka
Така е, гугъл е 50% руски от керемидите нагоре. :):):)
Би следвало всеки да ненавижда стъкмистиката и затова мен ме учудва как е възможно да съществуват русофили при положение, че именно при харесваните от тях идеи и идеология стъкмистиката пъпкува отвякъде!
Духът се опитва да определя битието и в личностен план може да се каже, че в много случаи успява. При обществения бит обаче важи поговорката 'Има една царица и тя се нарича парица.' :):)

Re 3. vmir
Винаги съм определяла Жоро като разумен и правдив човек, който не се ръксоводи от поднесеното му на яслата, а впряга нещата в стремена, на които сам може да държи краищата. Така е и в случая. Не разчита на разни статистики, а дори и за нещо, което може да е толкова спорно и с широка степен на компрометираност, логично разсъждава, а не преживя. :)

Re 4. vaquero
Не съм съгласна, Жоров градски. :)
И в случая Вие демонстрирате чисто социалистически ограничен мироглед, защото е така, както казвате единствено при едноличните/еднопартийни 'режими', какъвто се е явявал социализма. Ако не знаете, в условията на демокрация, стремящите се към властта са поне два обособени като идейност обекта, всеки от които може и има свои медии, а не всеки се явява управляващ във властта. И точно това е и смисълът на медиите, да бъдат едно от оръжията на дадения обект/партия за домогване до тази така сладка власт. :)

Re 5. predatorka
Не ги изгониха, а просто им предоставиха възможността да си тръгнат. И по времето на социализма е щяло да е така с младите и не само, ако е имало настоящата възможност да се емигрира на запад. Единствено тоталитарността на режима тогава е възпирал същите процеси като днешните да се случват и тогава, а не това, че видите ли било хубаво при социализма. :)
цитирай
7. get - До 3. vmir - Когато статистиката Е ПОЧТЕННА и с ясно формулиран ОБЕКТ НА ИЗСЛЕДВАНЕ ... ?
26.10.2018 11:50
... същата е коректна наука - Инак ...?

Инак става като във вица за статистиката на социализма - която приравняваха с: Колко вида лъжа има? И който каламбур-виц гласеше?
- Има ЧЕТИРИ ВИДА лъжа!
а) благородна лъжа, тази която изричаме за да предпазим ближния си от психически или морален потрес!
б) обикновенна или банална лъжа;
в) долна лъжа - обикновенно с цел лично облагодетелстване;
г) статистическа лъжа - тоест: при социализма да представим нереално КОЛИЧЕСТВЕНО "доказателство" за това - колко по-добре живеем ние в СОЦИАЛИЗМА, за разлика от онези в "гнилият запад" :)))

- Този алогизъм по отношение на методология И ЛОГИКА статистическа, идваше от това - ЧЕ ПОДМЕНЯХА МЕСТАТА, като предиката:КАЧЕСТВО(?) - го подменяха с квантора:КОЛИЧЕСТВО - КАТО ПОКАЗАТЕЛ ЗА ДОБРО, тоест КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ :))) !? ... или както пак във връзка КАЧЕСТВО><КОЛИЧЕСТВО се шегувахме на времето, казвайки: Хубав е живота в социалистическия лагер - да де, но все таки живеем в "лагер"? - За разлика от хората "на запад" - КОИТО живеят в ОБЩЕСТВО!

А инак в психолого-криминологичните изследвания СТАТИСТИКАТА ИМ МНОГО СЪЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ-РОЛЯ - тъй като ТЯ подпомага СЪЩЕСТВЕНО РАБОТАТА ПО изготвяне ВЕРОЯТНОСТНИЯТ ПОРТРЕТ(профил) при издирване на НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ, НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
- Този факт-твърдение, мога категорично и обосновано да подкрепя с доказателства от професионалният ми опит!
цитирай
8. get - До 4. vaquero - Да ви питам Вас, многознайкото и марксистА - СЛЕДНОТО?
26.10.2018 11:58
- След като твърдите долното ... ?

vaquero написа:
Медиите обслужват не "нечии интереси", а интересите на управляващата класа.
...
Целта на властта е да се изтребят пенсионерите.


- Коя бе УПРАВЛЯВАЩАТА КЛАСА - при СОЦИАЛИЗМА?

- ВЛАСТТА ЕДВА ЛИ ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ИЗТРЕБЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ - тъй като ТЕ САМИТЕ СЕ САМОИЗТРЕБВАТ - поради ПРИСЪЩИЯТ И ФОРМИРАН ПРИ СОЦИАЛИЗМА - начини на МИСЛЕНЕ и ПОВЕДЕНИЕ!
цитирай
9. cortana - Гет, привет! :)
26.10.2018 12:15
get написа:
.....
- ВЛАСТТА ЕДВА ЛИ ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ИЗТРЕБЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ - тъй като ТЕ САМИТЕ СЕ САМОИЗТРЕБВАТ - поради ПРИСЪЩИЯТ И ФОРМИРАН ПРИ СОЦИАЛИЗМА - начини на МИСЛЕНЕ и ПОВЕДЕНИЕ!
Естествено, че са пълни глупости твърдения от рода, че властта има интерес и го прави това да изтребва пенсионерите. Това е толкова глупаво твърдение, че всеки нормален човек би следвало да го подмине със смях.
Жоров градски, всеки един процес въобще, било то живот на един продукт или човек в случая, има начален етап на бавен lвъзход, среден етап на продължително и относително равновесие и краен етап на обикновено стремглаво отпадане от 'сцената'.
В този ред на мисли пенсионерите при всяко нормално развиващо се общество.... Не говоря нормално като положително развитие, а като отсъствие на процеси като някакъв вид вътрешен геноцид да го нарека..... Следва тази графика на живот.
Може би Вмир ще каже правилно ли говоря или не? :)
цитирай
10. cortana - Още ли има някой като Рустам-Рустамич, който да твърди, че статистиката на Ж се стъкмиства? :):):)
26.10.2018 12:20
Регистрирани посетители за днес
11:46 - kvg55
11:42 - cortana
11:40 - predatorka
11:21 - vencivaleri1951
11:20 - get
11:09 - vaquero
11:01 - vmir
10:35 - get
08:39 - predatorka
08:06 - vencivaleri1951
08:01 - predatorka
07:29 - kolevn38
02:30 - vencivaleri1951
00:50 - vencivaleri1951
00:22 - vencivaleri1951

05:45 - Логична (не казвам 100% вярна) математика
Автор: starforlife Категория: Лични дневници
Прочетен: 73 Коментари: 8 Гласове: 6


Уникални посетители на постинга 7. От тях нека всеки специално за Рустам-Рустамич :) да си каже гласувал ли е за постинга или да. :):)
Защото от 7те дотук, само другарят Венци не е гласувал положително.
Така ли е kolevn38, predatorka, vmir, get, vaquero и cortana? Подредих по поредност на гласуването и както виждате всичко е представено открито и може да бъде оспорено от засегнатите.
Ето такива политици ни трябват!! :)
цитирай
11. get - До 9. cortana - Гет, привет! :) - Поначало въпроса ми бе към жоров-градския МАРКСИСТ "vaquero" ... ?
26.10.2018 12:41
cortana написа:
get написа:
.....
- ВЛАСТТА ЕДВА ЛИ ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ИЗТРЕБЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ - тъй като ТЕ САМИТЕ СЕ САМОИЗТРЕБВАТ - поради ПРИСЪЩИЯТ И ФОРМИРАН ПРИ СОЦИАЛИЗМА - начини на МИСЛЕНЕ и ПОВЕДЕНИЕ!
Естествено, че са пълни глупости твърдения от рода, че властта има интерес и го прави това да изтребва пенсионерите. Това е толкова глупаво твърдение, че всеки нормален човек би следвало да го подмине със смях.
Жоров градски, всеки един процес въобще, било то живот на един продукт или човек в случая, има начален етап на бавен lвъзход, среден етап на продължително и относително равновесие и краен етап на обикновено стремглаво отпадане от 'сцената'.
В този ред на мисли пенсионерите при всяко нормално развиващо се общество.... Не говоря нормално като положително развитие, а като отсъствие на процеси като някакъв вид вътрешен геноцид да го нарека..... Следва тази графика на живот.
Може би Вмир ще каже правилно ли говоря или не? :)


... извода(ИТЕ) ВИ са правилни интелигентно момиче ... но се надявам, че "марксиста" от проповядваните негови МАРКСИСТКИ позиции - ме опровергай и/или едва ли ще ме подкрепи - Като ... ?

Отделно се обосове по "научному-маркситки" ИМАМЕ ЛИ ПРИ СОЦИАЛИЗМА - И ... ?
get написа:

- Коя бе УПРАВЛЯВАЩАТА КЛАСА ?


... ПО ВРЕМЕТО НА СЪЩИЯТ ... тази на знаещите и можещите "пролетарии" ли бе ... или на ПАРТИЙНАТА НОМЕНКЛАТУРА?

- А що за "животно" е тази "партийна номенклатура" ? - някой Ще ли ми каже ?:))) ... която и до момента, пряко, или чрез отрочетата си НАМЕСВАЙКИ СЕ ... ПРОДЪЛЖАВА АГОНИЯТА НА ОБЩЕСТВОТО НИ под формата на ПОСТ-СОЦИАЛИЗЪМ и РАШИЗЪМ? ... последното "рашизъм" - го обяснявам и по смисъла на марксистката терминология - още се нарича и "компрадорство"?

П.П.
За да нямаме езикови и всякакви други недоразумение ПОЯСНЯВАМ - КОМПРАДОР, идващо от лат. comparare — купувам, придобивам, облагодетелствам!
Определение:
Представител на местната туземно-елитарна прослойка, играеща РОЛЯТА НА ПОСРЕДНИК(и и облагодетелстваща се от това !) - между местно-КОЛОНИАЛНО население с централната власт на МЕТРОПОЛИЯТА ... наричана още и ИМПЕРИЯ !
цитирай
12. starforlife - Ха добър ден и от мен.
26.10.2018 13:05
Сега... Първо за тези, които водят статистики и "досиета" тук съм "длъжен" да ги разочаровам по допирателната на мислата им, която биха написали "Абе ти нали щеше да ходиш някъде за уикенда?"
Ще ходя бре, пичове. Ама днес е Димитровден (ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ЧЕТЯЩИ ТОЗИ КОМЕНТАР ИМЕННИЦИ И ИМЕННИЧКИ!) и майката на децата ми има имен ден. И няма как да не бъде уважена. Пък после поемаме.
цитирай
13. starforlife - А сега и моите реплики спрямо коментарите ви. При все, че Корти се е справила повече от отлично.
26.10.2018 13:13
~ 2. predatorka
Е чак пък сериозен - не. По-скоро би следвало да е замислящ някои хора (като осмиваното Тинче с ласото).
Замислящ за това, че в съвременния свят на високите тохнологии, които събраха света буквално в една шепа - можем да не бъдем коне с капаци и да използваме тази мощ на всеобщото Знание, за да си изграждаме сами представи за нещата, а не да робуваме на нечии думи, изводи, мнения, препоръки и т.н.
В случая - за себе си, непретендираща за точност, но логична и със сигурност достоверна в широките граници, които съм оставил при съжденията - може да си изведем релевантното (и ноторно - и ноторно) аксиомно твърдение, че "доказуемо" математически НЕрусофилите в България са поне 42-50%. И, ако към тях прибавим едно 20-25% като мен, на които Русия и проруските шитни им са абсолютно през оная работа - то излиза, че русофирите са не повече от 30-тина % и то поради наличието на голяма маса все още хора на възраст над 50 години, живяли по времето на социализма и с достатъчно осакатени мозъци от промивките тогава.


~ 3. vmir
Ами благодаря, Любо.
Постингът няма за цел да насажда каквито и да е мнения, а казах, че е семпъл опит в рамките на 10-15 мин. да изградя обосновано за мене си мнение за процентното съотношение по въпроса, за който Тинчето е метнала едни измислени проценти, които никак, ама никак не са логически обосновани.


~ 4. vaquero
Стига излагации бре, Градски!
Ти просто ме убиваш с повечето си изцепки.
А, ако трябва да бъда циничен и арогантен - ако пенсионер-русофилите (защото чакам от теб да ми цитираш дори само 3-ма човека на възраст под 30 примерно години, които симпатизират на идеите ви, но с готновността да ме срещнеш с тях, защото аз мога да те срещна не със стотици, а с хиляди, които НЕ припознават ама изобщо като здрави идеите ви)...
Та, ако трябва да бъда краен - ако пенсионер-русофилите са като фанатика Кушел примерно - е честно да ти кажа за изтребване "са". Защото много, ама много често, комунист се припокрива с фашист.
Има един филм "Дете 44". Изгледай го. Ще ти дам линк по-късно или ще го постна в някой от следващите си постове. Но пък, ако не можеш сам да си го откриеш и подсигуриш гледането му - за чия х~й ти е да ми се плюнчиш, че с теб дискутираме когато ти не умееш да живееш в Съвремието, че да го съпоставяш релевантно (и ноторно - и ноторно) с Миналото?


~ 5. predatorka
Ще засегна само последната част от коментара ти, Юл. Това, че пенсионерите не са бъдещето. А русофилите са там и си отиват (да са живи и здрави още дълги години естествено).
А младите продължават да бягат все още заради така и не отишлия си социализъм КАТО МАНТАЛИТЕТ. Но за наша радост - все повече и повече навлизат сериозни капиталисти в България (жалко, че не са наши, а чужди), които спомагат за задържането им. Не само както казваш на АйТи-юпитата, а въобще на умните и кадърни млади хора, които получават образование от самия Живот дори вече по западен образец и не са на яслата както е казала Корти "те ме лъжат, че ми плащат, но и аз ги лъжа, че работя". А така беше при соца - работеше се на хартия. Пленуми, пленуми, пленуми. Все сме нагоре, нагоре, нагоре и накрая... Е ни де сме!
Често отскачам до Турция (която не милея да ни е все още поробителка естествено). Хей така - на пазар. Преди няма и 2 седмици ходихме за последно (И не се пъна да ви се фукам, че съм скиторил, нали? Защото бях забравил книгите. Ха ха ха). И например за 29 лева съм купил една торбичка лекарства, които тук съпоставих, че биха ми стрували близо 300 лева. За Тинчето, че да не се напъне УЖ в свои води: Лекарства за мои роднини, Тинче. Не за мен или най-близките ми - ние сме здрави като биволи и почти толкова умни.
Та такива ми ти работи, Юл. Всичко е относително и човек трябва да намира СОБСТВЕНИЯ си баланс.
И никой друг няма правото да го съди, ако неговият баланс е в село Крив макарон, а моят... в Амстердам или Манхатън примерно.
Или греша?


~ 6. cortana
Ами ти си човекът тук, който най-добре ме познава и може да предвиди как и какво мисля по даден въпрос. Справила си се повече от добре. Цунки!


~ 7. get
Гет, в този коментар си казал и други истини, но аз искам да засегна само една, защото тя е най-важната в него и искам да се открои.
Социализмът живееше в затворен кръг - както си го нарекъл... Всъщност те сами го наричаха така - лагер. Западът живееше и продължава да живее в общество.
Интересното, което никой не може да отрече и оспори е, че по онова време на "просперитет", социализмът беше ЗАВИСИМ от запада и без един куп западни технологии нямаше да може да произвежда и малкото в болшинството си некачествена продуктова гама, която произвеждаше.
Мотокарите и електрокарите ли ни бяха качествени? (Както ще дадат като пример някои примерно.) Дето Япония ги купуваше не защото са такива (Някой да е виждал какво прави мотокар/газокар/електрокар "Тойота" или "Митсубиши" преди да ми се плюнчи?), а за да претопи стоманата и чугуна, а с отлично балансирано инженерство, използваше например за противотежести бетон на 1/100 от цената на нашите стомани и чугун.
Такива примери хиляди! Хи-ля-ди.
Ама ние се гордеехме, че видиш ли харесвали това или онова наше.
Кое бе? Кое освен лютеницата?
(Последното да не се приема буквално, но... почти. ха ха ха)


~ 8. get
Социалъзмът беше строят на шуробаджанащината (която при нас продължава все още в наследените соц-модели, а не привнесени отвън).
Пълен некадърник (необразован недоклатеняк като ВВ примерно), но на пост понеже е на стрина Ружа зълвин девер.
Хайде да видя кой и с кои очи ще го отрече?
Та дори само бай Тошо е показателен в случая: Начело на една държава да е човек с... "килийно" образование. Десетки години. За да му дърпат конците от "великия" СССР.
Сега нима не е пак така?
Бат ти Бойко - пълен ташак! Тъп като обран бостан.
И пак марионетка. С разликата, че вече марионетките са поврътливи и са ту с Русия - ту с САЩ - зависи откъде идва повече парса.
Ама парса не за благоденствието на страната, а за личното такова.
В САЩ (например), за да влезеш във властта - трябва да си богат. Тук - влизаш във властта, за да станеш богат.
Еее... По западен модел ли вървим или все още по нашенския си, балкански, на лесното?


~ 9. cortana
Правилно думаш, чАдо. Няма нужда някой да ти казва така ли е или не. Това са природни - дори Юл би казала космични закони.
Въпросът тук е, че както при всеки нормален процес, в обществото ни към момента НЕ се наблюдава стабилно плато на средна класа и нормален живот, а графиката е с висок и тесен връх - олигархичен връх.
На запад не е така. Има много богати, да. Има и много бедни - навсякъде - да.
Но има едно нормално широко плато в графиката от средна класа. Която просто живее добре, а не дрънчи оръжия както русофилите все сънуват.
Оръжия дрънчат тези, които имат много. Те предизвикват международните конфликти (Путин също се числи към тях - да не потриете доволно ръце русофилите.) Които имат малко пък - вадят оръжието в тъмната уличка или на касиера в бензиностанцията.


~ 10. cortana
"Рустам-Рустамич" е един комплексиран пръдльо.
Застаряващ лилипут при това.
Повече няма какво да говорим.


~ 11. get
Гет, бамбината, стопанисваща (подареният й от мен) профил Кортана е една чудесна умна Дама, която бъди сигурен, че слага в джобчето си поне половината русофили в блог.бг наведнъж.
Останалата половина просто ги слага в другото си джобче.
Ха ха ха


05:45 - Логична (не казвам 100% вярна) математика
Категория: Лични дневници
Прочетен: 119 Коментари: 15 Гласове: 6
цитирай
14. vmir - 7. get, Привет, Гет,
26.10.2018 14:02
Да, не намирам причина да не се съглася. С неограничеността на приложенията и многообразието на методите си, статистиката е универсален фундамент, а използването й може да служи като индикатор за качеството на изводите. Статистическите интерпретации и дефиниране на по-нетипични проблеми нерядко ме е отвеждало до философията и историята. Вероятността, разбирана като чесотата на повторяемост и разпределението на различни вероятности в пространството или времето е възможно най-общия подход към безброй проблеми. Забелязвам, че в топ-университетите по света все по-често учат студентите, че не може да бъде „научен” резултат, несигурността на който не е изчислена. Съвсем спекулативно обаче това се интерпретира като признание за липса на истина. А не може едно събитие, което се е случва за 20 минути през 20 години да бъде винаги определящо какво трябва да се прави и през цялото останало време.
цитирай
15. vmir - 9. cortana, Права си, Корти,
26.10.2018 14:19
етапите на жизнените цикли са универсални и неизбежни. Само при хората има отличителната особеност, че в някаква степен могат да влияят на стръмнината им, и както споменава Гет, някои правят низходящия си етап особено стръмен или кратък. Мой колега казваше: "Първото, което правят след като умре човек, е да му изхвърлят книгите". Не разбирам с какъв акъл някои си въобразяват, че облъчвайки околните с глупости или изтъркани баналности като един Чернобил, вършат нещо, за което някой ще им е благодарен. Парите за замърсяването се изяждат и забравят, но замърсяването и досадата се трупат. Ако не им се вярва, да се вгледат в близките си.
цитирай
16. seasons76 - Привет, Стар! ;)
26.10.2018 14:29
Не го приемам като точно защото самият ти казваш, че не търсиш точност в разсъжденията си, но те са прости, разбираеми и най-вече логични и няма как човек да не се съгласи с тях, дори да противоречат на цитирани социологически проучвания, които както казваш почти винаги са поръчани от някого и обикновено обслужват нечии интереси.
Другото с което съм напълно съгласна е това, че новите технологии и най-вече Интернет сближиха много всяка точка от света. Не говоря за физическия свят дори, а за света като съвкупност от информация, защото според мен той е предимно това в наши дни. И в този ред на мисли аз благородно ти "завиждам" на професионалните ти умения з тази сфера и възможността ти бързо и лесно да се справяш в Интернет и да достигаш до нужната ти за определени изводи или мнения информация.
Поздрави, Стар! ;)
И отново да ти препоръчам да смегчиш тона към тези, които не са прави обикновено, но с него не ще ги промениш. ;)
цитирай
17. cortana - :)
26.10.2018 14:50
starforlife написа:
~ 6. cortana
Ами ти си човекът тук, който най-добре ме познава и може да предвиди как и какво мисля по даден въпрос. Справила си се повече от добре. Цунки!
:)


starforlife написа:
~ 11. get
Гет, бамбината, стопанисваща (подареният й от мен) профил Кортана е една чудесна умна Дама, която бъди сигурен, че слага в джобчето си поне половината русофили в блог.бг наведнъж.
Останалата половина просто ги слага в другото си джобче.
:)

vmir написа:
Права си, Корти,
:)



05:45 - Логична (не казвам 100% вярна) математика
Автор: starforlife Категория: Лични дневници
Прочетен: 191 Коментари: 16 Гласове: 7

Седмият глас е от seasons76. :)
цитирай
18. cortana - Този коментар ще го пренеса от предходния постинг тук, защото го смятам за поучителен. :):):)
26.10.2018 15:21
vencivaleri1951 написа:
но ти това няма да го разбереш. За това бе и метафората със Столовата. Вероятно си спомняш когато си ходил с тейко си на почивка , а и в ресторантите на ЦДНА. пространство за Висшия състав, за старшия и младите офицери и сержанти.
Тоест, всеки да си знае "софрата"
За едно си прав-животът минава бързо и не се усещаш как почти си го изминал. Едно от нещата за които благодаря, че нощите ми на 45 бяха далеч по смислени и приятно , от това да вися пред монитора.
Ето това са думи на човек, когото с пълно съзнание всеки ще нарече лицемер.
Останалото от коментара са просто думи на лицемер. :):):)
Да пояснявам ли, 'другарУ'? ОК ще го направя. :)
1во: Вие няма как да знаете как Жоро прекарва времето си, но в типичния за Вас стил се опитвате да втълпите на околните, че той кисне зад монитора. Какво за Вас означава, че той е програмист и се занимава с високи технологии и реално работейки обикновено поне по 10-11 часа на ден, прекарва болшинството от времето си зад компютъра като работен инструмент и може да си позволи да бъде активен през това време? Ама моля Ви се, Вие повече от всекиго знаете как прекарва времето си не само Жоро, а и децата му, котките му, кучетата му, рибките в езерцето му в двора дори и Вашата констатация е най-меродавна дори само защото Вие я казвате и никой друг не може дори да си помисли да е прав и мнението му да е диаметрално на Вашето.
Та Вие сте комунист, как така няма да сте прав и ще грешите? Няма такова нещо! Молим Ви се...
2ро: Как става така, че Вие като комунист и харесващ равенството, прокламирате за правилно 'личния състав' да си знае мястото в йерархията и това, че когато касае Вас и близките Ви, йерархия е допустимо да има, но иначе пред масите се прокламира равенство и еднаквост във всяко едно отношение? Кога социализмът е откровен? Когато прокламира, че всички са равни, или когато ги дели в 'столовата'? Оставям настрана, че пак оръжие и униформи Ви в главата, а по-скоро искам да дам реален пример от това как стоят нещата при проклетите капиталисти. Разказвам. :)
Имаме служебна делова среща в американската корпорация, в чието българско представителство имам удоволствието да работя с още над 2 хиляди българи на възраст между 25 и 35 години. Дошъл е един от най-големите шефове от САЩ и изнася презентация. Помага му асистент. Проекторът всъщност е разположен върху 'талашит', а не масив. :):):) Идва време за кафе-пауза. Биг босът, на когото заплатата месечно е 6 цифрена сума в щатски долари и годишно взема премия вече 8 цифрена сума в щатски долари, се обръща към асистента си със заплата няма и 4 хил. долара месечно и го пита да му донесе ли кафе, защото отива за такова.
Българският 'интелигент'-баровец (гене'ал) в такива случаи би пратил асистента за кафе с пълното демонстриране на социалния си статус.

Хайде сега да си зададем въпроса коя 'столова' би следвало да се харесва на човек, който е нормален, а на лицемер? :)
И след това да се замислим няма ли абсолютна правота, че ние все още се движим по инерцията, наследена от онизи мними 'интелигенти', които са репресирали реалната интелигенция на България, за да отнемат плодовете на труда 'и и да ги национализират, за да поставят на управленските места и оттам да си подсигурят НАГОТОВО добър живот без нужната доза компетенции и положени с години усилия?
Значи, трябва ли да мислим, че ако отново дойдете на власт, Вашата къща и апартамент ще останат понеже ги имате по една бройка, а такива като Ж ще им национализирате имотите и то с прокламацията пред околните, че видите ли не може син на гене'ал на 60+ години да е постигнал по-малко от син на 'старшинка' на 46?
Да Ви имам и разбиранията за чест и достойнство! Пфу!


05:45 - Логична (не казвам 100% вярна) математика
Категория: Лични дневници
Прочетен: 410 Коментари: 18 Гласове: 9
цитирай
19. cortana - Знае се защо изтривам. :)
26.10.2018 17:14
анонимен написа:
"Хайде сега да си зададем въпроса коя 'столова' би следвало да се харесва на човек, който е нормален, а на лицемер? :)
И след това да се замислим няма ли абсолютна правота, че ние все още се движим по инерцията, наследена от онизи мними 'интелигенти', които са репресирали реалната интелигенция на България, за да отнемат плодовете на труда 'и и да ги национализират, за да поставят на управленските места и оттам да си подсигурят НАГОТОВО добър живот без нужната доза компетенции и положени с години усилия?
Значи, трябва ли да мислим, че ако отново дойдете на власт, Вашата къща и апартамент ще останат понеже ги имате по една бройка, а такива като Ж ще им национализирате имотите и то с прокламацията пред околните, че видите ли не може син на гене'ал на 60+ години да е постигнал по-малко от син на 'старшинка' на 46?
Да Ви имам и разбиранията за чест и достойнство! Пфу!"

Не зная дали Кортана е профил на Зваздата и не ме интересува. За мене важното е, че казва нещата в истинската им светлина.
Вие ли напомпихте постинга? :)
А иначе: и на двама ни с Ж ни е все тая дали някой тук ни мисли за един и същи човек. Дори е забавно. Забавно не само на нас, а на всичките 10тина човека, които познават и двама ни. :)
цитирай
20. starforlife - АЗ, КОРТИ, ПРЕНАСЯМ ДРУГ КОМЕНТАР ОТ ПОСТИНГА НА КАКИНИЯТ СМЕШКО. :):):)
26.10.2018 17:32
17:28 - За по-весело ще коментирам от профила на Жоро! :):):) Някой да има нещо против? :):):)

На кака Кофичко, бъркаш понятията 'съпричастен с историческите и културни паметници' и 'русофил'. Нещо повече, може да се каже, че бъркаш понятията 'русофоб' с 'трезво мислещ човек'. :)
По мое мнение русофоби в България няма, защото това е просто глупаво.
Но да се върна на това, че ти мислиш, че по достойнство си отговорил на постинга на Жоро, когото уж не четеш, а поне по 3 пъти го посещаваш дневно. :):):)
Ако мен ме попитат дали да бъде премахнат въпросният паметник, аз бих отговорила отрицателно. И слава богу хората, които познавам са нормални и съм на мнение, че нито един от тях не би дал вота си да бъде премахнат паметника. Така, че, хайде да не изместваш фокуса от това колко са русофилите в България, към това колко са за запазване на каквото и да е културно наследство. Защото то и Асамблеята е социалистическа инициатива, но никой не е тръгнал да я бута, а на мен специално ми е болно, че се руши. Виж мавзолей за кланяне пред личност, не бих била съгласна да съществува и никъде по нормалния свят го няма това. Но паметникът си е паметник и, ако не е нелицеприятен и/или прокламиращ нещо от рода на фашизма да речем, няма логика някой да иска да бъде премахнат.
Да ти го кажа ли по друг начин, какиното ми бъзливо 'мъжленце', което не се появи пред 'Тетевен', за да се види къде е интелектуално, а и мъжкарски спрямо Ж и не да избива сега комплекси, а да си знае гьола? ОК, правя го:
Като са толкова много русофилите, 66% както ти като всички русофили се опитваш изкривено да представиш, яхайки акт, който няма почти нищо общо с русофилството, защо така БСП като партия на русофилите, не печели всички избори с 66%, камо ли с цитираните от Радостина 85?
Отговори, ако обичаш на този логичен мой въпрос. Релевантно ('и ноторно - и ноторно') отговори.

Отговор, даван от наскоро проведено социологическо проучване:
'В отговор на въпроса „Ако парламентарните избори бяха днес, за коя партия/коалиция бихте гласували?”, 23.7% от българите посочват ГЕРБ, а 20.1% – БСП. Електоралното влияние на ДПС възлиза на 6.1%, а на ОП е 5.5%. За Демократична България биха гласували 2%. Воля, АБВ и РБ биха получили по 1%. За други партии биха гласували 5.1%, а 34.2% заявяват, че няма да гласуват. Това показват данни от национално представително изследване на „Екзакта рисърч”.'

От по-горното не следва ли, че може да се приеме като релевантно ('и ноторно - и ноторно'), че русофилите са дори около 20, а не посочените от Жоро 30%?
Да видим 'мъдрата' ти реплика в стил русенски бъзльо, който се прави на отварачка във виртуала.
Мара-отварачката. :):):) А не Марко. :):):)
цитирай
21. cortana - Както и този път аз донапомпвам този постинг за 'първа', откъдето същия смешко го изтласка заради комплексите си.
26.10.2018 17:35
:)
цитирай
22. anngry - Здравей, Жоро-Стар! :D
26.10.2018 17:40
Логична математика си представил. :D



А Кортана мога да я поздравя за смелостта, изразявана в 18 коментар. :D



Поздрави и на двама ви! :D
цитирай
23. cortana - :)
26.10.2018 17:48
anngry написа:
А Кортана мога да я поздравя за смелостта, изразявана в 18 коментар. :D
Мерсиии! :):)


От кого са например 13ти и 14ти положителен глас?
Да видим:

Последни 2ма регистрирани посетителя, гласували за постинга:
17:40 - malchaniaotnadejda7
17:37 - anngry

Последни 2ма гласували въобще за блога:
17:40 - anngry
17:40 - malchaniaotnadejda7

Така ли е, Анет? Надя? :)
цитирай
24. radostinalassa - както твърди Тинчето дето "новините" ги лови с ласото).
26.10.2018 18:18
Тази новина я е хванал с ласото си В. Вацев. Защо ми я приписваш? Не си коректен, както винаги.
цитирай
25. radostinalassa - Ние сме уловили с ласото си, грубо казано...
26.10.2018 19:03
т.е. сме завладели Русия чрез българският език. Това са направили и саксите чрез езика си в Индия, африканските страни. Защо се чудиш тогава , че българите са русофили. За да се разделят преди 25 000 години / Р1а1 и Р1б1 / тези народи са имали непримирими различия, както е и днес. Тогава са водели истински войни, а днес студени войни.
цитирай
26. vmir - 25. radostinalassa - Ние сме уловили с ласото си, грубо казано...
26.10.2018 19:43
radostinalassa написа:
т.е. сме завладели Русия чрез българският език. Това са направили и саксите чрез езика си в Индия, африканските страни. Защо се чудиш тогава , че българите са русофили. За да се разделят преди 25 000 години / Р1а1 и Р1б1 / тези народи са имали непримирими различия, както е и днес. Тогава са водели истински войни, а днес студени войни.


Лелей, Тинче, ти си феноменална ловджийка на новини. Тази пък трябва от анунаките да си я отмъкнала! Преди 25 000 водели истински войни, не като нас сега - е те това ако не е топновина за първите страници по света, Асан да се нарека. Бах мааму, как ги ловиш само... одма си забравих смокинга, цилиндъра и белите ръкавици на женския пазар сал кат видОх новината.

p.s. Боже, коленопреклонно те моля, ако е възможно да си прибереш вересиите!?
цитирай
27. get - т. е. сме завладели Русия чрез бъ...
26.10.2018 19:50
radostinalassa написа:
т.е. сме завладели Русия чрез българският език. Това са направили и саксите чрез езика си в Индия, африканските страни. Защо се чудиш тогава , че българите са русофили. За да се разделят преди 25 000 години / Р1а1 и Р1б1 / тези народи са имали непримирими различия, както е и днес. Тогава са водели истински войни, а днес студени войни.


- Връщам без редакция почти - високо ЕНТЕЛЕГЕНТНИЯ отговор! Под номер 80. от 25.10 16:37 - на radostinalassa=помакинята!
от блога на vencivaleri1951, пост - Откровено за властовата практика на комунистите

radostinalassa написа:

- Какво ми плещиш бе(ма) дебил(ке)?

Наистина си недобре. Говоря , че си невеж(а).
цитирай
28. radostinalassa - vmir
26.10.2018 19:51
Това вмирчо става с четене, а не с ловене на мухи под опашката ти. Чети, Пенчо. Пенчо не чете.
Сега това е модерно по вашия маниер. Ставаш за клоун, но от това няма полза. Напиши нещо съществено. Напр. за лунатизма.
цитирай
29. radostinalassa - А с другите невежи даже ..
26.10.2018 19:53
не си пиша.Този само ми повтаря думите като цецо.
цитирай
30. radostinalassa - starforlife
26.10.2018 19:57
Спри да ме спомеванаш и аз няма да пиша. И без това не те чета, ако не ме споменаваш. Кликата ти е примитивна и вулгарно - простовата.
цитирай
31. get - А с другите невежи даже. . не си пиша. ...
26.10.2018 20:27
radostinalassa написа:
А с другите невежи даже .. не си пиша.Този само ми повтаря думите като цецо.
Кликата ти е примитивна и вулгарно - простовата.


За radostinaЛassи - oще и "Ma Mеre l'Oye" (Mother Goose(ка):)))) !- Написал е поета Христо Р. МАГАРЕШКА поема-басня - за случай, КАТО РАДОСТИНКИНИЯ ... твърде тя приляга??

МАГАРЕШКА КРИТИКА

Сгрешил един път конят:
ядосал се и кой знай как
ударил с подкования си крак
едно теле.
Сгрешил тук конят.
Ала законът
си е закон - той правдата раздава
и никому грехът не опрощава.
...
Но ето най-подире става
и РАДОСТИНКА В ОБРАЗА НА дългоухото магаре
и произнася реч такава:
"Съдворци, съоборци и другари,
аз искам да изтъкна най-напред,
че конят ми е първи братовчед,
че нас ни свързва дружба от детинство.
Но чуждо съм на всякаква лъжа,
затуй не мога да се въздържа
да не изтъкна неговото свинство.
На коня знам и зъбите му аз
и според мене
днес неговото, коньово стоене
помежду нас
компрометира нашия морал и дисциплина.
Макар че ми е първи братовчед -
не мога да отмина
държанието му като съсед.
Държи се като истинска гадина:
неуслужлив
и неучтив -
той в махалата ни е невъзможен.
На неговия произвол
е всеки там подложен.
Циничен и вулгарен с хубавия пол,
с една реч - битово разложен!
Аз длъжно съм сега да съобщя
това пред цялото събрание.
Да, нему липсват главно две неща:
обществено съзнание
и възпитание!
Така - веднъж посред пазара
пред всички той
нададе вой,
разхвърля къч, събори си самара
и разпиля една сергия,
и за позор и срам
показа там
скандалната си магария!
Така не може!
Затуй предлагам нашето събрание
да му наложи
за назидание
сурово наказание!"

Така говорил дългоухият герой.
Събранието с факти слисал
и всички свои магарии той
на коня щедро наприписал.

цитирай
32. radostinalassa - Скрий се , джендьо
26.10.2018 20:32
Пиши в раздел поезия за дългите си уши. Ти си дериват или аналог на Лайфчо , ли ? Второто му аз е порнографско.
цитирай
33. get - До 32. radostinalassa - Поздравявам те със знаковата на Руслан М. песен ... ?
26.10.2018 20:48
radostinalassa написа:
Пиши в раздел поезия за дългите си уши. Ти си дериват или аналог на Лайфчо , ли ? Второто му аз е порнографско.


https://www.vbox7.com/play:5899b4fa

... била си и оставаш си така*а*А! :)))))
цитирай
34. radostinalassa - Редно е авторът да ме предупреждава...
26.10.2018 21:04
всеки път, когато реши да се дръгне по името ми. Не че ме засяга кой знае колко, но иначе той съвсем ще се профанизира пред нормалните блогъри.
цитирай
35. predatorkapredatorka - :))
26.10.2018 21:16
Песента ти е в десятката много любима... thanks
цитирай
36. radostinalassa - predatorka -
26.10.2018 21:57
Отвори линка и ще видиш любимата си десятка в картини
http://radostinalassa.blog/poezia/2018/10/21/kolko-sa-sivite-v-rusiia-2.1631948
цитирай
37. cortana - Този път ще се обърна само към Радстина. :)
26.10.2018 22:23
Вие не се ли усещате, че крайно се излагате? Излагате се не само в глупавите си постинги, а още повече в коментарите си. Особено когато са купища, а реално не казват нищо.
Жоро беше казал да Ви изтривам и аз ще го направя, но нека малко постоят глупостите Ви, за да ви видят повече блогъри.
И като казах повече блогъри се присетих, че забравих да цитирам статистика. :)

Последни 20 регистрирани посетителя
21:34 - todorlaz
21:27 - radostinalassa
21:16 - shtaparov
21:14 - predatorka
21:02 - radostinalassa
20:49 - arf
20:48 - radostinalassa
20:44 - kolevn38
20:44 - get
20:35 - kunkata
20:25 - eliona
20:25 - get
20:23 - malchaniaotnadejda7
19:52 - radostinalassa
19:48 - radostinalassa
19:42 - get
19:27 - vmir
18:57 - radostinalassa
18:15 - radostinalassa
18:13 - raff
цитирай
38. ba4kata73 - хахаха пак ги ебаваш русофилите и те не могат да гъкнат
26.10.2018 22:30
бачка, наздраве! :)
цитирай
39. radostinalassa - Усещам, че някой се ...
26.10.2018 22:34
подиграва с мене. Аргументите му са обиди. И аз ще ви изтривам, но вие няма какво да напишете. Да не би Лайфчо да се крие зад дървото на снимката? Или е отвлечен от НЛО с ласо?
цитирай
40. cortana - Напротив, Радостина. С основание мислите, че сте за подигравка и можем много да пишем, но е безсмислено да го правим. :)
26.10.2018 22:45
Давам Ви пример:
Постнала сте табличка за продължителността на живот в отделните държави, а дори не се усещате как тя противостои не само на 99% от постингите Ви, а въобще на претенциите Ви за знания по куп въпроси.
Мога да сведа 'подигравката' си спрямо Вас само до два въпроса:
1ви въпрос: Как става така, че Вие затлачвате блога с купища съвети за здравето и то все от руски 'лечители', а в САЩ твърдите, че храната е едва ли не отровна, медицината непосилна, убийствата в пъти повече от в Русия, а в същото време в табличката се вижда, че при този 'лош' живот в САЩ, продължителността на живот е доста по-голяма и страната е на 38мо място, а Русия е на 137мо и след нея са едва ли не само живеещи в колиби племенни държави?
2ри въпрос: Как става така, че държавите в края на табличката, в които се живее максимално близо до природата и всичко е естествено, по продължителност на живот са наполовина на омразните Ви американци и въобще западняци, които според Ваши предизвикващи тотален смях думи са все на диализа?

Не ми отговаряйте, моля, въпросите са просто 'подигравка' с пълното отсъствие на здрав разум във Вас. :)



Нови двама посетители след по-горната скорошна статистика :)
22:45 - veshter
22:36 - yolo39
цитирай
41. radostinalassa - Вашето мнение няма да ми повлияе на самочувствието, бъдете сигурна
26.10.2018 23:00
Аз само публикувам тези статии, които смятам за правилни.
Япония е на първо място по дългожители, защото там се употребява 30 пъти повече йод, отколкото в други страни. Както публикувах няколко пъти, според Зазнобин в САЩ се дават пари за перитонеална диализа в огромни размери. Тази вредна храна довежда до психични разстройства и престъпления. В Русия също , както и у нас не употребяват достатъчно йод и други микроелементи в храната си. У нас също би трябвало да се прави перитонеална диализа на раково болни, но това не става, кой знае защо. Негрите по принцип живеят по - кратко. Имат много паразитози и други инфекции. Белият сой живее по - дълго.
Табличката е реплика към Зав, който е сложил европейците на първо място. А това не е вярно. Не ме дръжте отговорна за пороците на хората, които съкращават живота им. Всеки отговаря за себе си. Обидните думи не могат да бъдат доказателство за правилност на другата теза, а само за простотия и ниско ниво.
цитирай
42. radostinalassa - Не ми отговаряйте, моля, въпросите са просто 'подигравка' с пълното отсъствие на здрав разум във Вас.
26.10.2018 23:12
Как така да нямам здрав разум? Хората са казали - вие сте това , което ядете. А аз ям само правилни храни обикновено. Кое ви провокира да го напишете? Отравяне с йод имаме, когато почувстваме металически вкус в устата. Това ми се е случвало само веднъж. А ползите от него са много. Даже и спокойното посрещане на дивотиите на Гетчо. Той е върхът на мисълта в блога.
цитирай
43. getmans1 - Да живее 100-годишният ЛЕНИНСКИ ...
26.10.2018 23:46
Да живее 100-годишният ЛЕНИНСКИ КОМСОМОЛ ... И ПО-МАЛКИЯТ МУ БРАТ ... ДИМИТРОВСКИЯ и т.н. комсомоли ...
Баневи не присъствали на тържеството и .... ето прокуратурата се задейства ... някои мои колеги сигур ще са доволни от този факт ама ... пенциите им ще си останат 300 кинта... а Баневи бир парче русофили и видни комсополци.
АМА ХАК ИМ НА МОЙТЕ КОЛЕГИГИ ... ТУЙ ГИ ЧАКА КАТО НЕ СТАНАХА КАСИЕРИ В ЛУК ОЙЛ БЕЗНЗИНОСТАНЦИИ ...ХАХАХАХАХА
цитирай
44. vmir - Радостинка е върха, непобедимото острие и триумфа на кремълските познания за света.
27.10.2018 01:16
Тя е пътят, истината и животът, Исус е само неуспешен опит за придвижване към този връх.
цитирай
45. radostinalassa - vmir
27.10.2018 08:00
Напротив. Исус е Радомир. Сивите са го заели от нас, както и много други неща. Аз публикувам и западни ценни неща. В Библията пише, че Исус е призован към падналите овце на дома на Израел. Те са били доста паднали по причина, че Господ не им е закодирал наличието на душа и съвест по свое подобие. Но това са много тънки неща. Аз исках да ви обясня как наличието на достатъчно йод довежда до първо място в таблицата на дълголетниците. Но никога няма интерес.
цитирай
46. barneba - Добро утро, Стар!
27.10.2018 08:39
Както обикновено боравиш с безупречна логика. Няма как хора, които не са се сблъскали с нищо руско да са русофили. Още по-малко би следвало да са пък сблъскалите се. Приятни почивни дни!
цитирай
47. radostinalassa - Да не сте се сблъскали с някоя буква?
27.10.2018 09:20
Най - вероятно е така.
цитирай
48. vmir - 45. radostinalassa - vmir
27.10.2018 09:44
Извинявам се за невежеството, но нямам честта да знам кой е Радомир и кои са сивите. Известен ми е само релевантния (и ноторен - и ноторен) факт, че Кремъл е изключително силно разтревожен от самоубийствения левичарски уклон на Запада, омаловажаващ изконната вяра в Исус, на която Кремъл се явява глобален освободител от попълзновенията на джандеризма, юдаизма, фашизма, болшевизма, демократизма и каквото още благоволите да се сетите. Самоотвержената борба на Кремъл за спасяването на човечеството се води ежеминутно и навсякъде около нас, а оглавяването й от полковник Гундяев е релевантно (и ноторно - и ноторно) свидетелство за просветителската мисия на Кремъл в спасяването на света.
цитирай
49. radostinalassa - Винаги е имало борба между...
27.10.2018 10:09
светлите и тъмните сили, нали? Или не е така? Радомир е Иисус , който по погрешка е пратен при юдеите. Но и тогава и сега те нямат душа и съвест, защото не са ги приели от Иисус, а са го разпнали. Те имат свои ценности.
цитирай
50. vmir - 49. radostinalassa - Винаги е имало борба между светлите и тъмните сили, нали? Или не е така?
27.10.2018 14:00
Да, обаче не мога да разбера, болшевиките тъмни или светли сили бяха? И ако са били тъмни сили, дали в Кремъл са обезпаразитили наследството им, преди да започнат да се занимават със света? Щото ако не са обезпаразитили, ще разнесат паразитите навсякъде по света, нали? Или не е така?
цитирай
51. radostinalassa - Не е точно така
27.10.2018 15:25
Болшевиките не са единствените паразити в света. Защо тогава ревете , че Сталин избивал евреите троцкисти? Нима у нас няма такива? В Англия и САЩ ли няма такива? Това не е сериозно. Всяка революция привлича като с магнит невежи жестоки хора.
цитирай
52. get - До 50. vmir - Безпредметно е брате на тази "Ma Mеre l'Oye" (Mother Goose(ка):)))) да и влизаш в ... ?
27.10.2018 15:29
vmir написа:
Да, обаче не мога да разбера, болшевиките тъмни или светли сили бяха? И ако са били тъмни сили, дали в Кремъл са обезпаразитили наследството им, преди да започнат да се занимават със света? Щото ако не са обезпаразитили, ще разнесат паразитите навсякъде по света, нали? Или не е така?


... тона и талвега на приказки - Защото?

Същата се е назобила с ЕДНА, ПСЕВДО и пост-съветска НАУКА, по същността си повтаряща простотиите от още от времена на царизма ... най-кратко, концепциите ТРЕТИ РИМ - БОГОИЗБРАНОСТ - и че ИМАМЕ РУСКИ НАРОД "богоносец" - още от пред-исторични времена?

Официалният "създател" или казано ГУРУ-то на тази фолк-наука бе пенсионера полковник, от ВМФ на СССР Владимир Михайлович Зазнобин.
Същият (и няколко други одиозни като него фигури) още при демонтажа на социализма в СССР ... вземайки от сериозната наука, занимаваща се с математическо моделиране на процеси в неравновесни среди(теория на Хаоса), създадоха КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ - наукообразна еклектика в която можем да прочетем ЗА ПРЕДОПРЕДЕЛЕНАТА ИЗБРАННОСТ НА РУСКИЯ "НАРОД" В СВЕТОВНИЯ ХОД НА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ПРОЦЕСИ ... за: Внутренният Предиктор на СССР***; или Концепцията на обществената безопасност(КОБ) на световно равнище ... в контекста на "богоизбраните" Рус-държава и Рус-народ :))) ?

На времето бяха твърде популярни - така че и аз от любопитство съм ги чел - Но ...?
Но като започнах НЕ САМО да чета И НАЙ-ВЕЧЕ осмислям+ПРОВЕРЯВАМ истинноста(доказуемостта) "ОТКОВЕНИЯТА" от Шестомната тяхна "Социология" в частта и ... ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО?
А) Оценка изменения статистики типов строя психики в истории Руси — России — СССР — постсоветской РФ; ... и/ИЛИ ?
Б) Кое-что о Руси изначальной и изначальном русском характере (каквато ИЗНАЧАЛНОСТ НА ПРАКТИКА ЛИПСВА - к.м.)
В) «Опиум для народа»: псевдорелигии против истинной религиозности ... ТОЕСТ за Руските "веди" в КОНТЕКСТА НА спекулацията изестна, като "Влесова книга"(?);
Эгрегориальные религии и библейский проект порабощения человечества;
Учение Христа: без цензуры и «редактуры» ... - тоест?
Напълно и ПОДОБНО НА "ОТКРОВЕНИЯТА" с които се е назобила(досущ патка с джибри - на селски казан за ракия:))) "опонентката ни" ЗААРСКОТО-Ласси ... търпението ми КЪМ ТЕЗ УЛТРА-ШОВИНИСТКО И РЕЛИГИОЗНИ "ИСТИНИ" ... СЕ ИЗЧЕРПА!!?

P.S.
- Просто сега, КАТО ЧЕТА "ОТКРОВЕНИЯТА" - на ЗААРКАТА - За ролята и мястото на др. Сталин и евреите (?:))) ... се чудя: Тази ГОЛЯМА БЯЛА ПТИЦА С ПЕТ БУКВИ В ИМЕТО - АКО ИМАМЕ ЕПИДЕМИЯ ОТ ИНЛфУЕНЦА ПО пернатите - Как същата ще оцелее :)))?

*** Тази научна ЕКЗОТИКА - звучи още и в редакция:
«Внутренний Предиктор Святой Соборной Справедливой Руси» - "предиктор" в математиката(на Хаоса) е равнозначно на "коректор".
цитирай
53. radostinalassa - Джендьо е прав
27.10.2018 16:15
Вие сте малко на брой и трябва да се поддържате като братя. Не се разводнявайте , приемайте без да мислите учението си. Не ви трябва да мислите, не е нужно.
цитирай
54. get - @ Ласси - ти НЕ МОЖЕШ а САМО ДЕМОНСТРИРАШ "МИСЪЛ" като процес :))!
27.10.2018 16:55
radostinalassa написа:
Вие сте малко на брой и трябва да се поддържате като братя. Не се разводнявайте , приемайте без да мислите учението си. Не ви трябва да мислите, не е нужно.


- Роби ставаме преди всичко – поради безкритичното приемане, на чуждите ... внушения.
- това важи в пълна сила за вас, ЗААРКЕ с интелект съпоставим на този с ЛАССИ?!
Вие явяващите се разпространител а с това и ЕПИГОН на псевдо-научните "пророчества" на такива откровенни велико-руски шовинисти, като Зазнобин, Петров и евро-азиатеца Дугин ... последнит в екипа от съветници на Путин !

А по отношение на НЕО-КОЛОНИАЛНИТЕ АПЕТИТИ които в момента демонстрира МАТУШКАТА и не-руснаците(в частност и Вие-Ласи !), които стават верни епигони а с това и ПОТУРНАЦИ спрямо собствения си народ, има написано стихотворение от ЕДИН от НЕ-ГЛУПАВите РУСНАЦИ?
Защото имаме и такива - за съжаление твърде малък процент, измежду руско-шовинистичното быдло!
Същото приляга твърде и за ваша милост мадам Ma Mеre, Goose(ке):)))) ?

"Муха Москвы". - с подзаглавие: Посвещается на На БОЛГАРСКАЯ муха, КРЕМЛЯ!

"Муха бьется о стекло -
Рядом окнышко открыто.
Или муху припекло,
Или страдает менингита
Ловко делает она
Агрессивные движенья
Ей свобода не нужна
Мухе надобно сраженье
Муха - лекарь, муха -врач
Мухе ЯД - ЛЮБИМОЕ ЛЕКАРСТВО
Этим ядом-то, видать,
Муха ЛЕЧИТ ГОСУДАРСТВО.
Муха борется со злом,
Все печется о народе,
Погибая за стеклом,
на жирнющем говноброде.
Родилась она давно
Еще в том двадцатом веке
Но Ей, любимое ГОВНО
ИЩЕТ в каждом человеке.»
цитирай
55. radostinalassa - Джендьо да си мълчи
27.10.2018 17:12
Не е заслужил вниманието на възпитаните хора. Може някога даже да го осъзнае. Засега това не е налице.
цитирай
56. get - @ Ласси La Mere Goose(ке):)))) - след като ТВЪРДИТЕ ДОЛНОТО
27.10.2018 17:34
radostinalassa написа:
Джендьо ... Не е заслужил вниманието на възпитаните хора. ...


... бихте ли обяснили на "несведущата публика" - смисъла на нарицателното "Джендьо", което постоянно употребявате ?

- Така че отново ви връщам ВАШИТЕ ОБВИНЕНИЯ в непроменен вид ПОЧТИ ... ?

radostinalassa написа:


- Какво ми плещиш бе(ма) дебил(ке)?

Наистина си недобре. Говоря , че си невеж(а).


- Това чух ЗА МЕН - от ВАС "добре възпитаната" заарска-помакиня ... объркана до ТАКАВА степен, че да се въобразява, че е РУСКИНЯ :)))

И докато СИМУЛИРАШ и НЕ докажеШ ЧЕ МОЖЕш ДА МИСЛИш? - ще продължавам ПОЗДРАВА ЗА ТЕБ, с песента на Руслан Мынов ... ?

https://www7/play:5899b4fa

... била си и оставаш си ВСЕ ТАКАВА ...(?) ... ! :)))))
цитирай
57. radostinalassa - То е много ясно
27.10.2018 17:52
Къде съм писала, че съм рускиня? Много е рано да се напиваме? Или сме без ракия пияни? Добре, аз не мога да мисля. Предоставям на тебе тази дейност, но я върши в твоя блог и не на мой гръб. Мисли. Губиш ценно време в кой знае какви дейности, доста неразбираеми. Отвличаш внимание ли или что делаешь? Даже не ме интересува .
цитирай
58. radostinalassa - . бихте ли обяснили на "несведущата публика" - смисъла на нарицателното "Джендьо", което постоянно употребявате ?
27.10.2018 17:55
Признавам си, че откакто написах този бисер и се сетя за него избухвам в смях. Това е от 2 дни и е много приятно за здравето. Имам предвид искреният смях. Наистина много ме разсмива .
цитирай
59. vmir - 52. get - До 50. vmir - Безпредметно е брате
27.10.2018 19:39
Благодаря за ценото инфо, Гет! Ласси и при най-добро желание нямаше как да ми обясни всичко това, защото тези информации текат по съответните канали, където заказчика не се афишира като конкретен индивид, а се представя пред разпространителите си като говорител свысочайшее благоволение ЕГО.
цитирай
60. get - Признавам си, че откакто написах ...
27.10.2018 19:55
radostinalassa написа:
Признавам си, че откакто написах този бисер и се сетя за него избухвам в смях. Това е от 2 дни и е много приятно за здравето. Имам предвид искреният смях. Наистина много ме разсмива .


Смехът е здраве заарско Яки-ПАТИ, нали ?

https://www.youtube.com/watch?v=oWD_qiRqjoU

Жълтоклюно патенце,
я ела насам,
царевичка златничка
в шепи да ти дам.

Припев:
Пате, пате, пате, патенце,
жълтоклюно патенце
царевичка златничка
в шепи ще ти дам,
ела насам.
...
Ето ти и панделка,
синя, от тафта.
Ти си най-УМНА
ПАТКА на света. :))) !
цитирай
61. cortana - Хей, хей, симпатични люде..... : И Вие Радостина..... :):):) Хайде стига вече спам, МОЛЯ!? :)
27.10.2018 20:16
Чак ме е срам да изнеса новата статистика на Жоро, защото от 20 позиции в стандартната, 12 са на Радостина, 3 на Гет, 2 на Вмир и едва 3 се 'прокрадват' между тях като други НИКове. :)
Почти съм сигурна, че Жоро ще разчисти баласта като се прибере, защото тези спам-коментари 'обезличават' идеята на постинга, въпреки, че е забавно да се наблюдава глупостта на някои хора тук. :):):)

Друго сега искам да кажа и с това нека завършим, МОЛЯ ВИ, закачките си с Радостина:
radostinalassa написа:
.....
Не ме дръжте отговорна за пороците на хората, които съкращават живота им. Всеки отговаря за себе си. Обидните думи не могат да бъдат доказателство за правилност на другата теза, а само за простотия и ниско ниво.
Радостина, никой не Ви държи отговорна за нищо! Че коя сте Вие, за да има смисъл да го прави някой? Вие сте просто една никому неизвестна и незначителна самотна домошарка, която е превърнала блог.бг в свой 'дом' и се опитва да ни покаже колко много 'съседи' има около него в лицето на всичките тези руски псевдо-сайтове, които четете. :)
Идеята в случая е, че Вие не просто безпочвено тролите, че животът в Русия е много по-добър от този в САЩ и това при всичките опити на Жоро и не само да Ви се каже директно, че е глупаво, при условие, че никога не сте посещавали нито една от двете страна, за да имате някакъв вид лично наблюдение, а Вие се опитвате това да го налагате като не дори мнение, а доказан факт. А фактите са други и коренно различни от Вашите 'мечти'. :)
Аз съм била в САЩ 4 пъти. Първият за повече от два месеца. Другите три, за по 3-4 дни. Първият през 2011та година. Втория през 2014та. Третият и четвърти, през 2016та.
Била съм в Русия 2 пъти. За по два дни. Първият през 2009та. Вторият през 2015та.
Била съм в Англия 8 пъти. Като се започне от 2008ма, 2009та, 2010та, 2011та по 10 дни от отпуската ми, на гости при сестра ми, която там е омъжена, та се стигне до 2014та, 2015та, 2016та по същия брой дни и 2017та за 5 в командировка.
Била съм и в други западни държави. Италия, Франция, Дубай.
Осъзнавате ли, Радостина, че когато нещо говорите за която и да е не само от изброените страни, Вие просто ретранслирате нечии чужди мнения, които хората около Вас тук често се опитват да Ви кажат, че не проверявате за достоверност, още по-малко имате личен и критичен поглед?
Вие ли по-добре знаете как стоят нещата в държави, които не сте им вдишвали въздуха или тези, които ги посещават понякога и събирателно могат да изградят мнение, почиващо на реалности, а не на виртуални и то често тролски мнения и/или материали?
Самата въпросна табличка Ви го говори и аз се опитах да Ви го кажа осмислено вместо Вас, защото явно Вие не мислите. :)
Безумно е животът в една държава да се вижда от официална статистика, че е по-лош от този в друга и това да се изразява в 100 позиции назад в списък с други държави, а Вие да продължавате да държите на своето с нищо непокриващо се с впечатления 'на място' мнение, че е обратното! Безумно е да настоявате като малко дете, че Вие сте права, а всички ние, които имаме личните наблюдения, грешим.
Безумно е да сте безумна, разбирате ли го това?
цитирай
62. radostinalassa - Така е
27.10.2018 20:29
Помолете го от ваше име, за тая цел да не се потрива по името ми друг път.
цитирай
63. cortana - :)
27.10.2018 20:46
radostinalassa написа:
Така е
Помолете го от ваше име, за тая цел да не се потрива по името ми друг път.
Вижте сега, Радостина. Това няма как да стане. :) Аз да моля нещо такова Жоро.
Жоро е човек с огромен житейски опит спрямо моя. Човек с много повече интелектуален потенциал от моя. Човек, който ако беше надменен, щяхме да се разминаваме тотално в средите си на живот.
Не искайте от мен да потъпча цялото това уважение, което тая в себе си спрямо приятеля си, за да го моля нещо, което е своеобразно обидно.
Когато той Ви е 'захапал', просто знайте, че сте го заслужила по някакъв начин, защото колкото и да е шегобиец и който не проумява е.авките му да си мисли, че целта е язвителност, аз съм на мнение, че е крайно толерантен човек дори и тук и това според мен си личи по приятелите му отново тук.
А Вие сте като перце в бушуващи мътни води. :)
Опитайте се да си изградите двете качества, за които Ви намеква не само той, а куп други хора, които също са с доказан интелект. Примери? Ами Вмир например. Човек, който тежи на мястото си, а не е както казах перце. :) Гет също. :)
Колкото и да не Ви се нравят тези хора, това са хора, които Ви превъзхождат в повечето отношения и е крайно смешно Вие да се опитвате да се изкарате над тях.
Но да се върна на двете качества, а се отклоних 'лирически', защото са свързани с думите ми непосредствено по-горе. :)
Себерефлексия и критичност.
Липсват Ви, извинете ме за мнението и го приемете не като нравоучение, а просто като препоръка от страничен наблюдател. :)



Последни 20 регистрирани посетителя
20:37 - nikk
20:33 - nikk
20:28 - radostinalassa
20:11 - cortana
20:11 - neizvestno
20:05 - radostinalassa
19:34 - get
19:28 - vmir
18:56 - radostinalassa
18:09 - stevilia
18:07 - get
17:48 - radostinalassa
17:46 - get
17:30 - radostinalassa
17:23 - hacherian
17:10 - radostinalassa
16:37 - radostinalassa
16:07 - radostinalassa
15:38 - vencivaleri1951
15:22 - radostinalassa
цитирай
64. radostinalassa - Но Стар не критикува мене...
27.10.2018 21:23
а се опитва да се постави над изтъкнати учени и лекари, което съгласете се е смешно.Вмир е възпитан човек. Но за другия, да несе разсмивам пак имате много здраве от мене. Чист перушан си е , с много обиден репертоар.
Добре, ще проверявам, ако имамвъзможност за вмъкването на името ми в бъдещи постинги. Надявам се, че на приятеля ви не му трябват раболепни приятели, които утре ще гоизоставят по български обичай. Това е доказано през вековете.
цитирай
65. cortana - ЕТО! Ето това е поредният от глупав по-глупав и чисто тролски коментар, разберете, Радостина!! :)
27.10.2018 21:40
Стар наистина не критикува Вас. С Вас се забавлява, е.ава. :) Всъщност не със самата Вас като личност, най-малкото защото не Ви познава, а с образа, който изграждате и представяте пред нас тук. 'Тук' е съществена думичка, не я пропускайте. :) Защото за Стар Вие сте един НИК и когато говори и Ви 'обижда', той говори и 'обижда' НИКа, а не човека. Не съм убедена, че така стоят нещата във Вашите представи спрямо околните обаче. В смисъл: мисля, че Вие говорите за хората, стоящи зад НИКовете, а това е неправилно.
Има блогъри, Радостина, които ще помислите за невзрачни, а са крайно интелигентни..... Има такива, които ще помислите за глуповати, а са написали по 1-2 книги в областта на икономиката да речем..... Има блогъри, които са пък точно обратното: са по-простовати люде, а ТУК изглеждат начетени..... Ако Вие сте тук от колко?, може би 3 години? То аз съм тук от 8-9. :) Имах друг НИК, под който пишех когато се срещнах именно тук с Жоро и започнахме да общуваме, а след това се запознахме реално и си допаднахме..... ментално. :):):)
Но да се върна на това, че Жоро не критикува Вас, а именно тези псевдо-учени, а Вас просто Ви гаргарка, че сте като една латерна и ретранслатор на глупевини.
Учени казвате? Кои учени? Учени, за които научният свят не е и чувал и не е припознал като такива? Според Вас учен е някой си руски псевдо-лечител, който седнал като клоун на кухненската си маса, държи някаква псевдо-'научна' книга, която всеки вече може да издаде, независимо от съдържанието му и достоверността му, или този, който обикаля света и изнася лекции по научни симпозиуми и пред професори на университети, които след това преподават идеите му на студентите?
Прегледайте последните си 10 постинга да кажем. Извадете имената на 'учените' в тях и се опитайте да ги откриете сред гилдията на учените, а не сред руското интернет пространство. Съпоставете идеите им с тези на западни доказали се капацитети. Такива, чиито идеи правят така, че западните държави да заемат да речем 90 места от първите 100 по продължителност на живот, а идеите на въпросните 'Ваши' учени, правят така, че Русия да е още 30 места назад от 100то.
Нали именно умните и способни хора (каймакът на които са учените) изграждат целият този социален фундамент, в който живеят сънародниците им и съответно здравето на хората в дадената държава рефлектира в/у продължителността на живот и е крайната фаза от оценката за качеството на живот в държавата. Или не сте съгласна?
Как да не Ви се присмива човек, когато Вие издигате в култ някакъв смешник по домашно пуловерче, който седнал да ни учи как да подобрим живота си чрез хранене, когато сънародниците му са на 130и място, а да приемаме, че западният авторитет в костюм и с 3-4 езика потенциал в главата си, а не като руснака само с руския си, е под въпросния смешко в кухнята, когато 'налаганите' от него стандарти правят така, че сънародниците му да са на 30и място, а не на 130и? Отговорети ме де?

За Вмир, съгласна съм. :)
За Гет, не. :)
Вмир също Ви е.ава и то много, но Вие просто не се усещате. :):):)
А Гет се забавлява с Вас чрез обидния си език. :)
Същото всъщност прави и Жоро. :):):)
Но проумейте, че това са хора, които се забавляват с НИКа radostinalassa, а не се гаврят с Вас като човек.
Осмиват образа, който сте изградили в лицето на НИКа си. Ако той е пълно отражение на реалния човек, то Вие сте жива за оплакване. :):)
цитирай
66. radostinalassa - Не съм съгласна разбира се
27.10.2018 22:06
Ебавайте се помежду си. Това не става между нормални хора. За каква култура ми говорите? Да не сте от друг вид? Стар не харесва лекарите, които реално лекуват хората, а харесва достиженията на съвременната медицина? Днес масово се сменят стави напр. А аз не харесвам точно това вмешателство. Хирургията е позор за медицината, т.е. необходимостта от операции.
Добре, всеки ще изпита правотата си на свой гръб по отношение на здравето си.
Винаги можете да ме изтривате, но аз ще проверявам....вече го написах преди. Много поздрави на Джендьо, поне успява да ме разсмива.
цитирай
67. librarian - Наминавам само да кажа привет и сложа 25 плюсче след като някой следи и оспорва статистиката на Стар. :-):-)
27.10.2018 22:42
Мен дали ме смятат за негов НИК? :-)
Право да си кажа, нямам нищо против. :-):-)
цитирай
68. librarian - radostinalassa, прекалила сте. :-)
27.10.2018 22:44
Поведението Ви под поста е абсолютно тролско, защото на 10% обсъжда съдържанието и на 90% другите и основно себе си. :-)
цитирай
69. cortana - Ех, Радостина, Радостина..... Сигурно сте поне с 20 години по-възрастна от мен, а сте наивна до идиотизъм. :):):)
27.10.2018 23:07
radostinalassa написа:
Не съм съгласна разбира се
Ебавайте се помежду си. Това не става между нормални хора. За каква култура ми говорите? Да не сте от друг вид?
Никой не Ви пита дали сте съгласна или не. Отново типично социалистическо мислене, че мисленето трябва да е едно и всички да са съгласни с него. Е проумейте най-сетне, че вече не е така и всеки може да говори каквото реши в рамките на допустимото. А да се говори за един НИК каквото на някого му е на езика, извинете, но е коренно различно от това какво е допустимо да се говори на реални хора. Осъзнавате ли го или нещо в думите ми Ви се губи? :)

radostinalassa написа:
Стар не харесва лекарите, които реално лекуват хората, а харесва достиженията на съвременната медицина?
Аз познавам виртуално Стар от 6 години. Реално от 5. Под реално имам предвид, че почти няма ден да не се чуем по телефона. Понякога само, за да си пожелаем успешен ден или лека нощ, а понякога говорейки си дълго, дълго. :) За по кафе било то навън или вкъщи, на кино, на екскурзия до някое китно градче или разходка в планината и така нататък, се виждаме поне веднъж седмично. Виждаме се не само двамата, като.... двойка :):):), а с най-различни други общи приятели, включително децата му. :)
Тоест, Радостина, позволете ми аз да познавам Стар. А не Вие, която го 'познава' виртуално от..... колко? 3 месеца?

radostinalassa написа:
Днес масово се сменят стави напр. А аз не харесвам точно това вмешателство.
Е тук вече нагазихте във води, които искрено Ви пожелавам да си останат мътни само във фантасмагориите Ви.
Миналата година мама падна и си счупи тазобедрена става.
Ако не беше точно човекът, който Вие припознавате като арогантен и така нататък, мама щеше да остане прикован за леглото инвалид. Не сте ме 'познавали' и чели тогава, за да имате поне бегла представа какво направи той за нас. Но иначе 'познавате' Стар, как да не го 'познавате'? :)

radostinalassa написа:
Хирургията е позор за медицината, т.е. необходимостта от операции.
Хирургията е върхово достижение на медицината и всеки, който не е съгласен с това е абсолютен идиот! Точка!

radostinalassa написа:
Добре, всеки ще изпита правотата си на свой гръб по отношение на здравето си.
Нормалният човек се моли никога такива неща да не се изпитват от когото и да е. Също така нормалният човек се моли никога например да не се стига до това да се провери с абсолютна достоверност дали Русия е по-могъща във военно отношение или САЩ.
Само същия пълен идиот като по отношение на хирургията може да таи скрити надежди такива неща да се докажат и то в полза на защитаваните от него идеи.
ТЕЗИ НЕЩА ПРОУМЯВАТЕ ЛИ ГИ, РАДОСТИНА?!!

radostinalassa написа:
Винаги можете да ме изтривате, но аз ще проверявам....вече го написах преди. Много поздрави на Джендьо, поне успява да ме разсмива.
Че кой Ви забранява да проверявате? Жоро е четен автор и дневно има поне по 15 уникални посетителя дори когато не е публикувал нищо ново. Дали ще са 15 или 16, 30 или 31, все тая. :)

Ето например новите уникални посетители след последната дадена от мен по-горе статистика:
22:38 - librarian
22:37 - get
22:22 - shtaparov
22:08 - yolo39
Съберете статистиките на едно място и ще видите, че е така, както казвам: че минимум 15 уникални блогъра четат Ж всеки ден. Минимум. Обикновено са над 30, от които поне 20 са и доказано реални личности и не могат да бъдат припознати в никой случай като фейк-профили. :)
цитирай
70. cortana - Всъщност, Радостина, присетих се нещо, с което като последно преди да си легна, искам да Ви обърна внимание.
27.10.2018 23:33
Като за целта дори ще цитирам самата себе си. :):):)))
cortana написа:
Съберете статистиките на едно място и ще видите, че е така, че поне 15 уникални блогъра четат Ж всеки ден, а те реално са над 30, от които поне 20 са и доказано реални и не могат да бъдат припознати като фейк-профили. :)
А искам да Ви обърна внимание на следното, свързано с прочетени Ваши смешки при фрииолдмен.
1во: Човекът Ви сигнализира за всичките тези неща, за които и тук сте сигнализирана, а Вие веднага заемате настъпателна позиция и отново се стремите да се изкарате над отсрещния.
И ето Ви това за себерефлексията: Не мислите ли, че когато доказано реални хора като Жоро, Вмир, Гет, Гетманс, Фрии, Блеки дори и т.н. Ви говорят едно и също нещо, Вие трябва най-малкото да се замислите, че е малко вероятно 10 човека да грешат, а Вие да сте права? Особено когато това са доказано умни хора. Което за Вас, извинете ме, не може да се каже.
2ро: Да смятате, че постингите Ви са 'най-интересни' (кавичките са, защото Ви цитирам в смешното Ви изказване при фрии) е толкова уникално смешно, че не ми го побира ума как дори Ви е дошло на ум.
Но не това като 2ро искам да Ви обърна внимание, а това, че тук Ви четат не повече от 20тина човека.
Тоест, целият този труд, който Вие си въобразявате, че е някому полезен, е просто хвърлен на вятъра дори да е стойностен, а не на 90% глуповат. :)

Толкова от мен. Оставам Ви с Лукавия във Вас си. :):):)
цитирай
71. get - До 70. cortana - Как да ОБЯСНИШ НА АБСОЛЮТЕН исторически илетерат и от това ПОТУРНАК ... ?
28.10.2018 10:16
cortana написа:

...
Но не това като 2ро искам да Ви обърна внимание, а това, че тук Ви четат не повече от 20тина човека.
Тоест, целият този труд, който Вие си въобразявате, че е някому полезен, е просто хвърлен на вятъра дори да е стойностен, а не на 90% глуповат. :)

Толкова от мен. Оставам Ви с Лукавия във Вас си. :):):)


... какво примерно е имал в предвид Раковски - когато е написал през 1860 г. „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите“ ... в която обяснява(?):

" ... ЗАРОБВАНЕТО на българите и завладяването на България Е КРАЙНА РУСКА ЦЕЛ, която сега се осъществява в съгласие и СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ОСМАНСКИТЕ ВЛАСТИ."!

2-ро
Защо през 1830 г. ... след като Русия ТОЛКОВА БИЛА ИСКАЛА ДА НИ ОСВОБОДИ - отиде ДА ПОМАГА на ОСМАНЦИТЕ и султана им Махмуд Втори - ЗА ДА СПАСЯВА ИМПЕРИЯТА МУ от предстоящия военно-политически разгром от войските на Мехмед Али Египетски?
3-то
пак от същото време при подписване на Одринският мир - НИЩО НЕ НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИТЕ ... а отново ги остави без подкрепа в Отоманската империя?
4-то
Защо след като през 1878 г. "ни освободи" - започна ВЕДНАГА интриги и ВСЯКАКВИ ЗАГОВОРИ срещу българската държава и правителство - довели до държавни кризи ?
5-то
Защо ни ПРЕДАДЕ по време на ДВЕТЕ БАЛКАНСКИ ВОЙНИ ... на турци, гърци и сърби?
6-то
Защо ИЗПРАТИ ВОЙСКАта си В БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ и СЕ БИ СРЕЩУ БЪЛГАРСКА ВОЙСКА през Първа световна война
7-мо
Защо в ПРЕДВАРИТЕЛЕН СГОВОР с БРИТАНИЯ - изпрати и ОКУПИРА БЪЛГАРИЯ в края на Втората световна война ... забравяйки ФАКТА - че докато Тя, Русията/СССР бе съюзник с Германия КАРАШЕ ТАЗИ БЪЛГАРИЯ да се ВКЛЮЧИ ВЪВ ВОЙНАТА НА СТРАНАТА НА ХИТЛЕР ... Защота-та(?) НЕ СЪМ ГИ ПРИКЛЮЧИЛ - Но ще питам ... ЧОВЕК(КАТО Радостина "ЗААРСКА") АКО НЕ ЗНАЕ ТЕЗИ НЕЩА ОТ ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ - Българка ли е ... след като настоява че РУСИЯ НИ БИЛА БЛАГОДЕТЕЛКА ... а ние българите сме били СЛАВЯНИ-РУСОФИЛИ и видите ли - едва ли не ЧАСТ от РУСКИЯТ НАРОД ...?!
- Е такъв човек КАК ДА НЕ ГО РУГАЕШ И НАРЕЧЕШ ... чуждолюб и бългоомразец ... на времето са ги наричали ПОТУРНАЦИ ... а сега покрай РУСНАЦИТЕ - Как да я наричаме?

С уважение!
цитирай
72. jupel - За първи път влизам тук-заради таблицата
02.11.2018 11:18
колко е вярна хората ще преценят ,всеки носи глава на раменете.

Но с едно не съм съгласна,че се плюят пенсионерите,не стига че са оставени в Родината сами да оправят държавата,което е ясно че няма как да стане.

ПЕНСИОНЕРИТЕ СА ПОДЛОЖЕНИ НА БАВНО ИЗТРЕБЛЕНИЕ,да излезне по естествен начин ,подписвам го и с глава, и с крака.

Младото поколение останало тук е болнаво и пълно с пороци,не образовано,затова и циганите се толерират.
Ето така се управлява държава-
Глад,страх и ето ти смачкан народ!
Хитрите избегаха,но то се знае-"Хитрата лисица с двата крака в капана"
дори по късничко
A

Аз лично се радвам ,че няма да доживея всичките тези събития,горко на "можещите" !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2589805
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031