Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02 11:02 - Още една част от Съкровищницата ми (Купенцето на Петър Бобев)
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 444 Коментари: 9 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Гласувай:
21
01. starforlife - И преди да изчезна по съботни приятности, да отговоря на ЛС-то на приятел:
08.02 11:03
Всъщност, най-напред да кажа нещо елементарно за тези, които не го знаят по отношение на блога: Ако сте написали ЛС до някого и сте деактивирали профила си, то това ЛС няма да може да бъде прочетено. Логично, но все пак го казвам, за да стане ясно и на приятеля ми, че се забавих с отговора си по две причини: Първата е, че почти седмица бяхме на почивка в страна, която е дори по-уредена и от Нидерландия и то в планината, където Интернет имаше само в хижата и то не добър... И втората причина е това, което казах за деактивирането на профил и писано ЛС от него.
А отговорът си също го давам тук, защото може да е от полза и за другиго.

Специално за Щатите и трансферирането на багаж натам не мога да бъда от полза в момента, защото не ми се е налагало да го правя освен с ръчен такъв. Но сигурно има фирма, която на разумна цена да може да извърши услугата.
За Холандия мога да кажа, че това е "Спиди", където цената не се определя на килограм както може би някой ще си прави сметка и ще си мисли колко плоско лъжа за Библиотеката си, понеже 4000+ книги са си сигурно поне 800 кг.
Първо, не цялата Библиотека съм пренесъл, но едно 90% да. Второ, цената на такъв вид трансфер на багаж не се определя на кг., а на обем (физически размери). И специално за Библиотеката ми излезе около 400 лева, а общо за пренасяне на покъщнина от България чрез "Спиди" съм дал около 1300-1400. Спалнята дори съм си пренесъл. И защо да те го направя, след като за разходи по настаняване от компанията ми осребряват 5000€, с които пари можех и на място да се обзаведа с липсващото ми в апартамента, който наех, но по принцип съм традиционалист и обичам нещата, с които съм свикнал. А и има неща, които не мога да намеря току така. Такова е например работното ми бюро, което някои тук нарекоха "кухненски плот" и на което правя снимките на книгите си, а то всъщност е огромно бюро от три части, с обща дължина 6 метра, правено специално от мен и оборудвано с апаратуа и изпитателни стендове в областта на електрониката и роботиката на стойност хиляди €. (Само единият ми осцилоскоп е близо 2000€, а имам два.)
И как точно да не дам 600 лева (в едно със застраховката), за да пренеса тази жизнено важна за мен (по-скоро работата ми) мебел?
Ама нали - на някои, които са ограничени от собствените си клишета и познания за света (и услугите в него), това им се вижда нелогично.
Ами тяхна си работа. Аз проблеми с логиката и отношението си към нея нямам.

(Снимките са с резолюция 2048х1536 пиксела и при кликване в/у тях можете с "лупа+" да ги уголемявате за по-добро преглеждане.)
цитирай
2. fun1001 - :-)..с кого спориш?..и за..какво?
08.02 11:21
....и кога ще престанеш ,да говориш за себе си..
по Света, има хиляди..проблеми..
даже и те запитах..нещо ново интересно по проекта?

и мн..обичам ,така..като си пишеш..в рамка поста..уникалноо е))))))
цитирай
3. starforlife - Дразнителствувателствувам, Юл. Ха ха ха
08.02 11:22
А и на света няма по-важна Личност от мен! Хаааааа ха ха ха
Освен това в края на 15-ти коментар тук
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2020/02/06/oshte-edno-kupence-ot-vagona-kato-namigvane-kym-get-i-pokazn.1695080
бях приканен да задоволя любопитството предполагам за това защо и как пренесох Библиотеката си, но с едното поясних (отново за трети път) и за "кухненското ми плотче" (милиНкото ми).
Е... ЧерноПръцкащите и ВенциВалерещите идиотски подхвърляния ще продължат, но то това е нормално за хора, които носа не си подават навън и имат толкова ограничени виждания и разбирания за чисто обслужващите хората процеси по цивилизования свят.

Освен това, Юл, чети и осмисляй. Приятел тук ме питал нещо на ЛС, което прочетох едва одеве и понеже пак ще се деактивира - му отговарям тук, в първи коментар, а не си говоря сам (като теб - ха ха ха).
цитирай
4. starforlife - А сериозно:
08.02 11:24
Света има хиляди проблеми, да! И аз колкото мога давам своя дан за разрешаването на някои от тях. Тези, за които и доколкото достигат компетенциите ми. "Проектът" както го наричаш ти (а той не е един, но този, за когото приятелите ми знаете в блога е основен) върви повече от добре и точно затова си дадохме седмица заслужена ски-почивка.
Новото ли?... Ами то вече не е ново, но давам храна за любопитството ти и с едното показвам това за ограничаването на някои на процесите в света в собствената им логика и разбирания:
Ако ти провериш инфо за Компанията ми и си от тези с рамката, ще си помислиш, че тя, Компанията, върви на зле, след като самият й основател "не вярва" в нея и продаде акциите си.
Е да... Ама НЕ! - Това е човек с изключително голямо ЕГО, който не толкова не можа да преглътне някои случващи се по върховете процеси в "собствената" му Компания, а по-скоро му бяха нужни милиарди, за да... започне нещо ново, което да нахрани Егото му.
И той ще направи (предполагам) нещо също толкова значимо, защото е от хората с Размах на Въображението.
Тоест, светът принадлежи на хората, които реално го движат с хъса си да решават проблеми. Едни са големи хора и разлрешават големи проблеми, други сме малки хора и разрешаваме малки проблеми. Важното е да не сме от празнословоблудстващите.
Докато закусвах сутринта, прочетох една поредна идиотия как Путин предизвиквал ерекция У "мъжовете" (стената точно зад масата в кухнята ми е 46 инчов тъч-дисплей, на когото обичам да работя докато си пия кафето сутрин). Естествено, че го приех като ирония, но се замислих, че аз ни най-малко не изпитвам друго към въпросния от насмешка.
"Еректирам" се от "мъжове" като Илон Мъск например, които показват какво е да си Човек-Мечтател и символизират Търсещия и Непримирим Човешки Дух, а не...

Приятен ден, ние отиваме на шопинг. След това обяд. После малко "това", малко "онова". На кино дори мислим да отидем.
(Дразнителсвувателствуващо да занимая с битовизмите ми, ха ха ха, защото проблемите на човечеството НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ, а ме интересува най-вече добруването на близките ми. И, ако всеки започне от там - то и въпросните проблеми ще се решават от самосебе си.)

АКО СИ НЕДОВОЛЕН ОТ НЕЩО, ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ И СЪДБАТА ТИ ЩЕ ТЕ ПОСЛЕДВА!
цитирай
5. anngry - Уау! Отлична колекция на Бобев, Ж-Стар!
08.02 12:04
Това е повече от половината му творчество и е повече то показателно за оценъчната система, след като присъства в библиотеката на даден човек!
Каза и го направи! Благодаря за удоволствието, всичко си е на мястото: перфектно оформеният текст със сменяща се картинка в левия ъгъл, чудесни снимки на чудесни книги, които да провокират читателя да ги потърси и прочете, за което няма да съжалява, българската музика в съвременно звучене, всичко.
А само, ако нямаше разприте в блога и постът беше чист от към забележки, които го "петнят"........
Приятен уикенд, Стар! :D
цитирай
6. librarian - Ехаааа! Прекрана колекция от прекрасния Петър Бобев!
08.02 13:26
Браво, Ж-Стар! Богат човек си ти, богат! :-)
Подновил си серията постинги с книги и това ми харесва. Остава да коментираш с книги и кефът ще е пълен! :-)
Засега ти первам 8 + и изчезвам, но привечер ще намина отново! :-)
цитирай
7. cortana - Леле, Жорооо, ще взема някой път да пропусна твой постинг и след това какъв твой летописец ще съм?!! :):):)
08.02 19:30
Петър Бобев, той не е прекрасен! Той е съвършен! :):):) Шегата настрана, но романите му наистина трябва да бъдат прочетени от всяко дете още в най-ранна възраст. Дали съм го чела аз ли??! Естествено! Щях ли да съм така умничка, ако не бях??! :):):)))

starforlife написа:
Приятен ден, ние отиваме на шопинг. След това обяд. После малко "това", малко "онова". На кино дори мислим да отидем.
'Лъжец' такъв!! :):):) Проверяваш посредствеността или просто..... проверяваш посредствеността??! :):):)
Имам един ПРИЯТЕЛ, който ме научи на някои трикове по отношение на съзнанието и други подобни, които се оказаха толкова ефективни и така ми помагат понякога. :) От него научих как да повиша концентрацията на съзнанието си с поне 20% и да възпитам ума си да отсява и систематизира по-ефективно постъпващата информация. :) Този ПРИЯТЕЛ сега е в Амстердам :):):):) и аз зная, че днес няма да има шопинг и другото изредено от него, защото днес е 8ми февруари, а той наскоро каза какъв ден е това. :)
Така че, Жоро, очаквам с интерес постинга, който обеща по повод този специален холандски ден! :)
цитирай
8. cortana - :)
08.02 19:31
В 18:56, анонимен, когото се знае защо изтривам написа:
librarian написа:
Ехаааа! Прекрана колекция от прекрасния Петър Бобев!

Петър Бобев наистина е прекрасен. Книгите му трябва да бъдат прочетени от всеки. Браво за колекцията и представянето и.

цитирай
9. cortana - :):):)))
08.02 19:33
librarian написа:
Засега ти первам 8 + и изчезвам, но привечер ще намина отново! :-)
Тук има грешка! :):):) 8мото плюсче е от germantiger! :):):)

Последни 20 регистрирани посетителя
19:23 - cortana
19:12 - ник3
18:40 - cell
17:51 - get
17:12 - alli
16:38 - ник3
16:13 - barin
16:11 - get
14:05 - ник1
13:23 - librarian
13:20 - germantiger
12:48 - medium
12:33 - ник2
12:15 - get
12:13 - cell
11:59 - anngry
11:43 - ник1
11:27 - krysy
11:19 - get
11:14 - fun1001
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1797918
Постинги: 812
Коментари: 14387
Гласове: 10631
Календар
«  Ноември, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30