Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2019 09:22 - Примерен тест за първоначално отсяване на... била-охранители
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3752 Коментари: 5 Гласове:
36


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image



image





Гласувай:
37



1. starforlife - Няколко пояснения:
06.02.2019 09:25
- Първо: Първият тест е напълно реален и има и чисто математическо решение, което този път не се решава на ум и за секунди, но всеки човек с АйКуКу над 112 да речем, би следвало да успее за максимум 20-30 минути да го намери (решението).

- Второ: Вторият тест, ебаващият русофилистиците в блог.бг, също е напълно сериозен, релевантен (и ноторен - и ноторен) и показателен за твърдението ми, че Русия е лузърска държава.
(Говоря за държавата - никога не съм отричал наличието на супер-интелект в нея.)

- Трето: Какво ме "провокира" да пусна този постинг, ще разберете, ако посетите и прочетете ПРОСТАШКИЯ ми коментар тук:

starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2019/02/06/primeren-test-za-pyrvonachalno-otsiavane-na-bila-ohraniteli.1644822

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, ЧЕ ЛИНКЪТ ЩЕ ВИ ОТВЕДЕ ДО ЧУЖД, НЕМОЙ ПОСТИНГ!
И повечето от коментиралите там ще ги поздравя и тук с:
https://www.youtube.com/watch?v=WAOr3zAMsKM
А всички мои готини Читатели с да речем това:
https://www.youtube.com/watch?v=BcE4ZS-aSTg

Лек и усмихнат ден на всички.
Аз, била-охранителят, ще отскоча до бачкането, защото... ще приемаме нови близо 40 БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖИ.
(Едно от условията за позициите е да са на възраст м/у 20 и 28 години и това не е защото с мерзките амерковци искаМЕ да ги експлоатираМЕ за смотаните м/у 2800 и 3200 лева стартова заплата, а защото искаМЕ да ги изградиМ като Специалисти така, както НИЕ имаме като виждане. А дали то, виждането НИ, е правилно или не, ефективно или не - това във всеки случай не е да речем Мърч0 в компетенциите да го казва. Осабено когато не може да решава тестове като дадените дотук, тоест, не блести с Интелект.)
цитирай
2. getmans1 - Здравей Стар, жена ми тази година ...
06.02.2019 10:02
Здравей Стар, жена ми тази година купи за едно 10 годишно момиче книжка с точно такива тестове както в предната загадка за която все още спорим ...прегледах я съвсем бегло но направи ми впечатление, че текстовете са перфектно формулирани.
То и така трябва да бъде защото ако логиката е в основа на решението всеки детайл е от значение ... затова питам, и четирите ли действия трябва да се използват.
При толкова работа която имам едва ли ще седна да драскам опити но пък може да ми хрумне нещо ...ей така в движение ... и ДАНО СГРЕША, ЧЕ ТУКАНКА НЕКОИ ЩЕ МЕ ИЗЯДАТ С ПАРЦАЛИТЕ ...хахахаха.
цитирай
3. vaquero - starforlife,
06.02.2019 10:35
Знам че си способен да видиш невидимото.
За задачите, браво! Но се улавям, че не мога да се концентрирам върху тях.
цитирай
4. medium - Здравей, Стар! :)
06.02.2019 11:19
Забелязала съм, че умните хора винаги са недолюбвани от не толкова умните. Така е и в твоя случай.
Интересни задачи си публикувал тези дни. Първата реших, втората не усоях, а днешната май е с повишена трудност. :)
Поздрави! :)
цитирай
5. elinka4 - Тук вече запецнах, признавам!
06.02.2019 11:54
:)
цитирай
6. vmir - Жоро, решавам задачката, но с пропускане на едно от основните аритметични действия.
06.02.2019 16:13
И тъй като не съм сигурен дали условието за решаване не включва задължително четирите основни аритметични операции, за да е вярно решението ми, предлагам задачата да се решава с произволни математически, (а не само аритметични) операции.

Ако това изглежда усложняващо, веднага ще успокоя читателите, че така пък от условието на задачата ще отпадват числата 2, 6 и 8 и ще останат само 4 и 25! Следователно, само от числото 4, ще трябва да се получи 25, което изглежда по-просто.

Ако ли пък някой прояви неочаквано голяма ревност към аритметиката и настоява докрай да се влючи задължително използването ПОНЕ на събиране, изваждане, умножение и деление, задачата пак има решение, но в този случай ще трябва да се включи и коренуване.

Ух, ама то май на всезнайковците аритметика никога не им е трябвала, защото знанието достига до тях чрез мимики и щракане с пръсти. Мърльо69 пък към тях добавя и претенция за отдавна знаещ всичко, което току-що са му обяснили.

То, като се замисли човек, какъв е смисълът да си пълни главата с безсмислени знания, след като таварищ Путин вече знае всичко??? Ако ли пък някой се съмнява в знанията на таварищ Путин, от ше му прати ракетка за да престане да мисли така. Нима това не е безспорна логика? Прочее, всезнанието иска само да вЕрваш в товарищ Путин, защото той се грижи феновете му да притежават тази необорима логика.
цитирай
7. cortana - Хайде отново аз, Корти, да ви репликирам, защото Ж ще се забави, какво ще кажете? :):)
06.02.2019 16:45
2. getmans1 - Гети, привет! :)
Не знам дали си забелязал, че Ж е копирал задачката от моя коментар под предходния постинг. Казвам го, за да внеса следните уточнения:
1-во, условието е коректно, като само 'от' в изказа ми тогава 'от числата' не е много издържан. Може би по-правилно е да бъде 'и', но това не е толкова важно.
2-ро, мисля, че въпросът ти 'затова питам, и четирите ли действия трябва да се използват?' е безсмислен, поради наличието в условието на думата 'максимум', което предполага, че някое от действията може и да не се използва. :)
Но в случая отговорът е да, използват се и четирите основни математически действия и специално при програмистите това е крайъгълен камък да бъдат проверени техни способности. Числата като математическа редица също. :)
3-то, почти е невъзможно чрез нормална математика в нормално време да се достигне до отговора, но това вече е проблем за хора като съблогерът мерлин, който започна опит да се присмива и видоизменя какви тестове бил използвал Жоро при селекции на персонал и само му се показва, че не е така, както ехидно говори мерлин и опитите му да вмени на околните нещо, което не е казвано, е смешен с детинското си поведение.
Още по-смешното е, че мерлин е с големи претенции, а не ще може и с помощ и за дни като време да реши задачката от този постинг. :):):)

3. vaquero - Изказването ти е жалко, Жоров неградски. Защото всеки човек, с липса на посредственост би следвало да види индикаторите, които визира Ж в клипа по отношение на твърденията си за лузарската същност на Русия като държава. А това, че ти явно не си наблюдателен и мозъкът ти не е свикнал да работи в многозадачен режим, си е лично твой проблем и опитът ти за ирония е неуместен.

4. medium - Здравейте! :) Казваното от вас е факт. 'Релевантен (и ноторен - и ноторен)'. :):):)

5. elinka4 - Стига бе! Ти пък! Не може Ж да не ти е задавал теста при някой от моментите на отдих при теб? Наистина ли?!!

6. vmir - Вмир, привет! :) От репликата ми към Гети може би вече си разбрал, че да, използват се и четирите математически операции, и да, използват се и четирите числа. :)
Но условието мисля, че е достатъчно, за да каже, че не е задължително да се ползват и четирите математически действиякогато когато се решава чисто математически. Виж да се използват други математически операции вече се явява нарушаване на условието и не би следвало да се прави, защото няма да отговаря на задачата.
Ще бъде интересно да чуем в края на дискусията, която този път ще е никаква :):):), защото задачата е доволно трудна, твоето решение, което споменаваш. :)


09:22 - Примерен тест за първоначално отсяване на... била-охранители
Автор: starforlife Категория: Лични дневници
Прочетен: 171 Коментари: 5 Гласове: 9

Последни 20 регистрирани посетителя
16:12 - .....
15:44 - vmir
15:25 - vmir
11:56 - lexparsy
11:54 - elinka4
11:30 - .....
11:16 - medium
10:55 - barneba
10:53 - .....
10:32 - vaquero
10:29 - lexparsy
10:18 - alli
09:42 - getmans1
09:33 - morskipesni
09:11 - laval
09:06 - sofisofi
08:58 - lexparsy
05:57 - ba4kata73
04:05 - anngry
02:40 - .....

В синтезирането ми на броя уникални НИКове, четящи този блог, под предходния постинг стигнах до 51. Сега, на основата на настоящата статистика, би следвало да добавя
52 ba4kata73
53 sofisofi
54 medium
И то като абсолютно редовни читатели, а не както някои от изброените до 52 (да не говорим за изявлените русофили тук:):) четат също редовно, но нелогнати. :)
цитирай
8. vmir - 7. cortana,
06.02.2019 17:22
cortana написа:

6. vmir - Вмир, привет! :) От репликата ми към Гети може би вече си разбрал, че да, използват се и четирите математически операции, и да, използват се и четирите числа. :)
Но условието мисля, че е достатъчно, за да каже, че не е задължително да се ползват когато се решава математически.


В такъв случай, ето ти едно решение как от 4 да получим 25:
4!+4/4 = 25
(Сега някой да не пита каква е тази удивителна след първата четворка?)

А сега, ако толкова много държим да не пропуснем нито една от основните аритметични операции, но кандисаме да добавим и коренуване, ще имаме:

4! + корен от 4 - 4/4 = 25

(сега пък някой да не възнегодува, че липсва умножение - има го, бре, там си е - "!")

цитирай
9. librarian - Привет, Ж-Стар! :-)
06.02.2019 17:42
Постингите с книжките специално за мен бяха по-интересни, но и със задачки стават. :-) Още повече, че човек обогатява общата си култура и е провокиран да поразмърда мозъка си. :-)
Признавам си без бой, на тази задачка не мога да дам математическия израз, който с числата и операциите да достига до отговор 25. Но друго искам да те попитам, Стар. Нима има задачки, при които да се дава и отговорът? :-) И какъв е смисълът от такива задачки всъщност? :-)
И все пак, за да не се изложа напълно като интелект, ще те поздравя с работещ линк в коментара си. Вярно, че ти ме научи, а не сама, но важното е, че го мога, а не как съм придобила знанието. :-):-)
https://www.youtube.com/watch?v=7rcGwyTTFVA
цитирай
10. starforlife - Ха добър ден и от мен. Чакайте сега и аз все пак да репликирам, при все, че Корти е отличничка.
06.02.2019 18:06
vaquero написа:
Знам че си способен да видиш невидимото.

Както вече Корти ти е казала: Иронията ти е неуместна, защото аз не празнословя като вас и в клипчето всеки човек, на когото както отново Корти ти е казала мозъкът му е свикнал да работи в многозадачен режим - забелязва такива неща, но явно не и ти.
Тоест, в клипа си има напълно нормални и видими факти, които както съм казал, на трезво мислещите идва да покажат, че Русия е лузърска държава. Ще се убедиш сам когато ги трасирам, но няма да имаш доблестта да ги признаеш.


vaquero написа:
За задачите, браво! Но се улавям, че не мога да се концентрирам върху тях.

Аз не съм тук особено пък ЗА ТВОЕТО браво и то Е ЛИЦЕМЕРНО! Аз съм тук, защото така съм решил. Тук съм колкото аз реша. Пускам това, което аз реша и най-важното НЯМАМ НИКАКВА ЦЕЛ ИЛИ ОСОБЕНО ПЪК МИСИЯ.
Е да, вземам едни близо 6 хил. лева грантове - ха ха ха - за "русофобията" си, но това е друг въпрос. И ти би ги вземал, ако ти ги дават, а да го отречеш - би било поредното лицемерие от твоя страна.
И ДА, ПРИ МЕРЛИН ТИ ЗАДАВАМ СЪЩЕСТВЕН ВЪПРОС!


~ 4. medium
За "обикновени" хора може да се каже наистина, че е с повишена трудност. За Програмисти и математици би следвало обаче да е супер лесна и точно затова за начален тест е перфектна - защото веднага отсява плявата и оставя тези, които да продължат по оше от 4 до 7 интервюта, за да стигнат до края и желаното назначение в моя сектор и особено при западна компания, където няма "тате е еди кой си".


~ 5. elinka4
Милата ти! Извинение във вид на поздрав с песен поднасям:
https://www.youtube.com/watch?v=BcE4ZS-aSTg


~ 6. vmir
Не политизирай задачата ми. Първата.
Виж тази с клипчето може.
Ха ха ха


~ 7. cortana
Обличай се, отиваме на ресторант.
Среща в гаража, в "Го4и-Аудито" (май кретенски го беше нарекъл бърни, упс - борни).
Хаааааааа ха ха ха


~ 8. vmir
Любо, колко от тук присъстващите мислиш, че ще разберат твоето "4!"? Какво означава и какъв е "опростения" му, по-"нормален" математически израз с помощта на действието умножение?
Правдивостта обаче държи да отбележим, че така се нарушава условието на задачата и не бих приел решението за меродавно. Защото е казано: "използвайки числата и математическите операции по един единствен път". Повтарям: "по един единствен път".
Ето това е "интересното", за да давам наистина задачата като първо сито на ниво инженерингов персонал за бази данни и особено машин-лърнинг.


А сега ние с Корти и Децата ми, както и техните приятелки, отиваме наистина на ресторант, защото имам повод да черпя, а вие тук се забавлявайте умно.
Утре като се наспя... Което, ако ресторантcj прерастне в кръчма - ха ха ха - ще е не по-рано от обед... Ще дам решение на първата задача. За математическо решение говоря - код и да ви пиша - никой тук няма да го вдене, затова е безсмислено.
Както ще ви покажа и поне 6 неща от клипа, които показват, че Русия е лузърска държава. И такива може да видите в 99% от всички РУСКИ клипове. Натъртих на думата "руски", за да е ясно, че просто си са там, навсякъде, а не, че аз съм подбрал клипа специално. Още повече, че това е една от руските сладурани, която харесвам страшно много не само като пеене, а и като визия и излъчване.
Страаааааашно много (особено в мимиките и езика на тялото) прилича на едно блогово шугърче, което продължавам да обичам и нося в сърцето си.
( и което специално поздравявам с това: https://www.youtube.com/watch?v=xSHYlSxQyJM )
цитирай
11. vmir - 10. starforlife,
06.02.2019 18:45
starforlife написа:
Любо, колко от тук присъстващите мислиш, че ще разберат твоето "4!"? Какво означава и какъв е "опростения" му, по-"нормален" математически израз с помощта на действието умножение?
Правдивостта обаче държи да отбележим, че така се нарушава условието на задачата и не бих приел решението за меродавно. Защото е казано: "използвайки числата и математическите операции по един единствен път". Повтарям: "по един единствен път".
Ето това е "интересното", за да давам наистина задачата като първо сито на ниво инженерингов персонал за бази данни и особено машин-лърнинг.


Жоро, който досега не е научил какво означава удивителния знак в математиката, тук няма да го научи. Префасонирах задачката ти в друга такава, която ми изглежда не по-малко атрактивна от твоята. За машин-лънинга няма да се кандидатирам при теб, въпреки, че усилено се занимавам с тази материя и имам разработена цяла моя алтернативна аритметика и методи, с които челенасочено избягвам кодирането, защото предпочитам да тръгвам от корените на нещата, вместо на юнашко доверие да ги комбинирам в нови структури. Освен това, за оцеляването си в джунглата предпочитам да не разчитам прекалено много на барута и оръжието, а на някои ловкости в боравенето с въже и други принадлежности. Прочее, би трябвало вече да ти е ясно, че няма да сгрешиш много, ако ме третираш като сериозен опонент.
цитирай
12. raff - Привет, Ж-Стар! :D
06.02.2019 19:49
Забелязвам следните неща.
- Съблогерът Мерилин68 цял постинг е направил, а уж не бил комплексиран от теб.
- В него той пише неща, които ти не си казвал, а твърди, че е така. Това потвърждава според мен последното в по-горното.
- Същия Мерилин68 усилено се опитва да те изкара извън релси, че да кажеш отговора на задачата, която Корти публикува от твоя блог, на ти не се поддаваш. Той обаче продължава, което според мен говори отново, че не е сигурен в своя отговор.
- Всички твои опоненти в почти всеки спор с теб или техни опити за забавление на твой гръб скачат от тема в тема. Например: намесват твои къщи, коли, пари, жени. Какво общо има това с темата на задачата, освен да потвърждава и то мисълта ми, че те наистина злобеят и се комплексират от теб?
Мога да продължа, но мисля, че няма смисъл.
Само още едно нещо според мен показателно ще напиша.
Корти пусна задача завчера. Понеже тя беше лесна, твоите опоненти наскачаха. Ти пусна нови две задачи от тогава. Мълчание.
Извод: Не могат да се справят с тях и заемат спаред мен крайно посредствената позиция да се опитват с лесното да те уязвят. Не, че успяват де и като гледам ти си го преместил в другия крачол. Но въпросът е принципен. Всъщност, като казах принципен, та се сетих и още нещо: Опонентите ти не се срамуват да напомпят тези свои глупави опити да се опитват да те маскарят. Насреща им ти не стоиш така, което ти прави чест.
А хората наоколо оценяват такива "дребни" детайли и както се вижда, десетки доказано реални и стойностни хора в най-различни области, са твои приятели тук.
цитирай
13. elinka4 - :)
06.02.2019 20:52
Към Корти: Ами явно не съм била на работа когато е провеждал интервю с тази задача и затова не е станало на въпрос. :)
Но така или иначе за мен дразнещото е, че не мога да я реша и очаквам с нетърпение отговора.
Виж за това с клипа се справям, но ще запазя наблюденията си и отговорите си също за след презентацията на Жорето. :)

Към Рафф: Съгласна съм с всичко написано от Вас. Особено когато това, за което говорите го правят хора, които не познават реално човека, за да са наясно, че в повечето момент поведението му тук се отличава коренно от това в живота. :)
Неоспорим факт е къде и на каква позиция работи Жорето и това не може да се заличи с каквито и да са твърдения, особено на хора извън технологичния бранш, които и представа си нямат от работата му в него. И определено в бранша наистина няма протекциите, които същите тези хора явно са свикнали да познават, защото там дори син на най-биг боса да си, ако не си кадърен, просто разнасяш пощата. :)
цитирай
14. raff - Стар, наистина и аз съм в недоумение.
06.02.2019 21:12
Ти отричаш отговор 23 на задачата на Корти и твърдиш, че е 28. Обосснови се моля те, защото и аз бях сметнал 23. Е да първо сгреших веднъж от недоглеждане като Мерилин68, но после се поправих.
цитирай
15. vmir - Наистина ли още никой не е намерил поне едно решение на настоящата задача???
06.02.2019 21:55
Бах мааму
цитирай
16. anngry - Привет на всички. :D
06.02.2019 23:51
vmir написа:
Наистина ли още никой не е намерил поне едно решение на настоящата задача???

Явно е така. Аз лично не успявам, но не съм и добра в тази материя. :D От любопитство обаче очаквам разяснението на Стар. :D
цитирай
17. anngry - От мен 19 +
06.02.2019 23:52
:D
цитирай
18. vmir - 16. anngry,
07.02.2019 14:29
anngry написа:
vmir написа:
Наистина ли още никой не е намерил поне едно решение на настоящата задача???

Явно е така. Аз лично не успявам, но не съм и добра в тази материя. :D От любопитство обаче очаквам разяснението на Стар. :D


Питам заради всезнайковците. Защото, когато е да се свърши някаква работа, тях ги хваща липсата. А в претенциите по-първи от тях няма.

Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2591870
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031