Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2020 08:10 - Там, където социализмът не си е отишъл
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1130 Коментари: 35 Гласове:
37


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Гласувай:
38
11. starforlife - Лека й пръст. В светлината на това къде е живяла - преселила се е на едно по-добро място.
03.10.2020 08:12
А това е краткият ми, но изчерпателен коментар спрямо "класика" тук: http://blackpredator.blog.bg/zabavlenie/2020/10/02/po-klasicite.1729636

Ах, мъничко блогово мишленнце, така постепенно разбрах твоя малък тъжен живот.
Дълго време единственото ти развлечение е било сладостта на социалистическата парвенющина.

За несхваналите - Екзюпери, "Малкият принц"
За разлика от Пръц, аз кавички няма да слагам, защото когато думите на Класика са блогово-изидиотизирани това е повече от... кратунковщина (и то с претенции в Пръцковия случай).
цитирай
2. getmans1 - А, какво ли би казал сега „пустин...
03.10.2020 08:54
А, какво ли би казал сега „пустинният кладанец„ ... другият блогоФ „класик„ и дали ще види истинската прилика със СТИВЪН КИНГ ... в тяхната дружинка много обичат метаФорите и когато някой им отговори перфектно много се дразнят и бързат да прехвърлят аканото от своите гащи в някои чужди... ще изкарат жената „лека„ и пияница, а може би и слаба слаба журналистка продала се на Шорош, най-вероятно.

Все още влажният и не съвсем пресъхнал „пустинен кладенец„ ни най-малко не се възмути че АЛ. СИМОВ и жена му ... също журналистка ... бяха сред активистите оплюли Р. Кабаиванска но се възмути от перфектния отговор на правосъдната министърка на един ярък пример за неправилно използване на метафора ... всъщност, те за това харесват метафорите разните му там неудачни сравнения, че виждат добра възможност да се връткат ... се едно са на кол, ... опс, пилон
цитирай
3. anngry - http://anngry.blog.bg/lichni-dnevnici/2018/12/08/po-dobre-boliashta-istinata-otkolkoto-jivot-v-zabludi.1637797
03.10.2020 09:12
Добро утро и релаксиращ уикенд, Стар!
Животът е дар и е престъпление да се довеждат хора до такива крайни изрази на протест, чрез най-мъчителния за човек начин на горящата плът!
Бог да я прости!
цитирай
4. starforlife - ~
03.10.2020 09:47
~ 2. getmans1
Една забележка, Радо: Не "пустинният кладанец", а "Путинският клатенец".


~ 3. anngry
"Руският следствен комитет съобщи, че започва предварително разследване след самоизгарянето на жена в Нижни Новгород, град с население от 1,3 милиона души, намиращ се на около 400 км източно от Москва. В изявлението на следствения комитет не бе споменато името на Славина."
Няма цитиране на име... Няма споменаване на професията в светлината, че е публична личност... Просто... статистика - "една жена"!
Повече от това какво да говорим за положението във "великая" и "могучая"?
цитирай
5. laval - Жалко
03.10.2020 09:59
за жената! Лека й пръст! Положението в Русия е наистина страшно при този режим.
цитирай
6. barneba - 5. laval написа: "Положението в Русия е наистина страшно при този режим."
03.10.2020 10:04
Колко станаха вече "падналите" от прозореца, "случайно" прегазените, "самоубилите" се? И все противници на режима и Путин!
Да почива в мир "едната жена"!
цитирай
7. vencivaleri1951 - И какво общо има социализъмът в тази трагедия
03.10.2020 10:27
Русия не е в никакъв случай социалистическа/за мое най-голямо съжаление/. Доста далеч е от социалната/социалистическата/ защита , каквито имат болшинството от западноевропейските страни- В Русия имаме олигархичен модел на управление и натикана в ъгъла компартия , която за щастие все пак повишава присъствието си и в местната и законодателната власт-20-25%
Подобни трагични актове не зависят от обществено-икономическата формация , а от чувството на безискодица и несправедливост. Можем ли да кажем , че при и заради капитализма стават да кажем тези периодични разстрели в Щатите-в училища, колежи, обществени места-стотици годишно са жертвите? Можем ли да кажем, че заради капитализма са безчинствата в момента в градската среда на САЩ?
И в края на краищата в последните десет години няколко човека се самозапалиха
в България протестирайки-социализъм ли имаме?
Формално имаш до някъде право със заглавието. Суицидните действия сериозно присъстват в страните с левичарски управление и преразпределение-Скандинавието, Канада...И то е не заради скалата на данъчното облагане/преразпределение/ или социалната осигуреност , а заради географските ширини . Самоубийствата намаляват в посока екватора и се увеличават в посока полюсите. Изключение прави Унгария, където суицидите са висок процент и изследователите нямат отговор за това.
Русия е северна страна в голяма част от територията си и не прави изключения. Самозапалването има традици в Русиа и датират от Петрово време, когато силовои администратовно се посяга на староверците. Те отговарят с масови самозапалвания
в църквите си.

ПП
Психолозите са единодушни, че посягат на живота си
най-вече деликатни , интелигентни и чувствителни натури, каквато най-вероятно е тази дама. От фотографиите виждаме одухотворен човек.
Виж другия полюс-виж реакцията на спикера ни, която бе опозорена публично и вместо да забие плесница на опозорителя си , го гледа предано и с възхита. Тя никога не би посегнала на себе си-и слава Богу
цитирай
8. vmir - Лека й пръст на тази журналистка,
03.10.2020 10:43
която не познаваме, вероятно защото е била принудена да съществува в среда, стерилизирана от мощна пропаганда на ревнив към властта режим и целенасочено култивирани предразсъдъци на революционна враждебност, користно представяна за гражданска бдителност.

Тъжно е когато хора се самоубиват, защото самоубийството е индивидуален акт със социални последствия и неизбежни оценки. Трагично е, когато се самоубиват хора, които дават всичко от себе си, но натиска върху тях ги довежда до отказ от живота си, за да не предадат смисъла му. Защото това не е авантюрата на престъпника, който поради мързел или безотговорност съзнателно избира смъртния риск, за да обсебва чуждото. Не е и бягството от живота на онези, които се самоубиват, защото не са намерили как да се изявят по друг начин.

Светла й памет!
цитирай
9. getmans1 - . . . . . . . . И в края на краищата в по...
03.10.2020 11:03
vencivaleri1951 написа:
........
И в края на краищата в последните десет години няколко човека се самозапалиха
в България протестирайки-социализъм ли имаме?
...........
ПП
Психолозите са единодушни, че посягат на живота си
най-вече деликатни , интелигентни и чувствителни натури, каквато най-вероятно е тази дама. От фотографиите виждаме одухотворен човек.


... То ако попиташ Дърева, откровенният идиот Симов и още ваши видни пропагандисти все прогресвни, всичко що си е отишло в тази България ще го припишете на ББ ... както го направихте с 2,5 милиона напуснали страната... като и вълничките по магистралите ... винаги когато се осерете гледате да го припишете на други ... ПРОСЛОВУТИЯТ НИ ПРЕХОД Е ЗАМИСЛЕН ОТ ВАС ... / ВЪЗМОЖНО Е ДАЖЕ И ТИ ДА СИ УЧАСТВАЛ / ... И СЕГА Е СМЕШНО ДА ПИТАШ ЗАЩО ДРУГАДЕ „БИЯТ НЕГРИТЕ„ ... И ДА ВИКАШ, ДИКТАТОРА Е НАЙ - ВЕЛИК.
цитирай
10. starforlife - ~ 7. vencivaleri1951
03.10.2020 11:43
"Чукча-лицемер или чукча-глупак - избери си сам."

Ето това ще е заглавието на новия...

Не, няма да пълня блога си с идиотски постинги в твоя "чест", Венци.
Ще го допълня като "заглавие" на личния ми "разбор" по темата в настоящия по някое време днес.
Засега само да кажа следното:
Под постинга си от онзи ден ти зададох въпроси... СМЪЛЧА СЕ КАКТО ВИНАГИ, КОГАТО ПРЕДУСЕТИШ, ЧЕ САМ ЩЕ СЕ НАПРАВИШ ЗА СМЯХ.
Ама защо бе, душицо? Та ти вече се беше направил.
"Подиграх" те с последвал постинг със заглавие "Чукча не читател. Чукча писател", който се направи, че не си видял, защото явно проумя как се изложи спрямо правотата на това заглавие като квалификация към теб.
Сега правиш абсолютно същото: Чукча не читател. Чукча писател. При това изсмуквайки драскотенето си от пръстите - мост (Кримски, СТАНАЛ ЗА СМЯХ НА СВЕТА) към 9 дерета.
И при все това ти вироглаво неотговаряне на въпросите (ми), аз все пак ще ти задам нов:
КАКВА Е БЕШЕ СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА В РУСИЯ ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА 2019-та ГОДИНА?
(А в България?)
цитирай
11. starforlife - Всъщност, Венци, в духа на фината си ирония спрямо Пръц от първи коментар...
03.10.2020 11:48
И вече поставяйки в кавички, понеже е точен цитат на думи на Екзюпери в "Малкият принц" - книга, която мога да извадя от Библиотеката си и да снимам и този цитат и ебаващия Пръцко, защото имам феноменална памет и отлично зная къде в произвезението да ги открия, а не гугълясвам като Мишечко... Нерелевантният ти (та чак неноторен - та чак неноторен) коментар можех да го репликирам телеграфно така:

"Бодлите не служат за нищо, цветята ги имат от чиста злоба."
Допълвайки:
"Вие сте хубави, но празни - каза им малкият принц. - За вас не може да се загине."
цитирай
12. vencivaleri1951 - Когато ти казвам че си "дебелак" ти се сърдиш
03.10.2020 12:23
Ти си "дебелак въобще" и външната обвивка ти е най-малкия проблем. Къде в моя коментар видя заяждане. Къде не видя съчувствие в тази трагедия , или пренебрежение към акта и личността на тази дама. Напротив, от това което съм видял като нейна визия , пиша , че изглежда като одухотворен човек. Коментирах и всеизвестни данни, че колкото отиваме по насевер, толкова суицидните действия се увеличават.
Просто ти противореча на глупостта с която свързваш всичко с обществения строй.
Делфините се самоубиват, при това и колективно. Никой не знае защо. Вероятно заради тяхното ЦК или генерален секретар.Самоубиват се хора притиснати от безисходица, самоубиват се и хора на върха на славата си. Самоубиват се непризнати автори, самоубиват се всепризнати такива-нобелисти. Самоубиват се бедни, самоубиват се милиардери. Самоубиват се безпартийни, самоубиват се партийни секретари. Не да се правим на всезнайковци, а е необходимо да се вглеждаме в хората до себе си, дали не са в беда, дали не се нуждаят от помощ.
Нужно ли е да припомняме как подолно на теб дебелаци с коментарите си вкараха в гроба един от най голямите български таланти в гроба-Яворов. Да припомня ли как такива като тебе дебелаци с хулите си към първия избран мажоритарно български президент допринесоха за смъртта на дъщеря му. И голяма част от тази демокротична общност се радваше на кончината на детето, кълняха го да загуби и другото, горяха книгите му...
"Дебелащината" не зависи от строя-или я имаш , или не. При теб е в излишък
цитирай
13. blackpredator - Венци,
03.10.2020 15:25
да продължа и ас с Екзюпери, дето беше казал:
"Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници."
няма да видиш Венци, пеперуди од кратунковските гъсеници
тука имагото е ПКП

за да съм ясен /Гоче, не търси у Гугъла, ас съм Гугъл+/
пак ще цитирам Екзюпери, който исчерпва сичко за кратунковците:

"Вие сте хубави, но празни — каза им Малкият принц. — За вас не може да се загине."
цитирай
14. cortana - 3 в 1 :):):)
03.10.2020 17:51
По постинга:
Жоро, определено си прав, че 'не'кратунковците нямат капацитета да разберат какво реално искаш да кажеш с него!! :):):)

По коментар 7ми и към коментиралия:
Както вече казах, още при създаването на постинга Жоро е бил сигурен, че Вие и изповядващите едни и същи идеи като Вас няма да разберете за какво се отнася постинга!! :):) Все пак спрямо това и коментара Ви под номер 7 Ви давам жокер: http://qkatablogara.blog.bg/history/2020/10/03/da-streliash-po-prezidenta-na-sasht-zaradi-edna-lesbiika.1729749
По коментар 12ти и към коментиралия::
А Вие къде виждате заяждане от страна на Жоро?? 'Мммм'?? :):):) Вие виждате това, което Ви изнася да видите и това се разкрива дори от факта, че същият никъде не говори за обществен строй. С две думи, нищичко не сте разбрал от постинга и смисъла му!! :):):)))

По коментар 13ти и към коментиралия:
Както вече беше казано още вчера: 'Чукча не читател. Той писател.'!! :):):) Нямаше нужда, какиното, да потвърждаваш отново, че ти си чукча!! :):):)))
Четящите, достатъчно е да прочетете края на 11ти коментар, последното изречение-цитат и след това твърдото решение на какиния да ни убеди, че е чукча-писател, а не читател с думите си 'за да съм ясен /Гоче, не търси у Гугъла, ас съм Гугъл+/ пак ще цитирам Екзюпери, който исчерпва сичко за кратунковците: "Вие сте хубави, но празни — каза им Малкият принц. — За вас не може да се загине."
ПраФ си, какиното, това 'исчерпва сичко за' вас, чукча-писателите, които определено не сте читатели!! :):):)))
цитирай
15. cortana - Я чакайте без разяснения и помощ от 'била-охранителя от Бусманци' :):):) да се пробвам да оформя по-горния си коментар като него. :):):)
03.10.2020 17:52
'Се пак тези възможности при коментарите Смарти ги прави, за да може да се постига по-голяма прегледност. :)
Е, 'Гугъл+' са толкова минусови :):):), че не само не могат да реализират такива възможности при коментарите под постингите си, а съм убедена, че дори не ще могат да се възползват от тях когато са им поднесени като възможност!! Ама това е защото си мислят, че като имат 'Гугъл', та демонстрират начетеност и духовитост. Уви, за тях Екзюпери в 'Малкия принц' е казал
'Хората - каза малкият принц - се пъхат в бързите влакове, но вече не знаят какво търсят. И затова започват да се движат, но се въртят в кръг'
, а в Гугъл пише, че точно такива са празно-кратунковците, които се опитват да прехвърлят това си качество върху умниците!! :):):)))


ПП от 10 мин. по-късно :)
Макар и не от първия път, 'се пак успях!! :):):)
цитирай
16. getmans1 - . . . ВЕЧЕ ГО ПИШЕ В КОМ. 11. . . ГУГУТКЕ ...
03.10.2020 17:55
... ВЕЧЕ ГО ПИШЕ В КОМ.11 ... ГУГУТКЕ +++


blackpredator написа:
да продължа и ас с Екзюпери, дето беше казал:
"Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници."
няма да видиш Венци, пеперуди од кратунковските гъсеници
тука имагото е ПКП

за да съм ясен /Гоче, не търси у Гугъла, ас съм Гугъл+/
пак ще цитирам Екзюпери, който исчерпва сичко за кратунковците:

"Вие сте хубави, но празни — каза им Малкият принц. — За вас не може да се загине."

цитирай
17. cortana - :):):)))
03.10.2020 18:10
getmans1 написа:

Чукча-писател, но не и читател КАКИНОТО ПРЪЦ-ПРЪЦ написа:
.....
за да съм ясен /Гоче, не търси у Гугъла, ас съм Гугъл+/
пак ще цитирам Екзюпери, който исчерпва сичко за кратунковците:
"Вие сте хубави, но празни — каза им Малкият принц. — За вас не може да се загине."

... ВЕЧЕ ГО ПИШЕ В КОМ.11 ... ГУГУТКЕ +++

Пише го, Гети, да!! Ама той откъде да го знае, след като чукча не читател, той писател??!! :):):)Жоро и не с удебелет шрифт да им го напише на такива, а в Путинско-ЧЕРВЕНО, все тая, чукча не читател, той писател!! :):):)
'ГУГУТКА+++'
:):):) така да му приляга, значи!! :):):)))

ПРЪЦКАЩА ГУГУТКА+

:):):) :):):)))
:):):) :):):))) :):):) :):):))) :):):) :):):))) :):):) :):):)))
цитирай
18. ba4kata73 - Тъжно в постинга и смешно в коментарите на некои отдолу!
03.10.2020 18:44
Привет, бачка, и наздраве, че да прелеем "едната жена", за която след "разследването" ще пише, че причините за самозапалването са от "битов характер"!
цитирай
19. librarian - Добър вечер, Стар! :-)
03.10.2020 21:12
И пак ги няма книжките, ей. :-) :-)
Не стават хубави неща в Русия пък не знам! Да почива в мир женицата! :-( Мъчителна смърт е избрала като протест. Това е достатъчно да остави някои без думи, но уви, те искат да ни убедят, че такива неща са нормални, когато ги предприемат нормални хора в смелостта си да заявят пред света, че нормалния човек в Русия се разграничава от ненормалните в Кремъл и гравитиращите около тях руски олигарси.
цитирай
20. librarian - .
03.10.2020 21:13
анонимен написа:
гоче, остай ся самоцапалването и кажи защо пак си развалихте отношенията с джуфла? не скъса ли веке маратонките дет ти подари?

На някои Стар яко им действа на нервите. :-) :-)
цитирай
21. vencivaleri1951 - А какво казва Бойко по въпроса?
03.10.2020 21:29
След като стана ясно, че българите са сред десетте най-нещастни нации в света, а скандинавските държави водят първенството по щастие, дали като обяснение или по-скоро като оправдание, отново се завъртя твърдението, че в Скандинавия пък самоубийците са най-много. Това днес беше заявено и от българския премиер Бойко Борисов. "В скандинавските държави има най-много самоубийци", подчерта той в сутрешния блок на Би Ти Ви на въпрос защо българите са нещастни.

А СЗО?

За 2015 г

В България 737 чавека са отнели живота си сами или 10 на 100000

В ЕС средно самоубийствата са 11 на 100000
В Швеция, Дания , Германия 12
Лидер е Литва с 32 следвана от Унгария с19
Най ниска са Гърция и Кипър-5
Русия 8 на 100000

Вадя статистика единствено заради заглавието и държаштите му ИСО коментари
Не бива заради 5 минути слава " на пилона" , да правим внушения нямащи нищо общо с трагедията на когото и да е. Не се тровят с алкохол само руснаци, не падат само руски самолети, не загиват само руски войници. ..
Стопанинът на блога се кефеше преди дни , че бил свален или паднал Сухой 25ица Дежурните от хора му пригляасяха. На какво се хилехте бе плазмодии-че още един мъжкар си е отишъл от този свят? Как нито един от тъпите, необразованите" русофилистици" в блога не се изкефи че се сблъскаха при зареждане Ф35 с цистерна-изтребитерят разбит, цистерната се приземява с труднопопровими поражения. Или хайде да се смеем на трагедията сполетела сега Италия и Франция. Може да започнем със заглавие-Наводненията при капиталзима взимат маса жертви!?
Дали един човек е негодник не зависи от строй, вероизповедание, пол, етнос...
"Клечката кибрит" в щатите я драсна един негодник полицай, в случая с журналистката може съществена роля да е изиграл негодник милиционер, администратор, съдия....Колкото в първия случай е виновен Кейнс, толково във втория Маркс
цитирай
22. vencivaleri1951 - Докторе
03.10.2020 21:41
как се превеждаше това?
IUPITER loquitur ad ipsum solum


quote=anngry]Добро утро и релаксиращ уикенд, Стар!
Животът е дар и е престъпление да се довеждат хора до такива крайни изрази на протест, чрез най-мъчителния за човек начин на горящата плът!
Бог да я прости![/quote]
цитирай
23. starforlife - Венци, сега осъзнаваш ли защо реших да те трия?
03.10.2020 23:12
Защото човек говори за социално-политическа обстановка, а ти с пилешкия си акъл - за "чипс и кола" празнолееш.
Повече утре.
Тогава също и репликите ми към останалите. Извинете ме.
цитирай
24. starforlife - ПС:
03.10.2020 23:13
Въпросът ми към теб си стои, Венци.

КАКВА Е БЕШЕ СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА В РУСИЯ ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА 2019-та ГОДИНА?
(А в България?)

Можеше да отговориш, защото това е важен клинчер за диалога ми с теб, но уви - ти не си тук, за да дискутираш, а за да слушаш гласа си.
Влюбен си в него.
(Попитай Съпругата ти как му се вика на това.)
цитирай
25. vencivaleri1951 - "Чипс и кола" е заглавието
04.10.2020 00:53
То е твое и е неуместно и укоримо. И лъжа има и в коментарите. Аз поне в две руски тв програми гледах за това самоубиаство. Много повече бе казано и разказано за журналистката А и наши сайтове писаха. Разбира се в предварителното производство ще бъде записано жена, на видима възраст...и т н. Макар и очевидно да е чий е трупът
името се доказва по време на следствието. Това би трябвало да го знаеш-нали в Агенцията за национална сигурност си командвал...
Аз ще ти кажа ср заплата-около 50000рубли или 800 долара, за Москва ,Питер , Севера и Дал Изток около 100000 или 1600 долара. Някъде там ако не ме лъже паметта. И какво ще ти даде това? Цифри и нищо повече.
А ти ми обясни заглавието си, при положение , че Русия не е сред водещите при суицидите, при положение че 71% от насилствените смърти при жените се падат на самоубийствата и че 800000 души годишно се самоубиват в света. Какво общо има социализъмът и капитализъмът, като Куба и Гърция имат ниска смъртност , около 5 на 100000 и едната никога не е била социалистическа държава, а Куба е най-правоверна такава.

Впрочем в Куба си посягат двама които са имали всичко и са били обичани в страната
Хемингуей и синът на Фидел Кастро
цитирай
26. starforlife - ~ 27. vencivaleri1951
04.10.2020 09:34
vencivaleri1951 написа:
"Чипс и кола" е заглавието
Абе изобщо не е така и ще ти го покажа, ама първо да те попитам защо употребих този израз? М?
Питам не за друго, а защото ти се опитваш да убедиш не само себе си... Не дори околните... А включително и мен самия, че ти си повече наясно какво съм искал да кажа и съм казал с този постинг.
ВСЪЩНОСТ - КАКВО КАЗВАМ С НЕГО? М?

vencivaleri1951 написа:
То е твое и е неуместно и укоримо.
Че защо пък да е така?
Обоснови се, ама сериозно и фактологически, а не фанфарно и глупендерски.

vencivaleri1951 написа:
И лъжа има и в коментарите.
Кои коментари?
Кои са лъжите? Конкретно, точно и ясно.

vencivaleri1951 написа:
Аз поне в две руски тв програми гледах за това самоубиаство. Много повече бе казано и разказано за журналистката А и наши сайтове писаха. Разбира се в предварителното производство ще бъде записано жена, на видима възраст...и т н. Макар и очевидно да е чий е трупът името се доказва по време на следствието. Това би трябвало да го знаеш-нали в Агенцията за национална сигурност си командвал...
Аз ще ти кажа ср заплата-около 50000рубли или 800 долара, за Москва ,Питер , Севера и Дал Изток около 100000 или 1600 долара. Някъде там ако не ме лъже паметта. И какво ще ти даде това? Цифри и нищо повече.
Дрън-дрън - тези сме ги чували и постоянно ги чуваме от теб.
Ти все си на гребена на вълнАта, ама, Венци, вЪлната дето постоянно я чепкаш и гребена на вълнАта не са едно и също, от мен да го знаеш.

vencivaleri1951 написа:
А ти ми обясни заглавието си, при положение , че Русия не е сред водещите при суицидите, при положение че 71% от насилствените смърти при жените се падат на самоубийствата и че 800000 души годишно се самоубиват в света. Какво общо има социализъмът и капитализъмът, като Куба и Гърция имат ниска смъртност , около 5 на 100000 и едната никога не е била социалистическа държава, а Куба е най-правоверна такава.
Ще ти го обясня - няма проблем.
И тогава предполагам (поне е естествено) ще замлъкнеш както спрямо този постинг
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2020/10/01/dygi-vs-mygli.1729463
Защото предполагам (поне е естествено) ще осъзнаеш колко смешен си бил.
Както мисля (поне се надявам) осъзна колко смешен сам се направи спрямо споменатия току що постинг "ДЪГИ vs МЪГЛИ".

vencivaleri1951 написа:
Впрочем в Куба си посягат двама които са имали всичко и са били обичани в страната
Хемингуей и синът на Фидел Кастро
Не, че Куба, Хемингуей и "синът на Фидел Кастро" имат нещо общо с постинга ми, но да те попитам:
КУБА, ХЕМИНГУЕЙ И "СИНЪТ НА ФИДЕЛ КАСТРО" КАКВО ОБЩО ИМАТ С ПОСТИНГА И КАКВО Е УМЕСТНОТО ДА ГИ ДАВАШ КАТО ПРИМЕР В СЛУЧАЯ?
цитирай
27. batogo - !!!:))) Тъжно и жалко е, когато преследват някого за Истината, която е казал, Стар!
04.10.2020 11:47
ГЛУПОСТТА НА КОМУНИЗОСТТА, във всичките и форми е, че никога не е зачитала и явно няма никакво намерение да зачита честта, свободата и достойнството на будните, осъзнати търсачи на Истината и Справедливостта.
Мир на душата на тази почтена, осъзната журналистка!
цитирай
28. vencivaleri1951 - Ще ти го обясня, щом не разбираш
04.10.2020 13:54
Хемингуей е нобелов лауреат, един от най издаваните и четените автори. Той се самоуби във върха на славата си и хроничната му меланхолия го прати в надяваме се всички по добър свят. Комунистическите ,, гочета,, ни обясняваха надълго и на широко ,как системата, ФБР и ЦРУ го убили. Позволявал съм си и тях да питам, а Маяковски системата и него ли уби?
Синът на Кастро или,, Феделито ,, , наричан така и обичан много от кубинците не може да пребори меланхолията си и посяга на себе си. Суицидните решения са преди всичко болестни състояния и определен сблъсък може да има отключващ характер , но в основата е болестта.
Ти ако не сънуваш си се устроил на някаква работа в Холандия, получил си и служебен мезонет и месеци ни надуваш главата с този си успех- макар и прекалено, правилна е реакцията ти. Трябва да се радва човек.
,,Феделито,, има любовта на кубинците, син е на историческа личност...Тоест има всички основания да се радва на живота. Хемингуей пък...Светът го аплодира, жените го боготворят, има пълната свобода да прави каквото си поиска, а избира смъртта.
Тази дама за която е статията определено е привлекателна жена, има престижна , макар и трудна професия. Тоест има възможност да се радва на живота, като предишните двама. Усетила несправедливост, административни препъни камъни, възможно и съдебен произвол Не издържа и посяга. Колко хора обаче се срещат с подобни премеждия и всички тези премеждия са личностни, а не политически, защото бюрокрация, съд, местна власт правят своеволия навсякъде и независимо от строя. Правили са го далеч преди да има каквато и да е партия.
Ти със заглавието правиш внушение, че това се случва заради неизживян социализъм.
Колкото и парадоксално да ти звучи , но в тоталитарните общества суицидните са по малко. Погледни статистиката за България и ще се убедиш.
цитирай
29. apostapostoloff - Венци е доказал се лъжец и русофилистик.
04.10.2020 14:08
Най- много самоубийства в света се извършват ТОЧНО в РУСИЯ!

Ето ги и точните данни на СЗО:

На 100 000 руснаци се самоубиват 48 мъже и 7 жени. Като се има предвид, че населението на Русия възлиза на около 140 милиона души!... Майко мила! Руските морги са пълни със самоубийци!

(Всеки съди за другите по себе си. Затова идиотът смята всички за идиоти. Идиоти, които не знаят езици и не могат с една щракване на мишката да го уличат в лъжа.)

Русия продължава да е империя на злото, а българският русофилистик е отрепка, която не заслужава дори да я заплюеш!
цитирай
30. cortana - :)
04.10.2020 16:44
starforlife написа:
Дрън-дрън - тези сме ги чували и постоянно ги чуваме от теб.
Ти все си на гребена на вълнАта, ама, Венци, вЪлната дето постоянно я чепкаш и гребена на вълнАта не са едно и също, от мен да го знаеш.

:):):))) :):):) :):):)))
цитирай
31. cortana - :)
04.10.2020 16:45
vencivaleri1951 написа:
Хемингуей е нобелов лауреат, един от най издаваните и четените автори.

Другарю Венци, не вярвам да не сте гледал магия като тази https://www.youtube.com/watch?v=TCqf3rgPiQM където магьосниците отгатват.
Хайде сега се върнете назад из постингите на Жоро и вижте на снимките с маратонките как той отгатва Вас!! :):):)
След това прочетете 19ти интригантски коментар и, ако не разберете вече защо Жоро снима маратонките си, то поне може би ще се сепнете, че явно е предугадил този Ваш коментар и затова 'разпореди' анонимният да не бъде изтриван.
Опитвате 'да си 'го мерите' с магьосник, драги!! :):):)))
цитирай
32. starforlife - ~
04.10.2020 19:00
~ 3. anngry
Здравей, "клонинг мой". Ха ха ха


~ 5. laval
Хванал си пулса на постинга.


~ 6. barneba
ТОЧНО ТОВА Е 80% ОТ ПУЛСА НА ПОСТИНГА, А НЕ САМОТО КОНКРЕТНО САМОУБИЙСТВО.
Останалите 20% явно ще трябва да разясня на Глупиери1951, защото той като пусна грамофона на любимия СИ глас, та се отвя на другия край на смисъла. Тоест - изобщо не схвана смисъла и пусна плочата с гриф "Защита родная Рус".
Рус? - ГНУС!


~ 7. vencivaleri1951
По всичките ти бля-бля - само това: А къде съм казал, че Русия е социалистическа?


~ 8. vmir
Да се повтарям ли с написаното спрямо ~ 6. barneba?


~ 12. vencivaleri1951
Искаш да кажеш, че в светлината как се опитваш сега да изкараш комплексите си фина ирония, "дебелак" и "шишко" (например) са синоними?


~ 13. blackpredator
Я, идиот!
(По цел на изказване, Венци, това изречение е възклицателно. Заглавието ти "Капитализмиът води до урагани/по Гочето/" по същата характеристика е съобщително. Хайде сега помисли "(не)УМЕСТНО и НЕукоримо" ли е и го сравни с моето, м?)


~ 18. ba4kata73
В коментарите някои се опитват (със свалени гащи - товааа - с голи гърди) да отклонят вниманието от смисъла на постинга, който Е РЕПРЕСИИТЕ в Русия и ТОТАЛНАТА ЛИПСА НА ДЕМОКРАЦИЯ, а НЕ САМОУБИЙСТВАТА.
Или са глупаци и не са схванали казаното току що...
Или са го схванали, но са лицемери и целенасочено и съзнателно се опитват С ФЛУД да отклонят вниманието от същността на постинга.


~
На 3-ти, в 9:16 ч., анонимен, чиито коментар изтривам, написа:
гоче, остай ся самоцапалването и кажи защо пак си развалихте отношенията с джуфла? не скъса ли веке маратонките дет ти подари?
Когато заради такъв коментар започнах да ви дразнителствувателствувам със снимки на маратонките ми, писах, че имам 12 чифта и показах на снимки едва 7-8 от тях. Сега казвам, че чифтовете вече са 15 и ще подновя показването - ха ха ха.
И да не забравя да кажа, че маратонката НЕ Е обувката, която най-често нося, защото стилът ми, при все и спортен, е лееко по-елегантен и по-често съм обут в или боти - според сезона.


~ 19. librarian
Ами... Виноват!
Утре ще се реванширам и то в подобаващи "мащаби".


~ 22. vencivaleri1951
Ей, ИНТРИГАНТ...
"Тъп си като гъбено семе!"
Исках да кажа, че си мръсник и в червата, ама то това е съпътстваща черта от характера на комунягата.


~ 27. batogo
Напипал си на 99% пулса на постинга.
Благодаря за което и се радвам, че не само прочете, а и пусна мнение/коментар.


~ 29. apostapostoloff
Апостол, не това очаквах когато те помолих при самия Венци да прочетеш и изкажеш мнение, но благодаря за инфото - ни най-малко не се съмнявам, че от твоя страна е безпристрастно и точно.
Не това - самоубийствата в Русия - ме жегнаха и провокираха да пусна постинга. Както и не това е смисълът му.
Казах, че batogo най-точно го е "описал" в коментара си, но явно ще си позволя да го направя доста по-разширено, та дано схванат и глупаците-цифри-цифри.
цитирай
33. librarian - ~ 19. librarian Ами... Виноват! Утре ще се реванширам и то в подобаващи "мащаби".
05.10.2020 09:41
:-)
Очаквам! С нетърпение! :-)
Добро утро и успешна нова седмица, Стар! :-)
цитирай
34. librarian - Щях отново да забравя нещо!!!! :-)
05.10.2020 09:45
Никой не каза и думичка за страхотната песен и невероятната Данелия!
Благодаря ти за нея, Стар!
цитирай
35. starforlife - ~ 33. librarian
05.10.2020 20:52
librarian написа:
:-)
Очаквам! С нетърпение! :-)
...

Биб, ще ме извиниш, но чак сега се прибирам и... нека постинга го оставя за утре, м?
Не ме радва, че обещах, а не го направих, но съм сигурен, че ще ме разбереш.
цитирай
36. librarian - :-)
05.10.2020 22:22
Няма нужда да се извиняваш, Стар! Блогът не е нещо, което да е значимо, за да присъства в дневния ни ред. Обещанията тук не се броят, те са просто форма на поемане на "ангажимент" без очакване за изпълнението му, особено пък обвързано с времева рамка.
Приятна вечер и лека нощ на теб и любимите ти хора! :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1887256
Постинги: 857
Коментари: 14721
Гласове: 11287
Календар
«  Април, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930