Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2019 17:30 - Един е Интернет и Гугъл е неговият пророк
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1637 Коментари: 10 Гласове:
47

Последна промяна: 15.10.2019 17:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
image





Гласувай:
48



1. starforlife - Страхотна музичка, м?
15.10.2019 17:33
Е как да не я пусна от смартфона на "буту"-слушалките в ушите ми, докато се поогледам наоколо за някое местенце, където предлагат хубава бира и музиката да звучи докато балончетата на бирата се спускат в ритъма й по гърлото ми?

(апчих)
цитирай
2. vencivaleri1951 - Да ке включа първи в" Октоберфеста"
15.10.2019 18:01
Личноь не съм любител на бирата и не само защото съм на възраст/ има женски хормони/.Просто не можах да се науча да я пия с удоволствие.
Все пак мисля, че като повечето питиета и бирата , или по точно разновидностите и са
според случая. Не от Гугъл го нтаучих , а от мой приятел. Покани ни на риба на фурна и ме помоли да взема бира. Знаех каква бира пие /мислех че знам/ и купих. Останах изненадан, че се намръщи малко като я видя. Попитах го дали не съм го чул погрешно, но той каза , че грешката е негова. Разбрах , че и бирата е според ястието, както виното или твърдия алкохол например. Спорът коя бира е по хубава според мен е паразитен спор-пак е според вкуса. Пил съм оризова бира-за мен е отврат, като оризовата ракия, но това е най продаваната бира, което не значи че е най добра. Просто "жълтурковците" са много на брой. Иначе съм работил като студент в пивоварна . Вечер съм разтоварвал зърно от вагоните. Да знаете с какви надежда и обич ни чакаха в общежитието-идвахме в повечето случаи с туба, две пиво
цитирай
3. starforlife - Такаа... Вече пия относително добра френска бира (ще допълня снимка в постинга) и понеже съм сам - какво да правя, ако не да намина, отпивайки...
15.10.2019 18:25
... докато през месинджър си чатя с... когото си чатя - ха ха ха

Венци, коментарът ти е нормален и аз дори няма да се заяждам за недобре написаните неща из него. И, ако все пак ще покажа да речем едно от тях, то ще е напълно човешки като опит да си бъдем полезни, защото това е смисълът на подобни платформи.
В случая при твоята фраза "в повечето случаи с туба, две пиво" граматически човек би следвало да я възприеме неправилно и е реално недомислица, защото "две" след запетайката не се... "съотнася" вече към "туба", а към "бира".
("туба" - кратка пауза, поемане на въздух - "две бира" и реално става болшит)
Правилно е да се напише "туба-две", защото така става... свързана мярка и не поставя читателя в дискомфорт на възприемане.
Но казах, че не ми е целта да се конфронтирам и тя никога всъщност не ми е и била, затова по-скоро да кажа нещо друго, което съм сигурен, че не се знае от много дървени философи.

"Октоберфест" в Германия реално се провежда през септември, а се казва "Октоберфест", защото за първи път се е провел през този месец по случай сватбата на Людвиг Баварски.
(ето нещо, което го има в базата на общата ми култура просто защото съм ценител на бирата, а не гугъл-пудрьо)
Нека това е повод за замисляне към тези, които се пънат ли пънат, че не винаги бялото е бяло, а черното - черно.

ПС: Това за женските хормони също е "объркано" написано и не се разбира еднозначно дали го "пришиваш" на бирата или на възрастта.
Но понеже на бирата се пришиват болшити, че била съдържала женски хормони, та да кажа, че това са пълни, ама пълни глупости, които Науката отдавна е отрекла твърдо и еднозначно!
В пилешкото месо поради факта как ги помпат с хормонални фуражи за месец-два до размера на теле - да, но в бирата - твърдо НЕ!
цитирай
4. seasons76 - Здравей, Стар! :) Ето този пост вече одобрявам!
15.10.2019 19:13
Одобрявам, защото поне лично от мен се научава нещо ново и интересно. Също като това: ""Октоберфест" в Германия реално се провежда през септември, а се казва "Октоберфест", защото за първи път се е провел през този месец по случай сватбата на Людвиг Баварски." Не съм любителка на бирата и не знаех, че е така, че се провежда през септември. И от името досега съм се заблуждавала, а сега ме провокира да поразрова с гугъл и вида, че си прав, включително и за това откъде идва името.
Благодаря!
Поздрав!
цитирай
5. seasons76 - Послепис:
15.10.2019 19:14
Музиката наистина е страхотна. Коя е и на кого? :)
цитирай
6. vasilisa1917 - .
15.10.2019 19:36
здравей, стар олигофрене
цитирай
7. getmans1 - Здравей СТАР, ПИША ТАКА ЩОТО ТАКА ...
15.10.2019 22:45
Здравей СТАР, ПИША ТАКА ЩОТО ТАКА СЪМ СВИКНАЛ ДА СЕ ОБРЪЩАМ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ С НИК-вете им .... КОГАТ дораснеш до КОРЕШ тогаз и ЯЗИ ЩЕ СИ ПРОМЕНЯ ОБРЪЩЕНИЕТО КЪМ ТЕБЯ хихихихи.

ПОЧВАМ С КРИТиКИТЕ, не си прав СТАР, не е виновен нито гугъла нито интернета, че някои тук драскотят глупости на ентастепен и на търкалета ... но все пак има виновник и той Е, ... НЕГОВОТО ИМЕ, Е ... ЗАДКЛАВИТУРНОТО УСТРОЙСТВО ... и това „задлавитурно устройство„ СЪЩО КАТО 1951 много обича да употребява „случки за всеки случай„ като довод но в никой случай не може да се доближи до цитираният.

Направо уникални бисери;
- муха прелетяла над халбата МУ с бира и на момента ... умряла ... ТЪЙ ДЕ ОТ ТОГАВА НА СЕТНЕ, АЗ БИРА НЕ ПИЯ А Я ПОЛЗВАМ КАТО МУХОЗОЛ ... даже и комарниците изхвърлих една чаша бира и спокойната ми нощ е ОК

- в ЗАГОРКА РЕТРО не би трябвало да има алкохол, но имало защото ... било добавка ... ТАКА МУ БИЛ КАЗАЛ В ЛИЧНА СРЕЩА „ТЕХНОЛОГ„ ОТ ФАБРИКАТА ... Питам се, каква вина тук имат „чичко Гугъл и Интернетя„, че сеги тая глупост я четат хиляди потребители.

- в бирата неправилно било като съдържание записано „ечемик и ечемичен малц„ ... ми, да ... не пием няква си каша ... НО КОЙ ДА СЕ ЗАМИСЛИ, ЧЕ ВСИКИ ПОТРЕБИТЕЛ НА БИРА ИМА ПРАВО ДА ЗНАЕ КАКЪВ Е ПРОИЗХОДА НА АЛКОХОЛА КОЙТО ПОГЛЪЩА ... той, алкохола може да е от ориз, пшеница, ръж или др. зърнени продукти, може даже и да е от картофи но ЕЧЕМИКА СИ Е ЕЧЕМИК ... И САМО ПРИ ТОЗИ ВИД ЗЪРНО ИМА „ПИВОВАРЕН„ ВИД ... На човечеца даже не му прави впечатление, че където пише „състав„ на бирата този продукт ЕЧЕМИК И ЕЧЕМИЧЕН МАЛЦ са поставени в каре или на фон, обикновено в жълт цвят ... малка но важна подробност.

- БИРАДЖИИТЕ И НАРКОМИТЕ, те тази връзка направо ме „хвърли в гъбите„ ... да и това човечеца изтакна като разбирач защото ... хмела и конопа биле от ... едно семейство

И, още нещо да знаеш, това лято написах няколко постинга за бирата и митовете около нея и аз също ползвах „чичко„Гугъл и интернет ... като реклама ще ги добавя накрая ... и всичкия този труд си го направих защото бях предизвикан от ... по-добре да не казвам от чия глупост, най-важната от която, ЧЕ ИЗПЪЛНЯВАМ ПОРЪЧКА ОТ РУСТАМ ... представи си ... хахаха ... смея се защото си представих.

ПИСАХ И постинг как Сократица перяла СОКРАТ с пикня и го заливала с тая течност ... пак така ... хахахах
Скоро пак ще напиша финално за бирата зада закрия биреният сезон а после и за КАШКАВАЛА ...сиренето от качето...

цитирай
8. eva666 - :-)) ж,къде се фърли в Мулен Руж,подушвам..няква френс.връзка...
16.10.2019 08:13
vasilisa1917 написа:
здравей, стар олигофрене



а дететоИдиоМче 866, откога те обикаля
...и то се вкисна, покрай баш левашката..
€коном-капитало- кАмунистическа блокова боза....
.....
цитирай
9. getmans1 - МОИТЕ БИРЕНИ ПОСТИНГИ НАПИСАНИ ...
16.10.2019 09:57
МОИТЕ БИРЕНИ ПОСТИНГИ НАПИСАНИ СЛЕД МНОГО ЛОЧЕНЕ НА БИРА :))) ... И С ПОМОЩА НА ЧИЧКО ГУГЪЛ;

http://getmans1.blog.bg/politika/2019/08/09/edna-sedmica-ot-bireniia-petyk-mejdunaraden-den-na-birata-na.1669693

http://getmans1.blog.bg/politika/2019/08/14/i-oshte-za-birata-lesno-e-da-si-zabluden.1670312

http://getmans1.blog.bg/politika/2019/09/08/krai-men-bira-se-lei-a-me-syrbi-ezika-gache-e-pesyhnal.1673500

http://getmans1.blog.bg/politika/2019/08/26/edna-blogova-misyl-koiato-me-raztyrsi-iz-osnovi.1671785

... Чудно е, но човек може да получи вдъхновение от какво ли не ... важното е да има въксина против глупоста която се шири из НЕТЯ
цитирай
10. rustam - pilsner
16.10.2019 21:15
не значи "лиценз на пилзен", това е тип бира. В света има два най-разпространени типа пиво(бира). lager и pilsner.

Простичко и кратко казано, пилзнерът е по-горчив, защото има повече хмел и на цвят е по-тъмен. Такива са чешките и някои от немските бири.

Lager е по-светлата бира и с по-малко хмел. Такива са белгийските и холандските бири. Нашенските са предимно lager. С изключение на една от Загорките.
цитирай
11. starforlife - ~
18.10.2019 15:41
~ 8. eva666
На фекалиите най-правилно е да не се обръща внимание.
Особено когато са фейк-фекалии.


~ 9. getmans1
Като се прибрах вчера, мислех да наДРАСкам и аз един бирен постинг, за да го свържа с датата, но блогът беше... в мензис и не успях.
Днес, ако остане време - ще го сторя набързо.


~ 10. rustam
Точно така. Произлязло е наименованието от чешкия град, да, но няма нищо общо с лицензи и други "научни" бля-бля. А някои хора толкова са повярвали да са хора на Науката, че си мислят, че не им трябва да четат капацитети и разбирачи в различни области, а е достатъчна (идиотска) логика и дар слово да я патетираш.
Какво тук значи, че така се изражда Истината и се заблуждават околните, които все пак не знаят и няма да си направят труда да проверят едно или друго твърдение?

(Както например мернах и едно твърдение, че "кашкавал" идвало от това, че се валяла каша. Хаааааааааааа ха ха ха. Този човек май никога не е правил домашен кашкавал, след като за валяне говори. А за индустриални технологии да не говорим.)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2590834
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031