Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2019 01:16 - Дее~а тоя "Тексас Инстрюментс", дее~а...
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4754 Коментари: 25 Гласове:
44




image

image








Гласувай:
44



1. starforlife - Сега...
15.02.2019 01:17
Преди да потъна в бачкане, да кажа две неща:

1-во: Който го дразни играта ми с комплексираните русофили в блога, може да не чете тази серия мои постинги, но искам да кажа, че в тях няма пропаганда или нещо от сорта и те най-малкото ще повишат общата ви култура по някои въпроси, без това разбира се да го смятам за необходимо.
В тази серия няма хвалебствия - има само фактология.
Защото е фактология, че Русия за близо 10 години направила чип, който е на нивото на такива, произвеждани в САЩ преди около 20-25 години и това се носи из руското Интернет пространство все едно какво ли е станало, че чак някой без да разбира колко е смехотворен чипа, ни го вре изблейкван и тук, все едно ни е~е нещо лузърската електроника на Русия.
Да не говорим, че създаване на прототип и пускане в реално производство не е едно и също.
Да не говорим, че за пазарен дял е необходима конкурентноспособност, а с тези смешни параметри...
С този чип се ебавах в предходния ми постинг, та ако някой иска по-добре да схване думането ми, да погледне и него.

В същото време само една от водещите американски компании за производство на електроника, само за месец и половина от Нова година, създава новите електронни модули от картинката в постинга по-горе.
И естествено не тръби из целия НЕТ, защото Западът просто прави нещата, които са необходими и... това е - тези неща започват да се използват без много шум.
Просто защото пропаганда не е необходима.
Просто защото всеки знае качеството и надеждността на дадена компания, гарантираща с авторитета и професионализма си, а не с някакви измислени или преувеличавани бози.


2-ро: За кой ли път вграждам в постинг второто в случая клипо, защото все не намирам време да покажа чрез очеизвадни в него неща, обстоятелството, че Русия е лузърска държава.
Е... Да опитам днес да го направя? Дано отново не остане нереализирано, баси.


Та те така.


ПС: Хора, които не са ми дори на 1/100-на на нивото по въпросите, за които пиша в ебаващ формат, нека не изливат менталните си екстременти, а по-добре да си мълчат, защото отново те нещо научават от мен дори в забавлението ми, пък било то и само информативно и любопитно, а аз от тях няма как да науча, че са по-комплексирани и по-обичащи Русия дори от собствената си Родина явно, отколкото вече ми е известно.
цитирай
2. vmir - Добро утро,
15.02.2019 08:17
Жоро, с твое позволение, да разкрия малка тексаска тайна, която е релевантна, но не е ноторна - не е ноторна. Тя е в това, че още по времето на комунизма, само щата Тексас имаше по-голяма икономика отколкото икономиката на целия Соцлагер. Тъжно ми става като си спомня как ни кичеха с червени връзки и отрупваха с лозунги как мира в света се крепял на трудовите ни усилия и на "Непобедимата Червена Армия" - "Стражът на световния мир"... "Всяко яйце - куршум срещу империализма, всеки компот - бомба"...

Чудя се дали защото все си забравях червената връзка или я вадех безобразно измачкана от джобовете си, но съпътстващите я глупотевини никога не успяха да се превърнат във фундамент на светогледа ми, както забелязвам, че се е случило с немалко хора. Дори само понятието "пионерче", което никой никога не успя да ми обясни, подсказва решителността да се подменят истините в главите на най-глупавите измежду глупавите и да им се вменяват качества и дела, от които те се различават колкото някогашното комунистическо "пионерче" се различава от истинските пионери.

Хубав ден!

p.s. При раждането на щерка ми, от общината й бяха връчени няколко запечатани плика с надписи: "Отвори, когато станеш Чавдарче (Пионерче, Комсомолец)" Пликовете се появаваха понякога при разчистване, но никой от тях не беше отворен никога. Понякога подозирам, че някои блогъри са си сложили поръченията от такива пликове в рамки и си ги държат окачени на стената.
цитирай
3. vaquero - starforlife,
15.02.2019 09:09
Произвели. Нали това им е работата. Това означава ли, че и Русия не ги произвежда? Не означава!
цитирай
4. getmans1 - Добро утро Стар, ПОМОЩ, SOS, ПОМОГИ ...
15.02.2019 09:47
Добро утро Стар, ПОМОЩ, SOS, ПОМОГИ товарищ имам голям проблем, от вчера след обяд лапчето ми не иска да ме свърже с блог.бг.
Излиза следндния надпис:
Няма достъп до този сайт
IT адресът на сървара на blog не може да бъде намерен.
Потърсете blog c Google

ERRдч NAMEдчNOTдчRESOLVED. /дч=долна черта/
Браузъра е Хрома.

По едно време не можех да вляза и във Фактор но това се оправи сега ползвам таблет но там пък имам др проблем.
Моля Стар, дай някакъв акъл пък аз ще моля Богу дано те разбера, че пуст Делиорман ...
цитирай
5. vencivaleri1951 - Жоро, ти откриваш топлата вода
15.02.2019 10:47
Че Русия технологично изостава от развитите западни страни нито е новина, нито
те затварят в лагер за подобно твърдение- две предизборни кампании Путин "бие" именно в товая направление. Аз не виждам нито един тук както ти ни наричаш русофили/ и от там тъпи, необразовани, нещастни, бедни, грозни..../ да оспорва това технологично изоставане. Да, неразбираемо е, как при наличието на такъв фундамент в наука и култура, при несметни природни богатства и подобно изоставане. Неразбираемо, но на пръв поглед. Енгелс го пише съвсем ясно и обосновано-за развития Север и изоставащия Юг. Оцеляването на Севера върви заедно с прогреса. Русия наистина е Северна страна , но облагодетелствана . До 20 век , когато изхранването е било проблем за някои западни страни/ Германия , Ирландия,например/ Русия е била житницата и месарницата на Европа. Два , три милиона са например германците гастарбайтери. Аз съм виждал немски селища и райони. Немските фамилии са много в Русия-ето Милер е босът на Газпром. През 20ти век пък храната бе изместена от метали и въглеводороди в експорта на СССР и днес на Русия. Тоест с много по малко труд оцеляването на руснаците е гарантирано.
И за какво на пръв поглед на руснака му е да си дава толкова зор като шведа или китаеца например. Излиза например сибирякът да удари някоя видра или лисица, че пропил заплатата и го прави. Същевременно докато дебнел видрата намерил стотина грама самородно злато в реката и "вързал тримесечието". И това не е рядкост-случва му се постоянно. Жена му се тюхка и кълне когато гледа някой сериал, че няма свестни чорапогащи или дънки/говоря за съветско време" а носи шуби и накити
които само съпругите и дъщерите на предприемачите на Запад могат да си позволят.
От там идва изоставането на руснаците. Впрочем от там идва и изоставането на много западни страни от китайците. Китай може да оцелее само ако е на върха и той е там. Там е с много труд , мисъл и саможертва. Инерцията която е набрал, нищо чудно да го постави като първа сила в света-и като икономика, и като военна. Гледах по обмена как с ракета поразяват движеща се морска цел. Ако не е "анимация" то ще направят безмислена цялата военно-морска стратегия на янките. Тоест самолетоносачите стават уязвими-до днес балестичните ракети бяха безполезни по движещи се цели в морето И пак те питам, защо състезаваш руснаци и американци. Амбицията на руснаците е до 24та година да станат петата икономика в света. За по напред и не мислят. Тоест те признават априори, че янките са недостижими като икономика пред тях. Впрочем признават и военното им превъзходство. Признават , обаче не се дават.
Вместо обаче да сравняваме световните лидери , защо не погледнем къде сме ние. Оплакваме Сирия и Венецуела , а и двете страни са с по голяма перспектива от нас. Стигнахме до там, че вицепремиер предизборно бута посред зима цигански колиби, че му набили подопечните. Най бедни и болни сме в Европа, 41% от децата ни са в риск. Бабите ходят в бюрата по труда и други институции да взимат помощи или да попълват документация понеже деца и внуци неграмотни. Питам се къде са лузърите?
цитирай
6. vmir - 5. vencivaleri1951,
15.02.2019 12:38
Венци, наистина ли не схващаш, че никой да не отрича изостаналостта на Русия и упорството, че Русия е по-по-най са несъвместими противоположности? Ама наистина ли не го виждаш, или полагаш чудовищни усилия да изглеждаш приятно разсеян? Защо според теб тези, които уж знаят истината, продължават с всички сили да натрапват лъжи, дори със смехотворни претенции за знаещи? Не забелязваш ли, че такова безсрамие е присъщо само на типове, част от които открито признават, че с нетърпение очакват повтаряне на ситуацията и събитията от 9.09.1944? Вероятно ще кажеш, че за теб това не е реалистично, но ти не би пропуснал да възхвалиш престъпленията от тогава, а за мен възхвала на престъпления е също престъпление, присъщо ако не на доказани престъпници, на хора с престъпна нагласа, които при възможност не биха пропуснали възможността да извършат престъпления.
цитирай
7. obses - Добро утро, Стар!
15.02.2019 12:46
Както vencivaleri1951 казва, няма база за сравнение на Русия със САЩ. Това е все едно да се сравнява пофесионалист (САЩ) с любител (Русия). Спор не може просто да има.
цитирай
8. vencivaleri1951 - Вмире,
15.02.2019 14:04
vmir написа:
Венци, наистина ли не схващаш, че никой да не отрича изостаналостта на Русия и упорството, че Русия е по-по-най са несъвместими противоположности? Ама наистина ли не го виждаш, или полагаш чудовищни усилия да изглеждаш приятно разсеян? Защо според теб тези, които уж знаят истината, продължават с всички сили да натрапват лъжи, дори със смехотворни претенции за знаещи? Не забелязваш ли, че такова безсрамие е присъщо само на типове, част от които открито признават, че с нетърпение очакват повтаряне на ситуацията и събитията от 9.09.1944? Вероятно ще кажеш, че за теб това не е реалистично, но ти не би пропуснал да възхвалиш престъпленията от тогава, а за мен възхвала на престъпления е също престъпление, присъщо ако не на доказани престъпници, на хора с престъпна нагласа, които при възможност не биха пропуснали възможността да извършат престъпления.


не ми вкарвай думи , които не съм казвал или писал. Русия наистина технологично е по назад от няколко държави, но тя не е изостанала страна-не е сред лидерите .Ето аз съм писал, че никога не бих си купил руска кола, но днес вече не съм толкова убеден. Приятели на децата работят в руското търговско представителство. През есента гостуваха на вилата ни. Дойдоха с лада, която вече влиза в серийно производство-тази която караха бе тест серия. !, 8 двигател, турбо 150 коня , автомат, комфортно купе и съвсем прилична на пътя. Бяха навъртели около 120000 км-няма шум, няма мирис-неща които съпътстваха предишните. Съвсем приятна кола още повече за парите които я дават.
Тук става въпрос обаче за друго нещо и то се нарича близост. Тя/близостта/ е усещане и то не зависи или почти не зависи от технологичното стъпало . Русия на мен ми е близка, ти я ненавиждаш. Няма да обясняваме защо, но последното нещо е технологията в това ни усещане. Гледам тук хората с твоето усещане , как трудно скриват радостта си когато Русия я сполети беда. Изключение е нейни приятели да се радват , когато беда сполети Запада-говоря тук
в блога. Въобще тази истерия на антирусизъм в края на краищата има обратен ефект на Запад. Стигна се до там , че германците днес според последни допитвания смятат САЩ по опасна за тяхната сигурност от Русия. И не само в Германия е това недоволство. Възстава много сериозно Италия. Виж какво направи една Индия преди седмица. Преговаряше със САЩ за изтребители и в преговорите янките я натиснаха за С комплексите които тя иска да купи и се договаря с Русия. Индийците казаха , че това са различни сделки, а седмица след организацията на пуч във Венецуела договориха две ескадрили руски изтребители. Много вероятно е и да прекъснат преговорите с американците. Защо давам този пример. Индия е още по изостанала страна спрямо Щатите от Русия, но и тя /както Русия/ не позволява да и "ходят по главата"-тоест държи на достойнството си.
9–ти септември е реплика на 9 ти юни в частта за отмъщението. Ето преди дни бе годишнина на генерал Луков. В медиите прочетохме как е убит от засада герой от войната. Един от екзекуторите е дядо на проф Бураджиева. Фактите са верни. Луков е смел офицер и убит пред дома си. Само , че се премълчава участието му в 9то юнския преврати събитията след него , когато братът на дядото на Бураджиева е измъкнат от вкъщи и отведен незнайно къде-не се връща повече. Бил е учител, с леви разбирания и активист на квартално ниво. Защо??? На практика гражданската война която избухва през 23та година и до ден днешен не е свършила. А не е свършила , защото една част от обществото ни/ и не малка/ иска някакъв реванш и този реванш е искан на всяка цена и безкомпромисно. Бих казал , че този реваншизъм е подклаждан от политици и деятели , които живеят на гърба на тази "жажда за отплата" На теб ти е "болка" от дълго време в блога 9 ти септември и това , че дядо ти е загубил битката в Югославия, без да си даваш сметката , че победа в тази битка за дядо ти можеше да има само , ако Хитлериската коалиция бе спечелила войната, а в тази война на страната на Югославия/ и то повече от руснаците/ бяха англоезичните. Много са бледи снимките които имам, но отрядът на баща ми е с английско облекло, английски инструктори и в не малка степен с английско оръжие. Така, че се определи къде си.
цитирай
9. librarian - Ж-Стар, привет! :-)
15.02.2019 16:10
Имам въпрос:Може ли и този тип постинги да ги правиш с книжки? :-) :-) :-)
цитирай
10. librarian - 14 + е от мене. :-)
15.02.2019 16:11
:-)
цитирай
11. vmir - 8. vencivaleri1951,
15.02.2019 17:19
Венци, въпросният ми дядо не е начало на рода ми. Неговия баща и тъст също са си оставили костите за същата кауза. А имам корен от Беломорска Тракия и не просто знам, но и понасям последстствията от несгодите на прогонените от родните им места. Затова загубените войни на дедите ми са ми не по-малко важни от спечелените. Нещо повече – те дават стойност на безкористната им служба, защото няма по-лесно от това да лъжеш безсрамно от безопасната позиция на победител и диктатор. И не само безсрамно, но и безотговорно, защото „Победителите не ги съдят” e вярно само донякъде, а и да не ги осъдят, си плащат с деградация и презрение, защото лъжите не носят сигурност, а несъгласие, деструкции, съпротива и противодействие.
Знам по-добре от теб, че югославската армия е била на въоръжение и издръжка на Великобритания, което за разлика от българската, я прави масова партизанска армия. Чърчил е опитал по същия начин да превърне и българската армия в партизанска, но парите му са обърнали само шепа родоотстъпници или лумпени.

Родителите ми помнеха бомбардировките, но че е воювал срещу Англия, САЩ и Югославия не прави примера на дядо ми по-малко респектиращ за мен, защото се е бил за национална, а не за идеологическа кауза. Били сме във война с Англия и САЩ, но те не претендират да са ни освободили, за да ги приемам за врагове. И не си падам по по-грубите насилници, които прогонват едни, за да насилят на свой ред жертвата и да натрапват това за „освобождение”. А дали това го правят самите руснаци или български престъпници от името на руснаците, ти би трябвало да знаеш по-добре от мен.

Във всички случаи намирам за отвратително да ми се диктува на кого трябва да съм вечно задължен до степен на малоумие и безчувственост, както и да се очаква от мен да отричам постиженията и да клеветя онези, които не претендират да им дължа свободата и живота си.
цитирай
12. radostinalassa - Какво съвпадение с коня
15.02.2019 17:25
И аз не можах да влезна в блога си и помислих, че Господът ме е изтрил по ай пи адрес. Добре , че не разбира и от медицина.
цитирай
13. radostinalassa - Това е подходящо за русофили, които искат...
15.02.2019 17:26
да правят упражнения с врата си. Но защо е само еднопосочно, трябва да има симетрия.
цитирай
14. getmans1 - ЗАСРАМИ СЕ ВМИРЕ, дважди и трежди ...
15.02.2019 17:47
ЗАСРАМИ СЕ ВМИРЕ, дважди и трежди пъти се засрами ти, който искаш реванш....
Гледай бее, реваншисте, как правят истинските патриотЕ;
"... Александър Костадинов; Ваше Превъзходителство! Ако съберим 100 000 русофила и с подписка поискаме от Владимир Владимирович да изпрати отряд алфа да елеменира соросоидите в България, има ли шанс?"

Други искат втори народен съд разстрели и бесилки а истинските патритЕ доволно потриват мазни ръчички и правят пляс-пляс.
Други пък ходят по руски сайтове да просят любов и разиране и остават на макс доволни кога там ги наритат и наругаят доволно ... На туй Вмире му се казва братска признателност а ти и подобни сте неблагодарни реваншисти фашаги.
цитирай
15. getmans1 - Здравей СТАР, след 24 часа успях да ...
15.02.2019 18:02
Здравей СТАР, след 24 часа успях да вляза в блог бг от лапчето но виж какво има на RRS] ... Table './blog/blog_rss_log' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed...

Не знам какво следва от това...
цитирай
16. vmir - 15. getmans1, не съм фашага бре Гете!
15.02.2019 18:24
Искам само всеки да върши онова, за което е кадърен. А не лаладжии да определят кой е знаещ и кой не, кой е патрЕот и кой фашага. Това е моя критерий за оправяне на държава. Не се иска много акъл да се писка, че всички са маскари. Нито, за да се вярва в това, за да се оправдава собствения маскарлък. Не съм го измислил аз, а редица народи са го доказали със собствените си грешки и успехи, докато решават проблемите, в които днес се препъваме и ни препъват разни всезнайковци, които "мислят", че личните знания са комплект от тиражирани чужди мнения.
цитирай
17. vmir - 16. getmans1,
15.02.2019 18:29
getmans1 написа:
Здравей СТАР, след 24 часа успях да вляза в блог бг от лапчето но виж какво има на RRS] ... Table './blog/blog_rss_log' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed...

Не знам какво следва от това...


Според неангажиращото ми мнение следва, че повредата не е в твоя телевизор, въпреки, че с някаква настройка вероятно би могъл да заобиколиш технически проблеми на блога.
цитирай
18. getmans1 - А бе, на кой да го е, попречи тоя по...
15.02.2019 21:26
А бе, на кой да го е, попречи тоя постинг та го свалиха и най-важното е, защо ... а, напУмпаните дупари си висят ... ГОРДИ, ХАХАХА.
цитирай
19. vencivaleri1951 - От таблетап си и аз не мога да влеза в блог бг
15.02.2019 21:32
vmir написа:
getmans1 написа:
Здравей СТАР, след 24 часа успях да вляза в блог бг от лапчето но виж какво има на RRS] ... Table './blog/blog_rss_log' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed...

Не знам какво следва от това...



Според неангажиращото ми мнение следва, че повредата не е в твоя телевизор, въпреки, че с някаква настройка вероятно би могъл да заобиколиш технически проблеми на блога.


От телефона мога. Мисля, че проблемът е на оператора. Телефонът ми и интернета са във Виваком. Таблетът е на теленор-имаше добър план , а от там и цена. Трепна счетоводителското ми сърце и имахме -сделка:)))
Знаех от Неди, че имат проблем, макар , че той обича проблема им-подсигурява си частпром...
пс Влезох с таблета във Виваком и имам връзка с блог бг. Проблемът е в оператора В моя случай Теленор
цитирай
20. raff - Здравейте всички и от мен. :D
15.02.2019 22:03
С голямо задоволство отбелязвам две неща:
Първото е, че ги няма онези с претенциите, които Стар естествено винаги е поставял на мястото им поне в очите на нормално възприемащите кога и какво се случва и кога и какво се говори от този и онзи. Имам предвид, че със Стар обикновено се спори с някакви недомислия и абсолютни глупости, а той винаги отвръща, как беше, релевантно и ноторно, ноторно. :D:D:D
Второто е, че опитващия да се подиграва със Стар блогер венцивалери се държи на висота, за което най-искрено го поздравявам.
Този път, Стар, си позволих да поздравя другите, но ти знай, че също си поздравен специално. :D
цитирай
21. getmans1 - . . . ИНТЕРЕСНОТО В СЛУЧАЯ ВМИРе, ЧЕ ...
15.02.2019 22:32
... ИНТЕРЕСНОТО В СЛУЧАЯ ВМИРе, ЧЕ ТАБЛЕТКАТА И ЛАПЧЕТО ПОЛЗВАТ ЕДИН ДОСТАВЧИК И ЕСТЕСТВЕНО ЕДИН РУТЕР.
СЕГА ВИЖДАМ, ЧЕ ПРИ ВСИЧКИ КЪДЕТО ВЛЯЗОХ В RRS НАДПИСА Е ЕДИН И СЪЩИ, СЕГА ЩЕ ПРОВЕРЯ И ТАБЛЕТА ... ПАК СЪЩОТО.
ИНТЕРЕСНОООО, ЩО ЕДНОТО РАБОТИ А ДРУГОТО НЕ...

А, ШОПИНУМ1951 СЕ ИЗМЪКВА КАТО ШУМКАР ... ПО БЕЛИ ГАЩИ ОТ ПОЗОРНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В КОЕТО ИЗПАДНА ... ХАХАХАХА.




vmir написа:
getmans1 написа:
Здравей СТАР, след 24 часа успях да вляза в блог бг от лапчето но виж какво има на RRS] ... Table './blog/blog_rss_log' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed...

Не знам какво следва от това...


Според неангажиращото ми мнение следва, че повредата не е в твоя телевизор, въпреки, че с някаква настройка вероятно би могъл да заобиколиш технически проблеми на блога.

цитирай
22. musicgirl81 - Привет, Жоро-Стар! ;)
16.02.2019 10:05
Гледам нова серия си започнал. Иронизираща русия и русофилите. Няма лошо, майтап да става. ;)
цитирай
23. elinka4 - Здравейте! :)
16.02.2019 11:44
vmir написа:
Искам само всеки да върши онова, за което е кадърен.

Именно! Ако това се случва, нещата ще се получават. За съжаление обаче се оказва, че по нашите географски ширини е практика на кадърните да се завижда и да се правят опити да бъдат свалени с думи до нивото на завиждащите некадърни.
Нима не се вижда красноречиво тук?
цитирай
24. vmir - 24. elinka4 - Здравейте! :)
16.02.2019 12:19
Разбира се, че се вижда, но някои се правят че не го виждат. Защото иначе трябва да спрат с лъжите си и да признаят, че лицемерничат дори спрямо симпатизантите си. Преди малко мернах някъде в блога, "аргумента", че Франция била в много по-тежка икономическа криза от Венецуела. Толкова типично за невежите завистници, неутолимо ламтещи за позиции, изискващи знания и умения, с които те са органично несъвместими.
цитирай
25. vmir - 20. vencivaleri1951 - Влезох с таблета във Виваком и имам връзка с блог бг. пс . Проблемът е в оператора
16.02.2019 12:24
Добре, поне теб да не те мислим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2589446
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031