Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2020 13:13 - И Маргарет взе, че ми сервира салатата. На "софрата", в "квартала".
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1974 Коментари: 25 Гласове:
29

Последна промяна: 24.07.2020 20:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
image image
image image

image image

image
image
image
imageГласувай:
30
11. starforlife - Както вече казах в последния си коментар под предходния си (идиотски) постинг:
23.07.2020 13:14
Добро утро, Радо.
"Ферманът" (който писах доооооста дълго време пом/у други мои ангажименти, но реално сумарно не повече от 10-тина мин.) не е предназначен за Лицемер1951, а за онези от Читателите (ми) които още не са съзрели лъжеца и лицемера в него. За да могат да съпоставят Истината (обстоятелства спрямо мен, мои думи и т.н.) и извъртането й от страна на въпросния.
Отлично знам, че ЩЕ ПРОЧЕТЕ, но няма да отговори на зададените въпросите, защото няма как логически издържано и в полза на лъжите и лицемерието си да го направи.

Постингът всъщност също беше драснат по същата причина: Не е както Лицемер1951 казва да е посветен на него, а е предназначен да информира за нещо елементарно тези, които не знаят и по този начин макар и крайно минимално да повиши тяхната обща култура. Защото "утре" когато някой идиот-русофилистик се опита да изкара, че в случая "съпромат"е руско творение, то челите тук ще знаят, че това е западно творение и дори абсолютно всички основни научни стълбове като закони и прочее, на които се базира тази дисциплина, са дело на западния ум и гений.

Преди повече от 3 седмици, Радо, си купих последния към момента чифт маратонки (с което спортните ми обувки станаха 14 чифта - ха ха ха - и "утре" Лицемери ще ИЗОПАЧИ, че съм колекционер и на обувки, както изопачава за виното например, без да си дава сметка, че хората, които са си сподвили на масрафа и са с прилично високи доходи - просто живеят живота си по различен начин и не се съобразяват с... комунистическите клишета и за такива неща). Всъщност, купих такива маратонки и на двамата ми сина.
Маратонките са на предполагам абсолютно неизвестната ви британска компания "Inov", която е една от водещите компании в областта на спортната екипировка в световен мащаб. (Ето и в момента, с "балонотрънченето" ми - ха ха ха - Читателите научават нещо, пък дори да им е абсолютно без полза, но защо пък да е без полза? "Утре" като срещнат фирмата в спортния магазин и тя не им говори нищо, няма да се изходят като всичкознайците, че е неизвестна, а ще се присетят как тук съм споменал, че е една от водещите в света, а това, че те не я знаят опира до... "софри" и "квартали" - ха ха ха.) Та, за маратонките и съпромата: Подметката на въпросните маратонки е изработена по технология G-Grip (руска?) която я прави с 50% по-гъвкава, а същевременно 50% по-здрава от стандартните. Прави "гумата" 200 пъти по-здрава от стоманата!
Ето ти съпромат в действие!
А не като в Русията - нищо в тъмно.
Да се фройдизирах да покажа на снимки тази моя придобивка тогава? М?
Е... Днес ще ми дойде "на крака" Маргарет Атууд... И сигурно ще взема да издразня комплексар-идиотите.
цитирай
2. starforlife - Този отгоре, пренесен от под предходния ми постинг коментар, е достатъчен като "описание" на снимките в постинга, защото надявам се да разбирате, че:
23.07.2020 13:15
- Тези със... "фейка" - хааааа ха ха ха - на моя милост...
Кварталното капанче, в което изчаках "айшето", че да хапнем и се прибираме... И маратонките, които откраднах от Маргарет - хааааа ха ха ха... Са просто дразнение спрямо онези фройдистко-пъпкуващи мальчики, които искат да им разказвам за университетите си. И нали аз като просто момче ("мильовско") съм израснал на Улицата... Та ей го на, уважих желанието им и им показах "софрата" в "квартала" ми. Ха ха ха


- Виж последната серия снимки е вече сериозна.
Маргарет Атууд е една невероятна съвременна Авторка, книгите на която вече съм ви презентирал чрез снимки от моята Библиотечка, милиНката ми, в предходни постинги, а преди около седмица, отново в постинг, ви подсказах, че съм поръчал най-новата й книга - "Заветите" (явяваща се реално продължение на "Историята на прислужницата").
И ей я на - днес ми дойде на крака франко Амст... упс - Бусманци. "Спиди" ми я достави на цена 5 евро и 29 евроцента, което оскъпява книгата реално за мен само с няма и 6 лева, на базата на това, че И в "Оринч" ползвам 25% отстъпка.
(Венценце, хайде не започвай отново спора, че е невъзможна подобна отстъпка, защото и това си се пънал да правиш, ама видиш ли аз съм бил по фантазното говорене.)
(И, Венценце, промо-торбичката е 100% памук. Изработена е в Индия. Да приложа ли снимка на етикета? Ха ха ха)
цитирай
3. getmans1 - ЗДРАВЕЙ СТАР, вчера яко съм си ос...
23.07.2020 13:25
ЗДРАВЕЙ СТАР, вчера яко съм си осветил очит и днес обявявам блогуикенд ще беля картофи и ще си сложа капаци ... СТАВАМ КАРТОФСУРАТ...
цитирай
4. starforlife - Хааааааааааааааааааааааааа ха ха ха
23.07.2020 13:27
Радо... Знам, че всичкознаещите ще кажат, че си подаваме топката, но...
Но реално това на снимката е салатата на "айшето".
Аз хапнах едни... картофи!
Хааааааааааааааааааа ха ха ха
Не се майтапя. Хей сега ще приложа още една снимка в постинг, която (както и някои други от това наше хапване) се въздържах, за да не стане прекалено натуралистично, но щом си рекъл...


И още за "подаването на топката":
Радо... Венценцето И това се е пудрил спрямо мен - да ми се дуе на тема заваряване. К'ъв бил, що бил, ама видиш ли аз съм се бил надувал като балон в тръни.
Помниш ли?
Точно тогава, когато строях в последния си придобит имот.
Тогава аз казах ли му, че просто е лапал и, ако му дам електрожен (показах тогава на снимки професионалния си, този, който работи и с аргон) той няма да може дори да го включи, а за мен такъв ръководител е просто Льольо.
Та: ПОЛЕЗНОСТ И В МОМЕНТА, ОТИГРАВАЙКИ "ПОДАДЕНАТА МИ ОТ ТЕБ" ТОПКА С НЕЩО, КОЕТО МНОГО МАЛКО ХОРА ГО ЗНАЯТ, но аз като тъп била-охранител... И най-вече "момче", на което ръцете не са му бъкнати в Дъ-то и умее толкова много неща...
Усещаш... Знаеш... Че се осветяваш.
ВЕДНАГА СЛЕД КАТО ПРИКЛЮЧИШ ЗАВАРЯВАНЕТО - МОКРИШ РЪЦЕТЕ И ТЪРКАШ ОБИЛНО СЪС САПУН.
САПУН, НЕ ДРУГ ПЕРИЛЕН ПРЕПАРАТ. КАКЪВТО И ДА Е, НО САПУН.
ОБИЛНО ТЪРКАШ, ДА НАПРАВИ ОБИЛНА ПЯНА.
ЗАДЪРЖАШ В ШЕПИТЕ ВОДА И ПЛИСВАШ В ОЧИТЕ.
ОЧИТЕ ОТВОРЕНИ! САПУНЕНАТА ВОДА ДА ВЛЕЗЕ ВЪТРЕ, В ТЯХ.

НЕ ПЛАКНЕШ С ЧИСТА ВОДА! ОСТАВЯШ, МИГАЙКИ ДА СЕ СТЕЧЕ ПО ЛИЦЕТО (аз лично дори не правя сапунена вода в шепите, а направо търкам с насапунисаните пръсти ВЪТРЕ, В очите) И ПОВТАРЯШ.
СЛЕД ТОВА ПОТРЕТВАШ. НЯКОЛКО ПЪТИ.

Ето това е най-ефективното средство да предотвратиш - повтарям: ПРЕДОТВРАТИШ (или, ако осветяването е сериозно - да намалиш) ада, на който ще си подложен след осветяване - само който не се е осветявал, не знае какъв е ужас когато окото се успокои и "разбере", че е осветено - пълна слепота, пясък в очите, реки от сълзи и не можеш място да си намериш.
Говорим по-горното, ИЗПИТАНО от мен лично неколкократно и ГАРАНТИРАНО, ако нямаш под ръка аптека, че да си купиш капки.
А и да имаш - направи това и после капките - още по-ефикасно като превенция.

Повтарям: САПУНЕНА ВОДА, "ГЪСТА", ВЪТРЕ В ОЧИТЕ. НЯКОЛКО ПЪТИ.

После: Предполагам, че знаеш, че картофите като последващо лечение/помощ действат по-ефективно силно охладени?
Обеваш... Режеш на филийки... Слагаш във фризера/камерата за 3-4 минути и след това налагаш на очите.
Докато правиш компреса с настоящите - охлаждаш нови шайби в камерата, за следващия компрес.
Подменяш. Подменяш. Подменяш.
(и ревейки като ранен бенгалски тигър - псуваш, псуваш, псуваш - ха ха ха)
цитирай
5. vmir - Привет, Жоро, значи Маргарет, ама как почна да се пудриш и ти покрай ВВ1951...
23.07.2020 14:15
Сега сериозно - пудренето ти ми е симпатично, но бат Венцовото - отвратително. Пояснение: Симпатичното пудрене е като подправка за разговора - човек не вади вода от 99 кладенеца да го продължава или "доказва", а си следва логичната линия на разговора или темата. Противният пудриер забравя темата заради пудрите. Учил съм съпромат, не съм го прилагал много в практиката, но и до днес си помня опорни стойности например за якост на опън и натиск на различни материали и начините на разпределяне на напреженията в контролни сечения при различни видове натоварвания и прочие неща, които са безкрайно далеч от интересите на бат Венцо поне заради това, че вървят ръка за ръка с класическата механика, математиката и статистиката в частност, които бат Венцо уж бил изучавал...

Което ме навежда на един кратък, но много ясен пример за "анвангардността" на съвеЦката наука, в частност статистиката. Пудрене, освобождаването от което ми отне години. По разбираемо стечение на обстоятелствата, навремето бях възприел съвеЦкото правило за избор на нулева и изследователска хипотеза. За да се самоотличат, братушките бяха възприели правилото, че изборът на вида хипотеза зависи от тежестта или опасността на последствията. Аргумента изглежда железен - не е все едно дали една ваксина е безвредна или ще изтрови 5% от ваксинираните. Затова го и възприех без каквото и да било съмнение, без да се вълнувам от това, че в моята област такъв аргумент е неприложим и мозъка ми се връзваше на джувка да преценявам кое от кое е по-важно и да преподреждам сметките и интерпретациите на резултатите. Когато започнах да уча по западни учебници, трудностите ми отпаднаха, защото там нулевата хипотеза винаги е статуквото, а изследователската хипотеза - промяната. Загнездилото се убеждение, че това може да доведе до фатална грешка ми отне години да се уверя, че такава опасност не съществува, а е резултат от безсмислено плашене, несъвместимо с логиката и практиката на инференциалната статистика (не маргинална, а съществена част от статистиката). Това далеч не е единствения случай на осакатяване на статистиката заради пудриерски претенции. А бат Венцо е на светлинни години от въпросните частни проблеми. Той е по фундаменталните въпроси от сорта "Що е статистика и има ли тя почва у нас", а отговора е в посока, че ако руснаците не са изяснили докрай този въпрос за света, то Путин вече знае отговора и все някога ще им го каже. Този отговор е фундамента на всичко, на което съвеЦкото образУвание е научило бат Венцо.
цитирай
6. starforlife - ~ 5. vmir
23.07.2020 14:37
(запазена позиция)

Запазена, понеже ми се ще да репликирам Любо непосредствено, за да се получи последователност и плавност на разговора, а в момента не мога да отделя времето.

Тоест: Ще променя настоящия коментар в някоя почивка м/у... обходите на "Била" - ха ха ха.
цитирай
7. vmir - 6. starforlife - ~ 5. vmir
23.07.2020 14:56
Хаха, Глупостинка е толкова възмутена, че е объркала блога ти с нейния.

След непоколебимата й вяра в руските пудри си я представям единствено на четири крака със затъкнат куршум в задното отверстие вторачено в небето за хамерикански самальот... Позата й обаче не променя факта, че за последните 30 години Русия едва ли има повече от двама нобелиста, докато Запада има поне сто пъти повече. И това е пряк резултат от подмяната на реалността с анимации и пудри. Тая жена трябва да внимава да не свали руски самальот вместо хамерикански.
цитирай
8. anngry - Привет, Жоро-Стар! :D
23.07.2020 15:19
От доста време нямам време за блога, но ето, че през последния час, на пресекулки, се зачетох в блога ти.
Отлични три поста за протестите през призмата на юристки очила и трезви разсъждения. Вчера сваляш нивото си с отдавна компрометирал се човек, но днес се "поправяш" :D:D
Снимки, оформени както го умееш. Музика, създаваща настроение. Книга, която не се съмнявам, че си заслужава, защото си доказал се разбирач.
За мен беше удоволствие! Благодаря! :D
цитирай
9. anngry - PS за "колежката" :D:D
23.07.2020 15:21
radostinalassa, да приравнявате кълнове с трева е много забавно на фона на претенциите Ви за "познания" в областта на здравето и здравословния начин на хранене и живот. :D
цитирай
10. cortana - 5. vmir - Привет! :)
23.07.2020 17:09
Кликвайки в/у третата от снимките върху третата снимка на 'Заветите' на Атууд и след това увеличавайки снимката, четем: 'Свободата е тежък товар, огромно и странно бреме, което духът не може да схване. Не е дар, който получаваш, а избор, който правиш и изборът може да се окаже суров.' :)

Със същото мога да се обърна и към 10. anngry :)
цитирай
11. cortana - Жоро, искам такива маратонки!! :):):) Ще ме осиновиш ли?? :):):)))
23.07.2020 17:10
Последни 20 регистрирани посетителя
16:52 - batogo
16:24 - vencivaleri1951
16:06 - vladtepes
15:54 - НИК3
15:45 - vladtepes
15:37 - cell
15:21 - anngry
15:18 - vladtepes
15:11 - anngry
15:07 - НИК2
15:00 - andrei
14:57 - shtaparov
14:51 - vmir
14:49 - knigolubie
14:39 - radostinalassa
14:39 - vladtepes
14:38 - kolevr38
14:09 - НИК1
13:58 - vmir
13:21 - getmans1
цитирай
12. starforlife - А сега обличам Жоровите дрехи :):):) и припомням на radostinalassa, че коментарите 'и тук се изтриват. :):):)
23.07.2020 17:21
А защо, мисля, че всеки, който прочете цитирания 'и коментар, ще си даде сметка и сам. :)
В 14:40 като 7ми коментар, който изтривам, radostinalassa написа:
И трева ли започна да ядеш? Изчезвай от бпога ми.
Сами разбирате, че подобни глупости нямат и няма да имат място тук!! :):):)


ОТ ПРОФИЛА НА СМАРТИ ПИША АЗ, КОРТИ!! :)
цитирай
13. starforlife - ~ 11. cortana
23.07.2020 18:13
cortana написа:

Има ги и при теб.
Е... Не точно този модел, който аз купих (Със специалната подметка с "вендузи", която "лепи" за мократа скала... Защото това ще е обувката, с която ще катерим Нидерландките върхове - ха ха ха...)... Но подобен:

https://www.obuvki.bg/obuvki-inov-8-mudclaw-275-000761-rdbk-p-01-red-black.html

ПС: И ето както казва Любо как отсамо себе си идва приказката, че: Великите естети може да задюдюкат какъв съм... Как беше ЧерноПръцковото кретенеене по отношение на облицовката на кантората на нотариусаэкогато затворих устата на БабесПлондер със снимки от там?... Пръцко се изпръцка, ама ми убягва думата... Не циганско, а... Както и да е.
Та: Някой от хич нефрустрираните може да се изпръцка, че този червен цвят е цигански не, ами там как беше плюнченето им.
Е да де, ама аз исках да е флоресциращо жълто-зелено, но нямаше.
Схващате ли?
Това е обувка за планина. За скално "катерене". Не е метро-обувка.
И колкото по-"крещящ" цвят - толкова по-добре, защото се забелязва по-отчетливо.
А в Планината говорим за УДОБСТВО, ПРАКТИЧНОСТ и най-вече СИГУРНОСТ!
За отношение към БЕЗОПАСНОСТТА.
Кои планини ли?
Че то с влака за половината време колкото от София до Варна си в Белгия и се фукаш с маратонките си пред Анджи.
(Дето хич не комплексираше същите идиоти, ама те не фрустрирани, ъхъъм.)
цитирай
14. starforlife - ~ 9. anngry
23.07.2020 18:14
"Salada VitaMIX" е блюдото.
Съдържа: Настъргани ябълка, червено цвекло, морков, спанак, кълнове от зелен боб и елда...
Всичко това шибнато в дресинг.
Абе с две думи: МИЦЕЛАРНА салата! Хаааааааа ха ха ха
цитирай
15. librarian - Хе-Хееее-Хех! Цъфтеж за очите ми, Стар! :-)
23.07.2020 19:20
starforlife написа:
- Виж последната серия снимки е вече сериозна.
Маргарет Атууд е една невероятна съвременна Авторка, книгите на която вече съм ви презентирал чрез снимки от моята Библиотечка, милиНката ми, в предходни постинги, а преди около седмица, отново в постинг, ви подсказах, че съм поръчал най-новата й книга - "Заветите" (явяваща се реално продължение на "Историята на прислужницата").
И ей я на - днес ми дойде на крака франко Амст... упс - Бусманци.


СУПЕР! Започвай я, хайде! И разказвай!
цитирай
16. getmans1 - А бре, СТАР, тоя цер дето ми го пре...
23.07.2020 20:39
А бре, СТАР, тоя цер дето ми го предлагаш си е жив гъзобрък бе, .... е, очобрък

Колкото до СЪПРОМАТА, че то не е занаят ... познаването му обаче прави занаятчията грамотен в работатата си .... бях свидетел как един фукльо реши че може да вдигне една скоростна кутия на голям фрезхобел тежаща около 3-4 т. с 4 м. сапан през двата ремболта ... горе при куката ъгълът стана около 120 градуса ... вдигнаха я с крана на около 4 м. ... оня заподскача от радост ВИДЯХТЕ ЛИ, БЕ, ВИДЯХТЯХТЕ ЛИ ... и крана-портален като потегли, друс и ПОЗНАЙ ... за една бройка едва отърва кожата, защото да се фука остана съвсем близо ... Казвам му СЪПРОМАТ МОМЧЕ, СЪПРОМАТ а оня кандит бригадир или механик вика „Туй пък ко е„

... и 40 т. генератор видях на пристанището в Русе да пада, при условие че за тая работа си имат НАРОЧЕН ЧОВЕК ... просто си спести последния оглед ... незнанието и високото самочувствие и самомнение са еднакво, вредни...
цитирай
17. vmir - 10. cortana - 5. vmir - Привет! :)
23.07.2020 21:34
cortana написа:
Кликвайки в/у третата от снимките върху третата снимка на 'Заветите' на Атууд и след това увеличавайки снимката, четем: 'Свободата е тежък товар, огромно и странно бреме, което духът не може да схване. Не е дар, който получаваш, а избор, който правиш и изборът може да се окаже суров.' :)


Привет, Корти!
Съгласен, даже съм забелязал, че дрОгарЕте вярват в обратното - че Путин им дава свободата. Просто защото като един бат Венцо ги будалосва, че всички освен дрОгариата са льоши и мислят само как да им отнемат свободата дето само той може да им осигури като организира трепаньето на невярващите в неговото свободолюбие. Затова Путин го слагам на едно ниво с бат Венцо, дет Жоро с пълно основание му вика балалайкаджия, а аз добавям и некадърник, който се препитава единствено от безскрупулното си лъготене на безутешни аутсайдери с претенции да оценяват Айнщайн, щото са ги налъгали, че са поне равни с него и непрекъснато трябва да го показват.

p.s. Понеже не съм сигурен дали Жоро ще ме репликира за съпромата и връзката му с класическата механика и статистиката, да поясня какво имам предвид: Механиката изчислява натоварванията, а съпромата - поносимостта им. Статистиката пък оценява варирането на натоварванията (които рядко са статични), т.е. дава количествена оценка на нивата и продължителността натоварванията, но това не го пише в Гугъл, защото е мое контекстуално обяснение за избягване на обширните изчерпателни дефиниции. Дано някой Гугъл - всезнайко да не почне сега да се пудри с официалните дефиниции, защото няма да му помагам да се научи да мисли самостоятелно и контекстуално.

А на бат Венцо защо му е статистика, след като знае, че всеки грабеж се замазва със счетоводство, а в маскирането при одит играят познанствата, ходатайствата и разбира се - пудрите за всеки случай, където бат Венцо е недостижим. А най-любима компетентност на кумира му Путин е когато се пулеше от кеф заради инфлацията на рублата и радостно обясняваше, че това засилвало руската икономика, защото при едни и същи долари ще получават повече рубли.
цитирай
18. cortana - :):):)
24.07.2020 09:31
vmir написа:
..... А най-любима компетентност на кумира му Путин е когато се пулеше от кеф заради инфлацията на рублата и радостно обясняваше, че това засилвало руската икономика, защото при едни и същи долари ще получават повече рубли.

vmir написа:
..... това засилвало руската икономика, защото при едни и същи долари ще получават повече рубли.
Ето това е есенцията на руския всемир!!
:):):)))
цитирай
19. cortana - :):):)
24.07.2020 09:36
starforlife написа:
Има ги и при теб.
Е... Не точно този модел, който аз купих (Със специалната подметка с "вендузи", която "лепи" за мократа скала... Защото това ще е обувката, с която ще катерим Нидерландките върхове - ха ха ха...)... Но подобен:

https://www.obuvki.bg/obuvki-inov-8-mudclaw-275-000761-rdbk-p-01-red-black.html

Аз съм ги намерила още тогава.
И тук https://www.inov-8.com/row/mudclaw-275-running-shoe ги намерих. И тук по-близо http://sign-sport.bg/index.php?route=product/product&path=33&product_id=703 Но и на двете места искат да се плаща!! :):):) А друго си е да си..... Жорово детенце!! :):):) :):):)))
цитирай
20. starforlife - ~ 17. vmir
24.07.2020 11:12
vmir написа:
...
Понеже не съм сигурен дали Жоро ще ме репликира за съпромата и връзката му с класическата механика и статистиката, да поясня какво имам предвид:
...

Любак... Аз изобщо нямах идеята да насочвам и да задълбочавам репликата си спрямо съпромата като материя, защото това не е най-важното в случая.
Аз съпромат НЕ СЪМ изучавал при висшите си образования (в университетите). Но най-добрият Университет - Животът - ме е принудил да понатрупам знания и там, в тази материя. Все пак в България едно от основните направления в които работех беше автоматизацията и роботизацията и контактувах със стотици отлични механици. Защото ти си прав, а Пудриери И за това греши: Според неговите "софра" и "квартал", въпросите, с които се занимава съпроматът предопределя същия да е най-използван в архитектурата, което ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО! Той се използва най-много и в най-висока степен в областта на механиката (с цялата й всеобхватност), автомобилостроенето, космическите технологии и прочее - все области, в които Русията, на базата на "великото" й образование, е в аналня отвор на Нищото в тъмното.
(Точно в тази сфера, Радо, съм имал удоволствието да се запозная и с едни от най-добрите заварчици в България и от един от тях - 135 кг., Венценце, но отново СИЛА в областта си, а ти просто спуснат партиен льольо - научих това със сапунената вода и то точно в момент, в който монтирахме установка - не военна, Венценце, не военна - и аз участвах активно и се осветих. Това ме спаси от ада и оттогава - вече около 2 години - зная този метод и съм благодарен на "простия човечец" Румен, а не на заваръчни ръководители като Пудриери, от чиито пудри нищо полезно не научавам, а само виждам безсмисленият им живот.)
...
Та, Любо... Репликата ми щеше да е коренно в различно направление, но все пак по твоя коментар и щеше за пореден път с пример да покаже пудренето на Пудрьовчовците. Този път ЧерноПръцко.
Уви, завъртя ме колелото на... измисленият ми - ха ха ха - живот и не успях. А да го правя сега, май вече си изгуби показателността от своевременното "отиграване на топката".
Отиграване не като наговаряне, а точно като това, което отново ти каза: Че когато човек е с широки хоризонти, той може да води разговора така, че да бъде не само интересен за разговарящите, а и полезен.
И ти отлично знаеш какви разговори сме водили с теб.
цитирай
21. vmir - 20. starforlife - ~ 17. vmir
24.07.2020 11:54
starforlife написа:

Защото ти си прав, а Пудриери И за това греши: Според неговите "софра" и "квартал", въпросите, с които се занимава съпроматът предопределя същия да е най-използван в архитектурата, което ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО! Той се използва най-много и в най-висока степен в областта на механиката (с цялата й всеобхватност), автомобилостроенето, космическите технологии и прочее - все области, в които Русията, на базата на "великото" й образование, е в аналня отвор на Нищото в тъмното.


Точно така, затова и споменах, че статичните натоварвания са рядък случай. В строителството на сгради трупаш едно върху друго и даже якост на опън рядко има значение, а в машините имаме не само якост на натиск и опън, но и якост на срязване (няма много общо с рязането), на усукване, огъване, изкълчване, на смачкване и нерядко всичко това - в рамките на работен цикъл, повтарящ се понякога стотици пъти в секунда. Затова се изчисляват инерционни и съпротивителни моменти на видове сечения с отчитане качествата на материала, но защо му е на бат Венцо всичко това, след като Тупин го знае и ще го каже на всички по света, както ги открехна колко благоприятна е инфлацията за просперитета и икономиката...
цитирай
22. starforlife - ~ 21. vmir
24.07.2020 12:30
Абе, Любак... Какво им пука на комунягите за статичните натоварвания бре?
Те знаят "Количествените натрупвания водят до качествени изменения" и това прави Маркс най-великия съпроматист и ти ще им кажеш на тях...


НО ДА ОТИГРАЯ ТОПКАТА ТИ, ПЪК ТЕ НЕКА СИ МИСЛЯТ, ЧЕ СЕ НАГОВАРЯМЕ:
Венценце... Чеденце... Като си толкова на "ти" със строителството... Я ми кажи на мен, тъпият била-охранител, какво е това "плетена арматура"? М?
А понятието "кобилица" при арматурата в една плоча можеш ли да ми обясниш какво представлява и за какво служи? М?
Всъщност, понеже АЗ НЕ СЪМ (Може ли не на френски? Ха ха ха) в амплоато си и говоря ПОЛЕЗНИ неща, но с разговорните им термини... Та да ти подскажа, отговаряйки на първата част от въпроса и да ти остане само втората:

(погледни картинката, която хей сега ще допълня в новия си идиотски постиг)
(Всъщност, ще го оставя за утре. Да имаш време да се подготвиш.)
цитирай
23. barneba - "Заветите", 24 и 90 лева.
24.07.2020 18:26
Ще си я купя щом казваш, че си заслужава, Стар. Толкова е шише уиски да речем, а аз не пия и мога да оползотворя тези пари за нещо със сигурност по-смислено. Виж 260 лева за маратонки не мога да си позволя. Купувам си такива от онзи евтин магазин в мола за по 30-35 лева чифта и съм доволен и от тях.
Благодаря за музиката! Страхотна е!
цитирай
24. librarian - И отново слушам песента.
24.07.2020 23:39
И после пак, а след това отново. :-)
цитирай
25. laval - Здравей, Жоро!
11.08.2020 21:25
А бе тая ненормалната радостиналасса що не я изтриете тотално оттук? Успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2040994
Постинги: 963
Коментари: 15546
Гласове: 12344
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930