Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07 07:30 - Крайно кратко и крайно неизчерпателно драсване по глупостта на мАрКсИзМа
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 959 Коментари: 12 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
image
image
image
image

Гласувай:
27
01. zarenkow - Марксизма е така абсурден,
14.07 09:51
като философия, че не си струва да се коментира, а развяващите знамето му са буквално идиоти. Достатъчно е да преведем на разбираем език девизът им - Диктатура на пролетариата, означаващо - елит ще са посредствените, чрез насилие, разбирай мутрите.
цитирай
2. notfun - ....ама, че сложно..ми стана ))
14.07 11:53


ако, позволи автора, респ Аудиторията, ще бъда кратка..
Съзнанието, определя Битието..
Ние, създаваме..Всичко, и Всички, около нас...

Маркс, има и друга, многоо Гроссе ( Голяма) Грешка..
той, никъде, не споменава за Ролята на Банкерите, в стопан производ отношения..
а ТЯ винаги, Е била най-Важната!!
нали, говорим за Капитала, а не за..Розови Облачета, и Виртуални Херувимчета..

така, го мисля аз..хубава Тема, жоро, поздрав!
цитирай
3. krumbelosvet - Основния трик на антиком-пропагандата на САЩ, погълната с апетит от "звездата на (американския) живот".
14.07 12:05
Основния трик на антиком-пропагандата на САЩ, погълната с апетит от "звездата на (американския) живот".
Рисува се КАРИКАТУРА на "комунизма" (измислен от сенатора Маккарти) и тая карикатура се съпоставя с ИДЕАЛИТЕ на капитализма.
Дали starforlife е прочел "Капиталът"? Би било чудо.
Но същността на РОЛЯТА на starforlife изпъква най-добре на фона на ФАКТА, че се занимава с критика на НЕАКТУАЛНИЯ Маркс, на фона на АКТУАЛНОТО унищожение на България, Европа и на белия чавек изобщо от глобал-либерастията.
цитирай
4. zarenkow - 3. krumbelosvet
14.07 12:52
Никой не може да измисли, такава карикатура на комунизма, както самият комунизъм и инфантилните му престъпни последователи. Актуалното унищожение на България започна 1944г, та до днес, системно от училищна възраст, няколко поколения подред, в лъжи, мизерия, насилие и простотия успяха да осакатят ментално народът ни. Наследниците на престъпния режим и до днес продължават издевателството. Чудя се на домакина, защо мърси страницата си, като допуска тази смрад да се упражнява в скудоумие.

цитирай
5. vmir - По въпросите на марксизма имаме корифей в блога - бот Венцо.
14.07 14:24
Преди дузина години ми скри топката като триумфално провъзгласи, че китайците постигат успехи благодарение на най-стриктното си придържане към Маркс. По скромното ми мнение бот Венцо няма идея какво е марксизъм, обаче е пръв марксист, защото в университета вместо да чете "Капиталът" и логорейните статийки на Маркс, е открил "Кратко въведение в марксизма за колхозници" и дотолкова се е възторгнал от съдържанието на откритието си, че хукнал да бяга по улиците гол с викове "Еврика", "Еврика"!!!!!!! Оттогава триумфът на великото му откритие му не го напуска.
цитирай
6. fun1001 - СКУДУУМИЕ....инак, абсолютно точен комент!)
14.07 14:32


4. zarenkow - 3. krumbelosvet
12:52
Никой не може да измисли, такава карикатура на комунизма, както самият комунизъм и инфантилните му престъпни последователи. Актуалното унищожение на България започна 1944г, та до днес, системно от училищна възраст, няколко поколения подред, в лъжи, мизерия, насилие и простотия успяха да осакатят ментално народът ни. Наследниците на престъпния режим и до днес продължават издевателството. Чудя се на домакина, защо мърси страницата си, като допуска тази смрад да се упражнява в скодоумие.
цитирай
7. vmir - Мен лично ме изумява следния парадокс:
14.07 16:47
Навремето Маркс набеди принадения продукт като неопровержимо доказателство за експлоатация и нужда от революция. Днес принадения продукт НАВСЯКЪДЕ по света (и в Китай също) се приписва на новите технологии, иновациите, ноу-хау и добър мениджмънт. И все още се намират балалайковци като бот Венцо да славословят марксизма... Ми да си прочетат Капиталът сега, щом до момента не са го чели! Докога ще досаждат на хората с натрапчивото си невежество? Приискало им се шумкарство и Червена армия, а не си отворили поне домашното. Аман от паразити!
цитирай
8. dobrodan - Мисля, че веднъж бях предложил на един от
14.07 22:26
блоговите марксисти да отскочи до Китай и да поработи там.
16-часов работен ден, палатки ( в по-добрия случай общежития), легла на три етажа с храна веднъж на ден, и възможност да се самообразоваш в останалото време.
Гледате резултатите, разбирам. Аз пък гледам кой постига тия резултати и какво му струва това.
С такова мислене от мен маркскист-пази, боже, ленинец?! - не става.

https://www.youtube.com/watch?v=3wUUgY09qNM

https://www.youtube.com/watch?v=-F3tvlYyasM

Другари? Къде останахте в пейзажа......че нещо не ви виждам......?
цитирай
9. krumbelosvet - О, психо-десни "мислители"
15.07 04:38
Сички се съгласихте с моя критик, че унищожението на България започнало на 9-ти.
Но е ФАКТ неопровержим, че тогава започна унищожението на неграмотност и безработица, и започна МОДЕРНИЗАЦИЯТА на България, трагично спряна от две национални катастрофи и кървава ГРАЖДАНСКА ВОЙНА след втората, до прага на третата във ВСВ. Катастрофи, за които са виновни ВАШИТЕ предци антикоми и руфоби.
Оти заборавяте тея фактове? Без комунистите, партизаните и "Гошо Тарабата", след ВСВ можеше да няма България, както е предлагал Чърчил и са искали всички съседи.
Кой, КОЙ, К О Й обяви война на Англия и САЩ и докара бомбардировките и детски играчки-бомби от ВАШИТЕ любимци, пред които до днес се подмокряте от възторг?
цитирай
10. krumbelosvet - О, тоя лош Китай
15.07 05:25
Добър беше Китай на опиумните войни, колониалния, мрящия от глад. Как се излизаше от това тресавище, без здрава власт и без напрежение?
Турция и Южна Корея се модернизираха на американски буксир (САЩ знаят как се прави икономическо чудо и икономическо ГРОБИЩЕ КАТО У НАС СЕГА.)
А Китай изплува от тресавището САМ, под ръководството на мръсните комунисти, ВЪПРЕКИ САЩ. Които вече го изпуснаха.
цитирай
11. dobrodan - Круме, разгледай купюрите на китайците
15.07 10:52
https://factorin/bg/product/currency-bg/cny/ и ми кажи каква символика виждаш по тях.

"Китайската народна република е основана през 1949 г., когато Китайската комунистическа партия побеждава Гоминдана, който се оттегля на остров Тайван. Под ръководството на Мао Дзедун е установен комунистически строй на управление под формата на маоизъм, и са установени близки отношения със СССР. През 1958 година е поставено началото на Големия скок – мащабен икономически план, целящ превръщането на изцяло аграрния Китай в модерна, индустриализирана комунистическа държава. Големият скок завършва с провал през 1963, довеждащ до смъртта на милиони хора от глад. Позициите на Мао започват да отслабват и, въпреки че се отказва от поста си на председател на ККП, той продължава да има голямо влияние върху партията.

През 1959 г. на политическата сцена се появяват Лю Шаоци и Дън Сяопин. През 1966 г., заради вътрешнополитическите борби срещу Лю и Дън, и страх от нарастващата мощ на СССР, под ръководството на Мао е стартирана Културна революция. Тя довежда до значителна социална и икономическа нестабилност в Китай, и до сериозен културен упадък. Съветският съюз прекратява отношенията си с тази страна и дори се стига до кратък въоръжен конфликт през 1969. Културната революция приключва с арестуването на т.нар. Банда на четиримата (организирали революцията), както и със смъртта на Мао през 1976.

В последвалите години комунистическата партия осъжда Културната революция и започва отстъпление от марксистката и социалистическа идеология в икономиката, реформирайки я чрез либерализация по пазарните принципи. Държавната планова икономика се превръща в смесена, а днешната китайска конституция бива приета през 1982 година. Въпреки това, в политически план ККП запазва своята тоталитарна власт и еднопартиен режим на държавата. Поради тази причина, през 1989 година мотивирани от падането на Берлинската стена и рухването на диктатурите на Варшавския договор, стотици хиляди студенти и млади хора излизат на протести в Пекин и се събират на площад Тиенанмън с призиви за изоставяне на диктаторския модел в държавното управление и политически свободи. Партийните ръководители категорично отказват да се съобразят с исканията и след близо месец неуспешни преговори заповядват на китайската армия да разпръсне събралия се народ. На 4 юни подкрепени с танкове, войсковите части достигат до площада и откриват огън по хората, с което смазват протеста за една нощ. Точният брой на убитите и до днес остава неизяснен, а правителствата от цял свят осъждат този подход за справяне с общественото недоволство.

През 1990-те Китай е под ръководството на президента Дзян Дзъмин. Въвеждането на пазарна икономика помага на Китай да реализира значителен икономически ръст. През 2001 г. Китай се присъединява към Световната търговска организация. През 2002 г. генерален секретар на Китайската комунистическа партия става Ху Дзинтао, а премиер – Уън Дзябао, които продължават по пътя на по-либералната икономическа политика. В социален план обаче успехите са незначителни. С установяването на капитализма се увеличава разделението между бедни и богати, като основната част от ресурса се усвоява от големите крайбрежни метрополиси, докато в провинцията и по-специално по селата средствата са достатъчни основно за прехрана. Статистиките за БВП на глава от населението показват, че събрано в едно общото жизнено равнище на китайския гражданин е близо два пъти по-ниско отколкото в най-бедните държави от ЕС.

Кажи сега, белобрада ливадо, кога започва пооправянето на Китай в икономическо отношение....преди или след КОМУНИЗАМА ти?
цитирай
12. zarenkow - 6. fun1001 СКУДУУМИЕ....инак, абсолютно точен комент!)
18.07 14:37
Благодаря за забележката, заедно може и да стигнем до истината, СКУДОУМИЕ :))), друго си е работа в екип.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2039029
Постинги: 961
Коментари: 15508
Гласове: 12328
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930