Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2019 16:19 - Ама много ви комплексира тази Била-Александрийска Библиотека, че ви е все в устата, бреее
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 392 Коментари: 14 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сега...
Най-напред искам да предупредя, че този постинг ще е временен.
След това искам да кажа, че с него не целя никакво заяждане с когото и да било от споменаваните в него, а просто да им покажа с реалности, а не празнословно дюдюкане как стои въпросът по отношение на нещо, което те се опитват да отрекат като факт спрямо мен, а именно, че притежавам Библиотека, в която имам над 6000 (с думи, че да не стане грешка: шест хиляди) заглавия.
Най-последно искам да кажа, че този постинг по отношение на текста си няма да целя да е оформен естетически, защото просто казах, че е временен и се явява вид "дразнение" (да се чете намигване) към онези, които допускат, че само те могат да имат Библиотеки и никой друг не може да притежава в пъти по-сериозна и като количество, и като качество от тях.

Но стига толкова интродукция, а да премина по същество.
До преди около година надниквах при гущерчо, помпозно самонарекъл се предотар от дъж на вятър, просто защото той нямаше с какво да ме обогати нито чрез постингите си, а още по-малко чрез селско-сленг коментарите си. Сега ситуацията е същата с тази разлика, че и аз поглеждам маалко по-често какъв пореден запартък е снесъл, и някои блогови приятели ме информират когато запартъка се опитва да го хвърли в моята градина.
Моята РАЙСКА градина. Ха ха ха
Та, да не търся сега къде "онзи ден" (обърнете внимание, че фразата е поставена в кавички - тоест, някъде тези дни) ме праща да чета такъв блогов приятел и чета коментар, в който гущерчо казва на Венци51 нещо за книгата на Славчо Трънски "Неотдавна". На което Венци пък му отвръща в рамките на шегата естествено, че ще вземе да излезнат рода. Гущерчо и Венци иде реч.
(Абе то всички комуняги все са рода, защото майчица на всички им е Партията, а първа дойка - руската такава - за руската Партия иде реч.)
Както и да е, чета и си мълча по въпроса за "Неотдавна".
Само просто си се подсмихвам сам със себе си (и нЕкои блогови приятели).
Хубаво де, но не щеш ли НеОтДаВнА под ето този постинг
http://vencivaleri1951.blog.bg/politika/2019/12/19/egor-bulichov-jukov-i-drugite.1687760
Венци ни в клин, ни в ръкав в 26-ти коментар написа:
image
при което в 33-ти коментар там моя милост го помолих да ми цитира 3 числа в интервала от 1 до 732. Молбата ми обаче остана неудоволетворена.
(Как се питам някои спорят с други, при положение, че не ги четат - това го прочитам преди малко, написано от Венци - и дори имат самочувствието да си мислят, че познават тези, които дори не четат?)
Това, молбата ми се случва на 19-ти този месец, в 22:54 часа.
Наминавам, разбир"ш ли на 21-ви отново през този постинг на Венци, гледам, че комуникира с другите, а по моята молба "ни дума, ни вопъл, ни стон" и решавам най-културно да я отправя още веднъж.
Правя го. В 41-ви коментар, под същия постинг. На 21-ви този месец, в 00:11 часа.
След 5 часа, Венци уважава Гет с реплика, но по моята молба отново
"ни дума, ни вопъл, ни стон".
Естествено аз я изоставям, защото както ще разберете след малко - ни най-малко не ми е напън нещо на някого да доказвам на всяка цена и/или пък да се дуя с това или онова - просто се забавлявам с нЕкои тук.
"Течеее... Всичко течее... Времето няма край и ни влече..."
Тоест, минава време и хоп - идва днешния ден.
Междувременно съм мяркал пък Йотова и Копукова да се дърлят за Мане.
И пак си се смея сам със себе си.
Не бе, не съм (ли?) тра-ла-ла - след малко ще разберете защо си се смея.
(Не, че съм се смял де - просто съм отчел нещо за себе си като факт, който ще стане и за вас такъв след малко.)
Та, идва днешния ден и Венци прави постинг-закачка - ей го на:
http://vencivaleri1951.blog.bg/politika/2019/12/26/koledna-raehodka-v-duhovni-mesta.1688858
спрямо мой от снощи, който да не казвам по какви причини излъчих тази сутрин повторно, а снощния деактивирах.
Под този постинг Венци пише във 2-ри коментар, цитирам:
image
И аз отново започвам си се смея за "Неотдавна"... Да си се смея за Мане...
Но вече се смея и за "СкитникЪТ".
При което пиша коментар на Венци освен предишните 3 числа в интервала от 1 до 732, да ми цитира и нови 3 в интервала от 5 до 397.
При което той ми цитира само една тройка числа и то следните: 2, 11 и 33.

Сега...
Венци...
Като изключим това, че числото 2 не покрива второто ми условие...
Стигаме до това, че числата ти са съсредоточени в много малък начален интервал от дадените от мен интервали.
Затова аз без да нарушавам "лотарийността" при формирането на числата, променям числата на 22, 111 и 333.
Тоест, тези числа са в пряка зависимост от твоите, не са измислени от мен, а просто съм добавил по още една и то същата цифра в тях.

И сега цялото това писане (което не напъвам никого да убеждавам, че ми отне точно 10 минути + още няколко за заснемането и направата на този идиотски постинг), беше, за да се види, че през последните 10-тина дни, в блог.бг поне където аз съм мернал да става на въпрос, се споменават три книги и в моята така бодяща явно по комплексите на нЕкои, че постоянно я споменатав - ги ИМА И ТРИТЕ.

ЕЙ ГИ НА: "Неотдавна" на Славчо Трънски, "Скитникът между звездите" на Джек лондон и "Животът на Мане" на Анри Перюшо.
Три споменати...
В три коренно различни "области"...
И моята Била-Александрийска Библиотека да ги има и трите, разбир"ш ли и аз да се ебавам в момента с комплексираните със снимки с висока резалюция (тоест, кликвайки в/у тях и после с "лупа +" можете да ги разглеждате в абсолютни детайли), поствайки предните им корици; тази, на която се чете годината на издаване и издателството; и въпросните "лотарийно" определени 22-ри, 111-ти и 333-ти страници.

ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ И С ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС МОГА ДА СЕ ОБЗАЛОЖА, ЧЕ В ЕДНО ПРЕСИЛЕНО ДА РЕЧЕМ 80% ОТ СЛУЧАИТЕ, КОЯТО И "НОРМАЛНА" КНИГА ДА СПОМЕНЕТЕ - ЩЕ Я ИМАМ В БИЛА-АЛЕКСАНДРИЙСКАТА СИ БИБЛИОТЕКА.
Но да ме видяхте през тези дни да се пъна като гладен комунист на ср~не при изникващите случаи?
М?
Така, както не се пънах когато същите гущерч0 и Венци по най-безумния начин си мислеха, че осмиват мен с твърденията си, че няма как да притежавам 6000 заглавия, защото ми била нужна площ колкото стодиона в Барселона, ако не се лъжа беше сравнението им, за да ги съхранявам.
СмЕх, който ще осмея "Някой Ден". Когато имам възможността не просто да ги осмея, а осмиващият ми постинг да е стойностен и най-малкото любопитен за вас, Уважаемите ми редовни Читатели.


image
image
image
image
image
imageimage
image
image
imageimage
image
image
image
image

Гласувай:
13
01. starforlife - Сега...
26.12.2019 16:20
Първо да се извиня на Редовните си Читатели за кретенския постинг, но се надявам да разберете ебавката ми.

След това да кажа на тези, към които е адресиран постингът:
Другари, казвах го вече веднъж наскоро, но да повторя, че "кухненският плот" както основно ти, Венци, го нарече и нерелевантно (и неноторно - и неноторно) правеше опити за злостна ирония - НЕ е никакъв кухненски плот.
Това е бюрото ми за работа в областта на електрониката, микропроцесорната техника и роботика. В него има вградени куп стендове, измервателна апаратура и други не дори спомагателни, а основни неща и за 80 лева "Спиди" ми го доставиха от София в Амстердам. На адреса ми.
80 лева. За "кухненски плот" (тоест, работно бюро с размери 4м.х60см.), чиято стойност с оборудването е над 4 хил. лева, си е отлична цена.
(Е... Имаше и една такса застраховка, но това е друг въпрос.)

После, Венци, по-голямата част от Библиотеката ми (основно техническа литература, фантастика, Класици и някои други раздели) също вече е при мен, а в дните до Нова година идва и останалата част.
Отново, едни около 400 лева, за да доставят цялата ми Библиотека на адрес, който ще ми е постоянен поне 5 години - си е повече от ОК.
В случая с трите книги извадих късмет де, но...


Схващате ли?
Схващате ли, Венци, че просто сте на светлинни години почти винаги от реалните обстоятелства, но не се свените да празнолейкате, мислейки "логическите" си мисли и умозаключения за релевантни (и ноторни - и ноторни), а не поредната доза ваша фантазия?

Е... Ти няма да спреш със занасянията си с Библиотеката ми, но истината е, че на мен си ми смешен, а ти колкото и да не си го признаваш - си комплексиран и чувствата ти са деструктивни за вътрешната ти Хармония.

Докукане!
MG


(А сега де... Защо пък се "подписах" с тези си инициали, с които съм известен в Някои Среди?)
цитирай
2. yotovava - ЕДУАР не съжалява, че е помолил м...
26.12.2019 18:26
ЕДУАР не съжалява, че е помолил майка си...


Ти да видиш, ЦЕЛА книга с това име :)))))))))))))))))))
цитирай
3. musicgirl81 - ;);););)
26.12.2019 18:58
Г-н Ж-Стар, режеш глави както обикновено с постинги, които няма как да бъдат оспорени, но това не кефи така, както предходния.

ПРЕДХОДНИЯТ ПОСТИНГ Е ПРОСТО УНИКАЛЕН И ВСЕКИ ТРЯБВА ДА МУ СЕ НАСЛАДИ! ;)
За това аз ще си позволя да дам линк към него. Тъкмо ще се изфукам, че съм една от малкото, които си научил как да го правим в коментарите. ;);)http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2019/12/26/koledna-razhodka-iz-amsterdam-s-velosipedi.1688899
"Коледна разходка из Амстердам (с велосипеди)" - една коледна разходка из Амстердам в 48 снимки, оформени по начина, който само Стар умее. ;)
цитирай
4. vencivaleri1951 - Хайде Звездичке Витлаемска,
26.12.2019 19:20
да се разберем , щом на Коледа си свободния събеседник на един възрастен и грипозен
левичар.

Намали заглавията с три хиляди и това е успех. Още по ме кефи, че четеш близък човек, а и си се запознал с още по близки за мен-баща и чичо. Трябва да знаеш, че Трънски не героизира-по скоро спестява отколкото да си позволи да преувеличи
Ти обаче спести да кажеш, че аз въпреки възхищението ми от този човек, споделих че не си падам много по него като автор. Споделих, че по ми допада друг командир на отряд/ Атанас Семерджиев/ като автор. И смисълът на диалога ми с Блеки беше не дали ти имаш Неотдавна, а опита за подмяна на историята. За Сапротивата ни се говори като за сбор от неуки лузъри и маргинали , които поради мързел и некадърност не се хванали на работа , а" хванали Гората" А нещата съвсем не стоят така-Аз съм присъствал на годишнините на отряда на Трънски и в личния състав освен земеделци и работници , повечето са гимназисти , студенти, офицери също. Позновайки Семерджиев и Гилин/политкомисаря/ във всеки случай образователния ценз в никакъв случай не е бил по нисък от този в Панагюрското РПУ. Защото Семерджиев и Трънски преди да излязат в гората са учители -по късно единият ще е н-к на Генералния щаб, другия преди да го пратят в 6та глуха/зам министър/ командва ПВО и ВВС. Те са на годините на прадядо ти. Той би ли могъл да се справи с работата им, дали би могъл да се надсмее на образоваността им. Ако не си фантазирал , че си изкарал казармата в команден пункт знаеш много добре, че с връзки тези позиции никой не може да заеме. За това беше разговорът

За Скитник сред звездите не съм поставял под съмнение дали я имаш или не. Просто
исках да ти припомня пътешествията му от килията, та защо и аз да не се поразходя по тези места на Щастието и от леглото си. Имам чувството , че ти намаш идеа от коя част на града са снимките и жалко , ако е така

Не знам закачката за Мане, нона росито бих и споменал за друг художник-Шагал

Той има картини с коза- например коза свири на цигулка. Като нищо би могъл и да нарисува-прасе пише стихове...
Впрочем и той се пробва в мерената реч Ето едно стихотворение което ми харесва:
Загърбих тихо любовта,Марсово поле, 1954-55
укрих картините си и
в средата на живота свой
дърво обрулено съм днес.
Кой чува моя глас?
Кой вижда моите сълзи?
Кой моето сърце съзира,
разсечено от бялата луна?
Като умрял съм,
мъртъв съм от хиляди години.
А майка ми ми беше подарила
два златни лъча,
два малки рога, пълни със любов,
които май че още в мен блуждаят.
Боя се да отворя своята уста,
сърцето ми да не излети
цитирай
5. анонимен - венци по добре замълчи. звездич...
26.12.2019 19:49
венци по добре замълчи.звездичката те направи смешен.при така показани нещата продължава само шута.тоест ти.
;-)
цитирай
6. vencivaleri1951 - С какво си ме направил смешен бе Жорко
26.12.2019 21:57
Че по цял ден слухтиш /или слухтят профилите ти/ в нета и "подслушваш" чужди приказки. Къде и за какво можеш да бъдеш намесен ти разговор за Трънския отряд?
Имал си Неотдавна, вероятно мама или тате са я получили като отличници в ППО или ОФ:) Мисля че я имаме в къщи и то от авторските екземпляри с лично посвещение от автора. Лично аз бих я купил заради персонажите в нея, единствено за това.

Показах фотографии от Амстердам със закачката че са "духовни места" , че съм бил активен и консумативен като млад там, че са щастливи....Джокери колкото си щеш а ти велики програмисте и холандецо не позна "Курвенската махала" на Амстердам или т нар Квартал на "червените фенери" А те са стари почти колкото града. Идват масово и се заселват там още при строителството на първите диги.
И пак ти повтарям, чета те по диагонала, а коментарите още по рядко. Пък и защо съм длъжен да ти соча три числа. Израстнал съм две преки над къщата на Мистер Сенко. С Астор, който я купи , ако не приятели сме най-малкото добри познати. Та съм казвал числа, теглил съм карти, а и в ресторантчето отзад съм ял арменски кебапи на Астор от бавноразвиващи се зайци и гълъби компроментирали номера още на обучението или репетицията.
Хайде инструктирай кортана да ми каже колко не съм прав да те провокирам в момент когато движиш света или прати гетьо да ме напсува
цитирай
7. getmans1 - ЗДАРЕЙ СТАР, . . . ЧАК НЕ МИ СЕ ПцУВА. . ...
26.12.2019 23:55
ЗДАРЕЙ СТАР, ... ЧАК НЕ МИ СЕ ПцУВА ... ТОЯ НЕЩАСТЕН ДРЕБЕН ЛЪЖЕЦ ... заменил малката червена звезда с ПЕДЯ КРЪСТ ... Quo vadis, Domine?
цитирай
8. novitejivotni - Като чета другарЕте,
27.12.2019 00:06
все се сещам за това:
"След кратки увещания Иполит Матвеевич закара Лиза в „Прага“, образцов ресторант на МСПО — „най-доброто място в Москва“, както му бе казал Бендер.

„Прага“ смая Лиза с премногото си огледала, светлина и саксии с цветя. За Лиза това бе простимо: никога досега тя не бе посещавала големи образцово-показни ресторанти. Но огледалната зала съвсем неочаквано смая и Иполит Матвеевич. Той бе изостанал, бе забравил ресторантските порядки. Сега наистина се срамуваше от баронските си ботуши с квадратни бомбета, старомодните конфекция панталони и бледожълтата жилетка, обсипана със сребристи звезди.
И двамата се смутиха и замръзнаха пред погледите на пъстрата публика.
— Да минем там, в ъгъла — предложи Воробянинов, макар край самата естрада, където оркестърът стържеше поредното потпури от „Баядерка“, да имаше свободни маси.
Чувствувайки, че всички я гледат, Лиза бързо се съгласи. Светският лъв и покорител на жените Воробянинов смутено я последва. Изтърканите панталони на светския лъв висяха на отслабналите му задни части като торбичка. Покорителят на женските сърца се прегърби и за да надвие смущението си, започна да си бърше пенснето.

Никой не дойде на масата им. Иполит Матвеевич не очакваше това. И вместо да разговаря галантно със своята дама, той мълчеше, топеше се, почукваше плахо с пепелницата по масата и току покашляше. Лиза поглеждаше любопитно настрани, мълчанието ставаше неестествено. Но Иполит Матвеевич не можеше да промълви нито думичка. Бе забравил, че в такива случаи говореше именно той.
— Моля! — извикваше той на профучаващите покрай тях работници от Обществено хранене.
— Момент! — крещяха келнерите и подминаваха.

Най-сетне листът бе донесен. Иполит Матвеевич се задълбочи в него с чувство на облекчение.
— Я гледай — промърмори той, — телешки котлети — две рубли и двайсет и пет копейки, филе — две и двайсет и пет, водка — пет рубли.
— За пет рубли голямо шише — каза келнерът, който се озърташе нетърпеливо.
цитирай
9. novitejivotni - ...
27.12.2019 00:10
„Какво става с мене? — ужаси се Иполит Матвеевич. — Почвам да ставам смешен.“

— Моля — обърна се той към Лиза със закъсняла вежливост, — желаете ли да изберете нещо? Какво ще ядете?

Лиза се засрами. Тя виждаше как келнерът гледа отвисоко нейния компаньон и разбираше, че той върши нещо нередно.

— Никак не ми се яде — каза тя с треперещ глас. — Или пък вижте какво… Кажете, другарю, нямате ли нещо вегетарианско?

Келнерът започна да тъпче на едно място като кон.

— Вегетариански яденета не готвим. Само омлет с шунка.

— Тогава вижте какво — каза Иполит Матвеевич, решил се най-сетне, — донесете ни кренвирши. Ще хапнете кренвирши, нали, Елизавета Петровна?

— Да.

— Та, значи — кренвирши. От тия по рубла и двайсет и пет копейки. И бутилка водка.

— В шишенце ще бъде.

— Тогава голямо шише.

Работникът от Обществено хранене погледна съчувствено безпомощната Лиза.

— Какво ще вземете към водката? Пресен хайвер? Сьомга? Пирожки с месце?

В Иполит Матвеевич продължаваше да бушува книговодителят от Отдела за гражданско състояние.

— Няма нужда — каза той троснато. — Колко струват при вас киселите краставички? Е, добре, донесете две."
цитирай
10. starforlife - ВЕНЦИ, РОДИЛ СИ СЕ ПАРТИЙНО-ПОМАЗАН, ЖИВЯЛ СИ КАТО НЕКАДЪРНИК, ЩЕ УМРЕШ КАТО ПЕДАЛ!
27.12.2019 07:43
Хей това запомни от мен - човек, който безпристрастно те оценява отстрани.А сега последно и колкото ми е възможно обстойно, но набързо по двата ти коментара:
цитирай
11. starforlife - ~ 4. vencivaleri1951
27.12.2019 07:49
- Това "Звездичке Витлеемска" е паразитно дърдорене и нищо друго. То единствено е израз на комплексите ти и нищо друго. Питай Съпругата ти.
- Не мога да кажа, че Библиотнеката ми е 3000 заглавия когато е 6000, разбираш ли? А това, че теб те комплексира обема и качеството й си е твой проблем, не мой. Имаше време, в което те канех да я видиш с очите си, спомняш ли си? Е... Претенциите ти по този въпрос е нормално да приключат точно тогава, когато не си го направил. Ни по-рано, ни по-късно. Уви - комплексите ти ще продължат. Но на мен ми е през... нали.
- Хайде сега покажи къде съм казал, че съм чел книгата? Венци, ти осъзнаваш ли, че над 6000 книги се четат за над 4 пълни (защото аз не съм в края на своя, при все, че каквото е писано) живота? Осъзнаваш ли го това? Поне така логико-математически подходи в случая бе, джанъм. Не съм я чел, а ти за пореден път си изфантазира нещо и дори побърза да му се кефиш.
Ти затова ги и фантазираш всичките с болни фантазии.
- Темата на този постинг, Венци, ако не си разбрал е не дори и Библиотеката ми, а това, че вие без никакво покритие се опитвате да отричате нейния обем и качество, вплитайки я ни в клин, ни в ръкав в идиотските си подмятания.
А че е това, а не Славчо Трънски и/или Трънския отряд и въобще идиотиите ви, че да започваш локумите си, те сигнализира фактът, че са налични снимки и от други две книги, в коренно различни сфери.
Естествено ти и тях не се поколебаваш да използваш, за да надуеш поредния си балон в светлината "Алоуу, аз съм учен брее, алоуу." Нищо, че си прост като гъдулка и некадърник, паразитирал на гърба на другите.
- Ахааа, дойде ли си на думата! Че ти липсва това ти да се разпореждаш (нищо, че си некадърник) и си мислиш, че аз трябва да инструктирам някого да ми свърши "черната работа"?
Аз никъде не съм казвал, че движа света. Един обикновен бачкатор съм, който обаче си тежи на мястото с каквото и да се захване (от чисто мъжка работа, та до високоинтелектуална в ресора ми) . Ти си от тези, които УЖ щяхте да придвижите света до светлото бъдеще на комунизЪма, а какво стана? Сгромолясахте се с гръм и трясък и сега ви сърбаме попарата.
Ееее, как тогава да не съм прав, че си некадърник?
цитирай
12. starforlife - ~ 6. vencivaleri1951
27.12.2019 07:55
- С какви доказателства разполагаш, че анонимният коментар е мой, за да го репликираш обръщайки се към мен? Некадърник си в случая и по този въпрос. Както цял живот си бил некадърник, Венци. Некадърник, паразитиращ на гърба на другите.
- С какви доказателства разполагаш, че цитирам те "по цял ден слухтя" и прочие? Да ти повтарям ли, че си некадърник или само да се огранича до това, че си фантазьор, който се тръшка пред околните, че е все той прав?
- Балононадуващите ти идиотии за Трънския отряд и книгата с афтографи ама никого тук не интересува и НЕ Е тема на постинга. Но ти дори НЕ схващаш кое е тема на постинга, а и не те интересува - за теб важното е да снесеш някоя своя надувка. А че тези ти надувки те правят смешен - дори и да осъзнаеш - пак ще си останеш ти. Години манталитет не се зачерква току така.
- Виж това вече е "важно". Разбира се, че аз не съм дори и чувал за "Червените фенери" (Нищо, че дори само при Коледната ни разходка от този район имам над 20 снимки. Мои. Авторски. А не като твоите.) Как да съм чувал, след като от 2015-та до днес съм ходил в Амстердам около 9 пъти (само през изтичащата 2019-та бяха 4) със сумарно време поне 20 дни, а от 28-ми октомври, вече 2 пълни месеца, живея постоянно в Амстердам.
Така, че вземи ме ограмоти ти за "Червените фенери" (и въобще Амстердам, както не се свениш да подмяташ), защото захлупен иначе ще си умра.
И а, да, Венци... И понеже ти очакваш, че като си подметнал нещо (за "Червените фенери" продължавам да говоря) и човек трябва да го прочете немедлено и още по-немедлено да ти отговори, та реши, че още преди аз да го прочета и взема отношение (за "Червените фенери", представи си, съм нарочил нарочен постинг) - ти да започнеш да ехиднееш, че явно не съм дори чувал. Бааси идиотът. Ама не по Достоевски.
Въпросът е, че когато аз говоря нещо - винаги мога да го докажа и то неоспоримо, а когато ти - просто надуваш балони, неосъзнавайки колко си смешен отстрани.
В случая заповядай ми на гости, за да видим колко ти знаеш за Амстердам и колко аз. Тъкмо ще се убедиш с очите си живея ли там, за кого работя и на каква позиция - нещо, което докато бях в България също имаше поканата да направиш и след като не си го направил - претенциите ти и по тези въпроси би следвало да приключат в този миг.
- Както и подмятанията ти, че сигурно съм излъгал да съм служил в щаба на ЗРВ (при все, че съм вплитал подробности които може да са известни само на вътрешен и преживял ги човек) също би следвало да са приключили в момента, в който не си се срещнал с мен, за да видиш по това обстоятелство най-малкото военната ми книжка, военното ми звание, чин, награди и прочие.
Пониммаеш, Товариш?
цитирай
13. vencivaleri1951 - Жорко,
27.12.2019 09:03
знам бе човече. Не се напъвай, ще се боядисаш в жълто...
Не съм искал да те бъзикам човече...Нали не те попитах как разпъна книгите на известния ни плот или както се казва в рекламата...как и тук и там...?
Защо да не вярвам че си служил, всички сме го правили? Разговорът с блекпредатора беше между нас и не виждам споменаването на Трънски и книгата му
дори косвено се свързва с теб и понеже именно вярвам че си служил в Команден пункт си наясно какви качества трябва да има един командир на ПВО и ВВС или шеф на генералния щаб-няма как да изкараш тези хора некадърници достигнали позициите заради това че са легендарни участници в съпротивата. И теб те нямаше никакъв в този диалог-аз имах предвид Гет , който оплю по милиционерски и Трънски, и Заимов, и Вапцаров...
За миг не съм се съмнявал , че не си чел Джек Лондон. Просто той обяснява гениално пътуването извън себе си и се опитах просто да припомня, че пътишествията ни са различни-моето в главата, в спомените и е просто закачка
Ето и гетманса цитира Сенкевич-защо не го подозреш и него че се бъзика с библиотеката ти.
цитирай
14. starforlife - ~ 13. vencivaleri1951
27.12.2019 09:11
vencivaleri1951 написа:
Ето и гетманса цитира Сенкевич-защо не го подозреш и него че се бъзика с библиотеката ти.
Не, Венци, не е така. Да ти кажа и защо?
Защото вече над година и половина, Радо нито веднъж не е вплел Библиотеката ми в коментарите си. Докато при теб това е налице в десетки твои и то ехидно, като израз на комплекси, а не уж иронично.
Стана ли ти ясно, ИДИОТ?

vencivaleri1951 написа:
Нали не те попитах как разпъна книгите на известния ни плот или както се казва в рекламата...как и тук и там...?
Не си, да. Но понеже тролската ви психология ми е до болка позната, та аз пък съм ти отговорил в аванс.
Е как къде? - Още в първи коментар.
Хайде сега пак кажи, че ти не си тук, за да си пускаш балононадуващите си напъни, а да четеш околните.(Да не говорим, че "Кроношпа" е немски производител на плотове, който продава по цял свят и може да е най-обикновено съвпадение да се е случило и в Амстердам точно такъв плот да ми се падне. Или пък толкова да съм влюбен в него, че да съм си купил. Е... В случая Истината е друга, но ти естествено няма да я приемеш. Но пък твоята "истина" би следвало да приключи в момента, в който те поканя за пореден път да ми гостуваш в Амстердам, за да видиш плота с очите си. Понимаеш, Товариш?)

Хайде аз излизам (Е как къде? Из Бусманци.) пък ти пак снеси нещо и понеже не го репликирам час, два, 10 - се изпъни, че не съм чувал или нещо от сорта.
Докукане, ИДИОТ!
ПС: Венци, нали не мислиш, че съм глупак, че ако искам да прикривам плота си - да не се сетя да метна един най-обикновен лист едноцветна хартия и да снимам в/у нея?
(Да не говорим, че имам листове фолио, имитиращо няколко дървесни фурнира. Или можех дори на ламината на пода да поставя книгите и заснема - нали така? И нямаше дори да разбереш, че е под, а не плот.)

И, да - още чакам църковното ти кръщелно: Хиляди думи изс~а, а по този въпрос "ни дума, ни вопъл ни стон".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2035034
Постинги: 956
Коментари: 15458
Гласове: 12303
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930