Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2020 09:11 - Полезност за околните - това поне според мен е едно от нещата, които трябва да ни водят при дейностите като блогуването
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1482 Коментари: 16 Гласове:
30

Последна промяна: 22.05.2020 21:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

image

image

image
image
image

image
image


imageimage image

Гласувай:
31
11. starforlife - Добро утро на всички съблогъри!
22.05.2020 09:12
Ако някой не го е почувствал, тук е моментът да кажа, че в този постинг и под него ще бъда сериозен.
И това да бъда сериозен се дължи на две обстоятелства:
- Първо, защото имам още само 2 дни - днешният и утрешният - през които да се правя на "идиот" и трябва постепенно да се върна в амплоато си...
и
- Второ, защото темата, с която ми се ще да стартираме една комуникация, водеща до полезност за всички, според мен е достатъчно сериозна и дори мога да я определя като основоположна да се получават или не нещата в една платформа като блог.бг.

Ще помоля всички четящи тези мои думи ДА НЕ БЪРЗАТ с евентуалните си изказвания във вид на коментарни реплики, а ДА ИЗЧАКАТ да напредна през деня в думите си тук, в този първи коментар, които думи от време на време ще пренасям в съдържанието на постинга, обогатявайки го, така, че той да стане по-удобно и систематизирано четиво. Искам да кажа, че много по-лесно ми е при такова разпокъсано писане да го правя в коментара тук и както вече казах, от време на време през деня да пренасям мислите си в постинга. Това основно заради обстоятелството, че "поддръжката" на платформата я скапаха достатъчно през годините.

Какво ме провокира да започна писането на този постинг?
Докато одеве кафе машината ми ми правеше кафе, а аз закусвах (вече на кухненското си плотче), влезнах в блога (в кухнята ми има точно 2 "лаптопа" - кавичките са понеже са почти статично вградени в "стените" над двата ми кухненски плота, а не, че е невярно) и прочетох ето тази реплика към мен:
Един съблогър написа:
Като колекционер от твоя ранг, би трябвало да знаеш, че от 50те години си длъжен да представиш
минимум 5 авторски екземпляра на "Кирил и Методий", а тя ги разпределя. При интерес купува вече още екземпляри.

И Националната и Столичната библиотека са едни от най-добрите библиотеки в Европа. На тях можеш да им бъдеш конкурент само ти
А иначе елементарно е. Снимаш си книгите в шкафовете и затваряш на всички устата. Снимаш се в най близката ти спортна площадка в Амстердам как правиш "слънце" на лоста и ти обещавам да се обръщам към теб с Ваше Величество
Първо, искам дебело да подчертая, че аз не държа никой да ме нарича "Ваше Величество", нито пък по какъвто и да е да начин да ме словохвали, а това, да можеш да "правиш "слънце" на лоста" е крайно смешно да е критерий за придобиването на такава титла.
(На места ще си позволявам да съм ироничен, но запазвайки сериозността си и придържайки се към основната тема, а тя е, ЧЕ ТРЯБВА ДА СМЕ ОТГОВОРНИ ЗА ТОВА, КОЕТО ГОВОРИМ, А НЕ ДА ГО ПРАВИМ САМО ЗАРАДИ САМОТО ГОВОРЕНЕ И ПО ТОЗИ НАЧИН ДА ПОДВЕЖДАМЕ ХОРАТА, ПРАВЕЙКИ СЕ НА ЗНАЕЩИ ПО ВЪПРОСИ, КОИТО НЕ СА НИ ЯСНИ!)
Но да оставя несериозното предложение за спортните демонстрации (някой ден ще ви направя съпричастни и на това по отношение на "Мое Величество") и да се придържам към важното. Защото аз мога ли да правя "слънце" (което НИКЪДЕ НЕ СЪМ ТВЪРДЯЛ муждувпрочем) или не, ни най-малко не е нещо, което да ви обърква с каквато и да е невярна информация.
ДОКАТО ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ РЕПЛИКАТА НА СЪБЛОГЪРА НИ Е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНА, А ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, ЗАЩОТО ВИ ПОДВЕЖДА!
Така вие може да приемете нещото за вярно, да го използвате нататък при ваши разговори и ето как се ражда и се развива дезинформацията като непреднамерено и нецеленасочено действие.


(следва продължение през различни мои прозорчета в ангажиментите ми през деня)
цитирай
2. getmans1 - ЗДРАВЕЙ СТАР, питаш защо, ами за...
22.05.2020 09:33
ЗДРАВЕЙ СТАР, питаш защо, ами защото бре, СТАР ... защото не съзнаваме, че получаваме знания и блага за които не сме сигурни да ли сме готови да ползваме ... спомни си за маймуната с „лимонката„.

пп Постинга ти е, в тон точно с моят нищо, че там въпросът не е зададен въобще ...

пп2 Е, подлъгах се ... ДАНО ПОНАТАТЪК не сведеш нивото на тази ЛЪЖЛИВА ОСОБА.

цитирай
3. morskipesni - Много тривиално, звучи като набързо и недобре назубрено.
22.05.2020 09:41
Ама хората разбират, че нечии хвалбопръцки и изплющации изобщо не се вписват в графа "полезност".
цитирай
4. starforlife - ~
22.05.2020 09:46
~ 2. getmans1
Радо, днешният ден ще ми е много натоварен...
Първата ми среща е след 25 мин. и аз излизам да си чакам лимузината...
Ще направя всичко възможно обаче през деня да се включвам от време на време и да говоря по темата, защото се надявам не само въпросният съблогър, а и всички четящи, да проумеят, че да се говори само заради самото говорене, или пък особено с цел човек да се прави пред околните и то по въпроси, които не са му ясни, е вредно в случая за читателите тук.


~ 3. morskipesni
А ти прочете ли първи коментар?
Защото ако го беше направил, щеше да разбереш, че АЗ ОЩЕ НИЩО ПОЛЕЗНО НЕ СЪМ НАПИСАЛ, НО ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ НАПИША.
И ще напиша неща, които ще разширят, ако не знанията ви, то поне общата ви култура.
Конкретни неща.
Законови положения, ако щеш дори.

Но...
това нататък през деня, защото сега излизам.

Така, че - да беше поизчакал съдържанието след "предговора", м?


До по-късните ми включвания, в които ви гарантирам, че ще има доста известна на мен информация, която бъдете сигурни, че ще обогати общата ви култура.

До тогава всички можете да се наслаждавате на готината музика, а мъжкото съсловие да изплакнете и окото в лицето на изпълнителките й.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Жоро, това което твърдя за задължителни авторски екземпляри е правило от много години.
22.05.2020 13:16
Изпращал съм не само учебници , но и каталозите за курсовете. Описваш в писмото не страници , а авторски и издателски коли.Тук има хора които издават, често се срещаш с Ангелина както казваш. Тя е от пишеща и издаваща фамилия. Попитай я и ако не иде влак премини.
За ,,слънцето,, не съм те разбрал вероятно. Сигурно си ми говориш за нещо друго, когато ми разказваше за някакъв,, мазен,, самбист, който въпреки всичко правил това и онова. Тогава съм запомнил за ,,слънце,, но може и да греша. Така, че за лоста извинявай, но заслужава си човек да те види на него. Я виж каква пъргавелкс е Радев. Мен лично на лост ме няма никакъв. А отгоре на това за нещо повече от коремно ме е страх, защото съм виждал съученик как се изпуска от лоста.
Иначе ти знаеш всичко. Гледам вчера домашното величие чете нещо по дебело от 59 страници. ,, Как да различим шизофренията,, имаш ли това четиво на плотчето си? Вече ще пиша четиво, защото не знам класификацията ти. До днес, четейки Дубарова, Ботев си мислех, че стихосбирките им са книги Ти звездичка начетена ми отвори очите.
цитирай
6. starforlife - ~ 5. vencivaleri1951
22.05.2020 13:41
Венци, при СивоПръц те ПОМОЛИХ да изчакаш напредването на поднасянето на това, което аз ЗНАМ, но уви.
Манталитет!
Ако беше изчакал...
Щеше по някое време днес да прочетеш това, до което и сега няма да стигна и което показва, че е НЕВЯРНО в твърдението ти по отношение на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ЕКЗЕМПЛЯРИ.

ПС: Само се прочети ОТНОВО... В частта "Дубарова - Ботев"...
Ами ти си си неграмотен, пич!
И дори не осъзнаваш, ако човек се подчинява на правила и логика, как би следвало да възприеме написаното от теб и какви глупости пишеш поради тази си неграмотност!
цитирай
7. starforlife - И, Венци, миналото време във фразата ти "изпращаЛ съм" е съществена.
22.05.2020 13:52
Бих те попитал и кога за последен път си влизал в обществена Библиотека, но съм толерантен човек и не искам да те излагам.
А има резон да твърдя, че не си влизал поне 15-20 години - иначе нямаше да напишеш другите глупости къде са нашите Библиотеки спрямо европейските.

ПС: Знаеш ли, че статистиката, която е неумолима Наука, казва, че средният европеец купува от 7 до 11 книги годишно, а българинът...
...
0,5?

Тоест, средно българинът купува Книга на две години!
Аз купувам по минимум 40-50 на година, или - близо 100 пъти повече от средния българин
цитирай
8. starforlife - А не може ли вместо да пера маратонките си преди да ги снимам...
22.05.2020 14:10
... От днес вече да снимам само тези, които още не съм ги обувал?
Въпросът ми е към ВасилисЧО19,17.
Казах, че 9 бабички са ми подарили маратонки.
6 чифта нося, а 3 още не съм обувал дори.
Но след малко като излизам - ще обуя тези и в следващия постинг специално за теб ще ги снимам изцапани вече.

Следващото ми включване вече ще е доста по-късно, но пък тогава ще говоря с още по-конкретна фактология, цитирайки и членове от Закона.
Докукане.
цитирай
9. getmans1 - ЛЕЛЕЙЙЙЙ, ТОЯ ЗЕ МНГО ДА ЗАБРАВЯ ...
22.05.2020 17:33
ЛЕЛЕЙЙЙЙ, ТОЯ ЗЕ МНГО ДА ЗАБРАВЯ БРЕ, ... тц, тц, тц
Много бързо забрави какво е писал за слънцето и как завършва физзарядката в родното ШЗО ... А, може би ШиЗО ще по-точно;
- 8 км крос - за колко минути беше 15-16 мин. няма дъжд, сняг или лед секи Божи ден
- 20 кофички или набиране
- а, който може и СЛЪНЦЕ - на лоста разбира се, не на хилките или успоредката

vencivaleri1951 написа:
Изпращал съм не само учебници , но и каталозите за курсовете. Описваш в писмото не страници , а авторски и издателски коли.Тук има хора които издават, често се срещаш с Ангелина както казваш. Тя е от пишеща и издаваща фамилия. Попитай я и ако не иде влак премини.
За ,,слънцето,, не съм те разбрал вероятно. Сигурно си ми говориш за нещо друго, когато ми разказваше за някакъв,, мазен,, самбист, който въпреки всичко правил това и онова. Тогава съм запомнил за ,,слънце,, но може и да греша. Така, че за лоста извинявай, но заслужава си човек да те види на него. Я виж каква пъргавелкс е Радев. Мен лично на лост ме няма никакъв. А отгоре на това за нещо повече от коремно ме е страх, защото съм виждал съученик как се изпуска от лоста.
Иначе ти знаеш всичко. Гледам вчера домашното величие чете нещо по дебело от 59 страници. ,, Как да различим шизофренията,, имаш ли това четиво на плотчето си? Вече ще пиша четиво, защото не знам класификацията ти. До днес, четейки Дубарова, Ботев си мислех, че стихосбирките им са книги Ти звездичка начетена ми отвори очите.

цитирай
10. medium - Привет, Стар!
22.05.2020 18:23
Очаквам продължението на поста с интерес. Постовете с книги са супер хрумна.
Поздравления!
цитирай
11. vencivaleri1951 - Тоя хич не забравв
22.05.2020 20:27
Ти защо освен мен не четеш и пътеводната си 🌟
А тя ни разказа, че негов колега самбист, въпреки килограми и солиден дял масти прави различни фигури вкл и слънце. Звездата написа, че въпреки атлетичното и балансирано телосложение голяма част от упражненията не прави , но слънцето да. Аз помислих за лост, но явно е имал друго предвид. И не хиперболизирай. Никъде не се говори за 15 минути 8 км,а за час трябва да се изнесем на двора, да направим нашия маршрут крос/ а той на телефонистите бе най дълъг. Чул бях че е около 8 км, 10 лицеви опори и коремно. или набиране. Миене, стягане и на закуска. Нищо не ме е затруднявало освен леглото в началото и в повечето случаи молех дневалния да го пипне като слезем за сутрешния развод преди закуска
Час е абсолютно достатъчно за всичко това,

getmans1 написа:
ЛЕЛЕЙЙЙЙ, ТОЯ ЗЕ МНГО ДА ЗАБРАВЯ БРЕ, ... тц, тц, тц
Много бързо забрави какво е писал за слънцето и как завършва физзарядката в родното ШЗО ... А, може би ШиЗО ще по-точно;
- 8 км крос - за колко минути беше 15-16 мин. няма дъжд, сняг или лед секи Божи ден
- 20 кофички или набиране
- а, който може и СЛЪНЦЕ - на лоста разбира се, не на хилките или успоредката

vencivaleri1951 написа:
Изпращал съм не само учебници , но и каталозите за курсовете. Описваш в писмото не страници , а авторски и издателски коли.Тук има хора които издават, често се срещаш с Ангелина както казваш. Тя е от пишеща и издаваща фамилия. Попитай я и ако не иде влак премини.
За ,,слънцето,, не съм те разбрал вероятно. Сигурно си ми говориш за нещо друго, когато ми разказваше за някакъв,, мазен,, самбист, който въпреки всичко правил това и онова. Тогава съм запомнил за ,,слънце,, но може и да греша. Така, че за лоста извинявай, но заслужава си човек да те види на него. Я виж каква пъргавелкс е Радев. Мен лично на лост ме няма никакъв. А отгоре на това за нещо повече от коремно ме е страх, защото съм виждал съученик как се изпуска от лоста.
Иначе ти знаеш всичко. Гледам вчера домашното величие чете нещо по дебело от 59 страници. ,, Как да различим шизофренията,, имаш ли това четиво на плотчето си? Вече ще пиша четиво, защото не знам класификацията ти. До днес, четейки Дубарова, Ботев си мислех, че стихосбирките им са книги Ти звездичка начетена ми отвори очите.


цитирай
12. starforlife - ~ 12. vencivaleri1951
22.05.2020 20:55
Венци, чисто човешки съвет: ПОГЛЕДНИ СИ СТАРИНИТЕ И СПРИ ДА СЕ ИЗЛАГАШ ПО БЛОГОВЕ И ПАЛАНКИ.
Аз НИКОГА НЕ СЪМ казвал такива неща! Никога!
Казвах и то не за първи път и тук през годините, че Марин Минеков беше доста над 100 килограма, но въпреки това ТИЧАШЕ КАТО МОТОРЕТКА и аз при все, че идвах като трениращ до този момент 2-3 години лека атлетика и бях 40 кила напикан - не можех да го стигна ама въобще! Говорим за бързина, не за издръжливост.
Естествено това беше така, защото аз бях в 5-ти клас, а той в 8-ми и не може да се сравнява мускултурата на единия още сополанко и другия вече подрастващ младеж и при все пълен, трениращ и то много сериозно от дълги години - Марин също беше име в самбото и джудото по онова време.
Схващаш ли, Венци?
Схващаш ли това, че аз говоря, че ще се женя...
А утре ти ще кажеш, че съм говорел, че ще ходя на Луната.
ПРОУМЕЙ ГО ТОВА СИ ПОВЕДЕНИЕ!

ПС: На лост и успоредка в Залата (по самбо и джудо в П-ще) НЕ се работи изобщо!
Досегът ми с тези уреди беше едва в техникума, когато от часовете по физическо "се запалих" и ходе в у-ще "20-ти април", което е близо до дома ми, за да потренирвам.
Но правех единствено коремни и набирания на лоста, както и кофички на успоредката. НИЩО ДРУГО и НИКОГА НЕ СЪМ ГОВОРИЛ НИ НАЙ-МАЛКО НЕ САМО ЗА "СЛЪНЦЕ", а за каквото и да е друго, освен споменаването спрямо снимката от едно НВО ето тук
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2020/05/04/priiatno-mi-e-gocho-typoto-bila-ohranitel-ha-ha-3.1708998
че хватът ми предполага след коремното да правя и друг някакъв елемент.
Нищо повече!
А когато споменах "слънце" в едно с "китайско ставане", всеки тренирал такъв вид спорт е нормално да приеме първото като ставането от паднало на земята положение със завъртане на краката над главата.
цитирай
13. starforlife - А сега набързо да допълня още инфо в постинга.
22.05.2020 20:56
Няма да се разпростирам, защото съм изморен, но ще е достатъчно показателно, Венци, че ТРЯБВА да се говори ТОЧНО и ИСТИНАТА!
цитирай
14. librarian - СТАР, ИЗЧАКАХ КРАЙНО ТЪРПЕЛИВО ДА ЗАВЪРШИШ!
22.05.2020 21:58
Поглеждах постинга поне 3 пъти през деня и единственото, което ме възпираше да коментирам беше уважението към теб. Към това, че си помолил да се изчака, за да не се разводнява предполагам коментарното поле, където беше писал, че ще допълваш.
Стар, има някои леки неточности и една по-груба грешчица в написаното от теб, но като цяло съм така доволна, че има хора, които не си позволяват да са посредствени. Възпитаничка съм на споменаваното от теб учебно заведение, професията ми за съжаление не е в редовете на ДАНС, но е точно в областта и вече казах, че съм радостна на доброто познаване на въпросите. Може да се говори още десетки пъти повече, но както сам казваш, за обща култура това е повече от достатъчно.
Поздравления!
Само трябваше все пак да включиш някоя и друга снимка на книги. Не, че маратонките не са супер. :-):-)
Приятна вечер, Стар! И лека нощ! :-)
цитирай
15. librarian - И да не забравя:
22.05.2020 22:00
Значи мъжете да "изплаквате очите" :-):-):-):-):-):-) А ние жените какво? Да жумим ли? :-):-):-):-)
цитирай
16. getmans1 - Аз да хиперболизирам, че то това си е ...
22.05.2020 23:39
Аз да хиперболизирам, че то това си е твой любим прийом бе, ... и „случките ти за всеки случай„ също са в този стил, доказателство ли, ето го;

vencivaleri1951 написа:
Ти защо освен мен не четеш и пътеводната си 🌟
А тя ни разказа, че негов колега самбист, въпреки килограми и солиден дял масти прави различни фигури вкл и слънце. Звездата написа, че въпреки атлетичното и балансирано телосложение голяма част от упражненията не прави , но слънцето да. Аз помислих за лост, но явно е имал друго предвид.

... НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ СЪВСЕМ КОРЕКТНО СИ ПРЕДУПРЕДЕН БЕ, ... И ТО НЕЕДНОКРАТНО - те това съм прочел от него ... помня както твоите „врътки„ така и неговото „гаменско държание„ - ТОВА В КАВИЧКИТЕ моя хипербола ли са, а....

vencivaleri1951 написа:
..... Чул бях че е около 8 км,

... И това „Чул бях„ КОГА се появи, а...

vencivaleri1951 написа:
10 лицеви опори и коремно. или набиране. Миене, стягане и на закуска. Нищо не ме е затруднявало освен леглото в началото и в повечето случаи молех дневалния да го пипне като слезем за сутрешния развод преди закуска

... А БЕ, дори в грудовската кашимерия след крос 3 км. няма толкова ЛУД кашик който да накаря някои да го стори това ... ИЗВРАЩЕНИЕ ЩЕ, Е
... ПРЕДИ КРОСА 10 МИН. ПОДГОТВИТЕЛНО-ПОДГРЯВАЩА ГИМНАСТИКА ... А СЛЕД БЯГАНЕ ПАК ТОЛКОВА ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА ... ДОРИ В ГРУДОВО ... същото и в свързочния батальон в ЯМБОЛ където съм бил 8 месеца

vencivaleri1951 написа:
Час е абсолютно достатъчно за всичко това,

... ХАХАХАХАХАХАХ ... Ставане - 05.00 ; Закуска - 06.00 - 06.15;
Сут. Развод - 06,30 - 07,00;
07.30 до 09.00 - 40 км. МАРШ - НА СКОК ... ТЕ ти ХИПЕРБОЛЪ ...


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2041522
Постинги: 964
Коментари: 15565
Гласове: 12348
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930