Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2019 21:47 - Кратките ми споделени с вас мисли над 3-тата за деня гръцка бира
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1604 Коментари: 20 Гласове:
31

Последна промяна: 02.09.2019 23:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
image
image
image





Гласувай:
31



1. starforlife - Ха ха ха
02.09.2019 21:50
Както и очаквах - Гадостинка не допусна коментара ми спрямо последната й глупост, който обаче аз далновидно (ха ха ха) пренесох ето тук:
http://getmans1.blog.bg/politika/2019/09/02/prepikavane-na-strashniiat-burevestnik.1672749

Но иначе въпросната има наглостта да се пъне, че аз не съм имал капацитет и не съм влизал в диалог, баси.
Дето чисто математически мога да й покажа колко глупости се съдържат в реално репликирания с част от този мой постинг ето този примерно неин:
http://radostinalassa.blog.bg/politika/2019/09/01/sasht-slediat-s-trevoga-manevrite-na-ruski-spytnik-ubiec.1672727

Има ли смисъл обаче да го правя? След като всички сме свидетели на това, че Русия нищо прогресивно не дава на света, а й дай да се пъчи с фейк-измислени военни технологии.
Те били направили "Буревестник"... Което по никакъв начин не се доказва, а напротив - опровергава се.
Нормалните хора както ви стана ясно от една от частите в постинга ми по-горе, правят възможни и вече рентабилни свръхзвуковите пътнически полети, а не свръхзвукови ракети за смърт.
Кое предпочита и възхвалява нормалния мозък? - Евентуална свръхзвукова технология за смърт, или такава за съкращаване в пъти времето за преодоляване разстоянието м/у две дестинации, което трябва да пропътувате?

Просто питам...
цитирай
2. rustam - Стигнах до петия ред,
02.09.2019 22:01
в който се твърди за "успехите" на "Конкорд" в производството на свръхзвукови пътнически самолети и спрях. Това е лъжа. никакви "успехи", точно обратното: серия трагични неудачи и провали поставиха точка на това производство.

Стоименов, където и да "пипна" в твоите постинги е пълно с лъжи. Тия дни ще извадя една от най-дебелите ти и опашати лъжи, пускани в тази платформа.
цитирай
3. starforlife - ~ 2. rustam
02.09.2019 22:14
Като изключим дребнавото осмиване, че явно не можеш да броиш, дребен, защото въпросните успехи се споменават в шести, а не пети ред, то напротив, дребен: Успехите на "Конкорд" (пред руския реално откраднат прототитп на Ту-144) са факт и прекратяването на полетите е поради нерентабилност.
Но и в момента водещите инженери от "Конкорд" работят по този проект на НАСА и резултатите вече са налице - както вече написах, започват експериментални полети в реални условия м/у определени дестинации в САЩ.
Да ти цитирам ли куп иновативни технологични решения, които при "Конкорд" бяха налице и които позволиха технологията им да има реално пиложение няколко години, а не като при ТУ - само няколко полета, колкото да се прокламира измислената мощ на СССР?

А колкото до това до кой ред при прочита си стигнал, дребен, и какви джуркащи се в главата ти компромати спрямо мен ще изнесеш (продължавайки да ни доставяш забавление колко си предвидим и как играеш по моята свирка - ха ха ха), ми е през... нали.

Ти си оставаш един дребен, заядлив неудачник, на когото му дай само да се опитва да се пъне пред Батковците (като мен - ха ха ха).

Все пак: НАЗДРАВЕ, провисналобузест дребосък шкембест!
цитирай
4. kolevn38 - Серия неудачи ли? Я ни светни какви са неудачите на Конкорд? Има един трагичен инцидент и той се дължи не на конструкцията на самолета.
02.09.2019 22:31
rustam написа:
в който се твърди за "успехите" на "Конкорд" в производството на свръхзвукови пътнически самолети и спрях. Това е лъжа. никакви "успехи", точно обратното: серия трагични неудачи и провали поставиха точка на това производство.

Стоименов, където и да "пипна" в твоите постинги е пълно с лъжи. Тия дни ще извадя една от най-дебелите ти и опашати лъжи, пускани в тази платформа.

цитирай
5. starforlife - ~ 4. kolevn38
02.09.2019 23:01
kolevn38 написа:
Серия неудачи ли? Я ни светни какви са неудачите на Конкорд? Има един трагичен инцидент и той се дължи не на конструкцията на самолета.

Точно така, Симо.
Реално статистически погледнато като пропътувани километри, брой полети и превозени пасажери, "Конкорд" е признат за най-надежден при въздушния транспорт, имат един единствен инцидент и то още при излитането и забележи: вследствие на удар на откъснало се от друг самолет парче по крилото на трагичния "Конкорд" и оттам възпламеняването му.
Да не говорим, че реално инцидентът е пилотска грешка, а не технически проблем, защото ако пилотът е бил взел далновидното решение да прекрати излитането и да се пристъпи незабавно към аварийно евакуиране на пасажеите и екипажа - трагедията е щяла да се размине спрямо човешки жертви, а и самият самолет може би е щял в голяма степен да бъде спасен от своевременно реагиране спрямо пожара на наземните спасителни екипи, които при Русия ги видяхме какви са и как реагират при няколкото пожара на техни самолети от началото на годината. Пресен последен пример - самолетът на летище "Шереметиево" преди 4 месеца. И говорим все пак за Москва - столицата на "велика" Русия.

А иначе: Дребният да не се опитва да ми се отваря в материя, която ми е доста ясна по няколко причини, та дори ако щеш започвайки с тази в какъв род войски съм служил и стигайки както казах до момента, че компанията, за която работя е партньор на НАСА и в този проект - възобновяването на свръхзвуковите пътнически полети - а това реално дава достъп не само до историческа и статистическа информация, а до конкретна техническа.
Давам прост пример: Системата за охлаждане на "Конкорд", при която се използва самото гориво на самолета, е нововъведение, което е не просто успех (който шкембестото дребосъче се опитва да отрече празнолейно), а е в основите на куп технологии в това направление в последствие.
Реципрочно: Руснаците при Ту-то изпраскват едни обикновени климатчни инсталации за охлаждане основно на фюзелажа, водещо до неимоверно повишаване теглото на самолета, което пък от своя страна е доста важно да се намалява при свръхзвуковите скорости.

Тоест: Руснакът дялка с теслата колкото да каже, че е сдялкал нещото, докато Западнякът мисли и то прогресив-инженерингово.
Самият заобикалящ ни свят го доказва това: Нищо руско не се е наложило в нито една сфера и всички знаем, че всичко им е просто сдялкано с тесла.
И нека русофилистиците не ми излизат с празнолейкането за прехвалените руски ракетни двигатели, когато не са наясно, че исторически те са преустановени като проект поради нерентабилност и непреодолими технически проблеми, САЩ откупват технологията, в която никой не отрича, че има прогрес за времето си, разрешават проблемите и я "връщат" на СССР с неговото ЗАДЪЛЖЕНИЕ да им се отплаща като "превозвач".
Така, че, САЩ НЕ СА зависими от Русия по отношение на това, а просто Русия изпълнява договорни отношения, от които няма как да се отметне.

Те така.
цитирай
6. getmans1 - Определено може да се каже, че над 80 ...
02.09.2019 23:54
Определено може да се каже, че над 80 процента от руснаците са увредени като човеци ... щом управниците им нещо са решили и на смърт отиват ... пък нашенските русофили направо 100 процентов брак в това отношение.
Иновативно мислещите нации по съвсем друг начин показват положителното си мислене преди всичко започвайки от дребните неща ... Заради това и аз точно такива примери ползвам в постингите си ... за два месеца сигурно трети такв пускам като контра на ракетните им бълнувания.

Прословутите им ракети с точност до сантиметри уж, пък тук дружно оплакваха смърта на офицера наводчик в Сирия ... ТА РУСТАМ ПРЕДИ ДА РАЗОБЛИЧАВА ТОЯ ИЛИ ОНЯ ПЪРВО ДА РАЗОБЛИЧИ КУМИРИТЕ И ФАЛШИВИТЕ СИ ГЕРОИ.
цитирай
7. starforlife - ~ 6. getmans1
03.09.2019 00:11
Радо, едно от предимстванта на сектора, в който се подвизавам като професионално поприще и вид професионално занимание е, че не е обвързан с работно място. Както всъщност и време.
Искам да кажа, че мога и седмица да не се весна в офиса и никой няма да ми потърси сметка защо. Всъщност, то лично на мен и много малко хора могат да ми търсят сметка де (ха ха ха). Реално въпросът е работата да върви и целите да се постигат в необходимите срокове, а дали работиш 8 часа дневно или 2 и къде го правиш - това принципно никого не го интересува.
Така е и в момента: Аз сега съм в отпуска, на едно страхотно място съм, с една страхотна компания, голяма част от която се явява реално Семейството ми, но това не ми пречи в момента да свърша едно или друго нещо по отношение на служебни мои ангажименти, които реално не признават време от денонощието или отпуска и реално ме държат "на линия" 24/7/365. Случвало се е и в 4 сутринта да ме събудят за вземане на конкретно решение за реагиране по даден проблем и след като го отправя решението си - да продължа да си спя сладко-сладко.
Така че, на линия съм и затова репликирам коментара ти (коментарите ви).
Естествено, че осъзнавам, че ти показваш дребни иновации дело на Запада, намеквайки, че нещата тръгват от дребното към значимото.
Нелогично е нация, която няма никакви успехи в куп дребни на пръв поглед неща, да има гигантски пробиви в така мащабни и изискващи, ако щеш дори и само икономика, неотговаряща на наличната в Русия.
Аз просто реших да допълня твоите "дребни" примери с нещо по-мащабно, по-грандиозно. И все пак много по-"нищожно" в сравнение с куп други проекти, които Западът и в частен случай САЩ разработват в настоящия момент.

А иначе, ако трябва да сведа нещата до такива от по-"низшо", но определено показателно естество - бих могъл да разкажа следното:
Ден-два преди да отпътуваме за Лефкада, откъдето ти казвам "Наздраве!", се видях с мой Приятел, който преди около 4-5 години емигрира в Щатите.
Ето неговата житейска история:
Преди въпросните 4-5 години, тук, в България, реши да се занимава с... отглеждане на щрауси.
За около година успя да достигне до 30 броя във фермата си.
Не щеш ли, посети го един наш полиКлик, чието име да не цитирам сега и му казва, че видиш ли понеже искал да се развива - Държавата щяла да му помогне.
Е да де, но той като благодарност трябвало да купува фуража от ЕдиКойСи и реално вместо досегашните 60 ст. за кг. - същият да му струва над 2 лв. за кг.
Яйцата пък трябвало да продава на ЕдиКойСи за по 10 лв. за брой, вместо както той си беше уредил по... 30, ако не се лъжа на партньор в Италия.
Помощ?
Дее~а тая държавна помощ, дее~а.
Та: Ядоса се Станьо и продаде щраусите на въпросния италианец.
Емигрира в САЩ.
И сега идва показателното:
Там, веднага, само срещу разработен проект, Държавата му дава безвъзмездно земя! Отпуска му безлихвен кредит!
И за няма и 5 години, Станьо е изградил ферма, за чиито мащаби показателно говори фактът, че е стигнал в момента до 3 ХИЛЯДИ бройки щрауси.
Държавата, тоест САЩ, го субсидира с не запомних колко на брой, за да се развива.
Едва догодина ще започне да плаща данъци, защото 5 години са го освободили от такива, за да му се даде реално рамо да успее.
Ето това е Държава!
Ето затова Америка успява!
Защото там нещата просто се правят така, че да работят.

Станьо не емигрира в Русия, нали?
Нито някой там ще му даде шанса, който е получил в "изедническата", небратска страна САЩ.
Пък нека русофилите си говорят колко братска ни е Русия и колко мразеща е САЩ.
Фактът, че там държавният рекет в Русия е изключително по-голям от нашия, наследил куп порочни практики от времето на соца, просто си остава факт и нищо не може да го заличи спрямо огромните възможности, които като социална уредба са достигнати в "мерзка" Америка.
цитирай
8. getmans1 - 7. starforlife - ~ 6. getmans1 00:11
03.09.2019 00:57
СТАР, когато говоря за иновативно и положително мислене аз нямам предвид определена държава или ИЗТОК-ЗАПАД макар, че и това го има и то в голяма степен. Клипчето което днес показах очевидно е вид дайджест, оттук и оттам ... и го давам като пример за иновативно мислене на хората въобще а не като изпаднили в трас индивиди от болните амбиции на вожда.

Иначе мога да дам и аз пример, че още преди доста години българин патентова велосипед със задвижване постъппателно-възвратно движение на педалите /както при показания първия пример в клипчето/ само, че на предното колело и в удобно излегнато положение ... но и досега не съм виждал такова чудо по улиците... рИкшите са друга бира ... ХОП, НАЗДРАВЕ...

ИЛОН МЪСК ако беше руснак сега сигурно света щеше да го познава като притежател на най-дългата яхта ... или пък най-вероятно щеше да е обикновен НИКОЙ ЗЯПАЩ ПАРАДА.

Путин си е обикновен диктатор и руския народ се държи подобаващо ... лошото е, че и ние българите се лутаме защото до скоро и ние бяхме на тяхното дередже а тия набити ни навици са бетер окови.
цитирай
9. starforlife - ~ 8. getmans1
03.09.2019 01:19
Радо, иновативното и положително мислене е прерогатив на стабилно позиционирания в материално отношение индивид. Звучи "стресиращо", но това е факт.
Наскоро заговорих за Пирамидата на Маслоу, която разкрива, ако щеш чисто психологическата обосновка на думите ми.
Самата история темпорално доказва думите ми - 99% от великите умове са, ако не произлизащи от по-заможни семейства, то най-малкото от материално стабилни такива.
Държавата и в частен случай САЩ като най-велика в това отношение, се явява семейството на цял един народ и няма как извадката от народа, каквато се явява иновативно мислещият, да живее стерилно от обстановката в обществото, изграждащо самата държава и определящо функционирането или не на самата държавност.

Колко от тук пънещите се за познаване на едни или други процеси в заобикалящия ни свят, които не се свенят да плюят по въпросните САЩ, знаят да речем факта, че САЩ са толкова напред в обществената "наука", че правово там компаниите притежават статут на личност?
Дори само тази "дребна" подробност е такава пропаст в мисленето и разбиранията за функциониране на Държавата въобще, която бившият соц просто дори не може да си представи, а камо ли да изгради близките поне 100 години.
Ето затова Мъск може да бъде явление само и единствено в държави като САЩ.
Независимо дали е Илон Мъск или Иван Москов.
цитирай
10. anngry - Поредният безапелационно показващ реалността на нещата постинг, Стар!
03.09.2019 01:44
С поредните безапелационно подкрепящи същността на изложеното в постинга коментари отдолу.
Силни, стилни, издържани. Неоспорими.
Респект! :D
цитирай
11. anngry - !
03.09.2019 01:46
starforlife написа:
Радо, иновативното и положително мислене е прерогатив на стабилно позиционирания в материално отношение индивид.
..........
Държавата и в частен случай САЩ като най-велика в това отношение, се явява семейството на цял един народ и няма как извадката от народа, каквато се явява иновативно мислещият, да живее стерилно от обстановката в обществото, изграждащо самата държава и определящо функционирането или не на самата държавност.
..........
Ето затова Мъск може да бъде явление само и единствено в държави като САЩ.
Независимо дали е Илон Мъск или Иван Москов.

Както вече казах, силно, стилно, издържано!
Неоспоримо!
Поздрави!
цитирай
12. vencivaleri1951 - Жоро, ти си неспасяем!!!
03.09.2019 02:13
Свободен мъж, на възраст в която би трябвало да е в разцвета на сили и възможности/физика, опит, материална състоятелност./ на средиэемноморски остров седнал в 23 часа да пише абсолютни глупости в пост и коментари до мен, Вмир, Колев, Гетмана, Радостина... Абе живей човече! Хвърли, счупи, подари телефон, таблет, лаптоп и живей навън, а не в нета. Какво ни казваш днес, което не си казал поне сто пъти досега. Някой да е отрекъл , че технологично и като икономика Русия е доста изостанала от САЩ, Китай, Германия, Япония....? И какво това технологично и икономическо превъзходство топли нас българите. Продължааме да сме най-бедния, болния, изчезващия народ в ЕС. Народ, който е управляван от Борисов, а за алтернатива имаме Нинова. Това сме направили ние, а колко са велики американци, китайци, руснаци нас не ни топли.
цитирай
13. getmans1 - Добро утро СТАР, . . . ХАХАХАХА. . . ...
03.09.2019 07:48
Добро утро СТАР, ... ХАХАХАХА ... Щом тоз дет съм го цитирал започне така да мрънка и да съветва значи само едно, гъзобръка е дълбок и направо жесток ... МНОГО УДОБЕН НАЧИН ДА НАПРАВИШ ПРИЗНАНИЕ е да раздаваш съвети с уговорката, че мани ги другите я си глей живота ...
Той, преди време така ме критиуваш, че съм пишел и коментирал посред нощите но за себе си, беше се извинил, че чакал счетоводни данни от дестинации от други часови зони ... абе, „7 часа разлика„ - сериалчето ...хахаха ...

ЛИЧНО АЗИ, МНОГО МРАЗИМ НЯКОЙ ДА МИ КАЗВА КАК МИ Е УБАО ...

ШОПИНУМ1951 написа:
Свободен мъж, на възраст в която би трябвало да е в разцвета на сили и възможности/физика, опит, материална състоятелност./ на средиэемноморски остров седнал в 23 часа да пише абсолютни глупости в пост и коментари до мен, Вмир, Колев, Гетмана, Радостина... Абе живей човече! Хвърли, счупи, подари телефон, таблет, лаптоп и живей навън, а не в нета. Какво ни казваш днес, което не си казал поне сто пъти досега. Някой да е отрекъл , че технологично и като икономика Русия е доста изостанала от САЩ, Китай, Германия, Япония....? И какво това технологично и икономическо превъзходство топли нас българите. Продължааме да сме най-бедния, болния, изчезващия народ в ЕС. Народ, който е управляван от Борисов, а за алтернатива имаме Нинова. Това сме направили ние, а колко са велики американци, китайци, руснаци нас не ни топли.

цитирай
14. inf0rmant - Добро утро СТАР, . . . ХАХАХАХА. . . ...
03.09.2019 09:51
getmans1 написа:
Добро утро СТАР, ... ХАХАХАХА ... Щом тоз дет съм го цитирал започне така да мрънка и да съветва значи само едно, гъзобръка е дълбок и направо жесток ...

Чудех се защо в блог.бг има толкова пишещи, но няма забележки към тях, а към браточката има нестихващ такъв, но сега ми се изясни. От гъзобръка ще да е.
цитирай
15. getmans1 - Добро утро СТАР, . . . ХАХАХАХА. . . ...
03.09.2019 10:14
inf0rmant написа:
getmans1 написа:
Добро утро СТАР, ... ХАХАХАХА ... Щом тоз дет съм го цитирал започне така да мрънка и да съветва значи само едно, гъзобръка е дълбок и направо жесток ...

Чудех се защо в блог.бг има толкова пишещи, но няма забележки към тях, а към браточката има нестихващ такъв, но сега ми се изясни. От гъзобръка ще да е.


МНОГО УМЕН getmans1И ОТ СТАР НАУЧЕН написа:

ПОТВЪРДИ ДА, ТАКА Е ...

цитирай
16. vencivaleri1951 - Нов Оскар за поддържаща роля гониш
03.09.2019 12:03
На мойта възраст Гетьо е нормално от време на време да не те лови сън, още повече, че гледах филм ,който ме впечатли и дълго време бях под внушението му. Гетьо , аз не съм командир на или в софтуерни дивизии или армии. Да, чакал съм колега от Нова Зеландия, но не да преобразя света, а да уточним някои сборове и транспортни разходи за няколко контейнера месо , за даден период. Нещо рутинно, без кой знае какъв интелектуален разход. Операции каквито всеки счетоводител прави с десетки всеки ден. Около 60 % от вноса на агнешко е от Н З и Австралия у нас. Сега ако ядеш някъде агнешко по морето , голяма вероятност има да е от този регион.
За коментара какво толкова казах? Какво не е говорено по темата, какво не е казал Жоро за нищо не можещата и непроизвеждаща Русия.? Разбирали сме, че 80%
от руснаците са дефектни, че кой ги хване в бъдеще без ядрено оръжие ще ги ,,сгъне,,
Казвам в бъдеще, защото в миналото сгъването от векове е предимно в Западна посока. Знаем, че руснаците не могат печка, радиатор, пералня ....да направят.
За това непрани, настинали и не гледали тв ходят. Ходят защото и коли нямат.
Въобще пълна скръб. Единствено където с газови горелки, и тенджери самогон варят. Чакай това го имаме и в Делиормана- от там са го копирали некадърниците.
И за това и питам. Защо се занимавате катадневно с тази страна. Защо от Векове е все трън и желана плячка от Запад и Изток. Или се надяваш Жоро да ти даде някой полк в софтуерната си дивизия , та и ти да маршируваш като победител на ,,Червения площад,,
Гетьо, шоплъка е интересен регион, с интересен бит и характер.
За съжаление нямам грам шопска жилка макар родителите ми да са родени в София.
И друго драги. В предишния си пост се възмущаваш и то правилно се възмущаваш от едно укоримо и недостойно изказване. Минута след това пишеш за ,,гъ-обръци,,
Кога си истински. Когато се възмущаваш от простащината, или когато с просташки изказ се слагаш на Жоро?


[/quote]
цитирай
17. getmans1 - . . . Кога си истински. Когато се в...
03.09.2019 13:55
vencivaleri1951 написа:
...
Кога си истински. Когато се възмущаваш от простащината, или когато с просташки изказ се слагаш на Жоро?

[/quote]

... ТИ ЯВНО НЕ СХВАЩАШ КАКВО ЧЕТЕШ ... на мен не ми пука какво правиш посред нощите ... ПУКА МИ, това де не ми държиш сметка какво аз правя, какво другите правят ... ЯСНО ...

vencivaleri1951 написа:
За коментара какво толкова казах? Какво не е говорено по темата, какво не е казал Жоро за нищо не можещата и непроизвеждаща Русия.? Разбирали сме, че 80%
от руснаците са дефектни, че кой ги хване в бъдеще без ядрено оръжие ще ги ,,сгъне,
[/quote]

... А, НЕ СМЯТАШ ЛИ, ЧЕ и аз имам право да се дразня от русофилските брътвежи на някои ... ПО 10 ПОСТИНГА НА ДЕН ... за ракети, танкове самолети ядрени оръжия и още дрън-дрън ... ПИТА СЕ ЗАЩО СЪДИШ НАС А НЕ ОНЕЗ, А.

vencivaleri1951 написа:
И за това и питам. Защо се занимавате катадневно с тази страна.
[/quote]

... МЕН ПЪК МЕ ДРАЗНЯТ стотиците русофилски сайтове начело с ДУМА, ПОГЛЕД инфо, ВОЛГИН и още ред други ... за които ТИ не се ИНТЕРЕРИСУВАШ С КАКВИ средства се издържат или пък смяташ, че само слънцето и въздуха на българосъветската дружба им са достатъчни ...

vencivaleri1951 написа:
И друго драги. В предишния си пост се възмущаваш и то правилно се възмущаваш от едно укоримо и недостойно изказване. Минута след това пишеш за ,,гъ-обръци,,.
[/quote]

... АКО, аз те пратя ДА ПРЕПИКАЕШ БАЩА СИ И МАЙКА СИ и те покойници ти, как би реагирал, А, ИДИОТЕ ...без извинения ...

vencivaleri1951 написа:
Кога си истински. Когато се възмущаваш от простащината, или когато с просташки изказ се слагаш на Жоро?
[/quote]

... АЛО БАЛОНИТЕ, лично аз съм показвал как обдухваш некои и съм го правил на момента ... трябва ли да си губя пак времето и да ти вадя ДОКАЗАТЕЛСТВА -ЧЕРНО НА БЯЛО .
И ХИЧ НЯМА ДА ТЕ ПИТАМ „КОГА СИ ИСТИНСКИ„ СЛЕД КАТО ВИЖДАМ, ЧЕ САМ СЕ ПРАВИШ НА МАЛОУМНИК.

С когото си искам с него общувам и ни най-малко пък правя компромиси със съвеста си.
И ОТГОВОРИ ЩЕ ЧАКАМ ОТ АРМЕНСКИЯТ ПОП.
цитирай
18. vencivaleri1951 - За това което е написал Крум съм се произнесъл. ,, Укоримо, недостойно, просташко,,
03.09.2019 15:44
Какво още мога да кажа.?

За бомби, самолети и ракети не пиша, макар, че имам някакви познания по тях- син съм на висш офицер и самият съм изкарал кратък офицерски курс. Не пиша защото тези неща убиват и не се знае кога някоя откачалка няма да се възползва от властта си да ги използва в мащабен конфликт. Не ,че регионалните конфликти не носят смърт, но мащабен грози живота на Земята. Това което ме дразни като човек след Ренесанса е подигравката с трагедии. Не зависимо
Къде да се случили. Написах ли пост за катастрофите на американски самолети, за станалите вече пандемия
Стрелби по всичко и по всички в Щатите. Написах ли пост за потъналата тузарска яхта онзи ден. Гледах филм за трагедията в Калифорния на десетките хиляди бездомници живеещи на палатки и в бидони в Лос Анжелис? За отчайваща та престъпност в този най богат град. И то не беше филм на Мосфилм, а френска продукция. Внушението на коментара ми тук бе, да не се занимаваме с бита и проблемите на държави , които не ни броят за живи, а да видим и говорим за собственото си дередже. А ние руснаците такива, американците онакива. Никой не ни бръсне за слива и за това сме си виновни ние. Защо такива пари плащаме за тока от американските Матрици, или защо плащаме тези пари за Ф16? Защо половината от новите хотели по курортите са руски, и то по проекти отпуснати ни от ЕС.и в двата случая защото сме разделени като нация , а от там и като съседи дори. Пресен случай. Двама българи не могат да се разберат за съседни терени в Кранево. Единият комунист, другият антикомунист. Продават неизгодно терените си на строителна фирма зад която стои руснак. Той по проект кеша за гости прави хубав хотел., а двамата подсмърчат и не могат да плащат общите разходи за двата апартамента, които имат по договор. А съвсем спокойно можеха да са съсобственици - стига да си бяха укротили егото си.

quote=getmans1]
vencivaleri1951 написа:
...
Кога си истински. Когато се възмущаваш от простащината, или когато с просташки изказ се слагаш на Жоро?

[/quote]

... ТИ ЯВНО НЕ СХВАЩАШ КАКВО ЧЕТЕШ ... на мен не ми пука какво правиш посред нощите ... ПУКА МИ, това де не ми държиш сметка какво аз правя, какво другите правят ... ЯСНО ...

vencivaleri1951 написа:
За коментара какво толкова казах? Какво не е говорено по темата, какво не е казал Жоро за нищо не можещата и непроизвеждаща Русия.? Разбирали сме, че 80%
от руснаците са дефектни, че кой ги хване в бъдеще без ядрено оръжие ще ги ,,сгъне,
[/quote]

... А, НЕ СМЯТАШ ЛИ, ЧЕ и аз имам право да се дразня от русофилските брътвежи на някои ... ПО 10 ПОСТИНГА НА ДЕН ... за ракети, танкове самолети ядрени оръжия и още дрън-дрън ... ПИТА СЕ ЗАЩО СЪДИШ НАС А НЕ ОНЕЗ, А.

vencivaleri1951 написа:
И за това и питам. Защо се занимавате катадневно с тази страна.
[/quote]

... МЕН ПЪК МЕ ДРАЗНЯТ стотиците русофилски сайтове начело с ДУМА, ПОГЛЕД инфо, ВОЛГИН и още ред други ... за които ТИ не се ИНТЕРЕРИСУВАШ С КАКВИ средства се издържат или пък смяташ, че само слънцето и въздуха на българосъветската дружба им са достатъчни ...

vencivaleri1951 написа:
И друго драги. В предишния си пост се възмущаваш и то правилно се възмущаваш от едно укоримо и недостойно изказване. Минута след това пишеш за ,,гъ-обръци,,.
[/quote]

... АКО, аз те пратя ДА ПРЕПИКАЕШ БАЩА СИ И МАЙКА СИ и те покойници ти, как би реагирал, А, ИДИОТЕ ...без извинения ...

vencivaleri1951 написа:
Кога си истински. Когато се възмущаваш от простащината, или когато с просташки изказ се слагаш на Жоро?
[/quote]

... АЛО БАЛОНИТЕ, лично аз съм показвал как обдухваш некои и съм го правил на момента ... трябва ли да си губя пак времето и да ти вадя ДОКАЗАТЕЛСТВА -ЧЕРНО НА БЯЛО .
И ХИЧ НЯМА ДА ТЕ ПИТАМ „КОГА СИ ИСТИНСКИ„ СЛЕД КАТО ВИЖДАМ, ЧЕ САМ СЕ ПРАВИШ НА МАЛОУМНИК.

С когото си искам с него общувам и ни най-малко пък правя компром
цитирай
19. getmans1 - Какво още мога да кажа. ? quote...
03.09.2019 18:17
vencivaleri1951 написа:
Какво още мога да кажа.?

quote=getmans1]
vencivaleri1951 написа:
...
Кога си истински. Когато се възмущаваш от простащината, или когато с просташки изказ


vencivaleri1951 написа:
И друго драги. В предишния си пост се възмущаваш и то правилно се възмущаваш от едно укоримо и недостойно изказване. Минута след това пишеш за ,,гъ-обръци,,
Кога си истински. Когато се възмущаваш от простащината, или когато с просташки изказ се слагаш на Жоро?


... АЗ съвсем коректно ти отговорих абзац по абзац на въпросите ти а ти ме заливаш с потоци от нищо неказващи думи и продължаваш да си мишкуваш ... ИЗКАЗЪТ МИ НИ НАЙ-МАЛКО НЕ Е ПРОСТАШКИ ВЪПРЕКИ, ЧЕ ИЗПОЛЗВАМ ЖАРГОННИ ДУМИ И ФРАЗИ.

Десетки пъти си ме обиждал, десетки пъти си поддържал твоите приятели когато те са ме обиждали, стотици пъти моите доводи са били с 0 /нула стойност/ пред тебе ... ЗАЩО ИСКАШ НЯКАКВА ЕМПАТИЯ И СИМПАТИЯ /две различни думи са/ КЪМ ТЕБ, КЪМ ТВОИТЕ РАЗБИРАНИЯ, ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИСТРАСТИЯ И ДР.

... Слагал съм се пред тоз и пред оня ... а бе, ти нормален ли си ... та ме съдиш по този параграф.
ЕЙ, НЕ МИ СЕ ПРАВИ ТУК НА БЛОГОВА СЪВЕСТ А ТРЪГВАЙ ПО НЯКОИ ВСЕ РУСОФИЛСКИ БЛОГОВЕ И ПРЕВЪЗПИТАВАЙ СЪВСЕМ ДРУГ ТИП ХОРА ... АЗ НЯМАМ ТАКАВА НУЖДА, КОЛЕВ СЪЩО, СТАР ТОЖЕ.
цитирай
20. elinka4 - Добро утро, Жоре! :)
04.09.2019 07:14
Коментарите по постинга са излишни, затова по-добре да ви пожелая приятно изкарване в Лефкада. Макар, че и това е излишно, защото съм убедена, че със сигурност ще е така. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2589846
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031