Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2020 14:58 - Да потанцуваме самбоА с бат' ПразноДумцо, м?
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1351 Коментари: 27 Гласове:
27

Последна промяна: 12.05.2020 16:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

image
image

image
image

image
image


image
image


image
image
Тагове:   самбо,


Гласувай:
29
21. starforlife - Сега...
12.05.2020 15:00
Днес мислех да пусна още мои тъпи мат'ряли, тоест книги от всичко по левче, свързани с АйКуКуто.
И дори ги наснимах сутринта докато актифрайът ми приготвяше закуската...
Но взех, че прочетох 11-ти коментар ето тук
http://getmans1.blog.bg/politika/2020/05/11/che-kakvo-i-e-loshoto-na-tazi-deklaracii.1710104
и реших да оставя глупостите за АйКуКуто за утре и днес да ви покажа защо не трябва да вземате насериозно празнодумни льольовци и защо те са "опасни" с глупостите и невярните неща, които тиражират, за да...
За да какво? Да се котират?
Пред кого бре, бат' Звънци? - Всеки вече тук разбра, че ти драскотиш измишльотини както ти дойде и за теб Истината е нещо, което винаги може да бъде онодено изодзад в името на пудренето ти или особено пропагандната ти дивотия.
цитирай
2. starforlife - И ето, че сега в този втори коментар... Репликирайки глупостта на бат' ПразноДумци...
12.05.2020 15:06
Съвсем бегло ще ви нахвърлям някои неща, които ще ви покажат това, за което писах преди малко в първи коментар.
Та:
Репликирайки ме за кой ли път крайно некоректно, изопачавайки и най-вече говорейки глупости, във въпросния 11-ти коментар, бат' ПразноДумци1951 написа:

starforlife написа:
И ми са много смешни идиот-комунягите, 99% от които носа от България навън не са си подали, включително и до любимата им Раша да отскочат... Един различен от българския език не знаят поне на относително задоволително ниво, че да се информират малко по-широко... Те 99% от тях и руски всъщност не знаят...
Това е нещо като оная приказка, че ако ставаше така, то кучето щеше да е най-добрия месар.
Куче ли казах?
...

А на коментара на КрумЧервеносветещий мога само да се смея.
Особено с това за бозите.
Круме, да пишеш бози не е същото като да си наясно с бази.

,,Звезден,, ,
Хайде да изясним нещо. Ти със самбо ли си се занимавал , или със самба. То аз, макар и носът да не съм си показвал на Запад и Изток ,все ми се струва , че през 80 те западните младежи не ,,кълвяха,, много на самбо, да не кажа никак.
Виж, ако не съм те разбрал, а си писал за самба , извини брат,чед.
Иначе за самба си се ,,утепал,, - гъвкав, пластичен...вероятно с чувство за ритъм...оле...


И дори днес, докато аз съм бил в Офиса ни, взел, че продължил с изопачаването и глупостите:
Вече в 17-ти коментар, същият патетичен празнодумец бат' ПразноДумци1951, написа:
Виж, Звезден... Ти вече взе съвсем да подценяваш ,,драгите си читатели,, какво искаш да кажеш с: ,, като активен спортист имах възможност да се срещам през 80те със западни младежи,, Да оставим, че броят младежи на запад занимаващи се със самбо бяха общо взето толкова, колкото източните занимаващи се с голф и поло...не, че няма, но не могат да бъдат представителна извадка. И защо един не активен спортист да не е имал възможност да се среща със западни младежи. Имаше Универсиада, Спартакиада, планински и морски курорти. Западни туристи бол и в т ч от страни които на практика вече заобикалят България. Скандинавци, французи....сега съществен дял в туристопотока имат хора, които никога нямаше преди да ги пуснат в страната...Главно имам предвид ,,калта,, която идва от Англия. Кой е пречил за контакти...Ами ,,тигърчета,, е плод на такъв контакт, станал по дълготраен. Бъди сигурен, че някой, и е контактувал , и и с фрау Меркел. Френски, шведски клубове/хака бомба,, имаше колкото щеш. Взимаш някой панагюрец да ти превежда и си ОК....
И понеже си по твои думи успял самбист / и може да е вярно, защото наистина имахте, а и имате школа/, как може да говориш за 80 те и западни самбисти?
Преди няколко години един панагюрец изведе мен и жена ми зад граница , защото не бяхме излизали, а и да ни превежда. Бяхме и в Солун, а там половин Панагюрище. Имаше някакво първенство по Самбо ,.европейско , или световно не помня вече. В хотела ни беше отседнал твой съгражданин и един от доайените в този спорт, когото познавах по друг повод- Иван Докторов. Той ни покани да ги гледаме на другия ден Отидохме и донесохме късмет . Три или четири шампиони, а и още медали с по друг метал. Та спортистите от Балканите , Кавказ, и от руските народи. За цвят тук таме и от Запад. Помня, че Докторов би някакъв испанец на финала. Трудно го биi , но той е и на години. Тоест на Запад самбо след 2000 та година можем да говорим и то след фурора който направи един руснак/ не му помня името, но е световен и безапелационен шампион по самбо, джудо, ММА/ Почнаха да отварят школи руснаци и от бившите съюзни републики. Има вече някакъв интерес, появяват се и западни класни състезатели, но през 80те...,,млъкни сърце,,
Та в Солун питам Докторов за теб, а той ми каза, че ти си най добрият, Звездата в този спорт, но дивизията ти във Фриско сключила шефство с морската пехота и ти тренираш пехотинците в момента. За това те нямало в Солун. :)


И СЕГА МОЯТА РЕПЛИКА, КОЯТО ЩЕ СЕ ЯВИ ЕДИН ВИД МИНИМАЛНА ПОЛЕЗНОСТ ОТКЪМ ПОВИШАВАНЕ НА ОБЩАТА ВИ КУЛТУРА ПО ВЪПРОСА:

(но първо ще хапна, защото закъсах и след това ще ви покажа как някои драскотят ли драскотят за неща, от които представа си нямат)
цитирай
3. starforlife - ТАКАААА... ХАЙДЕ В ОТДЕЛЕН КОМЕНТАР, ЧЕ ДА МОГА ДА НАСОЧА С КРАТКО СЪОБЩЕНИЯ В ПОСТИНГА ЧИТАТЕЛИТЕ СИ:
12.05.2020 15:39
Ще репликирам наразбъркано дори крайната идиотщина, при все, че тези реплики няма да са ни най-малко с някаква полза за вас, Читателите ми, а ПразноДумци1951 в никакъв случай няма да си извади поука от тях.

ПЪРВО: ПразноДумци1951, хайде да прочетеш отново коментара ми, който и самият ти си цитирал, и да ми кажеш къде в него се говори, че съм се срещал със западни самбисти? КОГА И КЪДЕ СЪМ НАПИСАЛ ТАКОВА НЕЩО?
С това не казвам, че не съм се срещал и по-надолу ще стане въпрос, че ти си бил самбист толкова, колкото си нещо различно от празнодумец в настоящия момент от изкукуригалата си дъртофелност - ха ха ха.И продължавам с обогатяване на общата култура вече на Читателите ми, показвайки дилетанщината на ПразноДумци1951.

Предупреждавам, че ще пиша това, което мога да ви го говоря в разговор и не претендирам някои години ил подобни да са абсолютно точни, но не мисля да ровя за точност в Гугъл.

Драги мои Читатели,
Самбото е руски бойно-приложен спорт, чиято абревиатура на името идва от "самозащита без оръжие".
За баща на самбото се смята Василий Ошчепков, който някъде през 1906-та година заминава за Япония и там изучава джудо.
Сега...
В превод от японски "джудо" означава "гъвкав път" ("До" от япоснски е "път". "Таекуондо" примерно означава "пътят на ударите с крака".)
Как се ражда джудо?
Медитирайки на брега на река, японски монаси забелязали, че когато се натрупа сняг в/у дебелите и здрави клони на дъба (примерно – казвам, че пиша на базата на знанията си и общата си култура и няма да претендирам някои неща като точност в години или вид на дърветата в случая, да са абсолютни, защото това не е и важно за случая и не мисля да ровя в НЕТа, че да е точно)...
Та, когато се натрупа сняг в/у дебелите и уж здрави клони на дъба, те се чупят под тежестта му. Докато клоните на върбата, растяща край реката... Тънки, но жилави... Се огъват, огъват и снегът пада, а те здрави се изправят.
Тоест, в джудо основният принцип е този, че джудистът използва тежеста на противника (както и други неща, като инерция примерно) с/у него. Обръща силата на противника с/у самия него. Силата е предимство, но много по-важно е това да си гъвкав. И съответно техничен естествено.
60-70 килограмов примерно трениран джудист, може без никакъв проблем да се справи с противник 100 и повече килограми, който противник със сигурност е по-силен от него. Говорим като сила: абсолютно невъзможно е 60 кг. човек да е по-силен от 100 кг. Просто е невъзможно. Говорим за... "чиста" сила.
Та ето така се родила идеята за джудо и оттам идва името, което са му дали японските монаси.
Връщаме се на самбото.
Както вече казах, Ошчепанов тренира джудо в Япония някъде от 1906-та до към 1914-та, когато се завръща в родината си, Русия, и се пробва да популяризира джудото там.
Уви, за пореден път русофилистиците ще се убедят, че Русия е една идиотска държава, която заслужава само "презрението" ми. Казах "държава", не НАРОД. Както и поставих "презрение" в кавички, нали така?
Та, започва да популяризира Ошчепанов джудо в Русия и дори е инструктор по ръкопашен бой към Червената армия.
През 1917-та се връща в Япония и там покрива "нидан" – степен на майсторство в джудото, която по онова време има единствен в тази част на света – Европа и Русия.
Преди това се връща от Япония с майсторска степен "шодан".
Да… Ама НЕ: Некъде в началото на 30-те години на миналия век "народната" власт в Русия не само обявява философията на джудо за неприемлива за "на-родното добруване" от онези, които реално искаха да изградят свой, личен, капитализъм, прикрит зад маската на социализъм и комунизъм, а и Ошчепанов е обявен за японски шпионин и посеща кончината от живота си в затвора.
За да не умре бойното изкуство, което Ошчепанов реално създава, копи-райки джудо, неговите ученици са принудени да нарекат спорта самбо и така той остава като съществуваш в Русия и до ден днешен


ВТОРО: Бат' ПразноДумцо1951, че си подлец, който винаги преиначава какво ли не, това на всички мисля, отдавна е ясно.
Но защо така упорито се опитваш да се правиш, че някои неща не само не са ти ясни, а и не са ти казвани конкретно от околните, в случая моя милост?
Имам предвид това, че когато преди време писа идиотията за тепих при джудото и тогава, след като ти разясних, че се нарича татами, прекалено прямо ти казах, че самбистите НЕ САМО от Панагюрската школа, която и до момента е една от най-силните в света, събувахме самбовките и сваляхме куртката, обличахме кимоното и се състезавахме в турнири и по джуто.
Тоест: Както вече казах, аз никъде не съм споменал самбисти, нали така? Какво пречи западните младежи да са били джудисти? М?
Но те И самбисти бяха и съм се срещал със стотици западни такива през годините, защото ако не знаеш, още по онова време, 70-те и 80-те години на миналия век, Испания и Франция примерно (особено първата) имаха сериозни школи по самбо.
Де не говорим, че джудото пък е олимпийски спорт... С което не искам да кажа, както ще го преиначаваш тепърва, че съм ходил на олимпиади... Но на тази база състезанията по джудо са в пъти повече от тези по самбо... В европа са се провеждали къде ли не: Франция, Испания, СССР, България, Сърбия дори... И съм походил, не е като да не съм (до 8-ми клас, също като при казармата, почти повече съм бил по лагер-школи и състезания, отколкото на школьо, и градската ми "хубавка" - НИК - го е споменавала дори).
Да ти обогатявам ли, бат' ПразноДумцо, общата култура и с това, че турнир "Орчо Войвода" се провежда в Панагюрище някъде от 1982-ра мисля, а той е СВЕТОВЕН, м?
Тоест, не е нужно да ходя в Солун, а самбисти от ЦЯЛ СВЯТ на крака са МИ - ха ха ха - идвали в родното Панагюрище. Включително и джудисти от Япония са идвали и са се състезавали в този турнир, бат' ПразноДумцо.
КАТО ЗА ПОСЛЕДНО ЩЕ КАЖА НА ЧИТАТЕЛИТЕ СИ, ЧЕ ТИ ВЕНЦИ, СИ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ФАНТАЗЬОР, ЛЪЖЕЦ И ЛИЦЕМЕР, КОЙТО СЪМ СРЕЩАЛ ДО МОМЕНТА.
Пич, ти усещаш ли се, че точно ти си този, който така фантазира и си мисли, че околните са глупави колкото теб, че да не съзират съшитите ти с бели конци лъжи?
Толкова нестройно си го написал, че сигурно би се измъкнал точно поради идиотския си строеж на речта, но например ти наясно ли си с възрастовите групи при спортното самбо и съответно участието в турнири?
А с категориите?
Уви, ни най-малка представа си нямаш явно и самбото при теб се е изчерпвало със захапването онази самбистка м/у краката.
Венци, ти не си я захапал, пич! Наврял си си главата там и не си я още извадил!
Ако беше различно, нямаше а пишеш идиотските глупости за Солун и това как Доктора със зор бил там какъвто го беше ИЗМИСЛИЛ, но все пак го бил.
ПЪЛНИ ИЗМИСЛИЦИ!
АМА ПЪЛНИ!
Та толкова и си ходил с него във въпросния Солун, а 90/100 съм сигурен, че не го и познаваш.
Да проверя ли, м?
цитирай
4. getmans1 - СТАР, все още ме напушва смях. . . ама ...
12.05.2020 17:02
СТАР, все още ме напушва смях ... ама ЛУД СМЯХ, ти казвам като се сетя какви САМБИСТКО - СВАЛЯЧЕСКИ подвизи беше ни описал другарА ЛЪЖИЕРИ1951 ...

„Мацката„ - пишеше нашичкия - „така ме насмота с хватки от самбото, че в миг главата ми се оказа притисната между краката и. Тогава„ - пише нашия „лъжлив другар„ - „аз я захапах за пубиса за да се отърва„

Та, от тогава колчем чуя за „бойни спортове„ ме напушва ЛУД СМЕХ, ... а бе, я си представи че така го притисне някой мъж, чий г.. тогава ще му захапе ... хахахахахахаха
цитирай
5. starforlife - ~ 4. getmans1
12.05.2020 17:17
Радо, чел съм го това му признание - ха ха ха.
И представяш ли си колко е комично такъв да ми се пудри на тема БПС въобще?
М?
Не знам без да си на ти със самбото и джудото дали се смееш и на измислиците му в новия му, от днес, 17-ти коментар при теб.
Този човек е патологичен фантазьор, лъжец и лицемер!
Патологичен!
Толкова време да рови в Интернет, за да се информира донякъде туй-онуй по отношение на самбото, да се усети донякъде за някои глупости които е писал в предходния си коментар и да се опита да се направи на запознат, реално изопачавайки информацията за Франция, Испания и прочие, която е попрочел.
Венци,
както казах - някой ден ще видите "плотчето" ми, което също повече от отлично ви беше разяснено какво представлява, но това не ви пречи да продължавате да дюдюкате, че нали - книгите в/у "кухненското плотче".
Ще го видите в пълния му "блясък" - в едно с всички стендове, вградени в него, както и осцилоскопи и разни други апаратури (включително роботизирана ръка за изпитания) в/у него.
Ето така някой ден ще постна Стената ми на "срама": Стената с полици, на която стоят разните ми купи, статуетки, медали, грамоти от състезания и първенства по самбо, джудо и някои други БПС.

Така, че:
Не само да послъгваш със свои измишльотини...
(Не знам дали знаеш, че Доктора ИМА профил ТУК)
Не само да преиначаваш мои думи...
А особено пък сериозно да ми се пудриш по тези въпроси - е просто смешно, фифи: Сумарно аз в Залата съм бил талкова, колкото ти... трудов стаж нямаш - ха ха ха
последното е "фина ирония", като вашата, ама разбираема с еднозначността си за околните, а не както вашето е опит за внушаване на измислици и преиначаване на мои дручми и прочие
цитирай
6. anngry - Здравей, Жоро-Стар! :D
12.05.2020 18:24
Въпреки придържането към суха форма на поднасяне на информацията за самбото и джудото, както и въпреки минимума като обем, си го разказал увлекателно и приятно.
Благодаря, начух най-малкото, че "до" в японския означава "път".
На добър ДО и занапред, Стар! :D:D:D:D
цитирай
7. get - Жоро, почнах от "САМБО" :))) през Джудо ... приключих с Карате киокушинкай ... "кариерата" :)))
12.05.2020 20:40
Много ще са ми интересни КОМЕНТАРИТЕ НА лъжлив-Венци - ЗАЩО, КАКТО - "Самбото е признато за ОЛИМПИЙСКИ СПОРТ" ... "самбистите" на Олимпийските игри - все, като ДЖУДИСТИ участват?!

- Това във връзка с ВЕНЦИВОТО-тролене от този му коментар?
vencivaleri1951 написа:

И понеже си по твои думи успял самбист / и може да е вярно, защото наистина имахте, а и имате школа/, как може да говориш за 80 те и западни самбисти?
Преди няколко години един панагюрец изведе мен и жена ми зад граница , защото не бяхме излизали, а и да ни превежда. Бяхме и в Солун, а там половин Панагюрище. Имаше някакво първенство по Самбо ,.европейско , или световно не помня вече. В хотела ни беше отседнал твой съгражданин и един от доайените в този спорт, когото познавах по друг повод- Иван Докторов. Той ни покани да ги гледаме на другия ден Отидохме и донесохме късмет .


- Който коментирайки - ще му припомня?
"Уникалното РУСКО САМБО" - за което ни лъжеха, във филма от 80-те, че е създадено от "несъществувалият" Андрей Хромов - на база СРЕДНО-АЗИАТСКИТЕ НАРОДНИ БОРБИ "кОреш" :))?!
- Е поредната ВЕЛИКО-ШОВИНИСТИЧНА РУСКА ЛЪЖА ... за по-по-най ... С КОЯТО СЕ ПРИКРИВА ИСТИНАТА - продължение на КАКВО Е САМБОТО?

Ами на японското дзю-до!
И когато през 1964 г. в Токио се провеждаха XVIII-те Олимпийские игрЫ ... "уникалните руски самбисти-кореши" навлякоха кимоната и отидоха ... та мисля и взеха три бронзови медала ... амъ това е вече СТАРА ИСТОРИЯ ... не като Венцивата-НОВИНА за СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО "САМБО" в СОЛУН :))) ? ... ЗА КАКВОТО НЕ СЪМ ЧУВАЛ ДА СЕ Е ПРОВЕЖДАЛО- ТАМ ... тогава :))) ?

- Венци-и! НЕ ТИ ЛИ ОМРЪЗНА бре ЛЪЖЛЬО-о-о - постоянно да те изобличавам в ЛЪЖИ ... аз проЗДият мЕлЮцЕонер ... незавършил КАТО ТЕБ "в съветската бръшлянова лига" :))) !
цитирай
8. vaquero - starforlife,
12.05.2020 20:55
Другарят Путин самбо ли владее или джудо?
цитирай
9. starforlife - ~
12.05.2020 21:36
~ 6. anngry
То тези неща не за първи път ги пиша в блога.
А и колко други съм писал...
Обаче някои не четат, ама драскотят.
Пълни глупости драскотят.


~ 7. get
Ей, Гет...
Ще развалиш клопката ми, в която Лъжиери пада с двата крака от раз.


~ 8. vaquero
Нито едно от двете. Но тук ОТНОВО мога да ви затапя и да покажа, че аз каквото говоря - не е празнодумно като при вас - идиот-путинопитеците. Тоест в случая: Няма друг случай в историята... И е абсолютно крещящо... В който случай един най-обикновен джудист, без каквото и да е образование и някакви индикации за бизнес нюх... Да стане ПОРЕДНИЯТ МАСТИТ ЕКСПЛОАТАТОР НА НЕОБЯТНИТЕ РУСКИ РЕСУРСИ... Които припомням, че по Конституция принадлежат на Народа, руския... И съответно да е милиардер в зелено... Тоест, тоалетно-хартиения долар... Който бил без покритие, ама на само световната икономика се равнява по него, а и абсолютно всички руски олигарси кътат "джобните" си в него... Та историята на познава случай, при който такъв обикновен джудист, понеже е пръв приятел на ЛиЛиПутКО... Да е мултимилиардер само заради приятелството си.
цитирай
10. vencivaleri1951 - Спи ми се, но след като си ми посветил "сонет" няма как да не се отчета
13.05.2020 00:52
"Звезден", няма причини да не ти се вярва че си опитал и със самбо, че си имал успехи, дори както казваше си бил национал...Шеговитата ми реплика бе заради уточнението ти, че си се срещал със западни младежи защото си бил активен спортист ме разсмя искрено, както и твърденито ти че само панагюрци и делиорманци ползвате чужди езици и шарите по света, а видите ли тези които симпатизираме малко или много на Русия, не сме си показвали носа зад граница, и даже руски не ползваме. Целият интелект в Панагюрище и Исперих...от 190 точки нагоре. Тоест светът започва от теб и компанията Ви.
Жорко ще те разочаровам...и ние сме виждали и не на картинка "западни младежи" И не само гледали, но и пипали, докато ти още си се "пипал" По времето , когато си мислел за " Колоните" като за 8то чудо на света, имах приятелка янки, Джон Байрли/не е съвпадение-посланик у нас и след това в Русия/ ми бе и е добър познат от университета . Докато беше тук ме е канил винаги на 4 ти юли, един път и отидох...Е аз твърдя, че моето и на баща ти поколението е имало по равностойни контакти с т наречените от теб "западни младежи" Твърдя като цяло, че нашето поколение имаше по добра възможност да учи/който иска/ езици, защото в Алианса за три пъти седмично по три учебни часа за срок се пращаше по малко от 20 лв. На символични цени бяха курсовете на професор Лозанов. И въобще "западните младежи" бяха отворени към нас не защото сме "самбисти" и активни спортисти, а защото бяхме "източни младежи" с добро възпитание, живеещи в небогата но подредена страна, при това много красива, с даровити хора в областа на спорт, култура и прочие..
Те знаеха , че тук няма престъпност, няма подивели за доза наркомани, няма изнасилвачи и не се бояха от никакъв контакт. Напротив търсеха го. Нека Гет и тигъра го отрекат. Пропаганда или не но хиляди дойдоха на Уневерсиадата, Спартакиадата, Знаме на мира... Хиляди посещаваха курортите ни. Купонясвали сме, търгували сме, любили сме се... И всичко това без да сме" активни спортисти", самбисти, командири на дивизии...без да правиме разлика между тепих и татами, между куртка и кимоно, между самбовки и кецове...И търсеха контакт защото янкито например се хвана за главата когато от летището идваме в нас, къщата отклйчена, а баба отишла на пазар. Щеше да припадне в ръцете ми, когато я поведох от "Ловния парк" към нас пеша и на симеоновско шосе се срещнахме с група подпийнали африкански студенти прибиращи се към общежитията. Трепереше , когато вечер се прибирахме по ивицата от Слънчака към Несебър-тогава бяха доста разделени...Вие вече нямате тези контакти, защото къщите ни са вече с решетки, страната ни не е на розите , а на мафиозите и т н.
Приличните "западни младежи" заобикалят вече тази страна, а в голяма част идва утайката на техните общества. Идват да се напият, надрусат и из-укат. С това контактувате днес...


цитирай
11. vencivaleri1951 - и какво като е олимпийски спорт
13.05.2020 08:13
Вече не помня, колко организирани спортисти след като се докажат /но не бяха много/ се признава за олимпийски спорт. В Съюза, дал Бог, клубове по самбо бол..
Олимпийска дисциплина обаче самбото никога не е било-сумото също, макар че е много престижен спорт в Япония
Ано си тренирал в Симеоново Самбо, то много вероятно да те е тренирал или знаеш за него-професор Камен Лозанов-проф обаче в АОНСУ
гет, ти поне четеш гугъл много. Хайде намери през 80те, 90те някой западняк с успехи в самбото.
Пак и тук ще повторя, че самбото на Запад почват да му обръщат сериозно внимание след фурора на един Руснак след 2000та година. И той се прочува като боец в ММА, джудист и чак после се разбира от болшинството , че всъщност е първо самбист и световен шампион. Всеки знае Фишер, Каспаров, Карпов....единици са тези които знаят св шампион по шашки, макар, че има такова първенство и това е динамична и много умна игра. Вероятно също е олимпийски спорт. И понеже се оказва че освен лекоатлет си и "борец" , то като си контактувал неслужебно със " Западни младежи" по морето, водещото и при теб ли са били спортните ти успехи.
С репликите си към вас само казвам, че и такъв не успял спортист като мен имаше шанс да контактува със " Западни младежи"-естествено, когато Вие шампионите бяхте заети да печелите медали:)
Абе оставете малко трохи и за простосмъртните...Полиглоти с полиглоти такива...

get написа:
Много ще са ми интересни КОМЕНТАРИТЕ НА лъжлив-Венци - ЗАЩО, КАКТО - "Самбото е признато за ОЛИМПИЙСКИ СПОРТ" ... "самбистите" на Олимпийските игри - все, като ДЖУДИСТИ участват?!

- Това във връзка с ВЕНЦИВОТО-тролене от този му коментар?
vencivaleri1951 написа:

И понеже си по твои думи успял самбист / и може да е вярно, защото наистина имахте, а и имате школа/, как може да говориш за 80 те и западни самбисти?
Преди няколко години един панагюрец изведе мен и жена ми зад граница , защото не бяхме излизали, а и да ни превежда. Бяхме и в Солун, а там половин Панагюрище. Имаше някакво първенство по Самбо ,.европейско , или световно не помня вече. В хотела ни беше отседнал твой съгражданин и един от доайените в този спорт, когото познавах по друг повод- Иван Докторов. Той ни покани да ги гледаме на другия ден Отидохме и донесохме късмет .


- Който коментирайки - ще му припомня?
"Уникалното РУСКО САМБО" - за което ни лъжеха, във филма от 80-те, че е създадено от "несъществувалият" Андрей Хромов - на база СРЕДНО-АЗИАТСКИТЕ НАРОДНИ БОРБИ "кОреш" :))?!
- Е поредната ВЕЛИКО-ШОВИНИСТИЧНА РУСКА ЛЪЖА ... за по-по-най ... С КОЯТО СЕ ПРИКРИВА ИСТИНАТА - продължение на КАКВО Е САМБОТО?

Ами на японското дзю-до!
И когато през 1964 г. в Токио се провеждаха XVIII-те Олимпийские игрЫ ... "уникалните руски самбисти-кореши" навлякоха кимоната и отидоха ... та мисля и взеха три бронзови медала ... амъ това е вече СТАРА ИСТОРИЯ ... не като Венцивата-НОВИНА за СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО "САМБО" в СОЛУН :))) ? ... ЗА КАКВОТО НЕ СЪМ ЧУВАЛ ДА СЕ Е ПРОВЕЖДАЛО- ТАМ ... тогава :))) ?

- Венци-и! НЕ ТИ ЛИ ОМРЪЗНА бре ЛЪЖЛЬО-о-о - постоянно да те изобличавам в ЛЪЖИ ... аз проЗДият мЕлЮцЕонер ... незавършил КАТО ТЕБ "в съветската бръшлянова лига" :))) !
цитирай
12. getmans1 - ДуБРуТРу СТАР, сабахлем докле л...
13.05.2020 09:47
ДуБРуТРу СТАР, сабахлем докле лъсках ПИКАТА ми хрумна дъл е възможно и моят ЦАР ТАРТЮФЕЛ да си има ВИЦЕ ... Бе, също като Президентина

Питам защото като гледам Др.ЛЪЖИЕРИ1951 доста напиня към почетната титла ЦАР ТАРТЮФЕЛ ... ма то вече заето.
цитирай
13. get - До 11. vencivaleri1951 - Абе Венци! Докога с ТЕЗИ СОФИЗМИ БРЕ - с НЕВЯРНА ТЕЗА ... да извеждаш ... ?
13.05.2020 10:01
vencivaleri1951 написа:

гет, ти поне четеш гугъл много. Хайде намери през 80те, 90те някой западняк с успехи в самбото.


... да извеждаш ПРАВИЛНОСТТА НА своята ХИПОТЕЗА?

- Как ДА ТИ ОТГОВОРЯ ... Когато на теб САМБОТО - ЯВНО ТИ Е ИЗВЕСТНО ОТ РУСКИЯТ ПРОПАГАНДЕН ФИЛМ - който се наричаше НЕПОБЕДИМИЯТ?!
- Самбото СЪМ ГО УЧИЛ ... ъхъ "ПО КНИЖКИ" - ли КАЗВАШ :)) ?
- Защото АЗ МОГА ДА ПОТВЪРДЯ: Че САМБОТО НЕ СЪМ ГО УЧИЛ Симеоново, а на друго място?
- Учил съм го "самбото", ДОКАТО ЖИВЕЕХ и УЧЕХ, НА ДВАНАДЕСЕТ КИЛОМЕТРА от град ПАНАГЮРИЩЕ ... в едно градче Стрелча, се казва! В което имах глупостта ДА СЕ ЗАПИША да уча още през 1971-ва година.
- ПОФЕСОРА Лозанов, към който така авторитетно ме ПРЕПРАЩАШ - е КЛАСИК ? Тоест започва спортната си кариера ... и носи МЕДАЛИ НА БЪЛГАРИЯ - като БОРЕЦ, КЛАСИЧЕСКИ СТИЛ!
Като одъртя и завърши ВИФ ... взе да преподава САМБО!!
- Ама САМБОТО ... и класическата БОРБА - не са БЛИЗКИ- както се опитваш да ни ги представяш, А ОБРАТНОТО - Защото?
- Защото САМБОТО като стил/техники Е ПО-БЛИЗКО - до СВОБОДНАТА БОРБА!!!
- А най-близко като технически стил "ДО БАЩА МУ" от който произлиза - а той се казва "ДЗЮ-дО"?!!!

- Така че, АКО ИСКАШ ДА УЧИШ "руско-САМБО" ... не си губи времето ... а се хващай да учиш Джу-До ... началната подготовка на което ЗАПОЧВА С ТЕХНИКИ - Които ти помагат ДА ОЦЕЛЕЕШ, КОГАТО ПАДНЕШ ... ОТ ВИСОКО :))) !

- Повече НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ ... поради ИЗРИЧНАТА МОЛБА на Стоименов - Ето тази?
starforlife написа:

Ей, Гет...
Ще развалиш клопката ми, в която Лъжиери пада с двата крака от раз.


Да не му РАЗВАЛЯМ КЕФА - ДА ТЕ "изплющи" ОТ ВИСОКО НА ТАТАМИТО ... от лъжи, КОИТО СИ ПОСТЛА САМ ?! :)) ... щот си учил САМБО ПО КНИЖКИ и/или ОТ КОМПЮТЪРА СИ ... чрез ТЪРСАЧКАТА НА АМЕРИКАНСКИЯ "ГУуГЪЛ" :))) ?

После-писАНИЕ :)))... сега да не вземеш да ми доказваш че и ГУГЪЛ-а - е СЪВЕТСКИ ... щот е създаден от младеж-а Сергей Брин ... РОДНИНИТЕ(му) НА КОЙТО ИМАТ ГЕНЕТИЧНА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНОСТ "да са ДОБРИ В ШАХМАТА" :)) ?!
цитирай
14. vencivaleri1951 - Гет, по някога Гугъл подвежда
13.05.2020 10:11
Говорим за д-р проф Камен лозанов.- икономика на промишлеността. Политзатворник, съветски възпитаник и спортен човек. Като студент се запалва в Съюза по самбото и е един от първите у нас. Като хоби се е занимавал, но е бил и нац треньор. В партийната школа, по късно АОНСУ занимаваше спец курсистите чужденци. Ангажираха го и в Симеоново. Аз също съм се занимавал малко със самбо като ученик. Бях агресивен и той посъветвал мама да ме запише при негов ученик , който бе тренер в Академик. Залата ни бе на Аксаков. Нямам никакви успехи, бях посредствен и не ми беше интересно. Приятелства обаче имам и до днес. А Иван Докторов за когото се опитвате да ме бъзикате познавам от друг панагюрец, мой директор, проф Бекяров, който бил съсед на ,,Звездния,, по думите на последния. Получил известие за запас, но понеже имал лагер с момчетата които тренирал не отишъл. Спречкал се после и с тези от окръжието. Професорът е помоли да говоря с баща ми и да помогне ако може. Ходихме и до окръжието и ако не ме лъже паметта беше в Ихтиман. Това е моето ,,рамо,, в самбото...

quote=get]
vencivaleri1951 написа:

гет, ти поне четеш гугъл много. Хайде намери през 80те, 90те някой западняк с успехи в самбото.


... да извеждаш ПРАВИЛНОСТТА НА своята ХИПОТЕЗА?

- Как ДА ТИ ОТГОВОРЯ ... Когато на теб САМБОТО - ЯВНО ТИ Е ИЗВЕСТНО ОТ РУСКИЯТ ПРОПАГАНДЕН ФИЛМ - който се наричаше НЕПОБЕДИМИЯТ?!
- Самбото СЪМ ГО УЧИЛ ... ъхъ "ПО КНИЖКИ" - ли КАЗВАШ :)) ?
- Защото АЗ МОГА ДА ПОТВЪРДЯ: Че САМБОТО НЕ СЪМ ГО УЧИЛ Симеоново, а на друго място?
- Учил съм го "самбото", ДОКАТО ЖИВЕЕХ и УЧЕХ, НА ДВАНАДЕСЕТ КИЛОМЕТРА от град ПАНАГЮРИЩЕ ... в едно градче Стрелча, се казва! В което имах глупостта ДА СЕ ЗАПИША да уча още през 1971-ва година.
- ПОФЕСОРА Лозанов, към който така авторитетно ме ПРЕПРАЩАШ - е КЛАСИК ? Тоест започва спортната си кариера ... и носи МЕДАЛИ НА БЪЛГАРИЯ - като БОРЕЦ, КЛАСИЧЕСКИ СТИЛ!
Като одъртя и завърши ВИФ ... взе да преподава САМБО!!
- Ама САМБОТО ... и класическата БОРБА - не са БЛИЗКИ- както се опитваш да ни ги представяш, А ОБРАТНОТО - Защото?
- Защото САМБОТО като стил/техники Е ПО-БЛИЗКО - до СВОБОДНАТА БОРБА!!!
- А най-близко като технически стил "ДО БАЩА МУ" от който произлиза - а той се казва "ДЗЮ-дО"?!!!

- Така че, АКО ИСКАШ ДА УЧИШ "руско-САМБО" ... не си губи времето ... а се хващай да учиш Джу-До ... началната подготовка на което ЗАПОЧВА С ТЕХНИКИ - Които ти помагат ДА ОЦЕЛЕЕШ, КОГАТО ПАДНЕШ ... ОТ ВИСОКО :))) !

- Повече НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ ... поради ИЗРИЧНАТА МОЛБА на Стоименов - Ето тази?
vencivaleri1951 написа:

Ей, Гет...
Ще развалиш клопката ми, в която Лъжиери пада с двата крака от раз.


Да не му РАЗВАЛЯМ КЕФА - ДА ТЕ "изплющи" ОТ ВИСОКО НА ТАТАМИТО ... от лъжи, КОИТО СИ ПОСТЛА САМ ?! :)) ... щот си учил САМБО ПО КНИЖКИ и/или ОТ КОМПЮТЪРА СИ ... чрез ТЪРСАЧКАТА НА АМЕРИКАНСКИЯ "ГУуГЪЛ" :))) ?

После-писАНИЕ :)))... сега да не вземеш да ми доказваш че и ГУГЪЛ-а - е СЪВЕТСКИ ... щот е създаден от младеж-а Сергей Брин ... РОДНИНИТЕ(му) НА КОЙТО ИМАТ ГЕНЕТИЧНА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНОСТ "да са ДОБРИ В ШАХМАТА"
цитирай
15. get - До 12. getmans1 - Мархаба, аратлик-Радо ... за "Тартюфел"Венци - закъсня! Ама ... ?
13.05.2020 10:20
getmans1 написа:
ДуБРуТРу СТАР, сабахлем докле лъсках ПИКАТА ми хрумна дъл е възможно и моят ЦАР ТАРТЮФЕЛ да си има ВИЦЕ ... Бе, също като Президентина

Питам защото като гледам Др.ЛЪЖИЕРИ1951 доста напиня към почетната титла ЦАР ТАРТЮФЕЛ ... ма то вече заето.


По ще му приляга (според мен) да му викаме Венци "Мошето" :)) ?
цитирай
16. getmans1 - . . . В интерес на истината, не пок...
13.05.2020 10:56
... В интерес на истината, не покрива на сто проц. критериите ... но пък от друга страна лъжата и лицемерието са са си дружки-продручки ... Преиначаването и измислицата с цел злероставяне, и осмиване са все в този кръг.
От човек за който така и неще да разбере, че емпатията и симпатията не са едно и също нещо не очаквам да ги разбере ... то в неговия кръг метафората и ефимизма също са едно и също.

get написа:
getmans1 написа:
ДуБРуТРу СТАР, сабахлем докле лъсках ПИКАТА ми хрумна дъл е възможно и моят ЦАР ТАРТЮФЕЛ да си има ВИЦЕ ... Бе, също като Президентина

Питам защото като гледам Др.ЛЪЖИЕРИ1951 доста напиня към почетната титла ЦАР ТАРТЮФЕЛ ... ма то вече заето.


По ще му приляга (според мен) да му викаме Венци "Мошето" :)) ?

цитирай
17. get - До 14. vencivaleri1951 - Амчи-и Венци, твоето твърдение е досущ, като ... ?
13.05.2020 11:03
vencivaleri1951 написа:

Говорим за д-р проф Камен лозанов.- икономика на промишлеността. Политзатворник, съветски възпитаник и спортен човек. Като студент се запалва в Съюза по самбото и е един от първите у нас. Като хоби се е занимавал, но е бил и нац треньор.


- Да ти кажа, че като учех в София - съм ходил на няколко лекции на професор Георги Лозанов - психолога-сугестопед? Който докато изследваше Ванга, лекуваше и лудите роднини на "бай Тошо-Правешки"?
И от горе-казаното ТВЪРДЕЙКИ ДА ИЗВЕДА - Че ... съм и аз психолог и мога да прилигам "сегиз-тогиз-педията" :))) ?

П.П.
А с тези си лирични-откровения? ... ме натъжи :)) !
vencivaleri1951 написа:

Нека Гет и тигъра го отрекат. Пропаганда или не но хиляди дойдоха на Уневерсиадата, Спартакиадата, Знаме на мира... Хиляди посещаваха курортите ни. Купонясвали сме, търгували сме, любили сме се...


- Щот ми припомни ТРАГИЧНА ОТ БИОГРАФИЯТА МИ НА "ГЛАРУС СЛУЧКА"? Как, една участничка в Универсиадата(1977) - ПЛАМЕННА кубинска-РЕВОЛЮЦИОНЕРКА-мулатка ... МЕ "ОТРЯЗА"?!
И то не по причина, че НЕ И ХАРЕСВАМ, КАТО МЪЖ! - Ъм "по идейни РАЗНОГЛАСИЯ" :)))? ... щот нашият, българският, бил "буржоазен" а техният и на китайците "ортодоксално-пролетарски" КОМУНИЗЪМ-А :((( !
- Ай туй най ме мъчи ВЕНЦИ ... ЧЕ НЕ МОЖАХ ДА СЕ ДОКАЖА - ПРЕД това много финно КУБИНСКО-КВАРТЕРОНЧЕ, КОЕТО НЕ ПРИЕ ИНТИМНОСТТА МИ ... не поради ЛИПСА НА ФИЗИЧЕСКО ... а поради ЛИПСА НА "идейно-привличане" :)) ?
цитирай
18. starforlife - Вижте сега, пичове...
13.05.2020 11:32
Всички сте написали толкова "много", но знаете ли кое ме радва в този "диалог"?
Това нека е въпрос към трима ви: Гет, Радо и Венци.
А към теб, Венци, имам два въпроса:
- 1-ви: Осъзнаваш ли колко неща разкриваш за себе си, основно характера си, в моментите, когато не се правиш на това, което разбери, пич, че просто не си? Имам предвид, че сам си сваляш акциите в случаите когато водиш разговор, а не преиграваш с измислиците за всеки случай, но и тогава, когато използваш последните, преплетени с реалност, а не твои фантазии и измислици.
Както и да е. ЗАСЕГА!
На това в една друга област му се казва психологически профил и се създава от профайлъри, които определено НЕ са само Психолози.
И знам, Венци, че ще те "издразни" и това при моя милост, но аз съм го играл такъв и това е отразено надлежно в трудовия ми път. Там, в онази агенция, която удивляващо вие дори не проумявате какво представлява, да не говорим, че изобщо не познавате структурата й, а така ви комплексира (знам-знам, ще кажете, че разсмиването не е комплексиране) фактът, че съм работил там и то не 1 или 2 години.
- 2-ри: Понеже все пак този постинг беше реплика (1-ва, тоест, Венци, аз книги за самбото и джудото имам достатъчно още, но не ме видя да се фукеря, затрупвайки те с всичките си заглавия, нали така?) по отношение на глупостите ти ЗА САМБОТО, а не другото, което сега се опитваш да извъртиш под този постинг, та да те попитам КОИ УРОЦИ, ТЕМИ, ДУМИ НА ТРЕНЕРА ТИ ПО САМБО СА НАПРАВИЛИ НАЙ-ГОЛЯМО ВПЕЧАТЛЕНИЕ НА "КРЕХКАТА" ТИ ТОГАВАШНА ПСИХИКА И СПОРЕД ТЕБ СА БИЛИ НАЙ-ВАЖНИ СПРЯМО ИЗГРАЖДАНЕТО НА ХАРАКТЕРА ТИ?
И ще кажа, че този въпрос е вплетен в думите ми от 1-во.

цитирай
19. starforlife - А сега е време набързо да щракна и "смачкам" снимките на няколко книжленца от левче и да пусна новата доза...
13.05.2020 11:33
Новата доза какво, Венци?
цитирай
20. vencivaleri1951 - Жорко, за коя агенция говориш?
13.05.2020 11:49
И какво да ме дразни? Нито ме дразнят колите , парите, дивизията ти..
Все едно да се дразня от Леонардо Да Винчи. Ти си негово копие у нас. Всичко ти е над 190 от 200 възможни. Прочета те, кръстя се и толкова. Какво дразнене и завист?
На въпросът ти. Не ми беше интересно написах. Посредствен бях и това написах. Не харесвам индивидуалните спортове. Нищо не ми е направило впечатление, че да го помня повече от половин век.


starforlife написа:
Всички сте написали толкова "много", но знаете ли кое ме радва в този "диалог"?
Това нека е въпрос към трима ви: Гет, Радо и Венци.
А към теб, Венци, имам два въпроса:
- 1-ви: Осъзнаваш ли колко неща разкриваш за себе си, основно характера си, в моментите, когато не се правиш на това, което разбери, пич, че просто не си? Имам предвид, че сам си сваляш акциите в случаите когато водиш разговор, а не преиграваш с измислиците за всеки случай, но и тогава, когато използваш последните, преплетени с реалност, а не твои фантазии и измислици.
Както и да е. ЗАСЕГА!
На това в една друга област му се казва психологически профил и се създава от профайлъри, които определено НЕ са само Психолози.
И знам, Венци, че ще те "издразни" и това при моя милост, но аз съм го играл такъв и това е отразено надлежно в трудовия ми път. Там, в онази агенция, която удивляващо вие дори не проумявате какво представлява, да не говорим, че изобщо не познавате структурата й, а така ви комплексира (знам-знам, ще кажете, че разсмиването не е комплексиране) фактът, че съм работил там и то не 1 или 2 години.
- 2-ри: Понеже все пак този постинг беше реплика (1-ва, тоест, Венци, аз книги за самбото и джудото имам достатъчно още, но не ме видя да се фукеря, затрупвайки те с всичките си заглавия, нали така?) по отношение на глупостите ти ЗА САМБОТО, а не другото, което сега се опитваш да извъртиш под този постинг, та да те попитам КОИ УРОЦИ, ТЕМИ, ДУМИ НА ТРЕНЕРА ТИ ПО САМБО СА НАПРАВИЛИ НАЙ-ГОЛЯМО ВПЕЧАТЛЕНИЕ НА "КРЕХКАТА" ТИ ТОГАВАШНА ПСИХИКА И СПОРЕД ТЕБ СА БИЛИ НАЙ-ВАЖНИ СПРЯМО ИЗГРАЖДАНЕТО НА ХАРАКТЕРА ТИ?
И ще кажа, че този въпрос е вплетен в думите ми от 1-во.

цитирай
21. get - До 18. starforlife - Виж сега :))) - ПИЧ? За да си добър "профайлър", първо следва да си ДОБЪР ... ?
13.05.2020 12:00
starforlife написа:
Всички сте написали толкова "много", но знаете ли кое ме радва в този "диалог"?
Това нека е въпрос към трима ви: Гет, Радо и Венци.
...


... в това което го наричат Приложна психология ... та провеждайки интервюто - да предразположиш човек-а - да се разкрие, откъм "противната" му, страна :))) ?
цитирай
22. starforlife - Хааааааа ха ха ха
13.05.2020 12:05
vencivaleri1951 написа:
И какво да ме дразни? Нито ме дразнят колите , парите, дивизията ти..
Все едно да се дразня от Леонардо Да Винчи. Ти си негово копие у нас. Всичко ти е над 190 от 200 възможни. Прочета те, кръстя се и толкова. Какво дразнене и завист?
На въпросът ти. Не ми беше интересно написах. Посредствен бях и това написах. Не харесвам индивидуалните спортове. Нищо не ми е направило впечатление, че да го помня повече от половин век.

Венци-Венци... Ти си спрял в развитието си мноого-много отдавна, пич.
Ако не се кръстеше, а се вГЛЕЖДАШЕ и вСЛУШВАШЕ в околните... Ама и тези, които НЕ са ти симпатични, но пък са ти крайно НЕемпатични...
Щеше много неща да научиш и сега да не пишеш например тази си КОНКРЕТНА глупост, проявявайки СПОРЕД ТЕБ "фина ирония" спрямо АйКуКУто ми:
vencivaleri1951 написа:
Всичко ти е над 190 от 200 възможни.

И сега внимание: ВЕНЦИ, ОТ ГОДИНИ, ПИЧ, НИКОЙ В СВЕТА НЕ МОЖЕ ДА НАДМИНЕ АЙКУКУТО МИ.
С това ни най-малко не казвам, че ми е най-високо - има поне 0,2% от човечеството които са с по-високо.
Ха сега де?
цитирай
23. starforlife - И диференциална, Гет.
13.05.2020 12:22
И диференциална.
цитирай
24. vencivaleri1951 - ,,Звезден,, ,
13.05.2020 12:44
Може би греша, но това което съм запомнил от моя колега и мой служител е, че Коефициентът на интелигентност показва евентуалната възможност на мозъка ти, а не реализираната. Аз съм споменавал ту за нея. Тя имаше много добри постижения на състезания по машинопис, стенография, владееше есперанто, правеше за вестници кръстословици и имаше висок коефициент . Когато и го разкриват е била телефонистка. Споменах, че у нея за първи път съм видял компютър американски компютър, който и подаряват след състезание и Вие ме удудюкахте, че не е възможно.
Откровено казано, в личния и живот този коефициент по скоро и вредеше отколкото помагаше, защото интересите и пречеха да си живее живота. Имаше възможност да е стенограф в Арбитража, в НС, но не отиде, защото не било предизвикателство и не може да ходи по състезания , събирания и т н. Не можеше да задържи връзка, въпреки че бе почтен и добър човек
Не знам колко точки е събирала, но бяха много.
Жоро, аз съм избрал да пиша в ,,политика,,, а не в ,,религия,, Тоест не искай да те обожествявам и да викам,, Алилуя,, на всяка твоя дума. Имаш си достатъчно последователи , а и една религия да се докаже и е нужно и малко ерес. Щеше ли днес да почитаме Исус, ако не беше Тома Неверни?


quote=starforlife]
vencivaleri1951 написа:
И какво да ме дразни? Нито ме дразнят колите , парите, дивизията ти..
Все едно да се дразня от Леонардо Да Винчи. Ти си негово копие у нас. Всичко ти е над 190 от 200 възможни. Прочета те, кръстя се и толкова. Какво дразнене и завист?
На въпросът ти. Не ми беше интересно написах. Посредствен бях и това написах. Не харесвам индивидуалните спортове. Нищо не ми е направило впечатление, че да го помня повече от половин век.

Венци-Венци... Ти си спрял в развитието си мноого-много отдавна, пич.
Ако не се кръстеше, а се вГЛЕЖДАШЕ и вСЛУШВАШЕ в околните... Ама и тези, които НЕ са ти симпатични, но пък са ти крайно НЕемпатични...
Щеше много неща да научиш и сега да не пишеш например тази си КОНКРЕТНА глупост, проявявайки СПОРЕД ТЕБ "фина ирония" спрямо АйКуКУто ми:
vencivaleri1951 написа:
Всичко ти е над 190 от 200 възможни.

И сега внимание: ВЕНЦИ, ОТ ГОДИНИ, ПИЧ, НИКОЙ В СВЕТА НЕ МОЖЕ ДА НАДМИНЕ АЙКУКУТО МИ.
С това ни най-малко не казвам, че ми е най-високо - има поне 0,2% от човечеството които са с по-високо.
Ха сега де?[/quote]
цитирай
25. starforlife - ~ 24. vencivaleri1951
13.05.2020 13:00
Ако се върнем на приказката ти за трапезата и квартала, то ти трябва да проумееш неща като следното например:
"Трапезата и кварталът", Венци, не се валидират чрез нашите заявки за това към околните. Те могат само да се позиционират пред тях и съответно след това отстоят или превърнат в посмешище.
Тоест, не е важно ти да се мислиш за "трапезен и квартален", а околните да го признават.
Спомни си как споменах за случката от преди няма и две седмици, при която наша съблогърка за втори път през близкие 2-3 години ме потърси да й окажа помощ по отношение на сериозни проблеми със служебния й лаптоп.
Аз тук съм подал заявка за позициониране в равнината на АйТи технологиите (и не само) и това не е валидирало тази моя презентация.
Направили са го десетките случаи когато тук е имало всеобщи затруднения, проблеми или нужди от решения и не е имало случай да не съм отстоял позиционирането си, давайки не само решенията, а правейки го... мълниеносно, в рамките на минути. Практически няма случай, при който да не е било така, Венци.
Но това, Венци, ме е позиционирало в очите на околните като Специалист. Какъвто примерно Идиот-ЧерноПръцко се опитва да отрече и не защото нещо печели от това - само губи - а точно защото е комплексар.
Други неща са ме позиционирали къде-къде на по-готино ниво, Веци.
Пояснявам разказвателно:
Когато при този случай диктувах на съблогърката и тя през плач следваше инструкциите ми, притеснявайки се, че не стане ли работата - не само губи всичките си материали като Учителка, а не може да удостовери, че е работила в настоящия момент на социална изолация и работа с учениците си през Интернет, се стигна до момента да ми каже: "Жоро, защо не влезнеш в компютъра ми и не оправиш нещата?".
Е... Ти се опитваш да валидираш, че хората ти предоставяли парите си, а видиш ли на селтак като мен кой какво щял да предостави... Ама това са просто думи, Венци - твой опит за личностно перчене, което не го прави истина, и твой опит за вменяване на неблагонадеждност при мен, което отново е просто само опит за валидиране на думи.
Делата, Венци, делата.
Ти моите не ги познаваш ни най-малко, че да си с това си детинско поведение!
Крайно детинско!
Детинско ли казах?
Педалско, Венци.
Грубо и пошло е, да, но е релевантно (та чак ноторно - та чак ноторно).
А един Мъж трябва да умее И да е груб!
Ама не хапейки чужди... нали.

С всичко това, Венци, се опитвам да ти кажа, че ти за себе си може да твърдиш какво ли не и да разказваш какви ли не случки (от тези "за всеки случай" или не)... Може да правиш същото (в негативна, но според теб иронична светлина) спрямо мен...
Но фейсът се изгражда, Венци, той не се изговаря.
Аз своят фейс съм го изградил И, подчертавам И, тук и е факт, че той е на ниво, което на вас, онази да припомня изклецана агитка, не ви харесва поради факта, че е на ниво, а не "припявам в хора ви".
Ти ще продължаваш да си дюдюкаш САМОТЕН тук, в блога...
А мен И съблогърите (и съблогърките - и съблогърките) ще продължат да ме търсят за какво ли не, включително и просто хей така да пием по бира.

И като казах "търсят", та и това да ВИ кажа: В 99% от случаите НЕ АЗ, А ОТСРЕЩНИТЕ СЪБЛОГЪРИ са ставали първопричината да се запознаем реално.
Тоест, НЕ АЗ, А ТЕ СА ГО ИЗЯВИЛИ КАТО ЖЕЛАНИЕ.

Понимаете, товарищи?
цитирай
26. starforlife - ПС:
13.05.2020 13:01
Венци,
както и при теб, така и при мен има провокиращи несъгласието елементи при комуникацията ни.
Разликите обаче са две по отношение на нас:
- Първата, това е, че за разлика от теб, аз НЕ търся под вола телета. Тоест, не се напъвам да намирам неща, с които да те уязвя или окалям пред околните.
Например: Ти едва ли си схванал смисъла на ето този мой постинг:
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2020/05/04/urok-za-neposredstveni.1709131
а той се явава ПЕРМАНЕНТЕН МАРКЕР в един момент... Когато ми паднеш на воле... Да ти покажа СПОРЕД МЕН (тоест, оставям вероятност и да греша ПРЕДСТАВИ СИ), поредната ти опашата лъжа, която е свързана с писаното в предходния ми коментар.
- Втората, това е, че за разлика от теб аз давам шанс да ме убедиш в противното, докато при теб изобщо не е така, напротив - ти си като абсолютна курва, която си знае, че с курварлък си изкарва хляба, ама и се гордее с това, а не полага никакви усилия да промени обстоятелствата.
Въпрос на манталитет.
Пример, от настоящия ни дебат: Венци, аз вече не успявам да правя китайското ставане, но това не е свързано с "пластичността" ми и особено килограмите ми, а с възрастта ми.
(Марин Минеков беше самбо-джудист от П-ще, от онова време, беше 110-112 кг. не мускул, а мазнина, и правеше и "китайското" и "слънце". Аз бях 50-55 кг, говоря когато за първи път влязох в Залата... Бях тренирал лека атлетика... И при все това, Минеков ме скъсваше на бягане на късо разстояние.)
Тоест, Венци: Ти колкото и да се пънеш да валидираш... трътлестостеронът ми - ха ха ха - тук десетки хора ме познават РЕАЛНО и се смеят и кръстят при тези твои жалки опити.
Схващаш ли?
За ЧерноПръдльо примерно, ти може да си нещо... Но той е просто един лицемерен ВИРТУАЛЕН персонаж, който НЯМА непредубедено отношение към нещата... И е много смешно ти да не се замисляш, че опитвайки се да се величаеш в очите на такива ПЕРСОНАЖИ, ставаш смешен в очите на РЕАЛНИТЕ хора.
цитирай
27. get - До 23. starforlife - Жоро, само не можах да разбера - диференциалната и близката й криминална психология ... ?
13.05.2020 15:08
starforlife написа:
И диференциална.


Какво отношение имат ПРИ ОСВЕТЛЯВАНЕ - ТЕРЗАЕЩИЯТ ВЕНЦИ ВЪПРОС?

Защо след като има СВЕТОВНА ФЕДЕРАЦИЯ ПО "САМБО" ... Самбистите - правейки се на джудисти УЧАСТВАТ В ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ ?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2040174
Постинги: 962
Коментари: 15528
Гласове: 12338
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930