Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2020 12:25 - Шест от най-висококаратовите ми диаманти (според класацията на "Guardian")
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1166 Коментари: 8 Гласове:
33


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

image
image
image
image

image
image





Гласувай:
34



1. starforlife - Здравейте, редовни мои Читатели (и Ценители - и Ценители).
20.04.2020 12:27
Набързо ще ви кажа как се роди този постинг.

Повечето знаете, че досега създавах "книжарските" си постинги така:
Заговори се в блога за някоя книга/книги и аз ('фалипръцкото нйедйен - ха ха ха) взема, че се изфукера, показвайки ви снимки на наличните екземпляри в Библиотеката ми.
Постепенно обаче в мен изкристализира мисълта, че това трябва да става по друг начин и така, че да има по-голяма дори и само информативна полза да е, за вас, Читателите ми.
И така одеве реших да ви поднеса някои коренно различни от настоящите заглавия, като същевременно ви запозная с нещо, което ще запазя засега в тайна и ще го направя в следващите си подобни постинги, които обещавам да са скорошни, чести и богати откъм заглавия на съвременни и не толкова книги-диаманти (и изумруди - и изумруди).
А идеята ми се промени, защото докато ровех в Интернет за... ще разберете още следващия път какво, попаднах на една класация... Ей я на:
https://www.economy.bg/charts/view/36293/--100-te-naj-dobri-knigi-na-21-vek
И реших да откликна по нея, ограничавайки се до заглавията в класацията изм/у първите 10 (които там са представени "разширено", а останалите можете да ги видите от таблицата отдолу) и извадих от Библиотеката си тези, които аз имам от тази въпросна 10-ка. Иначе имам и доста от останалите 90. Реално почти всички, превеждани и издавани в България.
От представяните 6 книги по-горе, само една от тях не съм чел ("Gielad", понеже ми е на ханглийски, а аз не обичам чуждите езици - имаме си толкова хубав наш и за мен е светотатство да не го владееш поне на по-сериозно от средно ниво или да го изнасилваш с глупашки сленг) и мога да ви гарантирам, че и 6-те си заслужават.
Е... Не знам дали съм богат Ценител на Книгата... Но от челната (според "Guardian") 10-ка заглавия да имам 6, го смятам за... приятно.
Всъщност, не само "Gielad" не съм чел все още, а и "Кехлибареният далекоглед", която обаче чета в момента и половината съм я изкаратствал.


ПС: Снимките са с резолюция 2048х1536 пиксела и кликвайки в/у тях, след това с "лупа+" можете да ги увеличавате като от снимките на задните корици на книгите, да добиете представа за "каратите" на "диамантите" (според мненията на известни критици или ценители).
Приятно четене на тези, които решат да ги приемат като качествени четива, в което още веднъж ви гарантирам.

До!
цитирай
2. starforlife - ПС за тези, които търсят под вола теле:
20.04.2020 12:50
Драги НЕхаресващи ме съблогъри,
от днес съм решил да бъда толкова търпелив спрямо вас, колкото бях допреди да реша да ви соля когато както ми падне. Тоест, често крайно пошло, но според мен заслужено във всеки един епитет, който съм имал психологическата "сила" да напиша (виж да го изрека РЕАЛНО - не бих си цапал езика в 90% от случаите и то не, че не мога, а защото се самоуважавам повече, отколкото ВИЕ си мислите).
Все пак си запазвам правото когато реша, да... Хаааааа ха ха ха

Та в този ред на мисли, искам да кажа на онези от вас, които ще заничат, ще заничат, пък ще кажат: "Абе нещо много новички и неотваряни тези книги бе! Май са фотошопиран монтаж, м?"... Че дали и как ще отговарям на такива, а други глупави (и комплексирани - и комплексирани) подмятания, ще преценявам аз, но бъдете сигурни, че както и да се отнасям спрямо такива неща, ще ме е сериозно еня толкова за тях (подмятанията, изцепките, лъжите и прочие), колкото и досега. Тоест, николко.
Все пак в настоящия случай, който се съмнява в реалността на притежаването от мен на настоящите (а нататък които и да са бъдещи) "диаманти", може да цитира да речем по 3 числа като страници и аз ще му покажа четими снимки на тях.
Виж за запазеността на "диамантите" като нови (четени все пак само от мен до настоящия момент за настоящите), мога да кажа, че си има начин, но няма да го разкривам, защото нали аз съм тъп била-охранител и, ако тръгна да го правя - ще обидя недостижимите интелигенти, а това... ще ме намъчни - ха ха ха.

Сега наистина До!(свидание), защото масата вече е сервирана и е време за обяд.
цитирай
3. cortana - :):):)))
20.04.2020 13:23
Ще бъдеш добричък??!! :)
Възкръсналият ти!! :):):)

Аз обаче нали съм твой клонинг, а и отгоре на всичкото съм кучка :):):))), та ще си позлоя да бъда ехидно поднасяща. :):):)
ВЪЛЦИ - 20 лева
GIELAD - 8 лири = 18 лева
ВРЕМЕ СЕКЪНД ХЕНД - 25 лева
НИКОГА НЕ МЕ ОСТАВЯЙ (СМАРТИ:):):))) - 16 лева
КЕХЛИБАРЕНИЯТ ДАЛЕКОГЛЕД - Жороооо, объркал си и вместо нейния гръб си снимал този на 'Време секънд хенд', но чета в интернет, че е на цена 10 лева
ОБЛАКЪТ АТЛАС - 19 лева
Вземам елката и започвам: 20+18+25+16+10+19=108 лева
Жоро, това си е една 7ма от заплатата ти на Биллаохранител бе, човеко!! :):):) Сигурно не пазиш 'Билла', а я крадеш :):):))), че да можеш да си позволяваш такива 'диаманти'. :)
цитирай
4. fun1001 - ....хубава колекция..приветствам..
20.04.2020 14:50
и Весели празнции, на теб, и всички,около теб..

корти,и аз имам една грижа..не мога да си кача последн фотки/на послдн книжки
обещах, аз ,пък, друга лудка, да ги показвам на съблогъря- sevt9
,и между нас, се завърза..културен.овладян/ спор..Кой, какво чете..
и, кои, книжки ,са по полезни.."истински', и т.н..)

може,ли да ме светнеш накратко,как да ги кача, по най бързият и успешен начин..
цитирай
5. librarian - ДА! ДА! И ДА! :-) Привет, Жоро-Стар! Христос Воскресе!
20.04.2020 18:32
Постинг, който изпълва с удоволсвие, удовлетворение и респект! Удоволствие да се насладиш на оформлението, в което си ненадминат! Удовлетворение да се запознаеш със заглавия, част от които съм чела и потверждъвъм, че са страхотни, а останалите провокираш да намеря и прочета! Респект от библиотечната ти колекция, която доколкото разбирам тепърва ще представяш в още по-добра светлина като подбор и оформление!
БЛАГОДАРЯ ЗА УДОВОЛСТВИЕТО, ЖОРО-СТАР!
С нетърпение очаквам следващите серии от поредицата! :-)
Спокойни и изпълнени с хармония не само празничните в момента, а и всички нататък дни, човеко!
цитирай
6. librarian - Адмирирам също решението ти да не се занимаваш вече с безсмислени битки в блога. :-)
20.04.2020 18:34
От това само ще спечелим ние, ценящите те твои почитатели и ще ни създаваш още по-приятни моменти на страничката ти. :-)
цитирай
7. delff - Честит Великден, Стар!
20.04.2020 20:01
Хилари Мантел, Марли Робинсън, Светлана Алексиевич, Казуо Ишигуро, Филип Пулман, Дейвид Мичъл..... Все автори, които някога ги нямаше и признавам си, че аз специално сега от теб ги чувам за първи път. Всъщност преди време показа "Време секънд хенд" на Светлана Алексиевич и тогава се поразрових за нея и ти благодарих мислено за запознаването ми с тази авторка.
Сега ти благодаря за другите и при все, че не мога а си позволя да купувам такива скъпи книги, ще проверя поне дали могат да се намерят на старо или в библиотеката.
Христос Воскресе, Стар! Приятни изживявания по празниците на теб и семейството ти!
цитирай
8. starforlife - ~
20.04.2020 22:31
~ 3. cortana
Ха ха ха
Аз нали съм глупав, та не смея да смятам цени, защото ще объркам. Но ти имаш благоволението ми да го правиш. Все пак няма да оставяме онези с претенциите, а ще продължаваме да ги е~аваме и (често нарочно) да ги комплексираме, но с достатъчна доза сдържаност и възпитание. Ха ха ха
ПС: Объркал съм, да. И наместо "Кехлибареният далекоглед" съм барнал "Време секънд хенд", но сега няма да поправям. Утре ще го направя. Иначе цената ти е точна - книгата е 10 лева - една голяма рИкия в заведение - ха ха ха.


~ 4. fun1001
Една мнооооооого малка част от Колекцията.
Тепърва ще показвам книги, повечето от които съм сигурен, че онези с претенциите не само не са чели, а дори не са и чували.
И ето глупостта: Аз определено съм чел "техните" книги (и авторитети - и авторитети). Да речем на едно поне 80%. Докато те не са прочели и 10% от по-новите заглавия, които не само са изключително качествени, а и дават възможност за доизграждане или различен поглед в/у първите, авторитетните от "едно време".
Просто следи лалавизора и тепърва ще бъдеш приятно изненадвана с още страхотни заглавия и автори.


~ 5. librarian и 6. librarian
Ама разбира се беее. Кой, ако не аз?
Ха ха ха


~ 7. delff
Прочети онази част от коментара ми до Юлия, свързана с това за липсата на достъп при отминалото (идиотско) време до произведения и автори, които не просто си заслужават, а са задължителни за изграждането на пространствен мироглед на човек въобще.
Жалкото е, че повечето хора на възраст над 40-50 години, си въобразяват, че са чели достатъчно и то правилните (някогашни) книги и не правят вложения в съвремени такива, което е не просто загуба, а липса на адекватно отношение към света и процесите в него.
Защото скоро ще пусна заглавия на Стивън Хокинг примерно. И някак си аз не приемам за нормално да си евентуално чел примерно Айнщайн, а да не се докоснеш до мултивселената на Хокинг.
Е... Моят НИК дори (хаааааа ха ха ха) предопределя, че за мен подобни вселени са не имагинерни далечни черни дупки, а дестинации, в които се впускам с хъс и интерес и които обогатяват мирогледа и съзнанието ми със своите... свръхнови. Хах
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2592572
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031